10 kuldreeglit, kuidas oma jume terve ja nooruslik hoida

10 kuldreeglit, kuidas oma jume terve ja nooruslik hoida

Õige näonahahooldus on ülioluline: kui soovite oma terve särava jume ja noorusliku välimusega kiidelda, peaksite järgima mõnda põhireeglit. Kas teate, kuidas oma näonaha eest õigesti hoolt kanda?

Tõenäoliselt pole maailmas ühtegi naist, kes vapustavast ja säravast jumest ei unistaks. Pole ka ime, et nii palju aega näohooldusele pühendame. Kahjuks on näonahk väga ärrituv ja tujukas, ning tekitab meile pidevalt probleeme. Mõnikord võib isegi näiliselt tühine tegur meie naha ärritunuks ja punetavaks muuta.

Kas on midagi, mis võiks meid sellise probleemi eest kaitsta?

Õige näonahahooldus

Näonaha tervis ja hea välimus sõltuvad suuresti sellest, kuidas me selle eest igapäevaselt hoolitseme. Ainus viis veatu jume saamiseks on õigete näonahahooldusmeetodite ja ilurutiinide kasutuselevõtt.

Ainult siis, kui nahka pidevalt oluliste toitainetega varustada, on sellel võimalus oma elujõudu suurendada. Päikese ja muude kahjulike mõjurite eest kaitstuna on nahk terve ja värvimuutusteta. Nahk on läikiv, elastne ja sile, kui see on piisavalt niisutatud. Kõik meie igapäevased tegevused avaldavad nahale mõju.

Erinevad nahatüübid

Enne suvalise näokreemi ja mitsellaarvee otsimist proovige vastata sellele küsimusele: "Mida mu nahk vajab?" Hoolduse valimisel nahatüübiga arvestamine on ainus, mis meile edu toob, järelikult peaksime oma näonahale sobiva regeneratsiooniplaani koostama.

Siin on peotäis näpunäiteid selle kohta, kuidas oma naha eest hoolitseda sõltuvalt selle tüübist.

  • NORMAALNE NAHK – vajab naturaalset ja õrna kosmeetikat, mis ei halvenda selle head seisundit, vaid ainult säilitab piisava niisutustaseme ning toidab ja kaitseb seda päikese eest.
  • KUIV ​​NAHK – nõuab tugevalt niisutavaid tooteid, mis teevad mõlemat: niisutavad nahka veega ja lukustavad selle aurustumise vältimiseks naha sisse. Sel juhul peaks hüaluroonhapet, uureat, keramiide ​​ja õli sisaldavat kosmeetikat kasutama.
  • RASUNE NAHK – kuigi algul nii ei tundu, ei ole seda nahatüüpi tegelikult kuivatada vaja, sest tugevalt puhastavad tooted võivad paradoksaalselt rasuse naha panna veelgi rohkem rasu eritama. Rasuse naha puhul on oluline seda regulaarselt ja õrnalt savidega puhastada ja hoolikalt niisutada. Lisaks on oluline naha loomulik pH taastada ja rasunäärmetel korralikult toimida aidata.
  • KOMBINEERITUD NAHK – hooldamise poole pealt kõige tülikam, kuna nõuab kahele erinevale nahatüübile sobivate ilurituaalide kombineerimist: nii kuiva kui ka rasuse naha. Nahapiirkonnas, kus nahk on rasune, tuleb rasunäärmete tööd kontrollida ja ebatervisliku läike vastu võidelda, samas kui tugevalt kuive nahaosi tuleb intensiivselt veega niisutada.

Peale nende nelja põhilise nahatüübi on olemas ka tundlik, akneline ja vananenud nahatüüp. Kõik muud nahaprobleemid, nagu atoopiline dermatiit või peenikesed kortsud, nõuavad lahendamiseks ja kõrvaldamiseks erilist tähelepanu ja hooldustavade muutmist.

10 peamist nahahoolduse reeglit

Muidugi, vaatamata erinevustele, nõuab iga nahatüüp kindlaid hooldusmeetodeid, nagu niisutamine, päikesekaitse, surnud naharakkude eemaldamine jne. Mida tuleks igapäevase näonahahoolduse puhul silmas pidada?

1. Kõige põhilisem on meigieemaldus

Halvim, mida oma näonahale teha saame, on magamamineku ajal meigieemalduse vahelejätmine. Öö on aeg, mil meie nahk taastub ja uue päeva jaoks valmistub. Värvkosmeetika või isegi selle jäägid võivad nahapoore ummistada ja naha tasakaalu häirida. Seda silmas pidades on ülimalt oluline meik põhjalikult maha võtta, et näonahk rahulikult eneseuuendusprotsesse läbi viia saaks.

Meigieemaldusõlid

Tõhus ja hea alternatiiv mitsellaarveele on naturaalne argaaniaõli, mis eemaldab isegi veekindla meigi ja toidab samal ajal ka õrna silmanahka. Sama toimib ka ripsme- ja kulmukarvade jaoks.

2. Korralik näopuhastus

Meigieemaldusest ainuüksi siiski ei piisa. Peale värvikosmeetika koguneb meie näole ka kümneid muid mustusi – tolm, toksiinid, liigne rasu, heitgaasid jne. Ka need tuleb enne magamaminekut eemaldada, sest naha pinnale jäädes loovad need täiuslikku keskkonna bakterite arenguks, mis viib paratamatult akne tekkeni.

Õlidega puhastamise meetod

Tõepoolest, võite näo pesemiseks valida geeli, vahu või seebi. Kuid võite kasutada ka looduslikumaid ja paremaid aineid, nagu bakteritsiidsete omadustega kastoorõli. See sobib suurepäraselt nii näo puhastamiseks kui ka rasunäärmete taastamiseks.

3. Näo toniseerimine

Teine oluline probleem näohoolduses, on pH-tasemele tähelepanu pööramine – see ei tohiks olla liiga happeline ega aluseline. Kahjuks rikub enamik puhastuskosmeetikat naha loomulikku pH-tasakaalu, mistõttu peame selle taastamiseks tegema kõik endast oleneva. Parimad tooted selle jaoks on näotoonikud. Niisutage vatipadi näotoonikuga ning seejärel hõõruge sellega õrnalt näonahka. Ja ongi kõik.

4. Silmanaha hooldus

Õrnale silmanahapiirkonnale, mille eest tuleb hoolitseda juba enne õige nahahoolduse kasutuselevõttu, tuleb erilist tähelepanu pöörata. Silmade all paiknev nahk on õhuke ning kiiresti vananev – silmade ümber tekivad esimesena kortsud ning samuti kõik teised varjundid, mis muudavad meid palju vanemaks, nagu näiteks lõtvumine ja tumedad silmaalused. Seda silmas pidades on soovitatav regulaarselt silmaümbrusesse kreemi määrida ning sõrmeotstega see õrnalt sisse patsutada, ilma tugeva hõõrumiseta.

Silmanaha õli

Kui teid huvitab looduslik nahahooldus siis võite tavalise silmanahakreemi asemel kasutada ka selle looduslikku alternatiivi, milleks on näiteks mandliõli. Vaid tilk silmaümbruse nahapiirkonnale muudab selle elastseks, esiletõstetuks ja niisutatuks.

5. Niisutus esimesena

Vesi mängib nahahoolduses olulist rolli ning selles pole mingit kahtlust. Seetõttu peaks korralik näonahahooldus põhinema peamiselt niisutamisel. Ja see ülesanne võib olla kaheetapiline. Esiteks, nahka kreemide või niisutavate maskide abil veega varustades ning seejärel nahka selliste õlidega töödeldes, mis on piisavalt tõhusad, et taastada naha hüdrolipiidbarjääri ja ennetada vee aurustumist. Kõige olulisem on igat näonahatüüpi pidevalt veega niisutada – ja see põhimõte kehtib ka rasuse ja ärritunud naha puhul.

6. Intensiivne toitmine

Lisaks niisutamisele vajab näonahk ka õigeid toitaineteid, mis võimaldavad sellel elastse, läikiva ja ilusana püsida. Rakkude uuenemiseks vajab nahk A- ja E-vitamiini, mineraalaineid (tsink ja räni) ning selliseid aineid nagu kollageen, koensüüm Q10, hüaluroonhape ja keramiidid. Seda kõike saab näonahk heade näokreemide või seerumite kaudu.

Näoseerum

Muidugi võid kasutada näokreeme ja maske, kuid ainult seerum suudab luua tõeliselt intensiivse tulemuse. Sa võid kasutada kas seerumi looduslikku versiooni - pehmendavaid aineid, millel on vananemisvastased omadused (iluõlid nt jojobaõli, mis tasakaalustab nahka tänu inimese rasule sarnaneva struktuurile) - või professionaalset näoseerumit Nanoil, mis sisaldab parimaid, kõrgkontsentreeritud, tugevalt toitvaid koostisosi, mis parandavad sinu naha ilu. Seega ära jää ootama, millal midagi uut proovida ning usalda nahk professionaalsetele näohooldusvahenditele.

D.I.Y.: õli näomask

Selline õli nagu makadaamiaõli sobib suurepäraselt ka näomaski kujul. Segage see looduslik õli kokku savi, jogurti, mee või sidrunimahlaga ja laske segul vähemalt 15 minutit näol seista.

7. Päikesekaitse

Samuti ei tohiks unustada päikesekaitset. Näonahk on oma olemuselt õrn ja halvasti kaitstud kahjulike tegurite, näiteks UV-kiirte eest. Kui me ei hoolda nahka õigesti (nt päikesekaitsetooteid kasutades), vananeb see kiiremini ning tekkida võivad kortsud ja värvimuutused. Me unustame sageli ära, et nahk ise ei ole varustatud kaitsebarjääriga, mis oleks piisavalt tugev, et vältida päikese kahjulikku mõju (eriti suvel, kui päike on intensiivsem).

Õlid: looduslikud UV-filtrid

Enamus õlisid saab looduslike UV-filtritena kasutada, kuna need pakuvad SPF-i vahemikus 4-10. Kõige väärtuslikumaks on vaarikaseemneõli, mille SPF on vahemikus 28-50 ja porgandiseemneõli, mille SPF on 38-40 (SPF väärtus sõltub päritolust ja ekstraheerimisprotsessist).

8. Süstemaatiline surnud naharakkude koorimine

Mida muud saame peale niisutamise, toitmise ja päikese eest kaitsmise oma naha heaks teha? Näiteks surnud naharakke ensümaatiliste koorimiste või õrnade käsitsi koorimiste abil eemaldada (sealhulgas omatehtud koorijate kasutamine, nagu näiteks õlidel ja kaerahelvestel põhinevad koorijad). Nahk, mille pealt on surnud naharakkude kiht eemaldatud, uueneb kiiremini, on siledam, selle toon on ühtlasem ja see imab toitaineid palju paremini. Näokoorijad stimuleerivad ka näo vereringet.

9. Massaaž ja näojooga

Naha vereringe stimuleerimiseks ja rakkude hapnikuga varustamiseks võite oma näonahka ka regulaarselt masseerida või näojoogat teha. Masseerige sõrmedega erinevaid näoosi ringjate liigutuste abil. Näojooga omakorda keskendub aga vereringe stimuleerimisele, näolihaste liigutamisele ja naha elastsemaks muutmisele tänu konkreetsete näoliigutuste ja näoilmete tegemisele. Näiteks võib massaaž ja näojooga aidata lõua all olevaid rasvavolte vähendada ja naha elastsust tõsta, eeldusel, et teete seda süstemaatiliselt.

Massaaž õlidega

Parema tulemuse saavutamiseks tuleks massaažiga kaasneda ka õlide kasutamine. Kui kasutate masseerides avokaadoõli, mõjub see kõige intensiivsemalt ning tulemus on tänu samaaegsele nahatoitmisele parem.

10. Üksikasjad, mis on samuti olulised

Õige näonahahoolduse juurde käivad ka järgmised esmapilgul ebaolulised detailid, millel on üllatavalt suur mõju näonaha seisundile. Altpoolt leiate näonahka mõjutavad tegurid.

  • Käte pesemine enne näoilutoodete pealekandmist on väga oluline; see hoiab ära soovimatute bakterite kandumise kätelt näole.
  • Põletiku vältimiseks tuleks naha pigistamisest, kriimustamisest ja puudutamisest hoiduda.
  • Näorätikuid ja padjapüüre tuleks sageli värskete vastu vahetada, et vältida kokkupuudet bakteritega.
  • Näorätikute puhul on soovitatav selgeks õppida õige näokuivatusviis. Ärge hõõruge rätikut vastu nägu, vaid patsutage nahk õrnalt kuivaks.
  • Tuleb mõista, et tasakaalustatud toitumise järgimine on näohoolduses ülimalt oluline. Lõppude lõpuks hoolitseme oma naha eest niimoodi ka seesmiselt.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest