Kuidas valida õige soeng ja juukselõikus vastavalt oma näo kujule?

Kuidas valida õige soeng ja juukselõikus vastavalt oma näo kujule?

Soengu sobitamine oma näokujuga on ilusa välimuse võti. Sinu näokujuga sobiv lõikus võib muuta su näo saledamaks ja rõhutada su ilu. Vale juukselõikus võib aga panna sind tunduma mõned aastad vanemana või isegi ülekaalulisena. Õpi tundma juuste stiliseerimise saladust. Vaata järele, millised soengud sobivad sinu näokujuga.

Juuksurite ülesanne on soovitada sulle soengut, mis paneb sind hea välja nägema ja hästi tundma. Kliendi ootuste täitmine ja parimate omaduste esiletoomine sobiva lõikusega ei ole aga eriti lihtne. Milles seisneb probleem? Me ei tea veel, kuidas soengut näokujuga sobitada. Esiteks ei oska me oma näokuju määratleda. Teiseks ei tea me, millised soengud on teatud näokujude jaoks kõige atraktiivsemad. Seepärast kardame oma juuksuri nägemust usaldada.

Miks peaksid valima soengu vastavalt oma näokujule?

Juukselõikuse ja näokuju vahelist seost pole keeruline mõista. See võimaldab meil rõhutada meie näo parimaid omadusi ja peita puudusi. Õigesti valitud soeng võib muuta laia näo saledamaks, juhtida tähelepanu sügavatesse silmadesse, suurest ninast või kõrvadest eemale. Lisaks on see lihtne viis enda nooremaks muutmiseks või näojoonte pehmendamiseks.

Õige juukselõikuse valimine vastavalt näo kujule on väga oluline. Esimene samm on välja selgitada oma näokuju. Seda saab teha kolme koduse meetodi abil; vali endale sobivaim. Kui teed õigesti, on näokujude määratlemine lihtne.

MILLINE ON SINU NÄOKUJU?

On neli põhilist näokuju – ruut, kolmnurk (südamekujuline), ümmargune ja ristkülikukujuline (pikk), kuid mainime ka teisi alatüüpe. Järgnevalt kirjeldame juukselõikuse jaoks kõige olulisemaid:

  1. Kolmnurkne nägu (südamekujuline) – lai laup, kõrged põsesarnad, näo alumine osa on kitsam, terav lõug.
  2. Ruudukujuline nägu – lai laup ja lõualuu, mis on ühendatud näo külgedega sirgelt.
  3. Ovaalne nägu – mudeli kuju; sama laiuse ja pikkusega; võib esineda kõrge laup ja pikk lõug.
  4. Ümmargune nägu – peaaegu võrdväärse laiuse ja pikkusega; täidlased põsesarnad.
  5. Pikk nägu (ristkülikukujuline) – piklik, kõrge laubaga, vähem ovaalse kontuuriga.
  6. Teemantkujuline nägu – väga sarnane südamekujuga, kuid alumine osa on kitsam, põsesarnad on laiemad; kitseneb lauba suunas.
  7. Pirnikujuline nägu – sarnane pikale näole, ülevalt kõige kitsam, alt kõige laiem. Laup on kitsam kui lõualuu.

KUIDAS MÄÄRATLEDA OMA NÄOKUJU?

  • Kasuta fotot - kammi oma juuksed kuklasse (koos tukaga), et kogu nägu oleks puhas. Tee eestvaates foto. Selleks, et oleks lihtsam, prindi pilt välja ja märgi oma näo kontuurid.
  • Kasuta joonlauda või mõõdulinti – mõõda oma näo pikkus kolmes osas: juuksepiirist silmani; silmast ninatipuni; ninast lõuatipuni. Seejärel mõõda laius: laup, põsesarnad ja lõualuu (need lõigud on võrdsed ainult ovaalse näo puhul). Joonista sektsioonid paberile, et visualiseerimine oleks lihtsam.
  • Kasuta peeglit – seisa peegli ees märgade juustega ja kammi need tagasi. Vaata lähemalt oma peegeldust ja vaata, millised osad tõmbavad su tähelepanu, näiteks lai lõualuu. Proovi määratleda näokuju. Kasulik võib olla oma näo peegelduse joonistamine peeglisse punase huulepulgaga.

KUIDAS VALIDA ÕIGET SOENGUT VASTAVALT SINU NÄOKUJULE?

Soengud südamekujulisele näole

Inspiratsioon kuulsusest: Victoria Beckham

Kui sul on südamekujuline nägu, vali kihiline soeng, eelistatavalt keskmise pikkusega. Klassikaline bob või lokkis bob on ideaalsed. Sulle sobib ühepoolne lõige (lühike, pikk, paks, õhuke - mis iganes) või selle alternatiiv - vabalt langevad juuksed mõlemalt poolt, mis katab otsaesise. Liiga terav lõug on vähem märgatav, kui valik langeb asümmeetrilistele lõikustele.

Soengud, mis ei sobi südamekujulisele näole: poisipead, soengud, mis paljastavad lauba, kõrged soengud, pikad juuksed või sirge bob stiil.

Soengud ruudukujulisele näole

Inspiratsioon kuulsusest: Keira Knightley

Kui su nägu on ruudukujuline, näed sa kõige parem välja pikemate või vähemalt keskmise pikkusega laineliste juustega, mis pehmendavad tugevaid näojooni. Oleks hea, kui otsustaksid õrnalt asümmeetrilise, kihilise soengu kasuks, mis juhib tähelepanu eemale tugevast lõualuust. Võid ka kanda oma juukseid näost eemal, et nägu oleks saledam. Kui sul on ruudukujuline nägu, vali sassi aetud tukk.

Ruudukujulise näo puhul vältida: sirget tukka, poisisoengut, lõike, mis on lühemad kui lõua joon, soengud, mis puudutavad nägu.

Soengud ovaalsele näole

Inspiratsioon kuulsusest: Jessica Alba

Kui sul on klassikaline ovaalne nägu, võid olla õnnelik. Peaaegu iga soeng sobib sulle. Nii lühikesed, keskmise pikkusega, kui ka pikad juuksed. Võid julgelt sättida oma juuksed kuklasse või hobusesabasse. Proovi ka sirget ja tihedalt tukka. Klassikalised mittekihilised lõiked on parimad, näiteks pikk bob-soeng.

Soengud, mis pole kõige paremad ovaalse näo jaoks: asümmeetrilised ja tüüpilised meeste soengud, kõik soengud, mis katavad täiuslikku näokuju.

Soengud ümmargusele näole

Inspiratsioon kuulsusest: Drew Barrymore

Kui su nägu on ümmargune, sobib sulle hästi lob koos diagonaalse tukaga või ilma tukata; see muudab su näo külgedest saledamaks. Vali pikk ja õrn soeng ilma tugeva kihitamiseta. Sobib õrnalt lõigatud soeng, mis katab su põsed, muutes näo saledamaks. Isegi lühikesed lõiked võivad ümmarguse näo jaoks sobida, kuid sellisel juhul peavad juuksed olema sassi aetud, juured peavad olema tõstetud ja tagasi kammitud ning neid ei tohi siledaks kammida, et su nägu näeks välja vähem ümar. Selle soengu puhul on kohevus hädavajalik.

Ümmarguse näo jaoks tuleb vältida järgnevaid soengustiile: siledad peadligi juuksed, põskedeni ulatuv lõige, sirge tukk, sirged peadligi vajuvad juuksed, klassikaline bob. Need lõiked ei sobi ümmarguse näoga.

Soengud piklikule näole

Inspiratsioon kuulsusest: Sarah Jessica Parker

Kui sul on piklik või ristkülikukujuline nägu, peaksid otsustama lühemate bob-stiilis lõikuste kasuks, mis ulatuvad lõua jooneni. Sel moel saab su nägu endale õiged proportsioonid. Pikliku näokuju puhul, peaksid keskenduma juuste kohevuse suurendamisele, näiteks kandes lokke. Paks tukk, mis katab lauba, teeb näo lühemaks. Kui su nägu on ristkülikukujuline, vali keskmise pikkusega, sobivalt kihitatud või laineline soeng.

Pikale näole ebasobivad soengustiilid: nägu katvad, ühepikkused lõiked. Näole langevad juuksed, mis on ilma kohevuseta. Tukata lõige.

Soengud teemantkujulisele näole

Inspiratsioon kuulsusest: Halle Berry

Kui su nägu on teemantikujuline, peaksid valima lühikesed või keskmise pikkusega lõiked. Bob on täiuslik lahendus. Võid kanda ka pikki juukseid kõrvade taha tõmmatuna või lühikesi ja sassi aetud lõikust – tee omalt poolt kõik, et rõhutada oma ilusaid põsesarnasid. Küsi oma juuksurilt sassi aetud tukka (sirgelt lõigatud või diagonaalset). Lõua katmine on hädavajalik.

Millised soengud ei sobi teemantkujulisele näole? Seongud, mis hoiavad peadligi, siledaks kammitud juuksed, patsi pandud sassi aetud juuksed, mis paljastavad lauba.

Soengud pirnikujulisele näole

Inspiratsioon kuulsusest: Kelly Osbourne

Kui su nägu on pirnikujuline, peaksid kandma lühemaid juukselõikusi, näiteks bob või ainult kihilised keskmise pikkusega soengud. Võid tasakaalustada oma näo proportsioone kohevuse suurendamisega, näiteks lainetega või lokkidega, mis on parim valik. Võid osa juukseid sättida küljele või panna juuksed kuklasse patsi, mis pikendab nägu. Pikad juuksed sobivad ainult juhul, kui need ei kata su nägu, nii et pane need patsi või kõrva taha.

Pirnikujulisele näole mittesobivad soengud: sirged pikad juuksed, mis langevad näole; sümmeetrilised soengud; ilma tukata.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest