Punetav nahk: sümptomid, ravi, ilutooted

Punetav nahk: sümptomid, ravi, ilutooted

Kas punetavad põsed on hea tervise märk? Selgub, et alati mitte, sest näopunetus on üks selgeid märke punetavast nahast, mis tegelikult osutub kõige nõudlikumaks nahatüübiks. Loomulikult võib isegi hüperreaktiivne jume välja näha veatu, tingimusel, et rahuldatakse kõik selle vajadused. Loe edasi, et saada teada parimad nõuanded punetava naha hooldamiseks ja asju, mida see kõige tundlikum nahatüüp eriti ei talu.

Punetava naha omadused

Punetava naha eristamine teistest tüüpidest on üsna lihtne. See on selgelt punetav, sageli mõjutatud roosakestest ja nn ämblikveenidest. Need on katkenud kapillaarid, mis paistavad läbi õhukese naha ja loovad plekke meenutavad veenide pesad.

Tõepoolest, punetav nahk on nii õhuke, et veresooned on kergesti nähtavad. On ka paar näiliselt kahjutut tegurit, mis aitavad kaasa veresoonte laikudele. Kuumade jookide joomine, vürtsika toidu tarbimine ja ebasoodsad ilmastikuolud mõjutavad otse veresooni, pannes need kiiresti reageerima, mis omakorda soodustab näopunetust. Sellepärast peaks punetava naha hooldus keskenduma nõrgestatud kapillaaride tugevdamisele ning naha kaitsmisele ja leevendamisele, mis on selgelt hüperreaktiivne.

Kas teadsite, et...

... punetav nahk on sageli põhjustatud pärilikest teguritest? See on ka üks iseloomulikke tunnuseid heledanahalistel ja blondide juustega inimestel. Ämblikveenide põhjuseks on ka suurenenud östrogeeni tase ja häiritud kollageeni süntees, mis muutub vanusega aina ebatõhusamaks. Ilma kollageenita kaotavad kapillaarid oma elastsuse, seega tekivad murdumised.

Punetava naha põhjused

Nagu eespool mainitud, peab punetav nahk võitlema mitme päästikuga, mis põhjustavad ärritusi rohkem kui teiste nahatüüpide puhul. Kontrollimatu näopunetus ja ämblikveenid on sageli põhjustatud järgmistest teguritest:

  • liigne füüsiline pingutus
  • ebasoodsad ilmastikutingimused (tugev tuul, kõrvetav päike, külm ilm)
  • järsk temperatuuri kõikumine (saun, solaarium)
  • tugev ja krooniline stress, vägivaldsed emotsioonid
  • liiga pikad ja kuumad vannid
  • alkohol, sigaretid, kuumad joogid, vürtsikas toit
  • vale nahahooldus (kosmeetikatoodete kasutamine, mis ei sobi nahatüübile)
  • rasedus ja hormonaalsed rasestumisvastased vahendid
  • menopaus

Punetava naha hoolduse näpunäited

1. Punetava naha hoolduse põhiaspekt on profülaktika, mis keskendub naha muutuste vastu võitlemisele ja ennetamisele ning olemasolevate plekkidega tegelemisele. Kapillaaride haprususega tegelemine ja võimaluse korral vältides ülal nimetatud erinevaid päästikuid, mis vastutavad naha tervise halvenemise ja hüper-sensitiivsuse eest, on äärmise tähtsusega. Punetavale nahale iseloomulike ebakorrapärasuste vältimiseks kasuta sobivaid näoseerumeid.

2. See nahatüüp ei talu kõva ja klooritud vett. Seetõttu, kui kraanivesi pole pehme, on soovitatav seda näopesuks kasutades keeta ja jahutada.

3. Rääkides pesemisest, peaks punetavat nahka puhastama ainult õrnade puhastusvahenditega. Kasuta ainult tundlikule ja punetavale nahahooldusele mõeldud tooteid. Puhastamise ajal ole näoga õrn. Ära hõõru seda liiga tugevalt, et vältida veresoonte purunemist.

4. Kord nädalas kanna rahustavaid ja jahutavaid näomaske. Sellised tooted pakuvad hoolt ning leevendust sellele nõudlikule ja hüperreaktiivsele nahatüübile.

5. Unusta kõrgtasemelised koorijad. Pane kõik mehaanilised koorijad ära ja vali väga hoolikalt ensümaatilised koorijad - enne koorija valimist soovitatakse konsulteerida ilusalongi spetsialistiga. Samuti võid kasutada geelvalmistisi, mis sisaldavad õrnasid happeid (näiteks laktoobioonhapet). Sellised tooted ei ärrita hüperreaktiivset nahka, kuid on uskumatult head surnud rakkude lahustamisel.

6. Kaitse punetavat nahka päikese eest! Sellist õrna jume tuleb päikesekiirte eest kaitsta mitte ainult suvehooajal. Tasub märkida, et UV-valgus tungib pilvedest läbi, seega jõuab ja mõjutab päike nahka isegi sügisel. Seetõttu hoia oma nahka kogu aasta vältel kaitstud - kasuta talvel kreeme SPF 15 ja suvel kreeme SPF 30.

7. Kas soovid, et ämblikveenid oleks vähem märgatavad? Proovi kasutada meiki, mis on mõeldud punetava naha tüüpiliste ebakorrapärasuste katmiseks. Selline toode sisaldab kollast pigmenti, mis vähendab näopunetust.

8. Väldi kuuma vanni võtmist, saunade ja solaariumide külastamist. Samuti soovitatakse piirata päikese käes viibimist suvel, kuna liigne päevitamine ei ole punetava naha jaoks kasulik. Talvel ära unusta niisutajat kasutada. Samuti peaksid nahka külma ilma ja kuiva õhu eest kaitsma.

9. Vähenda alkoholi, vürtsika toidu ja kange kohvi tarbimist. Suitsetamise lõpetamine oleks samuti kasulik. Kõigil stimulantidel on negatiivne mõju igat tüüpi nahale.

10. Hoidu sünteetilistest kosmeetikakoostisosadest nagu kunstlikud lõhnad või parabeenid, mis on teadaolevalt ärritust tekitavad. Ära kasuta jörgnevaid koostisosi sisaldavaid tooteid: alkohol, mentool, piparmünt, eukalüpti eeterlik õli ning tugevad happed nagu AHA ja BAH.

Ilutooted punetavale nahale

Õigete kosmeetikatoodete kasutamine on hea väljanägemise ja rahunenud naha võti. Vali neid hoolikalt, kontrollides alati toodete koostisosi. Kuigi on palju kosmeetilisi koostisosi, mis on tõestatud heaks punetava naha jaoks, on vaid üks, mis toob kaasa parimad tulemused - näoseerum. See kosmeetikatoode annab suurepäraseid tulemusi, sest tungib sügavale, et viia toitained kõikidesse nahakihtidesse. Korralik näoseerum punetavale nahale on välja töötatud selliselt, et võidelda ja tegeleda kõigi nahaga seotud muredega. Just nii toimib Nanoil Anti-Redness Näoseerum. See rahustab nahka ja vähendab rosaatseat, vähendab näopunetust ja ravib ämblikveenid. Hoolikalt valitud hooldavad koostisosad ahendavad laienenud kapillaare, pakuvad leevendust ärritunud nahale ja kaitsevad seda ebasoodsate ilmastikutingimuste eest.

Lisaks näoseerumile, mis on punetava naha hoolduse heaolu võti, on ka muid nahahooldustooted, mida tasub igapäevasele ilurituaalile lisada. Need hõlmavad õrnasid taimset päritolu kosmeetikatooteid. Vali mitteinvasiivsed puhastusvahendid ja meigi eemaldajad, kuid loobu mehaanilistest näokoorijatest. Näo pesemisel tee seda õrnalt - tugev hõõrumine aitab sageli kaasa veresoonte laikude tekkele. Hüperreaktiivset ja punetavale nahale sobib ka rahustav taimne vesi nagu nõiapuu vesi, mis lisaks soodustab lümfiringet ja on tugev põletikuvastane aine.

Ohutud punetava naha ravimeetodid

Punetavale nahale on mõned ohutud ravimeetodid täiuslikud. Kõige levinumad neist on:

LASERRAVI

Üks populaarsemaid punetava naha ravimeetodeid, mille puhul kasutatakse valguskiire suunamist katkenud kapillaaridele nende parandamiseks. See toob kaasa naha välimuse märgatava paranemise ja veresoonte laikude olulise vähenemise. Kõiki olulisi laseri parameetreid arvestatakse alati ja seatakse hoolikalt, et vältida ümbritsevate rakkude kahjustamist.

IOONITERAAPIA

Selle ravi eesmärk on tugevdada nõrgenenud kapillaare, muutes need vastupidavaks välismõjudele. Ioonteraapia käigus transporditakse toitained epidermise all sügavamale, et leevendada ärritust, samuti, et vähendada rosaatsead ja ämblikveene. Kevad on parim aeg selle ravi kasutamiseks, et nahk valmistada ette suve ja talve iseloomulike ebasoodsate ilmastikutingimuste jaoks.

KALIBREERITUD IMPULSSLAMP ehk CPL-RAVI

Rosaatsea ja hüperpigmentatsioon on kaks ebakorrapärasust, mis on otseselt seotud punetava nahaga, ja professionaalne ravi, mille eesmärk on nende nahavigade heledamine, on kalibreeritud impulssvalgus. Lihtsustatult öeldes suunatakse pulseeriv valgus pigmentatsioonile, et see näolt täielikult kustutada. CPL-i suurimaks eeliseks on selle kohene märgatav mõju, mis avaldub ühtlase naha toonina.

HÜDRO MIKRODERMABRASIOON

See on õrna kooriva toimega ravi, mida kasutatakse naha niisutamiseks. See tagab sügava puhastuse ja surnud naharakkude väga efektiivse eemaldamise. Lisaks on hüdromikrodermabrasioon tuntud ka rosaatsea ja pleegitusvastase võitluse poolest. See mitteinvasiivne ravi on ideaalne punetavale nahale.

KODUSED ABINÕUD PUNETAVALE NAHALE

Pidage meeles, et isegi kõige arenenumad esteetilise meditsiini ravimeetodid ei pruugi tuua positiivseid tulemusi, kui sa ei järgi korraliku punetava naha hooldusrutiini põhireegleid. Õrnad nahahooldustooted ja näoseerum on hädavajalikud. Tasub mõelda ka koduste maskide kasutamise peale, mis on samuti oluline osa sellisest nahahooldusest. Sellised tooted on nahale õrnad, mistõttu võid neid kanda isegi kaks korda nädalas. Tundlikku mahla võib ka kurgimahla ja kummelitõmmise seguga kergelt tupsutada ja pühkida.

Toitained, mis on kasulikud punetavale nahale

Üllatuslikult piisab punetava naha rahustamiseks tervisliku toitumise põhireeglite järgimisest. Veresoonte laikude ja rosaatsea ennetamiseks peate lihtsalt oma dieeti lisama rohkem köögivilju ja puuvilju, eriti neid, mis on rikkad nahale oluliste vitamiinide ja mineraalide poolest. Lisaks avaldavad nii C-vitamiin kui ka rutiin positiivset mõju jumestusele, seega soovitatakse nende toitainete suurel hulgal tarbimist. Hea mõte on ka toidulisandid. Tasub teadvustada, et vitamiinid on kasulikud veresoontele, kuid vürtsikat toitu, alkoholi, kohvi, kõrgelt töödeldud toitu ja kuumi jooke tuleks vältida. Energiajooke ei soovitata samuti.

Pea meeles, et ka punetav nahk võib näida veatu - selleks on vaja pöörata tähelepanu rohkem sobivatele nahahooldustoodetele. Ole oma näonaha suhtes hoolitsev ja paku talle vajalikke hooldusi.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest