Juuste väljalangemise põhjused. Kuidas nende hõrenemist vältida ja volüümi suurendada?

Juuste väljalangemise põhjused. Kuidas nende hõrenemist vältida ja volüümi suurendada?

Üha rohkem inimesi võitleb juuste väljalangemise probleemiga. See mõjutab nii mehi kui naisi, olenemata vanusest, juuste struktuurist, värvist ja pikkusest. Juuste väljalangemise põhjuseid on palju ja neid ei tohiks eirata. Eiramine võib viia veel tõsisema probleemini – juuste hõrenemise või väljalangemiseni.

Artikkel keskendub juuste väljalangemisele - selle põhjustele ja abistavatele tegevustele. Ma toon välja asjaolud, mida peaksid vältima, et oma juukseid mitte nõrgestada. Ühtlasi leiad siit nõuandeid, kuidas sellist probleemi ennetada.

MIKS LANGEVAD JUUKSED VÄLJA?

1. Androgeenne alopeetsia – kiilaspäisus, mis on seotud hormonaalsete tasakaaluhäiretega. See on päritav ja mõjutab nii naisi kui mehi, kuid on meestel sagedasem. Miks? Androgeenid – meessuguhormoonid – on vastutavad selle juuste väljalangemise tüübi eest.

Naised võitlevad samuti hormonaalse kiilaspäisusega. See on seotud DHT hormooniga. Selle liigne hulk organismis peatab juuste tekkimise eest vastutavad protsessid. Tulemuseks on juuksesibulate kahanemine ja juuste väljalangemine.

2. Alopeetsia areata – see mõjutab nii naisi kui mehi. Mis on selle peamised põhjused? Traumad, türeoidiit, tõsised viirusinfektsioonid või geenid. Saad pidurdada või aeglustada alopeetsia areatat, kuid pea meeles, et see on korduv haigus. See kiilaspäisuse tüüp on autoimmuunhaigus – organism ründab iseennast.

Lisaks geneetilistele ja päritavatele juuste väljalangemise põhjustele on palju muid tegureid – vähem tõsiseid – mis aitavad kaasa juuste (mitte nii drastilisele) väljalangemisele.

Juuste väljalangemise kõige levinumad põhjused on:

  1. Ebapiisav verevool peanahas.
  2. Juuste väljalangemine pärast pikka grippi või külmetust.
  3. Juuste väljalangemine pärast operatsiooni ja narkoosi.
  4. Ravimid, enamasti antibiootikumid.
  5. Kiiritusravi ja keemiaravi.
  6. Trichotillomania (TTM), tuntud ka kui juuste kiskumise häire, on psühhosomaatiline haigus; inimene ise kisub oma juukseid välja.
  7. Juuste väljalangemine pärast sünnitust (östrogeeni taseme languse tõttu).
  8. Menopaus.
  9. Pikaajaline stress, unetus.
  10. Radikaalne dieet ja kaalukaotus.
  11. Ebasobiv juuksehooldus (kuum stiliseerimine, värvimine, pleegitamine, tugevate juuksehooldustoodete liigne kasutamine).
  12. Valgupuudus või liiga palju A-vitamiini.
  13. Liiga pingul soengud, juuste mehaaniline ja pikaajaline tõmbamine, pingul punutised, kõik soengud, mis tirivad juukseid ja ärritavad folliikuleid.
  14. Kõik mikroorganismid, seened, psoriaas, tugev kõõm - need häirivad naha happelise baasilise tasakaalu ja võivad põhjustada juuksefolliikuli põletikku.
  15. Toksiinid ja suitsetamine.

Millal peaks muret tundma juuste väljalangemise pärast?

Tuleb meeles pidada, et väljalangemine on juuste loomuliku elutsükli osa. Kui juukseid langeb mõistlikus koguses, ei peaks sa muretsema. Mis on "mõistlik kogus"? 50-100 juuksekarva väljalangemine päevas on täiesti normaalne. Millal peaksid muretsema? Kui märkad, et juukseid langeb rohkem välja või peanahal on tekkinud hõrenevaid kohti. Siis peaksid püüdma välja selgitada põhjuse, miks väljalangemine toimub ja pöörduma trihholoogi poole. Arst viib läbi professionaalse juuste ja peanaha uuringu ning kontrollib nende seisundit. Sellised testid võimaldavad välistada kõige tõsisemad juuste väljalangemise põhjused. Lisaks saab trihholoog soovitada, mida su juuksed vajavad ja kuidas peanahka hoolitseda.

Juukseõli – loomulik meetod juuste väljalangemise vastu

Kuidas ravida hõrenevaid juukseid?

Juuste õlitamine on üks parimaid meetodeid juuste väljalangemise ennetamiseks ja aeglustamiseks. See hõlmab looduslike õlide kandmist juustele ja peanahale; eelistatavalt peaksid õlid sobima sinu juuksetüübiga (poorsusega). Õlid on looduslikud ained, mis on saadud taimede seemnetest ja viljadest ja mida on aastaid hinnatud nende unikaalsete ja väärtuslike, tervendavate, tugevdavate ja ilustavate omaduste poolest. Need on suurepärane alternatiiv poest ostetud keemilistele toodetele. Sünteetilised kosmeetikatooted sisaldavad sageli mõningaid vastuolulisi koostisosi, mis võivad jätta juuste väljalangemise probleemi lahendamata. Üllataval kombel on isegi peanaha massaaž väga tõhus, kui seda tehakse regulaarselt ja õrnalt. Õlisegu (parabeenivaba ja silikoonivaba!), mis on mõeldud peanaha õlitamiseks, mõjub peanahamassaažiks suurepäraselt. On õrnu ja looduslikke tooteid, mis peale juuste väljalangemise peatamise, stimuleerivad juuksesibulaid. Juuksed kasvavad kiiremini.

Mida veel saad teha, et juuksed ei langeks välja?

  • ära kisu juukseid
  • ära loputa šampoone ja palsameid juustest välja kuuma veega
  • proovi soenguid tehes mitte tõmmata juukseid pingule
  • väldi pingule tõmmatud punutisi või hobusesabasid
  • pööra tähelepanu oma toitumisele
  • lõika regulaarselt juukseotsi
  • kaitse juukseid UV-kiirguse eest
  • vaheta oma padi siidise ja pehme vastu
  • vähenda juuksehooldustoodete kasutamist
  • kasuta leebemaid šampoone, mis on vabad parabeenidest, silikoonidest ja SLS-ist
  • vähenda kohvi joomist ja suitsetamist.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest