Avaldatud taimsete destillaatide eelised. Millist taimset destillaati peaksite naha ravimiseks kasutama?

Avaldatud taimsete destillaatide eelised. Millist taimset destillaati peaksite naha ravimiseks kasutama?

Need rahustavad ärritusi, aitavad nahal taastuda ja viivad läbi korralikke eneseuuendusprotsesse – nii toimivad taimedestillaadid. Kas need on aga piisavalt võimsad, et asendada näotoonikuid ja niisutavaid kreeme? Mis teeb taimsed destillaadid tõhusaks, kui neid kasutada nahahoolduses? Täna avastame taimsete destillaatide saladusi. Tutvuge kõige populaarsemate taimsete destillaatide ja nende eelistega.

See ei olnud väga ammu, kui vaid vähesed nende kohta teadsid, kuid tänapäeval on taimsed destillaadid (nt niisutavad) paljude inimeste jaoks igapäevase nahahooldusrutiini lahutamatu osa. Kuigi ürdidestillaadid on kosmeetikatööstuse vallutanud, leidub siiski inimesi, kes ei tea, mis ürdivesi tegelikult on ja kuidas seda õigesti kasutada. On viimane aeg seda muuta ja avastada kõik, mis taimedestillaatid meile pakkuda saavad.

Mis on taimne destillaat?

Mis on ravimtaimede destillaadid? Need on samad asjad nagu: lillevesi, ürdivesi, hüdrolaadid/hüdrosoolid, eeterlikud veed – sellele looduslikule kosmeetikavahendile on antud mitu nime.

Taimsete destillaatide naturaalsus tuleneb nende saamismeetodist. Lihtsaim viis ürdidestillaadi selgitamiseks on selle päritolu seletamine. Taimne destillaat on eeterlike õlide kõrvalsaadus – aurudestilleerimisel tekkiv ürtide ekstraheerimisprotsess. Kuigi seda peeti kunagi kasutuks, hinnatakse tänapäeval kogu maailmas selle silmapaistvaid nahka ja juukseid parandavaid omadusi.

Lõbus fakt!

Sõna hüdrolaat pärineb prantsuse keelest, kus hüdro tähistab vett ja lait piima.

Taimne destillaat nahahoolduses

Nahahoolduseks kasutatavad looduslikud taimsed destillaadid ei erine väga juuste parandamiseks kasutatavatest destillaatidest, mida tegelikult tuntakse paremini juuste hüdrosoolide all.

Need on vesised ning neil on väga kerge aroom. Lõhna määrab muidugi taim, millest konkreetne taimne destillaat eraldatakse. Vaatamata sellele, et need on värvitud, leidub mõningaid hüdrosoole, mida on võimalik nende iseloomuliku varjundi järgi eristada, näiteks rosmariinivesi, salveivesi või kaneelivesi.

Siiski tuleks mõista, et hea ürdidestillaat – see, millega nahka ravida soovite – ei tohiks sisaldada lisaaineid: nagu näiteks värvaineid, sünteetilisi aroome või säilitusaineid. Mida lihtsam on koostis, seda parem on see meie näonahale.

Taimne destillaat vs näoõli

Taimne destillaat või näoõli? Selle asemel, et mõelda, kumb looduslik toode sobib teie nahale paremini ja annab igapäevases nahahooldusrutiinis paremaid tulemusi, peaksite kasutama mõlemat!

Hüdrosoolid on kergemad ja tungivad nahka kiiremini, et niisutada kõige sügavamaid nahakihte. Teisest küljest on nende mõju vähem märgatav. Looduslikud õlid on omakorda küllastunud asendamatute rasvhapetega ja võimelised ära hoidma veekadu. Mõju ja tulemused on kindlasti märgatavamad. Üheskoos on nad spetsiaalsete ülesannete täitmiseks valmis duo!

Õlid, mida taimsete destillaatidega kombineerida, peaksid olema täiesti looduslikud, külmpressitud ja rafineerimata. Argaaniaõli, mandliõli ja jojoba õli on parimad valikud, kuid loomulikult pole need ainsad õlid, mida valida.

Kuidas ürdidestillaati ja iluõli duot õigesti kasutada?

Kuigi mõlema aine kombineerimine võib mõne inimese jaoks tunduda üsna tülikas, on taimsete destillaatide ja õlide nahale kandmine toimiv. Proovimiseks on erinevaid võimalusi.

  1. Hüdrosool enne õli kasutamist – esmalt puhastage nägu, kasutage ürdidestillaati ja seejärel kandke näole iluõli, et ennetada naha kuivamist.
  2. Hüdrosool õliga – valage peopessa tilk õli ja ürdidestillaati, kombineerige mõlemad tooted ja hõõruge segu nahale, tehes näole lühiajalist massaaži.
  3. D.I.Y. kahefaasiline kreem – segage õli ürdidestillaadiga (2:1) ja valage segu pudelisse; loksutage enne igat kasutuskorda, valage vatipadjale ning pühkige sellega nägu.
  4. D.I.Y. näomask – kasutage valitud õli ja ürdidestillaati, et luua mee, aaloe, jogurti või avokaado näomask (või koorija, kui lisate juurde terakesi).

Millist kasu toob taimsete destillaatide kasutamine?

Kahtlemata on ravimtaimede destillaadid ilutooted, mille emake loodus meile kinkis. Viimasel ajal oleme hakanud selliseid kingitusi kõrgemalt hindama, sest teame rohkem looduslike nahahooldustoodete eeliste kohta.

Taimsete destillaatide suurimaks eeliseks on kindlasti nende neutraalne pH, mistõttu meie nahk võtab neid hästi vastu ja taastab oma tasakaalu. Need ei ärrita ega põhjusta allergilisi reaktsioone. Selle asemel annavad need leevendust. Siiski leidub veel eeliseid. Millised on kõik ülejäänud hüdrosoolide omadused?

Looduslikud taimsed destillaadid näonaha jaoks:

  • rahustavad nahka
  • võitlevad põletike vastu
  • vähendavad punetust ja vigastusi
  • toonivad ja taastavad naha loomuliku pH-d
  • omavad saastevabat ja antioksüdatiivset toimet
  • puhastavad nahka ja võitlevad bakteritega
  • jätavad naha värskeks ja parandavad selle niiskustaset

Loomulikult on enamus ülanimetatud omadustest rangelt seotud nende eelistega, mida see taim/ürt pakub, millest konkreetne hüdrosool saadud on. Seetõttu võite erinevaid lille- ja ürdiveesid kasutades oodata ka erinevaid tulemusi.

Levinud hüdrosoolid ja nende omadused

Altpoolt leiate 10 kõige populaarsemat taimset destillaati ja nende mõju nahale.

  1. Roosivesi – niisutab nahka õrnalt, silub seda ja parandab selle elastsust. Peale selle soodustab roosivesi haavade paranemist, tugevdab veresooni, vähendab punetust ja põletikke (kvaliteetseim roosivesi saadakse Damaski roosist).
  2. Tsüstuse vesi – sellel on puhastavad omadused, jätab naha värskeks, ahendab nahapoore, helendab aknejärgseid arme, normaliseerib nahka, parandab selle elastsust ja noorendab seda.
  3. Lavendlivesi - on antiseptiline, rahustab ärritusi, vähendab turseid (nt silmade turseid), toidab nahka ja annab sellele terve tooni. Lisaks on lavendlivesi antioksüdantne ja suudab epidermise loomulikke eneseuuenemisprotsesse hõlbustada.
  4. Nõiapuuvesi – (sageli tuntud ka kui hamamelisvesi) tegeleb tavaliste nahaprobleemidega, nagu akne, mustpead ja punetus. Lisaks on see antibakteriaalne, vähendab kapillaare, aitab nahal taastuda ja omab antiseptilist toimet.
  5. Rohelise tee vesi – sisaldab tanniine, mis on antibakteriaalsete omadustega ühendid ja antioksüdatiivsed polüfenoolid. Kõige olulisem on aga see, et rohelisel teel on ka rahustav toime, see aitab ravida päikesepõletust ja vähendab katkiste kapillaaride arvu.
  6. Aaloe vesi – ülitõhus niisutaja, mis suudab nahka tänu kollageeni ja elastiini sünteesi soodustamisele ka noorendada. Need kaks valku vastutavad naha elastsuse ja tugevuse säilitamise eest.
  7. Vaarikavesi – tunnustatud oma suurepäraste nahka noorendavate võimete poolest. See silub nahka, niisutab ja toniseerib seda, et säilitada nooruslik välimus. Lisaks teeb vaarikavesi naha taastamise ja põletike kõrvaldamise lihtsamaks. See jätab näonaha kaitstuks.
  8. Rosmariinivesi – see on: antioksüdatiivne, vananemisvastane (üldiselt noorendab), antibakteriaalne, antiseptiline ja põletikuvastane. Lisaks käivitab rosmariinivesi vereringe, toidab nahka ja parandab nahatooni.
  9. Kummelivesi - see ei lõhna ainult nagu suvine heinamaa, vaid leevendab ka ärritusi, lõdvestab, rahustab ning jätab naha pehmeks, niisutatuks ja puhtaks.
  10. Opuntia vesi – uskumatult rikas C-vitamiini, E-vitamiini ja A-provitamiini poolest, seega aitab nahal taastuda, noorendab seda, pidurdab oksüdatsiooni, toidab nahka sügavuti ja takistab enneaegset vananemist. Viimaks muudab opuntiavesi naha ka heledamaks.

Millist taimedestillaati valida?

Milline taimne destillaat on naha parandamiseks parim? Sellele küsimusele pole kindlat vastust. Peate valima hüdrosooli, mis vastab teie naha vajadustele. Altpoolt leiate näpunäiteid, mis aitavad teil oma näole sobivaima ürdidestillaadi leida.

Parim taimne destillaat kuivale nahale

See peaks õrn olema, mis tähendab, et sellel ei tohiks olla kokkutõmbavaid omadusi, vaid see peaks niisutama. Parimad ürdidestillaadid kuivale nahale on: roosivesi, sidrunivesi, jasmiinivesi, neroli- ja lootoseõievesi.

Parim taimne destillaat tundlikule nahale

See peaks leevendama ärritusi ja kaistma nahka hästi. Tundliku naha jaoks on parimad ürdidestillaadid: jällegi roosivesi, vaarika- ja aaloevesi, jasmiinivesi kui ka lavendli- ja kummelivesi.

Parim taimne destillaat rasusele/aknelisele nahale

Rasuse naha puhul peaks nahahooldustoode aitama rasunäärmetel korralikult toimida (toime tulema hüperaktiivsusega), puhastama, olema antibakteriaalne ja tasakaalustama naha pH-d. Parimad ürdidestillaadid rasusele ja aknelisele nahale on: nõiapuuvesi, tsüstuse vesi, rosmariinivesi, maasikavesi ja rukkilillevesi.

Parim taimne destillaat kuperoosse naha jaoks

Verevoolu parandamise asemel peaks see ärritusi rahustama, nahale leevendust tooma ja kapillaare tugevdama. Parimad taimsed destillaadid kuperoosse naha puhul on: roosivesi, rohelise tee vesi, opuntiavesi, laimivesi ja Helichrysum italicum vesi.

Parim taimne destillaat vananenud nahale

Ilmselgelt peaks see vananemisvastane olema, nahka niisutama, regenereerima, naha elastsust parandama ja seda kaitsma. Parimad taimsed destillaatid vananenud nahale on: Damaski roosivesi, apelsiniõievesi, nõiapuuvesi ja opuntiavesi.

Kuidas ravimtaimede destillaati näole kanda?

Lihtsaim viis ürdidestillaadi kasutamiseks nahahoolduses on seda näotooniku alternatiivina kasutada (eriti kui kasutatav toonik on raske, sisaldab alkoholi ja kuivatab nahka!)

Kuidas seda teha? Lihtsaim viis ravimtaimede destillaadi kasutamiseks on selle nahale patsutamine pärast õhtust näopuhastust. Väge väikesest kogusest hüdrosoolist piisab, et teie nahka niisutada ja ärritusi leevendada. Kui märkate, et ürdidestillaat ei ole mõne aja möödudes täielikult nahka imbunud – ehk kui nahk pole seda kõike endasse imanud – võite ülejäägi vatipadjaga maha pühkida. Loodusliku nahahooldusrutiini viimane etapp on tavalise näokreemi pealekandmine.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest