Kodune kehakoorimine - parim retsept siidiselt sileda naha jaoks [Tee ise! - DIY]

Kodune kehakoorimine - parim retsept siidiselt sileda naha jaoks [Tee ise! - DIY]

Kas tead, kus kohast võiksid alustada oma nahahooldusega? Aga ikka köögist! Kodune kehakoorimine on moodus, kuidas jõuda kauni nahani. Vaata, mida koorimine sügavamalt tähendab ja miks koorimine peaks olema üks sinu iluhoolduse alustalasid. Avasta parimad kodused isetehtud kehakoorijate retseptid!

Mis on koorimine?

See on üks tõhusamaid nahka parandavaid hooldusi, mis eemaldab kehalt surnud rakud. Koorimise käigus eemaldad oma näolt ja kehalt epidermist. Koorimine ja hõõrumine on professionaalsed nimetused selle protseduuri jaoks. See on mõeldud naha välimuse ja seisundi parandamiseks, nahatooni ühtlustamiseks ja peenete joonte silumiseks.

Koorimine on väga levinud aknevastase ravi puhul; koorimist kasutatakse ka enne karvade eemaldamist, et vältida sissekasvamist.

Koorimist võib kasutada kogu kehal, näol ja isegi peanahal (nn peanaha koorimine). Sõltumata keha "piirkonnast" annab koorimine tohutult palju kasu. Seda ei tohiks kunagi vahele jätta naised, kes tõsiselt hoolivad nahahooldusest ja annavad endast parima, et hoida nahka tervena.

Looduslik kehakoorimine - miks see on alati parim valik?

Regulaarne kehanaha koorimine on hoolitsus, mis muudab naha taas siledaks, elastseks ja kauniks ning parandab figuuri. Mille poolest? See aitab sul kaotada tselluliiti ning muudab venitusarmid, pigmendilaigud ja muud nahavigastused vähem nähtavaks.

Parim asi kehakoorijate puhul on see, et neid saab vaevata kodus valmistada - nii oled kindel koostisainete päritolus ja nende parimas kvaliteedis. Looduslik kehakoorimine tähendab 100% nahale kasulikke ja väärtuslikke toimeaineid ning 0% sünteetilisi aineid või kemikaale, mis põhjustavad allergilisi reaktsioone või ärritavad nahka.

Kuidas teha DIY kehakoorijat?

See on lihtne ja ei ole probleemiks kindlasti ka sulle. Kahe koostisosa (nt suhkru ja loodusliku iluõli) segamisest piisab, et saada kõige lihtsam, kuid hästi toimiv kehakoorija. Panime kirja DIY koorijad, mis annavad sulle võimaluse terve puhta naha loomiseks. Kõik koostisosad leiad kodust või lähima toidupoe letilt.

DIY looduslik kehakoorimine - retseptid

Kodune suhkrukoorimine kehale

  • tass valget või pruuni suhkrut
  • 2 supilusikatäit riitsinusõli
  • 1 supilusikatäis avokaadoõli
  • 2-3 tilka eeterlikku õli

Suhkruterad on üsna suured ja seega ideaalsed kehanahale. Võid vabalt valida endale meelepärase suhkru - kas valge või pruuni; ka mõlema segamine sobib. Riitsinusõli eemaldab tõhusalt mustuse ja toksiinid, samas kui avokaadoõli on jämedale nahale vitamiinipomm.

Kodune kehakoorimine soolaga

  • ½ tassi meresoola
  • ¼ tassi jojobaõli
  • ¼ tassi mandliõli
  • 1 supilusikatäis sidrunikoort

Soola kasutamine ilu eesmärgil on hiilgav: see koorib tõhusalt epidermist, on desinfitseeriva ja põletikuvastase toimega. Jojobaõli kaitseb nahka toksiinide eest ja lukustab niiskust, annab väärtuslikke mineraale, vitamiine, taimseid steroole ja vananemisvastaseid flavonoide.

Sega kõik koostisosad hästi kokku. Kanna koorijat niiskele nahale ja masseeri seda õrnade ringjate liigutustega. Ideaalis alusta massaaži jalgadest ja liigu ülespoole - südame suunas, mis suurendab verevoolu ja tugevdab keha. Pärast seda loputa nahka hästi leige veega ja kanna niiskele nahale lemmikkreem või naturaalne õli.

Kodune tselluliidivastane kehakoorimine kohviga

  • ½ tassi kohvipuru
  • 2-3 supilusikatäit pruuni suhkrut
  • 1 supilusikatäis mandliõli
  • 2-3 tilka eeterlikku greibiõli

Sega koostisosad hästi kokku, et saada ühtlane konsistents. Kasuta koorijat niiskel nahal ja masseeri seda ringjate liigutustega. Loputa keha põhjalikult sooja veega ja kanna peale kreem või naturaalne taimeõli - masseeri õrnalt nahka õliga, et intensiivistada toimet.

Kodune kehakoorimine kohvi ja õliga

  • ½ tassi kohvipuru
  • 2 või 3 supilusikatäit oliiviõli
  • 1 supilusikatäis argaaniaõli
  • 2-3 tilka vanilli eeterlikku õli

Sega kõik koostisosad kokku. Kanna koorijat kehale ja masseeri seda ringjate liigutustega 5-10 minutit; soovi korral kasuta massaažikindaid. Lõpuks loputa koorijat ja pese keha dušigeeliga. Hõõru sisse kreem või looduslik iluõli.

Kodune kehakoorimine kohvi ja soolaga koos dušigeeli ja õlidega

  • ¼ tassi dušigeeli
  • 3 teelusikatäit jahvatatud kohvi või kohvipuru
  • 1 teelusikatäis soola
  • 1 supilusikatäis avokaadoõli

Sega koostisosad omavahel, kuni tekib ühtlane pasta. Veendu, et dušigeel on looduslik, koosneb kvaliteetsetest koostisosadest, ei sisalda parabeene, silikoone ega selliseid aineid nagu SLS. Hea, kui sellel on pinguldav ja rahustav toime. Koorimise järgselt loputa kõik jäägid kehalt maha ja kanna peale oma lemmik kreem või kehahooldusõli.

Parim aeg koorija pealekandmiseks

Sarnaselt kõikidele nahahooldusvahenditele on regulaarsus oluline ka siis, kui räägime koorijatest. Parima mõju saavutamiseks kasuta koorijat vähemalt kord nädalas. Kindlasti märkad naha välimuses ja seisundis tohutut paranemist.

Õhtu on hea aeg koorimiseks - öösel on nahal kõige suurem taastumisvõime, seega imab see kõige rohkem toimeaineid ja hoolitsustest on rohkem kasu.

Ära unusta niisutada nahka alati ka pärast koorimist - nii moodustad oklusioonikihi, mis lukustab nahka vett. Lisaks sellele on surnud rakkudest ilma jäänud nahk rohkem avatud UV-kiirgusele, seega kasuta enne väljas käimist päikesekaitsekreemi. Enne päevitamist või pruunistamist on samuti hea mõte koorida - sileda naha puhul on päevitus parem, samas kui enesepruunistusvahend kandub paremini laiali.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest