Peanaha hooldused pikkade ja tervete juuste jaoks - parimad kodused vahendid

Peanaha hooldused pikkade ja tervete juuste jaoks - parimad kodused vahendid

Õige peanahahooldus on juuste edukaks hooldamiseks hädavajalik. Oleme hakanud mõistma, et šampoon või palsam ei ole kõik, mida on vaja kauni, terve soengu saavutamiseks. Me peame kasutama ka taimseid ekstrakte, mis tugevdavad juukseid juba juurtest alates. Avasta parimaid peanaha hooldusvahendeid, valmista ise taimseid preparaate ning naudi kadestamisväärselt pikki ja tugevaid juukseid.

Peanaha hooldusvahendid on tooted, mis võivad uhkustada pika ajalooga. Neid kasutasid juba meie vanavanemad ja nüüd on need taas populaarseks muutumas. Mis need tegelikult on, milleks need kõige paremini sobivad ja kuidas neid õigesti kasutada?

Mis on peanaha hooldusvahend?

Lühidalt öeldes on peanaha hooldusvahend erakordselt vedel palsam, mida kantakse (peamiselt) peanahale.

Peanaha hooldusvahendid on vesise konsistentsiga, seega on parim viis nende kasutamiseks pihusti või tilguti. Lisaks konsistentsile on väga oluline ka koostis - enamik peanaha hooldusvahendeid on ravimtaimede ja taimeekstraktide segud, mida mõnikord täiendavad looduslikud õlid.

Kasutamiseks kanna toodet peanahale ja hõõru see hoolikalt sisse. Masseeri õrnalt, et suurendada verevoolu, toita, reguleerida rasunäärmete toimimist, stimuleerida kasvu ja pärssida juuste väljalangemist. Igal taimeliigil on veidi erinevad eelised, kuid neil kõigil on üks eesmärk: juuksesibulate tugevdamine ja peanaha hooldamine.

Peanaha hooldusvahendid on mõeldud:

  • peanaha toitmiseks: toidetud peanahk tähendab tervemaid ja tugevamaid juukseid
  • rasutootmise tasakaalustamiseks - liigne rasueritus on levinud probleem, mis purustab unistusi ilusatest ja tervetest juustest ning kipub takistama nende kasvu
  • juuste kasvu kiirendamiseks ja nende väljalangemise takistamiseks - hooldusvahendite koostisosad stimuleerivad juuksesibulaid ning panevad seega juuksed kiiremini kasvama, toimetavad hapnikku juuste maatriksisse ja peanahka.
  • teiste toodete toime tõhustamiseks - peanaha hooldamisel tehtav massaaž võimaldab teiste toodete koostisainetel sügavamale tungida, mis omakorda parandab nende tõhusust.
  • peanaha niisutamiseks - tänu hooldusele vabaned kuivast, sügelevast ja ketendavast peanahast
  • väiksemate põletike leevendamiseks, peanaha akne ennetamiseks
  • juuksejuurte tõstmiseks - peanaha hooldusvahendid annavad juustele volüümi ja tihedust ning hoiavad sinu soengu pikka aega värskena

Miks peaksid kasutama peanaha hooldusvahendit?

Vastus on väga lihtne: see on üks väheseid tooteid, mida saab kasutada ka peanahal, mitte ainult juustel. Nii jõuab toode juuksesibulatesse, mis on tegelikult juuste eluallikas. Juuksesibulad on juuste kõige tähtsam osa - need on juured, mis hoiavad juukseid tervena.

Kuidas peanaha hooldusvahendit valida?

Kahjuks ei sobi mõned poodides müügil olevad hooldusvahendid kasutamiseks. Peanahale mõeldud hooldusvahend ei tohiks sisaldada silikoone ega raskeid alkohole. Valmistoodetes leidub sageli vastuolulisi aineid, seega kontrolli alati koostisosade nimekirja.

Õli on kõige parem kasutada pesueelse hooldusvahendina või siis, kui peanahk on väga kuiv. Pea meeles, et mitte kõik kosmeetilised alkoholid ei ole halvad ja tegelikult soodustavad need toitainete kandumist juuksesibulatesse. Lisaks soojendab alkohol nahka ning stimuleerib verevoolu - hooldus toimib kiiremini ja efektiivsemalt.

Peanaha hooldusvahend - kuidas ja millal seda kasutada?

Peanaha hooldamiseks on 3 võimalust. Valik sõltub sinu eelistustest, toote tüübist ja infolehes toodud juhistest.

  1. Enne pesemist - kanna toode pesemata juustele ja peanahale, lase mõjuda umbes 2 tundi, pese šampooniga. Seda meetodit soovitatakse taimseid õlisid sisaldava hooldusvahendi kasutamisel. Õlide kandmine kuivadele juustele pärast pesemist jätab juuksed tõenäoliselt raskeks ja rasuseks.
  2. Pärast pesemist niisketele juustele - kanna hooldusvahendit kergelt niisketele, rätikuga kuivatatud juustele. Juustesse jäetavad peanaha hooldusvahendid on õrnema toimega ja kerge, vedela konsistentsiga. Neid ei ole vaja välja loputada.
  3. Pärast pesemist kuivadele juustele - sel viisil kaitseb hooldusvahend juukseid kahjustuste eest ja toidab peanahka. Lisaks annab see volüümi ja tõstab juuri, seega kanna toodet iga päev kuivale peanahale. See toimib suurepärase stiliseerimisvahendina, mis parandab sinu juuste välimust.

Kuidas peanaha hooldusvahendeid kasutada?

Tavaliselt soovitatakse seda pihusti või pumbaga otse peanahale kanda. See on kõige mugavam viis toote kasutamiseks. Juhul, kui peanaha hooldusvahend ei ole varustatud pihusti või muu spetsiaalse doseerijaga, võid selleks kasutada tühjaks saanud kosmeetikavahendi kuuma veega pestud pakendit. 

Esmalt kanna hooldusvahendit piirdele. Masseeri seda õrnalt sõrmeotstega nahka. Pea meeles, et peanaha masseerimine on äärmiselt oluline - see võimaldab koostisosadel tungida sügavamatesse kihtidesse (sibulatesse) ja peanahka. Massaaž ei pea olema pikk - verevoolu stimuleerimiseks piisab paarist minutist.

Peanaha hooldusvahendid - kui kaua neid kasutada ja millal võib oodata tulemusi?

Peanaha hooldamise kestus sõltub sinu vajadustest ja peamiselt juuste seisundist. Kahjustatud juuksed vajavad pikemat ravi.

Üldjuhul tuleb peanaha hooldusvahendit kasutada 3-4 nädala jooksul. Ärme peta ennast - peanahahooldust, mis annab tulemusi juba pärast esimest kasutamist, ei ole olemas, sest toode ja selle koostisained vajavad toimimiseks aega.

Loomulikult võivad mõned toimed olla varem nähtavad. Süstemaatilisel kasutamisel võib vähe kahjustatud juuste väljalangemine pidurduda juba 2-3 nädala pärast. Esimesed beebijuuksed on nähtavad umbes 4 nädala pärast.

Peanaha hooldustoodete kasutamisel järgi kindlasti tootja juhiseid. Kui infolehes on kirjas, et hooldus peaks kestma maksimaalselt 3 nädalat, siis pea pausi. Sageli võib hooldust jätkata umbes 7 päeva pärast.

Parim peanahahooldus juuste toitmiseks ja kasvu soodustamiseks

Puuduvad kindlad reeglid, mis lubaksid meil luua tõhusa ja kõigile sobiva peanaha hooldusvahendi. Samuti mängivad rolli individuaalsed eelistused. Leidub mitmeid tegureid, mis määravad, kas konkreetne koostisosa mõjub sinu juustele või mitte.

Samuti tuleks meeles pidada, et taimsed hooldustooted ei sobi igaühele. Teatud taimed võivad õhukeste, õrnade või värvitud juuste jaoks olla liiga karmi puhastava toimega. Selle tulemusena muutuvad juuksed tuhmimaks, mitte säravamaks. Kiud on tuhmid, samal ajal kui juuksevärv tuhmub kiiremini. Sellisel juhul peaksid proovima alternatiivset lahendust, milleks on juuste õlihooldus. Looduslike õlide kohandatud segud, mida on täiustatud spetsiifiliste toimeainetega, tugevdavad juuksesibulaid ja stimuleerivad protsesse juuste maatriksis. Need hooldavad suurepäraselt nii juukseid kui ka peanahka: toidavad, kaunistavad ning taastavad sära ja elujõudu. Kui otsid tõhusat hooldusvahendit, proovi ühte Nanoil'i juukseõlidest. Kanna seda kogu juuksepikkusele, kuid eelkõige peanahale, et tugevdada juukseid seestpoolt ja kaitsta neid kahjustuste eest.

Kuidas teha kodus peanaha hooldust juuste tugevdamiseks ja kasvu soodustamiseks?

Kodune peanahahooldus on suurepärane lahendus neile, kellel on tundlik peanahk, mis ei talu valmistoodetes sisalduvaid raskeid alkohole või sünteetilisi aineid. Koduseid hooldusvahendeid tuleb hoida külmkapis ja kasutada 3-4 päeva jooksul.

  • Põld-lambaläätse seemnetest valmistatud hooldusvahend vähendab juuste väljalangemist ja annab kauni intensiivse läike. Samuti on see tõhus abivahend rasuse peanaha või kroonilise kõõma puhul. Vala teelusikatäiele jahvatatud lambaläätse seemnetele tass keeva vett. Pärast jahtumist kurna välja seemned ja vala vedelik pumba või pihustiga pudelisse. Kõige parem on seda kasutada õhtul ja pesta juukseid hommikul - nii vabaned lambaläätse iseloomulikust, intensiivsest lõhnast.
  • Nõgesest ja osjast valmistatud hooldusvahend - hitt juuksehoolduse entusiastide seas. See sisaldab rohkesti vaske, mis on hädavajalik tugevate juuste ja hea välimusega naha jaoks. Nõgese ja osjaga peanaha hooldusvahend muudab juuksed paksemaks, tugevamaks ning värskendab nende värvi. Ennekõike rahustab see ärritunud, sügelevat peanahka ning vähendab rasueritust, mis tagab pikemaajalise värskuse ja volüümi. Hooldusvahendi valmistamine on lihtne: leota lusikatäis nõgest ja lusikatäis osja tassitäies keevas vees. Nende ravimtaimede lõhn ei püsi juustes, nii et kahjustatud juuste korral võid seda kasutada mitu korda päevas.
  • Kaske sisaldav peanahahooldus - üks populaarsemaid hooldusvahendeid peanaha jaoks. See ei nõua mingeid ettevalmistusi, sest kasevett saab osta valmiskujul. Vali sertifitseeritud mahetoode, mis ei sisalda kunstlikke lisaaineid. Pärast kasevee kasutamist on juuksed pehmed ja säravad. Kasevesi sobib nii rasustele kui ka väga kuivadele, ületöödeldud, tundlikele ja kahjustatud juustele.
  • Takja ja kalmusega peanahahooldus. Neid võib kasutada ka eraldi, kuid need täiendavad teineteist kenasti. Seda segu kasuta rasuerituse vähendamiseks ja juuste kasvu kiirendamiseks. Mõlemad taimed on juba ammu tuntud oma toitva ja antibakteriaalse toime poolest. Nad pärsivad juuste väljalangemist ja aeglustavad rasu tootmist, muutes juuksed vähem õliseks. Vala vette 1 tl takjajuurt ja 1 tl kalmuse õisi, keeda 3-5 minutit, kurna, jahuta. Masseeri tõmmist igapäevaselt peanahale ja juustele.
  • Sidrunimahlaga peanahahooldus - veel üks kergesti valmistatav ja äärmiselt tõhus peanaha hooldusvahend, mis on pikkade juustega tüdrukute seas väga populaarne. See värskendab ja pärsib suurepäraselt peanaha rasueritust. Lisa poolest sidrunist pressitud värskele mahlale pool tassitäit vett. Kasuta pärast pesemist, jäta juustesse.
  • Kohviga peanahahooldus - suurepärane, intensiivselt töötav juuksekasvu stimuleeriv mask. Kofeiin stimuleerib peanaha vereringet ning tugevdab seeläbi juuksesibulaid, toidab peanahka ja soodustab juuste kasvu. Tee kanget kohvi, eralda vedelik kohvipaksust. Hõõru kohvi peanahka iga 2-3 päeva tagant. Ära viska kohvipaksu ära - sega seda naturaalse rafineerimata õliga ja koori peanahka kord nädalas.
  • Merevaiguga peanahahooldus mõjub tugevdavalt ja silendavalt, pärsib rasueritust ja on looduslik päikesekaitsevahend, mis kaitseb kahjustuste eest. Merevaik stimuleerib juuste kasvu, parandab ainevahetust, toimetab hapnikku juuksesibulatesse ning leevendab peanaha ärritust. See takistab juukseotste lõhenemist ja kaitseb kahjulike välismõjude eest. Vaja on töötlemata merevaiku ja veendu, et see on naturaalne: ehtne merevaik upub magedas vees ja hõljub soolases vees. Võta 50 g merevaigupulbrit ja valage see klaaspudelisse või -purki. Seejärel lisa pool liitrit piiritust (95%). Pane see vähemalt 10 päevaks sooja kohta ja loksuta pudelit aeg-ajalt. See annab hooldusvahendile kena kuldse värvi. Kasuta igapäevaselt, soovitatavalt enne magamaminekut, lahjendades seda esmalt veega.
  • Aaloe veraga peanaha hooldusvahend. Aaloe on ideaalne hooldusvahend hõrenevatele juustele, see leevendab ärritusi ja rahustab nahka. Kuid ennekõike niisutab see juukseid ja peanahka. See parandab märkimisväärselt kuivade juuste seisundit. Sega kvaliteetset (soovitatavalt orgaanilist) aaloe vera mahla veega ning hõõru sellega igapäevaselt peanahka ja juukseid.
  • Musta rõikaga peanaha hooldusvahend - ideaalne mitmeotstarbeline hooldusvahend tuhmidele, peadligi hoidavatele juustele. See köögivili on tuntud oma parandava, tugevdava ja toitva toime poolest. See pärsib liigset rasueritust, värskendab ja takistab juuste väljalangemist. Püreesta mahlapressis umbes pool musta rõigast. Vala mahl pihustiga pudelisse. Pihusta juustele ja peanahale 30 minutit enne juuste pesemist. Seda ei ole soovitatav juustesse jätta, sest must rõigas on väga intensiivse lõhnaga, mis ei ole eriti meeldiv. Kui soovid hooldusvahendit siiski pikemaks ajaks juustesse jätta, kasuta seda enne magamaminekut ja pese juukseid hommikul.

Peanaha hooldus - tuleb teada!

Kui soovid, et hooldusvahendid töötaksid juustel ja peanahal tõhusalt, kasuta neid igapäevaselt ja usinalt. Sama reegel kehtib ka juukseõlide kohta - toode vajab toimimiseks aega. Mida sagedamini sa peanahka hooldad, seda kiiremini näed tulemusi. Igapäevane kasutamine on hea mõte, seega ka nendel päevadel, kui sa juukseid ei pese.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest