Maailma juuksed. 2. osa: Euroopa stiilis juuksehooldus

Maailma juuksed. 2. osa: Euroopa stiilis juuksehooldus

Euroopa – üks kõige kiiremini arenevaid mandreid. Juuste stiilimise juured on pärit just sealt. Euroopa naised on läbi aegade juuksehooldustrende seadnud. Nad püüdlevad paremuse poole, pidades oluliseks nii uuenduslikke kui ka traditsioonilisi meetodeid. Vanad retseptid ilu suurendamiseks on miski, mis käib käsikäes kaasaegse lähenemisega. Juuksehooldus on osutunud võtmepunktiks iluhoolduses. Kuidas Euroopa naised juuste eest hoolitsevad?

JUUKSEHOOLDUS ERINEVATES MAAILMA NURKADES 2. OSA – EUROOPA

Mida saame prantsuse, hispaania ja skandinaavia naistelt õppida?

Euroopa juuksehooldus – Balkan

Balkan tähendab pooltroopilist, vahemerelist, sooja ja üsnagi kuiva kliimat jahedate tuultega. Piirkond on meeleolukas ja vaheldusrikas. Kuumus seguneb niiskusega. Tervete ja ilusate juuste jaoks on juuksehooldusrutiin selles kliimas kohustuslik. Õnneks on Balkani naistel omad abinõud ja nipid ilusate juuste jaoks.

● Kreeka naistel on läbi aegade kõrvetava kuumuse ja pooltroopilise kliima vastu lahendus leidunud. Nende juuksed on ilusad, volüümikad ning ei muutu isegi eakas vanuses kiirelt halliks. Nende juuksed püsivad terved ja läikivad tänu oliiviõlile.

Kreeklased tunnevad suurt uhkust oma oliivipuude ja oliivide üle – istandused kuuluvad maailma vanimate hulka ning pärinevad aastast 5000 eKr. Oliiviõli kasutatakse nii toiduvalmistamisel kui ka kosmeetikas. See on rikas väärtuslike fütosteroolide ja kasulike rasvhapete poolest, mis tagavad suurepärase kasu juustele ja nahale. Oliiviõli kantakse juustele ja peanahale, et see hooldaks nii juuksekiude kui ka toidaks juuksesibulaid ja -folliikulisid. Oliiviõliga juuksehooldust tehes on juuksed ilmastikumõjude eest tõhusalt kaitstud.

Kreeka naistele meeldib kasutada ka oliiviõli ja tavalise paksu jogurti baasil valmistatud juuksemaske. Rosmariin on nende suur "taimne" armastus. See segatakse veega ning seejärel kasutatakse viimase läbiloputusena. Rosmariin kaitseb juukseid hõrenemise vastu. Must Kreeka seep on Homerose maal elavate naiste viimane (kuid mitte vähem oluline) armastus. See on looduslike toimeainete segu, mis peseb nii nahka kui ka juukseid. See on infundeeritud magusa mandliõli, linaseemneõli, jojobaõli, rosmariiniõli ja (ilmselgelt) oliiviõliga. Kreeka must seep vahutab hästi ja eemaldab tõhusalt pärast juukseõli hooldust kogu õli.

● Bulgaaria naised on leidnud teistsuguse juukseid tervendava toote. Nad uhkeldavad roosivee ja roosiõliga, mida on naiste poolt hakatud ka juba mujal maades kasutama. Roosivesi sobib suurepäraseks koostisosaks juukseloputusvahenditesse. See lisab juustele läiget, pehmust ja elastsust, jättes teile niisutatud, siledad ja volüümikad salgud. Roosivett kasutatakse koos kosmeetiliste savidega juuksemaskide valmistamiseks, et parandada nende mõju. Leidub ka juustele mõeldud roosivee pihusteid ja parfüüme, mis püsivad pikalt juuksekiududel. Roosiõli on paks ja rasvane: Bulgaaria naised kasutavad seda kahjustunud juukseotste raviks ning samuti kaitseks ilmastikumõjude eest.

Euroopa juuksehooldus – Vahemere riigid

Vahemere alla käivad paljud riigid, mis tähendab ka palju erinevaid juuksehooldusmeetodeid. Hispaania ja Itaalia naised usuvad, et pikad, läikivad ja terved juuksed on iga naise uhkus. Teisest küljest hoolitsevad prantslannad aga oma soengu eest pisut ükskõiksusega.

● Härjade ja toreadoride riigis seostatakse naiselikkust tumedate läikivate juustega – Hispaania naistele meeldib juukseid lahtiselt kanda ning nende ilu tähistada. Jõhvika juukseloputused on nende saladus. Teie juuksed muutuvad läikivaks ja elastseks, kui segate värskelt pressitud jõhvikamahla veega, kannate selle juustele ning lasete sellel mõnda aega olla. Jõhvikad on E- ja A-vitamiini, paljude B-rühma vitamiinide, flavonoidide ning juukseid parandavate ja tugevdavate elementide allikas, nagu näiteks raud, magneesium, kaltsium, kaalium ja fosfor. Tänu jõhvikatele kasvavad juuksed pikaks ja tugevaks. Lisaks on jõhvikaekstrakt antibakteriaalne ja suurendab oluliselt juuste vastupidavust kahjustustele.

● Itaalia naised sarnaselt kreeklastele on juukseõlihoolduse järele hullud ning armastavad kasutada oliiviõli. Nad jumaldavad seda nii toidu- kui ka ilutootena. Itaalia naised kasutavad ära selle mitmekülgset töövõimet: hõõrudes õli pealaest jalatallani, huultele, kätele ning kõige enam juustele, et kaitsta neid päikesevalguse eest ja soodustada juuste tervislikku kasvu. Viinamarjaseemneõli on samuti üks Itaalias kõrgelt hinnatud looduslik õli, mis on mahedam ning noorendab nii juukseid kui ka nahka.

Itaalia naised on lapsepõlvest saadik juustele õlisid kandnud. Peale oliiviõli meeldib neile kasutada ka juuksemaske koos termaal- ja mineraalveega. Juuste ja naha SPA on Itaalias oluline ilu element. SPA detoksifitseerib peanahka ja keha, eemaldades toksiine ning andes organismile palju mineraalaineid. Pole ka ime, et kõige mainekamad SPA-kuurordid asuvad just Itaalias.

● Prantsuse naised ei usu eriti traditsioonilistesse retseptidesse, kuid on üks erand: lavendliõli. Nad lisavad seda nii oma juuksemaskidesse kui ka -palsamitesse, hõõruvad juukseotstesse ja segavad kokku juukseloputustega (kõige populaarsem on vaarikas). Prantslannad eelistavad rohkem looduslikku juuksehooldust ning tooteid, mis on komedogeensetest kemikaalidest vabad. Prantsusmaal ollakse muljetavaldavalt teadlikud sellest, kui olulised on looduslikud juuksetooted. Enimmüüdud juuksekosmeetika on valmistatud ohututest taimsetest koostisosadest. Võibolla sellepärast polegi seal isetehtud iluhooldus eriti populaarne. Taimse juuksevärviga juuste värvimine on samuti Prantsusmaal populaarne, kuna seda tehakse professionaalsete taimsete juuksehooldustootedega. Seda trendi tuntakse Organic Dynamics kosmeetikana.

Euroopa juuksehooldus – Kesk- ja Ida-Euroopa

Kliima on selles maailma piirkonnas väga mitmekesine. Pakaselistele talvedele järgnevad tujukad, vihmased kevaded ja kuumad suved. Juuksehooldus on oluline arvestades muutlikke ilmastikuolusid.

Kesk- ja Ida-Euroopa regioonides elavad naised kombineerivad oskuslikult kaasaegseid ja traditsioonilisi ilutooteid – just selline sünergia on juuksehoolduses kõige nähtavam.

● Ukraina ja Valgevene naised armastavad oma soengute eest hoolitseda. Juuksehooldustooted on kõigist kosmeetikatoodetest kõige populaarsemad. Peale selle hinnatakse siin kõrgelt ka põlvest põlve edasi antud koduseid abivahendeid. Kastoorõli, mis kiirendab juuste kasvu ja hoiab ära juuste väljalangemise, on asendamatu võitja. Teine ​​Venemaal kõrgelt hinnatud ning populaarne õli on männiõli. Pole ka ime, et Ida-Euroopa piirkondades elavad daamid on juuste õlitamisest huvitatud – nad teavad ja hindavad looduslike õlide eeliseid. Traditsioonilises looduslikus juuksehoolduses on populaarsed ka pärmi ja piima juuksemaskid. Maitsetaimedel on sama oluline roll: nõgese ja korte ekstrakte kasutatakse juuste loputamiseks, peanaha palsamite või jookide jaoks (sisemiselt naha, juuste ja küünte tugevdamiseks).

Merevaik kuulub erakordsete naha- ja juuksetoodete hulka. Seda kasutatakse Poolas teatud vaevuste (merevaigu siirupid ja salvid) raviks. Poola naised armastavad merevaigu ilu. Merevaiku lisatakse peanaha niisutajatesse, ampullidesse, šampoonidesse, juuksemaskidesse ja palsamitesse. Selle hämmastavaid omadusi on juba ammustest aegadest alates tuntud ning merevaik ise on ka populaarne Poola ekspordiartikkel. See tugevdab juukseid alates sibulatest, ennetab juuste väljalangemist, taastab ja toidab (merevaik on täis A-, E-, F-vitamiine ja Inuteci – prebiootikum, mis tagab juuste sära ja tervise).

Vana Mandri keskosa moodustavad Euroopa kõrgeimad mäed – Alpid. Selle piirkonna taimestikku kasutatakse nii tervise- kui ka juuste- ja nahahoolduseks. Saksa, Austria, Slovakkia ja Šveitsi naised saavad alpi ürtide ja lilledega uhkustada – need on tugevad antioksüdantid, mis kasvavad mägede jalamil:

  • Alpenrose – selle tüvirakke lisatakse kahjustatud, ületöödeldud juustele mõeldud vananemisvastastele kreemidele ja maskidele. See on eriliste unikaalsete metaboliitide allikas, mis hõlbustavad inimese naharakkude talitlust. Peanahale kantuna parandab see juuksesibulate ja folliikulite tööd.
  • Edelweiss – selle ekstrakt on põletikuvastaste ja antibakteriaalsete omadustega, kaitseb tõhusalt kahjuliku UV-kiirguse eest, aeglustab vananemisprotsesse ja juuste hallinemist.
  • Kollane emajuur – rahustab nahaärritust, võitleb bakteritega, jätab peanaha puhtaks ning ravib peanaha haigusi.
  • Mägiarnika – toetab naha ja juuste paranemise protsesse, sobib ideaalselt kokku teiste looduslike ürtide ja õlidega; tavaline koostisosa juuksemaskides.
  • Alpi ogaputk – selle tüvirakud soodustavad naha paranemist, stimuleerivad selle tööd, hoiavad ära juuste väljalangemise ja aeglustavad juuste hallinemise protsessi.

Euroopa juuksehooldus – Skandinaavia

Metsiku looduse ja keerulise kliima tõttu suhtuvad Skandinaavia naised juuksehooldusrutiini väga tõsiselt. See peaks minimaalse pingutusega andma maksimaalset kasu. Juuksurisalongides raisatud tunnid ja pikad hooldused – see pole nende jaoks. Selle asemel valivad nad pigem aktiivsemaid lõõgastusvorme. Juustel pole kerge elu selles karmis kliimas: peidetud mütsi alla; kui tegu pole pakasega, rebib seda tuul, piinab kuum suvi või küttekehade kuiv õhk. Skandinaavia naised on tuntud oma heleda naha ja juuste poolest. Juuksetooni meeldib neile määrata juukseloputussegudega. Sellepärast peab nende juuksehooldus olema täpne.

Põhjamaised taimed kasvavad puhtas karmis kliimas – pole ime, et need rikkalikult vitamiine, mineraale ja selliseid elemente täis on, mis naha ja juuksed nooruslikuna hoiavad. Skandinaavlastele meeldib nende eeliseid ära kasutada. Puutumata piirkondade ürdid ja puuviljad on kõige väärtuslikumad koostisosad ilutoodetes. Norra, Taani, Rootsi ja Soome naised hindavad traditsioonilisi retsepte, mis põhinevad kohalikust taimestikust pärit taimeekstraktidel. Nendest kõige olulisemad on:

  • Lagrits – see ei ole ainult koostiosaks iseloomuliku maitse ja lõhnaga mustadele maiustustele. Lagrits on kuulus oma antiseptiliste omaduste poolest. See eemaldab nahalt toksiine. Võite juua Lagritsa teed või loputada sellega juukseid.
  • Metsik kikkaputk – selle toimeainete hulgas on nii ingelhape kui ka paljud mineraalsoolad ja vitamiinid. See elustab väsinud juukseid ja leevendab peanaha põletikku.
  • Murakas – armastatud kõigi skandinaavlaste poolt: tugevalt noorendav antioksüdant, mis kaitseb vabade radikaalide eest. Seda lisatakse tihti juuksemaskidesse (koos naturaalsete õlidega). See on vitamiinipomm nii juustele kui ka kehale. Mustikas vabastab keha toksiinidest, kaitseb oksüdatiivse stressi eest ning parandab karotenoidide ja taimsete steroolide jõul.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest