TOP 10: Parimad mitmeotstarbelised näomaskid, mida saad kodus valmistada

TOP 10: Parimad mitmeotstarbelised näomaskid, mida saad kodus valmistada

Läbinisti looduslikud, tõhusad, võimelised hoolitsema kõigi nahatüüpide eest ja erakordselt lihtsasti valmistatavad - näed oma nahal, kui uskumatut ja võimsat mõju need võivad avaldada.

Kodused näomaskid on endiselt üks parimaid nahahooldusviise, mille poole pöörduda. Nende vaieldamatu eelis on see, et valmistad neid ise. Seega oled sina see, kes selle kodukosmeetika kvaliteedi eest vastutab. See omakorda võimaldab sul valmistada kõrgekvaliteedilist kosmeetikat, mis on täiuslik ja tagab täpselt selle mõju, mida sina soovid. Järgnevalt on kirjas parimad näomaskide retseptid, mis sobivad kõikidele näonahatüüpidele, on ajatud ja usaldusväärsed - õpi tundma nende maskide võimekust ja avasta, mida tähendab veatu jume.

See tasub end ära: miks tasub näomaske kasutada?

Kahtlemata on näomaskidel väga positiivne mõju naha seisundile. Ei ole ühtegi muud kosmeetikat, mille kasulikku toimet võiks võrrelda sellega, mida looduslikud õlid suudavad pakkuda. Lühikese ajaga, mis võtab vaid mõnikümmend minutit, suudavad need värskendada nahka, parandada selle välimust, siluda ja kustutada näolt väsimust. Peale selle varustavad looduslikud õlid näonahka paljude oluliste toitvate ainetega. Kodused näomaskid on, nagu eespool mainitud, täiesti looduslikud ja neis puuduvad sünteetilised ained. Sina ise valmistad neid, mis annab võimaluse ise valida, millistest koostisosadest ilutoode koosneb.

Enne maski pealekandmist - valmista nägu maski pealekandmiseks ette

Selleks, et võtta konkreetsest näomaskist maksimum ja aidata sellel soovitud mõju saavutada - valmista oma nahk alati selleks iluprotseduuriks ette.

Selleks puhasta nägu, eemaldades põhjalikult meik ja muud ebapuhtused. Hea mõte on teostada õlipuhastusmeetod, mis on populaarne blogijate seas, ja järgneb näokoorimine, et vabastada nägu surnud epidermisrakkudest.

Sel viisil puhastad oma poorid ning massaaž, mida näo koorimise ajal teed, stimuleerib mikrotsirkulatsiooni ja suurendab naha imendumisvõimet. Selle tulemusena on näomaskis sisalduvatel ainetel kergem tungida naha sisse ja jõuda selle alumistesse kihtidesse. Kasulik on teada, et enamik näomaskidest on mõeldud kasutamiseks ka teistele nahapiirkondadele, mitte ainult näole. Seetõttu proovi järgmine kord kanda näomaski ka kaelale ja dekolteele. Huultele ja silmadele ei tasu maski kanda.

Näomaskide pealekandmise kuldsed reeglid

  • Kõige parem on kanda näomask peale õhtul, umbes kell kuus.
  • Kanna mask puhastatud näonahale.
  • Pärast näomaski eemaldamist tasakaalusta naha pH-d, pühkides nahka toonikuga ja seejärel kasuta niisutavat kreemi.

Top 10 parimat kodumaist näomaski

1. Kurgi näomask

  • 1 keskmine kurk
  • 1/2 tl avokaadoõli

See on maailma lihtsaim näomask, mis annab uskumatuid tulemusi näo hooldamise osas. Kurk värskendab suurepäraselt, eemaldab väsimuse märgid nahalt, vähendab ödeemi, ühtlustab nahatooni, niisutab ja silub seda. Kui seda kombineerida loodusliku õliga, paranevad oluliselt selle toitvad, kaitsvad ja vananemisvastased omadused. Avokaadoõli koosneb seitsmest väärtuslikust vitamiinist, rasvhapetest ja antioksüdantidest. Riivi üks keskmine kurk, eemalda mahl ja sega roheline viljaliha 1/2 teelusikatäie avokaadoõliga. Kanna näole ja loputa maha 15 minuti möödudes.

2. Pärmi näomask

  • 20 g pärmi
  • 2-3 spl. naturaalset jogurtit
  • 1 tl jojobaõli

Pärm sisaldab rohkelt B-vitamiine, valke ja mineraalaineid: fosforit, tsinki, magneesiumi, rauda, kaaliumi, seleeni ja kroomi. Selle rikkalik koostis muudab pärmi täiuslikuks toitaineks väsinud ja tuhmile nahale, millel on plekid. Jojobaõli tasakaalustab rasu, mis tähendab, et kuiva näonaha puhul lukustab see vee nahka, ning rasuse puhul tervendab seda. Jogurt omakorda niisutab, pehmendab ja rõhutab jume ning tasakaalustab naha pH-taset.

3. Piima ja mee näomask

  • 3 spl. mett
  • 3 tl piima
  • 1/2 spl. mandliõli

Sega kõik koostisosad omavahel hoolikalt, et kanda mask näole ja kaelale. Loputa mask õrnalt maha 15 minuti möödudes. Mesi on meditsiiniliste ja põletikuvastaste omadustega, seega on see tunnustatud kui võimas vastumürk kõikvõimalikele naha ebatäiustele. See ennetab ärritusi, sealhulgas päikesepõletusi ja kaitseb väliste agressorite kahjuliku mõju eest. Mandliõli toidab nahka, suurendab selle elastsust ja varustab nahka väärtusliku rasvhappega. Piim niisutab ka nahka ja on vananemisvastase toimega.

4. Kartuli ja jojobaõli näomask

  • 1 toores kartul
  • 1/2 tl jojobaõli

Riivi kartul, eemalda liigne mahl ja lisa viljalihale jojobaõli. Kanna näomask näole 15 minutiks ja eemalda see nahalt sooja veega. Kartul võtab näolt väsimuse ja paistetuse, toob esile jume ja regulaarsel kasutamisel valgustab pigmendimärke. Nahk muutub hästi niisutatuks, selle toon on terve. Tänu jojobaõlile muutub nahk kaitstuks linnasaaste ja kõigi tuntud ärrituste, sealhulgas päikese poolt põhjustatud ärrituste eest. Jojobaõli sisaldab skvaleeni - inimese rasu loomulikku koostisosa. See omadus teeb jojobaõli heaks vastaseks seborröa vastu ja aitab säilitada naha niiskuse.

Hea uudis on see, et kartulimaski võib kanda ka silmaümbrusele. See aitab vähendada paistetust ja tumedaid silmaringe. Samuti peaks silmanahk muutuma siledamaks.

5. Munavalge, argaaniaõli ja E-vitamiini näomask

  • 2 munavalget
  • 5 tilka E-vitamiini
  • 1/2 tl argaaniaõli

Klopi munavalged kergeks ja kohevaks. Lisa munavalgetele E-vitamiin ja argaaniaõli.

Kanna mask näole ja loputa maha 15 minuti pärast. See näomask muudab naha elastsemaks ja märgatavalt nooremaks. Munavalge silub kortse, niisutab ja toidab. E-vitamiin muudab naha nooremaks ning kaitseb seda ka värvimuutuste ja kahjulike UV-kiirte eest. Argaaniaõli on tunnustatud kui kõige võimsam noorendavaid omadusi omav õli.

6. Jojobaõli ja želatiini näomask piimaga

  • želatiin
  • piim
  • 1/2 tl jojobaõli

Želatiinist valmistatud näomask sobib suurepäraselt nahapooride ummistumise kõrvaldamiseks, naha värskendamiseks ja sära lisamiseks. Jojobaõli sisaldab ohtralt antioksüdante ja asendamatuid rasvhappeid ning väärtuslikku skvalaani. Pane kokku piim ja želatiin ühtlases vahekorras (1:1) ja aseta segu mikrolaineahju. Hoia segu mikrolaineahjus maksimum 15 sekundit. Võta segu välja ja lisa sellele jojobaõli. Kui näomask jahtub ja muutub paksemaks, muutudes tekstuurilt želatiiniks, kanna see nahale. Želatiinimaski saab eemaldada koorides. Eemalda mask, alustades lõuast üle näo maski maha koorides.

7. Apelsini- ja argaaniaõli näomask

  • apelsinimahl
  • 1 tl oliiviõli või argaaniaõli

See on antioksüdeeriv ja noorendav näomask, mis on täis C-vitamiini ja oomega-rasvhappeid. Apelsinimahla ülesanne on nahka värskendada, siluda ja toniseerida. Samuti hapestab see nahka ja varustab seda C-vitamiiniga, mida tuntakse nooruse vitamiinina. Õli kaitseb ja hoiab ära nii naha kuivamise kui ka ärrituse. Samuti jätab see naha elastseks.

8. Aloe, mee ja avokaadoõli näomask

  • 2 spl. mett
  • 1 spl. aaloemahla
  • 1 tl avokaadoõli

Sega aloe mahl avokaadoõliga ja sega hoolikalt läbi. Lase näomaskil 20 minutit näol seista ja loputa see seejärel leige veega maha. Aloe on tuntud nahka rahustava ja elustava toime poolest, säilitades naha niiskustaseme. Tänu avokaadoõlile muutub nahk elastseks, värskendunuks ja vitamiinidega toidetuks. Maski koostises olev mesi omab antiseptilist ja puhastavat toimet. Lisaks sellele ravib mesi naha ebatasasusi ning toidab ja silub näonahka. See on uskumatult hea näomask kuivale, tuhmile ja küpsele nahatüübile ja ka ebatäiustega näonahale tuleb see näomask kasuks.

9. Porgandi näomask

  • 1 porgand
  • 1 munakollane
  • 1 tl mett
  • 1 tl naturaalset jogurtit

Sega supilusikatäis peeneks riivitud porgandit munakollase, teelusikatäie mee ja jogurtiga. Lase maskil 20 minutit näol seista ja seejärel loputa see sooja veega maha. Porgandi näomask sobib ideaalselt normaalsele ja väsinud nahatüübile, mille jume on tuhm. See takistab näonaha kuivamist, pehmendab epidermist, võitleb akne ja muude naha ebatäiuste vastu, toidab ja jätab selle elujõuliseks. Mesi, olles naturaalne antioksüdant, võitleb bakterite vastu.

10. Õuna näomask

  • 1 õun
  • 1 spl. jahu
  • paar tilka sidrunimahla
  • 1/2 tl jojobaõli

Riivi õun, sega ühe supilusikatäie kartuli-, maisi- või riisijahuga, lisa paar tilka sidrunimahla ja pool teelusikatäit jojobaõli. Kanna mask näole ja eemalda see 15 minuti pärast leige veega.

Õunamask tervendab näonaha välimust, taastab selle pH-d, toniseerib, parandab värvikahjustusi ja on vananemisvastase tulemusega. Õun kaitseb naha enneaegse vananemise eest, on antiseptiline ja jätab nahale kauni terve sära. Sidrun helendab jume ja ühtlustab nahka.

Tänu sidrunimahla mõjule muutub nahk värskeks ja hästi puhanuks. Jojobaõli muudab näonaha oluliselt nooremaks ja siledamaks. Samuti taastab see naha hüdro-lipiidibarjääri.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest