Peanaha koorimine - ebatavaline juuksehooldusmeetod

Peanaha koorimine - ebatavaline juuksehooldusmeetod

Kaunid juuksed on tervikliku juuksehoolduse vili, kuid soengu välimust mõjutab ka peanaha seisund. Seetõttu on peanaha koorimine hädavajalik. Kahjuks puudub see protseduur paljude naiste ilurežiimist. Uuri, kas peanaha regulaarne koorimine tasub end ära.

Peanahk on väga sarnane kehanahale, kuid me pühendame selle hooldamisele palju vähem aega. Me eeldame ekslikult, et kuna kasutame nii palju pesu- ja hooldusvahendeid, on peanaha puhastamine tarbetu. Ühelgi neist kosmeetikatoodetest ei ole koorivaid omadusi. Igapäevane stiliseerimine ja kosmeetikatoodete ladestumine võib peanahale palju kahju teha. Tolm, välised saasteained ja surnud naharakud juuksefolliikulites on sama ohtlikud.

Peanaha puhastamine on vajalik

Peanahk vabaneb surnud naharakkudest igapäevaste tegevuste, nt juuste pesemise ja harjamise käigus. Kahjuks ei ole ilma koorimiseta võimalik saavutada täiesti puhast peanahka, mistõttu on põhjalik puhastamine kindlasti otstarbekas. Trihholoogiline koorimine on hea viis surnud naharakkude eemaldamiseks, juuste vormis hoidmiseks ja peanaha värskendamiseks.

Mis juhtub, kui peanahka ei puhastata regulaarselt? Surnud naharakud on vaevu nähtavad, kuid võivad põhjustada palju probleeme. Need ladestuvad juuksejuurtele, ummistavad rasunäärmeid ja häirivad nende tööd. Selle tulemusena muutuvad juuksed rasuseks ja tekib nahapõletik. Surnud naharakkude kuhjumine on kõõma tekke levinud põhjus. Samuti võib see takistada toitainete jõudmist juuksesibulatesse, mille tagajärjel võivad juuksed olla halvas seisukorras, tuhmid, haprad ja hõrenevad.

PEANAHA KOORIJA

Surnud naharakkude korrapärane eemaldamine on lihtne peanaha ja juuste hooldamise meetod. See lihtne hooldus toob palju kasu:

  • eemaldab suurepäraselt surnud naharakke,
  • vabastab juuksed tõhusalt kõõmast ja saasteainetest,
  • pikendab juuste värskust 1-2 päeva võrra,
  • tõstab juuri, andes juustele volüümi,
  • suurendab verevoolu ja toidab juuksesibulaid,
  • tugevdab juukseid ja soodustab juuste kasvu.

Peanaha koorimine ja juuste hõrenemine

Peanaha puhastamine abrasiivsete koorijatega muudab juuksed tugevamaks. Esiteks, juuksefolliikulites ei ole enam surnud naharakke. Tänu sellele jõuavad toitained kiiremini juuksesibulatesse. Teiseks, koorimine kiirendab vere mikrotsirkulatsiooni, seega saavad juuksed palju rohkem toitaineid. Taoline kahefaasiline hooldus suudab peatada juuste hõrenemist.

Peanaha koorimine ja juuste kasv

Regulaarne peanaha koorimine on suurepärane viis juuksekasvu kiirendamiseks. Paremini niisutatud ja toidetud juuksesibulad ning suurenenud verevool aitavad kiirendada rakkude jagunemist. Juuksed kasvavad kiiremini. Juuste õlitamine ja muud kasvu soodustavad protseduurid on tõhusamad, kui peanahk on puhas.

Peanaha koorimine ja kõõm, rasusus

Peanahal asuvad surnud naharakud põhjustavad põletikku ning intensiivistavad kõõma ja rasususe teket. Põhjalik peanaha puhastamine on vastupidise toimega. Koorimine puhastab peanahka ja eemaldab kõõma. Regulaarne koorimine takistab probleemide taastekkimist. Selle lihtsa meetodi abil saad kontrollida rasunäärmeid, hoides juukseid ja peanahka kauem värskena.

KUIDAS SEDA TEHA?

Peanahk seisab silmitsi erinevate probleemidega, seetõttu tuleb toodete ja hoolduste valimisel arvestada nende toimet. Kui peanahk on väga kuiv, peaks koorija olema intensiivselt niisutava toimega. Kahjustatud ja ületöödeldud juuksed vajavad taastava toimega koorijat. Juuste ja peanaha koorimiseks on kolm võimalust ning igaühel neist on omad eelised.

  1. Peanaha puhastusvahendid, nt šampoonid või trihholoogilised puhastusvahendid. Valmiskosmeetika võib olla nii õli- kui alkoholipõhine. Soovitatav on kasutada õlipõhiseid tooteid, sest need on õrnad ja ei muuda nahka kuivaks.
  2. Kodus valmistatud puhastusvahendid – looduslike õlide ja kooriva aine, nt kohvi, meresoola, suhkru või söögisooda segu. See lahendus on palju odavam ja naturaalsem. Koduse koorija valmistamiseks sobib igapäevases juuksehoolduses kasutatav Nanoil juukseõli; lisaks toidab ja taastab see sinu juukseid.
  3. Peanaha koorimine juuksurisalongis – kõige vähem levinud variant. See on kõige professionaalsem lahendus, kuid samas ka palju kallim kui kodune koorimine. Pea meeles, et peanahka tuleb koorida regulaarselt, seega võib salongi külastamine muutuda kulukaks ja üsna tülikaks.

Kuidas peanahka koorida?

Surnud naharakkude eemaldamine peanahalt on väga lihtne. See on sarnane kehanaha koorimisele. Kui kasutad koduseid tooteid, valmista need ette enne juuste pesemist.

Peanaha koorimine samm-sammult:

  1. Pese juukseid puhastava šampooniga.
  2. Masseeri koorija peanahale ringjate liigutustega.
  3. Masseeri peanahka õrnalt 2-3 minutit.
  4. Loputa juukseid ja peanahka põhjalikult sooja veega.
  5. Vajadusel pese uuesti.
  6. Kanna peale oma lemmik juuksepalsam.

Kui tihti tuleks peanahka koorida?

Üks kord nädalas on piisav. Surnud naharakkude sagedasem eemaldamine ei ole vajalik ja võib peanahka kahjustada. Sa pead jälgima oma juuste ja peanaha vajadusi. Kui tunned, et peanahk on nädala pärast veel värske, võid koorida harvemini.

Ole ettevaatlik! Peanahka ei tohi koorida agressiivselt ega liiga sageli. Oluline on pikaajaline hooldus. Peanaha puhastamine peab toimuma järk-järgult ja õrnalt, et mitte ärritada nahka ega eemaldada loomulikku kaitsekihti. Peanahal peab enne järgmist hooldust jääma aega puhkamiseks ja taastumiseks. 

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest