KOLLAGEEN - Veatu naha entsüklopeedia

KOLLAGEEN - Veatu naha entsüklopeedia

Kollageen ei ole juhuslikult nooruse valk - lõppude lõpuks moodustab see kuni 75% meie nahast. Kas soovid hoida oma näolt kortsud ja peened jooned eemal? Siis peaksid kollageeni lisama oma igapäevasesse nahahooldusrutiini. Miks peaksid seda tegema? Loe edasi, et mõista, mis on kollageen, kuidas see mõjutab nahka ja milliseid kollageeni nahahooldustooteid valida parimate tulemuste saavutamiseks.

Kollageen näole: Mis see on?

Me ei pinguta üle, kui ütleme, et kollageen on üks meie naha peamisi komponente. See moodustab mitte ainult umbes 75% nahast, vaid ka 30% kõigist inimkehas leiduvatest valkudest on just kollageen. See valk koosneb tihedalt omavahel seotud aminohapetest. Tundub, et kollageen domineerib meie kehas, sest see paikneb nii kõõlustes, sidemetes, lihastes, kui ka nahas. Nahas vastutab see erakordne valk aga vastupidavuse, elastsuse ja tiheduse eest. Kahjuks väheneb vanusega kollageeni tase ja see mõjutab negatiivselt mitte ainult naha välimust, vaid ka üldist keha vormisolekut.

Kollageeni tähtsus nahahoolduses

Nooruses on kollageeni kogus kudedes püsiv ja taastuv. Vananedes aga kaotab nahk võime sünteesida kollageeni ja elastiini sama efektiivselt kui varem, mis viib järk-järgult peente joonte, kortsude ja lõtvumiseni. Teisisõnu, kollageeni vähenemine on see, mis muudab meie naha vanaks.

Kas kollageen - naha loomulik telliskivi - suudab meie nägu vananemast peatada? Kuigi aeg möödub linnulennul ning jätab tulemused möödumisest nahale, saad naha vananemist oluliselt edasi lükata või märke minimeerida, varustades nahka kollageeniga. Kollageenitoodete nahale kandmine tugevdab kudede loomulikku tuge ja seega jääb nahk oluliselt kauemaks elastseks, vastupidavaks ja tihedaks.

Kas teadsite, et...

... sõna "kollageen" on portmanteau, mõiste, mis on moodustatud kahest kreeka sõnast: "colla", mis tähendab liimi, ja "gennao", mis tähendab tootmist? Seetõttu nimetatakse kollageeni sageli inimkeha liimiks või kudedevaheliseks liimiks. See selgitab lühidalt selle valgu rolli kudedes, sealhulgas nahas.

Millal on parim aeg kollageen oma naha hooldusrutiini lisada?

Kollageeni tase nahas hakkab varakult langema, ja see juhtub pärast 25-aastaseks saamist.

Kuigi palja silmaga ei ole võimalik märgata hetke, mil see protsess algab, tasub teadvustada, et me kaotame umbes 1% kollageeni aastas. Huvitav on see, et kollageeni muutused mõjutavad mitte ainult selle kvaliteeti, vaid ka kogust. Lihtsamalt öeldes väheneb ajaga mitte ainult kollageeni kogus, vaid ka kollageeniühenduste võrk muutub nõrgemaks. Just nii kaotab nahk järk-järgult võime ennast uueneda ja hakkab nägema lõtv välja.

Kollageeni vähenemine nahas ei ole tingitud ainult mööduvast ajast, sest on ka teisi tegureid, mis aitavad kaasa elastsuse kaotusele - UV-kiirgus ja linnasaaste on kaks peamist näidet. Pidevalt nende kahe käivitaja poolt mõjutatud olev nahk näitab peagi 30ndates eluaastates peeneid jooni ja lõtvust. Kuna kollageeni puudus nahas põhjustab nõrgemaid tugistruktuure, on pärast 25-aastaseks saamist kollageeni nahahooldustoodete lisamine igapäevasesse ilurutiini äärmiselt kasulik.

Tasub teadvustada, et vananemise alguspunkt on erinevatel inimestel erinev, mis tähendab, et mõne inimese nahk võib kollageeni ebapiisava koguse kahjulikke mõjusid näidata varem kui teistel. Sellest hoolimata peetakse üldiselt heaks vananemisvastase strateegia osaks kollageeni taastamist nahas, mis on lähedane 25-aastaseks saamisele.

Kollageeni peamised kasutegurid nahale

Kui seda regulaarselt kasutatakse,:

  • silub kortsud.
  • niisutab nahka sügavalt ja lukustab niiskuse nahka.
  • stimuleerib fibroblaste (soodustab kollageeni sünteesi).
  • parandab naha elastsust.
  • tegeleb lõtvumise vähenemisega.
  • suurendab naha tihedust.
  • parandab näokontuuri.

Kollageeni nahahooldustooted

Paljud inimesed eelistavad kollageeni toidulisandit, kuid tasub meeles pidada, et suu kaudu võetuna jõuab see valk kõigepealt kõhre, kõõluste ja sünoviaalvedelikuni. Meie keha ei anna nahale kollageeni saamisel kõrgeimat prioriteeti, ja seetõttu tasub kasutada ka teisi lahendusi. Unistad nooruslikust välimusest? Veatust nahast, millel pole peenete joonte jälgi? Lisa kollageeni nahahooldustooted igapäevasesse ilurutiini. Tänu sellele on sinu jume pidevalt niisutatud, elastne ja pingul. Tõepoolest, on tõestatnud, et ainult parimad kollageeni kosmeetikatooted on niiskuse säilitamiseks ja naha elastsuse suurendamiseks ideaalsed. Lisaks vähendavad sellised tooted kortse, pakuvad kaitset ja lükkavad edasi peenete joonte teket.

Milline kollageeni nahahooldustoode valida?

Milline kollageeni toode kustutab näolt kortsud? See on üks levinumaid küsimusi, millele paljud naised sooviksid vastust teada. Esiteks tuleb mõista, et mõned nahatooted tungivad kiiremini ja sügavamale kui teised. Näiteks mõjutab näokreem ainult naha kõige välimist kihti. See tähendab, et see ei ole nii tõhus kui näoseerum - toode, mis on disainitud sügavalt naha sees toimima. Seega, kui soovid, et kollageeni nahahooldustooted annaksid sulle maksimaalseid tulemusi, vali Nanoil Kollageeni Näoseerum. See toode vastutab mitte ainult vananemise edasilükkamise eest, vaid sobib suurepäraselt kõigile nahatüüpidele ja igas vanuses. Nanoili poolt turule toodetud vananemisvastane näoseerum ühendab endas kiiresti imenduva hüdrolüüsitud kollageeni võimu merevetikatega, mis on tulvil nahale hädavajalikke mineraale. Nanoil Kollageeni Näoseerum pakub täielikku naha uuendust ja toitmist!

Kommentaarid kollageeni tähtsuse kohta nahale

Uuringud näitavad, et kollageen on praegu üks kõige lemmikumaid kosmeetilisi koostisosi. Need, kes kasutavad kollageeni igapäevaselt, kinnitavad, et see valk avaldab nende nahale äärmiselt kasulikku mõju. See aitab neil saavutada oma ilueesmärke: nooruslik näonahk, mis on meeldiv puudutada, sile ja sügavalt niisutatud. Vett naha sees lukustades ennetab kollageen dehüdratsiooni ja lõtvumist. Lisaks jätab see oluline valk naha kindlamaks ja vastupidavamaks, vähendab kortse ning ennetab kõiki teadaolevaid enneaegse vananemise märke. Kahtlemata on kollageen kosmeetiline koostisosa, mida tasub igapäevasesse nahahooldusrutiini lisada.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest