Retsept pikkade juuste jaoks. Kuidas loomulikult juuksekasvu kiirendada?

Retsept pikkade juuste jaoks. Kuidas loomulikult juuksekasvu kiirendada?

Öeldakse, et kõige atraktiivsematel naistel on pikad, läikivad juuksed, mis katab nende õlad. Pikad juuksed on ilmselt naiste kõige olulisem vara. Seetõttu mõtlevad naisterahvad sageli, kuidas oma juuksekasvu kiirendada. Allpool on hulgaliselt nõuandeid loomuliku juuksehoolduse kohta, mille eesmärgiks on kiirem juuksekasv.

Kui kiiresti juuksed kasvavad? On raske täpselt öelda, sest kõik juuksed ei kasva sama kiirusega. Kasvufaasi pikkus ja rakkude jagunemise intensiivsus sõltub paljudest teguritest, sealhulgas juuste hooldamisest ja niisutamisest. Seetõttu on igakuine juuksekasv erinevatel inimestel erinev. Isegi ühe inimese juuksed võivad aasta jooksul erineva kiirusega kasvada, sest haigused, ilmastikutingimused, stress ja muud tegurid mõjutavad seda pidevalt.

Kas sa teadsid, et...?

Paljud uuringud näitavad, et juuste keskmine kuine kasv on 1 cm. See tähendab, et keskmiselt kasvavad su juuksed aastas 12 cm. Kahjuks kasvavad kahjustatud ja kesiselt hooldatud juuksed palju aeglasemalt. Piisab vaid vajalike koostisosadega juuste toitmisest ja nende tugevdamisest, et suurendada juuste keskmist kuulist kasvu kuni 2-3 cm.

JUUSTE ANATOOMIA JA KASV

Iga juuksekarva elu algab juuksefolliikulite väga keerulisest struktuurist. Meie kogu kehas on kokku 5 miljonit juuksefolliikulit! Umbes 100-150 tuhat neist asuvad peanahal. Juuksefolliikulite arv püsib kogu elu muutumatuna, kuid kõik neist ei ole aktiivsed. Seega, kui hooldusvahendid põhjustavad uute juuste kasvu, aktiveerib see tegelikult uinunud juuksesibulaid.

Juuste põhiline alamjaotus on erinevus varte (osa juustest epidermise kohal) ja juuksejuurte vahel (nahaalune osa). Juuksekasvust rääkides on palju olulisem see, mis on naha all. Juuksejuur (sibul) on ümbritsetud juuksefolliikuliga, milles kogu juus on juurdunud. Seal, alumistes osades, mida nimetatakse juuksematriksiks, toimuvad rakkude jagunemised, mis põhjustavad juuksekasvu.

Juuksekasvu faasid

Juuksekasv on seotud juukse elutsükliga, mis meie elu jooksul toimub folliikulites isegi 20-30 korda. Juuksekasv koosneb neljast järjestikusest faasist, millest kõige olulisem on anagen.

Anagen - kasvufaas, kus toimuvad tugevad rakkude jagunemised, sibul moodustub ja juuksed hakkavad naha pinnast kõrgemale tõusma. Selles staadiumis on umbes 80-85% juustest ja see kestab 3–6 aastat, mis tähendab, et terved juuksed võivad kasvada kuni 60 cm.

Järgmine faas on catagen (üleminekufaas), kui rakkude jagunemine lõpeb ja sibul järk-järgult kaob. Pärast seda tuleb telogeenifaas (puhkamisfaas), kui sibul ja juuksed on juba täielikult kõvastunud, surnud, kuid endiselt folliikulites. Viimane etapp on eksogeen (vabastamise faas), kui tsükkel algab otsast peale ja juuksed kukuvad välja - tegelikult lükkab uus sibul surnud juuksed folliikulitest välja.

MEETODID KIIREMAKS JUUKSEKASVUKS

Kui meil on õiged teoreetilised teadmised, saame mõelda selle üle, mis kiirendab juuksekasvu. On vähem ja rohkem tõhusaid meetodeid, sest kõik sõltub meie juuste individuaalsetest vajadustest ja tundlikkusest erinevatele koostisosadele, mida oma juustele pakume. Põhimõte on lihtne - juuksekasvu kiirendamise meetodid tuleb valida pärast paljude meetodite proovimist (isegi kui paljud neist lõppevad ebaõnnestumisega).

Mida süüa juuksekasvu kiirendamiseks?

Öeldakse, et meie toitumine mõjutab oluliselt juuksekasvu kiirust. Selles on tõde, sest juuksefolliikulitele mõeldud toitained tarnitakse ka seestpoolt. Siiski peaks tasakaalustatud toitumine juuksekasvuks olema ainult lisand standardsele välimisele juuksehooldusele. Toitudega tarnitavate oluliste toitainete kogus on liiga väike, et pakkuda kohest juuksekasvu.

Peanaha massaaž ja juuksekasv

Kas sa tead, et massaaž pole ainult suurepärane lõõgastumise viis? Peanaha regulaarne masseerimine ergutab juuksekasvu. See on võimalik tänu sellele, et massaaži peamine eesmärk on parandada vereringet ja seeläbi suurendada toitainete hulka, mis jõuavad juuksesibulateni. Peanaha massaaž parandab naha mikrotsirkulatsiooni ja tugevdab juukseid. Tulemusena langevad juuksed välja vähem ning kiireneb juuksekasv. See meetod töötab kõige paremini koos looduslike hooldusvahenditega, sest peanaha massaaž, eriti pärast õli pealekandmist, võimaldab väärtuslikke aineid kiiremini omastada.

Kodused meetodid juuksekasvuks

Kuidas kiirendada juuksekasvu looduslike meetoditega? On palju viise, mida on sajandeid kasutatud. Kui tahame loomulikul viisil juuksekasvu kiirendada, tasub mainida näiteks järgmisi koostisosi:

  • Pärm - on aminohapete, mineraalide ja B-vitamiinide (ka biotiini) allikas. Pärm tugevdab, silub ja kiirendab juuksekasvu. Kõige populaarsem meetod on juua pärmi sooja veega või piimaga ja valmistada kodus pärmimask.
  • Must redis - sisaldab palju B-vitamiine ja C-vitamiini, mis on vajalikud juuksekasvuks. Must redis tugevdab ja toidab juuksesibulaid ning soodustab juuste kasvu. Inimesed, kes võitlevad juuste väljalangemisega, pöörduvad musta redise poole, et vähendada liigset juuste kadu. Parimad tulemused on näha pärast selle peanahale masseerimist.
  • Sinep - soojendab, parandab peanaha mikrotsirkulatsiooni, ergutab juuksefolliikuleid ja kiirendab seeläbi juuksekasvu. Sinepimask juuksekasvuks on täielik hitt. Sinepi saab asendada jahvatatud sinepiseemnetega.
  • Lehtkoriander - pakub toitvaid, põletikuvastaseid ja stimuleerivaid omadusi taastumiseks. See sobib hästi juuksekasvu hooldusvahenditesse ja neile, mis on mõeldud juuste väljalangemise vastu. Peanaha losjoon, mis on valmistatud lehtkoriandri seemnetest, on parim, kuid teadke ette, et sellel on tugev lõhn.
  • Kohv - sisaldab kofeiini, mis mitte ainult ei erguta keha, vaid sisaldab ka palju antioksüdante. Juustele kantuna soodustab see juuksekasvu ja pikendab selle kasvutsüklit. Saad valida kohvišampooni või kodus valmistatud kohvimaskide vahel.
  • Nõges - Sisaldab palju vitamiine ja mikroelemente, millest kõige olulisem on ränihape. See komponent toidab ja tugevdab juuksesibulaid. Kõige populaarsem ja lihtsam viis nõgese kasutamiseks on juuste loputamine, mis takistab juuste väljalangemist.

Kõige parim moodus - õlide kasutamine juuksekasvu kiirendamiseks!

Siiski tuleb öelda, et ükski kodune kosmeetika, mis põhineb ürtidel, vürtsidel või köögiviljadel, ei suuda õlidega võistelda. Loomuliku juuksekasvu kiirendamiseks on parim viis juuste õlitamine. Looduslikke juuksekasvu kiirendavaid õlisid saab kanda juustele ja peanahale ilma mingisuguste piiranguteta, igapäevaselt ja erinevates vormides, kuna need asendavad suurepäraselt maske, palsameid ja intensiivseid juukseerumeid. Kui valime õli vastavalt oma juuste tüübile, siis see imendub kergesti peanahka ja hakkab kohe juuksesibulaid tugevdama, taastama ja toitma. Regulaarsel õlide kasutamisel on su juuksed tugevamad, tervemad, vähem kahjustatud ja kasvavad kiiremini. Hea juukseõli võib isegi põhjustada beebijuuste ilmumist.

Parim õli juuksekasvuks?

Kõige populaarsemad juuksekasvuks soovitatavad õlid:

  • Riitsinusõli,
  • Sinepiõli,
  • Küüslauguõli,
  • Ingveriõli,
  • Loorberiõli,
  • Rosmariiniõli,
  • Mustköömneõli

Kosmeetika juuksekasvuks

Loomulikult võid haarata valmis kosmeetikatoodete järele, mis kiirendavad juuksekasvu. Kuid need peavad sisaldama looduslikke ja ohutuid aineid, olema vabad silikoonidest ja parabeenidest ning mis kõige tähtsam, need peavad olema sobivad peanahal kasutamiseks. Raske on leida paremat juuksekosmeetikat kui Nanoil juukseõli, mis on saadaval kolmes versioonis. See ei sisalda mitte ainult väärtuslikke kasvustimulaatoreid, vaid ka samade mõjudega õlisid. Selline looduslike koostisosade kompleks on parim, mida saad oma juustele pakkuda.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest