Laske oma juustel rääkida, 5. osa. Õhukeste juuste hooldus

Laske oma juustel rääkida, 5. osa. Õhukeste juuste hooldus

Õhukesed juuksed on probleem, mis puudutab paljusid naisi, sealhulgas kuulsusi. Mida peaksime tegema, kui meie juuksed on volüümi kaotanud? Parim viis õhukeste juustega toimetulemiseks on juuksekarvade eriline hooldus ja sobiv soeng. Uurige, mis õhukestele juustele ei meeldi.

Üks Internetis kõige sagedamini esitatavaid küsimusi on: „Miks mu juuksed nii õhukesed on?” Tegelikult on see väga hea küsimus! Enne kui hakkame sellele konkreetsele probleemile lahendusi otsima, peame õppima selle päritolu. Enamasti eeldame, et juuksed on õhukesed, sest meie peanahas on neid vaid käputäis.

ÕHUKESED JUUKSED – PROFIIL

Selgub, et juuksetüübi määratlemist peetakse üsna tülikaks. Kuidas ära tunda, et juuksed on paksud? Sageli peame näitajaks just juuste mahtu, kuid see ei peegelda täielikult asjade tegelikku seisu. Me kipume ütlema, et meil on vähe juukseid, nii et need tunduvad meile õhukesed. Tegelikult pole see parim välistamisprotsess, sest oluline on juuste paksus, mitte nende hulk. Tasub teada, mis vahe on õhukeste ja hõrenevate juuste vahel.

Kui paksud võivad juuksed olla?

  1. Õhukesed juuksed - 0,03-0,04 mm
  2. Tavalised juuksed - 0,05-0,07 mm
  3. Paksud juuksed - 0,08-0,1 mm

Õhukeste juuste läbimõõt on ligikaudu 25% väiksem kui tavalistel juustel. Seetõttu võib tunduda, et peas on neid seda vähem. Juhtumisi on sellel veendumusel on tegelikkuses õigustus, sest õhukesed ja õrnad juuksed kipuvad liigselt välja kukkuma. Siiski pole reegel, et õhukeste juustega inimestel on neid vähem. Just juuste paksus muudab volüümika soengu loomise keeruliseks. Ja see pole veel kõik, mida peaksite teadma.

See on juuste välimise kihi (kutiikula kihi) paksus, mis mõjutab kogu juuste paksust. Väliskate võib koosneda 4-12 kihist keratiini kutiikulast, mis on omavahel tihedalt seotud. Õhukestel juustel on tunduvalt vähem kutiikulasid, seda tüüpi juuste ehitamiseks on vähem keratiini, nii et neil on kalduvus olla suuremema poorsusega. Üldiselt on see põhjus, miks sellised juuksed on nii õrnad. Seda probleemi on lihtne kirjeldada järgmise näitega. Terved ja paksud juuksed taluvad raskust 160-250g, õhukesed juuksed aga vaid 25-40g, mis on peaaegu üle 6 korra kergem koormus.

ÕHUKESED JA ÕRNAD JUUKSED – HOOLDUS

Õhukesed juuksed võivad olla ka pikad. On viimane aeg ümberlükata müüt, et seda tüüpi juuksed näevad head välja ainult lühikeseks lõigatuna. See pole kaugeltki tõsi, sest pikkade ja õhukeste juustega on võimalik saada ilus soeng. Seega, selle asemel, et oma saatuse pärast nutta, oleks parem asi enda kätte võtta ja otsida abi, uurides, kuidas õhukesi juukseid tugevdada.

Kuidas hoolitseda õhukeste juuste eest? Tegelikult ei erine õhukestele juustele pakutav hooldus palju tavalisest juuksehooldusest. Siin kehtivad kõik õige juuksehoolduse põhireeglid, samuti peetakse delikaatsust üsna oluliseks. Kõige olulisem on aga pakkuda pidevat kaitset ja tugevdada õhukesi juukseid, sest need on palju nõrgemad ja kindlasti ka kahjustustele altimad.

Kuidas ja mida tuleks kasutada õhukeste juuste pesemiseks?

Olenemata sellest, kui tihti me juukseid peseme (iga päev või iga paari päeva tagant), peaksime kasutama protseduuriks ainult sobivat kosmeetikat. Mis on parim šampoon õhukestele juustele? Kindlasti see, mis annab juustele volüümi ja on kerge, mitte koormava koostisega. Koostisosad, mis õhukestele juustele ei meeldi, on: alkoholid (need dehüdreerivad), silikoonid (juuste plaaster), agressiivsed pesuained ja säilitusained (põhjustab ärritust). Seevastu õhukesed juuksed jumaldavad leebeid puhastusviise nagu CWC meetod (palsam – pesu – palsam).

Tasub mõista, et kuivšampooni sagedast kasutamist ei peeta heaks mõtteks, kuigi seda soovitatakse juuste mahu suurendamiseks. See pulber võib reageerida rasuga, ärritada ja luua mitteläbilaskva kihi, mis takistab hapniku juurdepääsu peanahale. Asja teeb veelgi hullemaks see, et kuivšampoonikihti on raske täielikult eemaldada.

Kuidas õhukesi juukseid kuivatada?

Ärge muretsege, et kõrgem temperatuur võib niigi õhukesi juukseid nõrgendada, kui pakute juukseharule õiget kaitset. Kui laseme juustel õhu käes kuivada, on väga tõenäoline, et neil jääb volüümi puudu. Kui aga muudame juuksed kuivaks pea all hoides, tõstame juuksed juurtest üles ja anname neile volüümi juurde. Olulisemad reeglid - enne juuste kuivatamist tuleb juuksekarvad varjestada näiteks naturaalse õliga ning protseduuriks kasutatava seadme puhul tuleks hoida fööni 15-20 cm kaugusel juustest ja seada õhuvoolu temperatuur leigeks.

Konditsioneerimine: millega õhukesi juukseid ravida?

Õhukestele juustele meeldib vaheldus, seetõttu pole neile pühendatud ühtki tüüpi konditsioneerimistooteid. Olulisi vitamiine ja mineraalaineid saab juustesse juhtida mitmel viisil, kuid alati pöörduge looduslike vitamiinide poole. Märkimisväärne kogus kemikaale, alkohole, parabeene ja sünteetilisi koostisosi ei aita meil soovitud eesmärki saavutada. Selle asemel on need kodused abinõud, mis sobivad hästi õhukestele juustele (nt juuksepesu). Millega ravida õhukesi juukseid? Siin on kõige populaarsemad tooted, mida tasub igapäevases õhukeste juuste hoolduses kasutada.

  • Mahapestavad palsamid – parimad õhukestele juustele mõeldud palsamid on kas pihusti või kreemi kujul. Kindlasti ei sobi õhukestele juustele sisse jäetavad palsamid, kuna neil ei ole positiivset mõju mahu suurendamisele. Sügavat regenereerimist ja tugevdamist tagavad kõikvõimalikud palsamid ja maskid, mida tuleb kanda enne juuste pesemist.
  • Juukseampullid – hea viis õhukeste juuste tugevdamiseks on juuksekarvadele ampullidesse peidetud hoolduse kandmine. Selline toode sisaldab tavaliselt hästi valitud koostisosi, mis on suunatud konkreetsele probleemile, samuti kontsentreeritud aineid, mis tugevdavad juukseid, tungides juuksesibulatesse. Tähtis: ampulle tuleb manustada regulaarselt täpselt kindlaksmääratud aja jooksul. Seejärel on soovitatav teha lühike paus.
  • Juuksepesud – tõhus kodune meetod õhukeste juuste päästmiseks on taimne juuksepesu, mis toimib teadaolevalt probleemi allikas – peanahas. Süstemaatiliselt rakendatav nõgese või hobusesaba juuksepesu on end tõestanud viis juuste tugevdamiseks ja nende kasvu kiirendamiseks. Samuti on oluline, et seda tüüpi hooldus ei koormaks juukseid üle, sest seda tuleb kanda ainult peanahale.

Parim on aga peidus looduslikes õlides!

Kas õhukesi juukseid saab õlidega hooldada?

Muidugi saab. Juukseõlisid tasub ära kasutada, sest need on parim lahendus õhukeste juuste hooldamiseks. Miks nii? Eelkõige saate paremate tulemuste saamiseks sobitada looduslikke õlisid konkreetse juuksestruktuuriga. Juukseõlihoolduse austajad teavad, et lisaks sobiv õli võimele juuste niiskust juurde anda ja säilitada, tugevdab see ka juuksesibulaid, stimuleerib juuste kasvu, reguleerib rasu tootmist ja hõlbustab juuste kujundamist. Tänu õhukeste juuste õlitamisprotseduurile muutuvad juuksed tunduvalt tugevamaks, juuste väljalangemine on piiratud, beebijuuste kasvu soodustatakse ning juuksed on kaitstud kahjulike tegurite (nt temperatuur, tuul, toksiinid) poolt põhjustatud kahjulike mõjude eest. Looduslikud õlid on ideaalne viis õhukestele juustele lisavolüümi andmiseks. Tänu nendele looduslikele ainetele muutuvad õhukesed juuksed paksemaks ja tugevamaks.

Lõpuks on vaid üks viimane dilemma, mis tuleb lahendada. Millist õli tuleks kasutada õhukeste juuste raviks? Kindlasti peab see olema kerge ja kiududesse hästi imenduv. See, mis on võimeline juukseid taastama, tugevdama ja samal ajal kaitsma. Siin on parim lahendus näiteks Nanoil keskmise poorsusega juustele või Nanoil suure poorsusega juustele, sest õhukesed juuksed on sageli õrnad, nõrgad, kahjustuste suhtes altid ja nende poorsus on kahjuks suurem.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest