Juuksehooldus 8. osa – HÜDROSOOLID juustele

Juuksehooldus 8. osa – HÜDROSOOLID juustele

Hüdrosoolid vallutavad kosmeetikamaailma. Need on nahahoolduses tavalised, kuid vähesed inimesed teavad nende suurepärastest juustele ja peanahale kasulikest omadustest. Mis need on, kuidas neid tehakse ja miks tasub neid igapäevasesse juuksehooldusesse lisada? Artikkel sisaldab kõige olulisemat teavet hüdrosoolide kohta, kirjeldab populaarsemaid ja aitab osta parimat hüdrosooli teie juustele.

Mis on juuste hüdrosoolid?

Olen kindel, et kõik teavad aroomiteraapias levinud eeterlikke õlisid. Neid toodetakse valitud ürtide ja lillede aurudestilleerimisel. Peale õlide tekib nn destilleeritud vesi – see on antud taime hüdrosool. Seega on hüdrosoolid eeterlike õlide tootmise kõrvalsaadused. Need on õrnemad, vesisemad, värvitumad ja lõhnavabad, kuid – see on ülioluline – peidavad endas kõik taime väärtuslikud omadused ega kaota mineraale ega vitamiine. Hüdrosoolid on mängu muutvad iluhooldusvahendid. Miks? Eeterlikke õlisid ei saa kanda juustele ega peanahale, samas kui hüdrosool on suurepärane hooldusmeetod.

Millised on hüdrosooli eelised juustele?

Hüdrosoolid on õrnad, kuid äärmiselt tõhusad juuksehooldustooted. Hüdrosoolide molekulid pihustatakse juustele ja need ei jää lihtsalt juuste pinnale; nad tungivad juuksekiu sisse, transportides sinna toitaineid. Suurepärane on see, et need on täiesti loomulikud ja mitteärritavad. Need on suurepärane täiendus juukseõlidele, šampoonidele ja palsamitele. Kui valite õige hüdrosooli, võib see peatada rasustumise, niisutada, suurendada läiget, tagada peanahale õige rasuerituse, kaitsta juukseid ja peanahka, stimuleerida verevoolu ja tugevdada juuksesibulaid. Lisaks on hüdrosoolidel antiseptilised omadused, pakkudes samaaegselt palju vitamiine ja mineraalaineid. Paljud hüdrosoolid sisaldavad fütontsiide – antibiootikume, mis tõrjuvad baktereid, aitavad ravida infektsioone ja põletikke ning hoiavad peanaha puhtana.

Kuidas kasutada hüdrosoole juuksehoolduses?

Hüdrosool on nii kerge ja õrn, nii et võite seda kasutada isegi mitu korda päevas. See niisutab juukseid, kaitseb kahjulike välistegurite eest ja toob leevendust nt. kuumadel päevadel. Hüdrosoolide kasutamine on lapsemäng; need imenduvad kiiresti ja ei koorma kunagi teie juukseid, sest vesi on nende põhikomponent. Lisaks ei pea te piirduma ainult ühe hüdrosooliga; saate kordamööda kasutada erinevaid. Pealekandmine on tõeliselt mugav: pihustage valitud hüdrosooli juustele ja (ennekõike) peanahale. See pole aga ainus rakendustehnika. Efekti on võimalik ka tugevdada.

Hüdrosoolide kasutamise viisid juuksehoolduses

1. Juuste hüdrosool loputusvahendina

Selles vormis peate segama hüdrosooli õuna- või vaarikaäädikaga (ühe äädika portsjoni kohta kolm portsjonit hüdrosooli). Selline loputus lisab hämmastavat läiget, muudab juuksed kergesti soengusse sätitavaks, kuivab ja jätab juuksekarvad väga pehmeks ja siidiselt siledaks.

2. Juuste hüdrosool peanaha emulsiooni kujul

Erinevate segude peanahka hõõrumine on tuntud läbi aegade. Kui hõõrud valitud hüdrosooli peanahasse, teed peanahale massaaži. Seetõttu stimuleerite verevoolu ja hõlbustate hüdrosooli elementide tungimist juuksesibulatesse.

3. Juuste hüdrosool õlihoolduse alusena

Märgade juuste õlitamist saab intensiivistada hüdrosoolidega. Selle asemel, et juukseid veega niisutada, piserdage juukseid hüdrosooliga. Pärast sellist õlihooldust on teie juuksed paremini niisutatud ja ekstra toidetud. Samuti paraneb imendumine nii peanahal kui ka juuksesibulates.

4. Juuste hüdrosool maski koostisosana

Need, kes kasutavad juustele looduslikke kosmeetilisi savisid, hakkavad hindama hüdrosoolide mõju. Need on pulbrilise savi segamiseks sobilikud. Hüdrosoolid suurendavad savi eeliseid ja rikastavad maski paljude toitainetega. Oma juukseeliksiiri loomiseks võite lisada mõne tilga oma lemmikjuukseõli.

Millist juuste hüdrosooli valida?

Igal hüdrosoolil on erinevad omadused. Peate valima selle, mis on teie juuste vajaduste rahuldamiseks kõige sobivam. Siin on kõige populaarsemad ja kõige paremini töötavad hüdrosoolid juustele:

Roosi hüdrosool juustele

Ideaalne juustele, mis on kaotanud elastsuse, elujõu ja niiskuse. Roosi hüdrosoolil on vananemisvastased omadused, see eemaldab mustuse, värskendab peanahka ja juukseid, taastab pehmuse ja sileduse, tugevdab veresooni ja suurendab läiget tuhmides salkudes. Lõbus tõsiasi, roosi hüdrosool on toiduvalmistamisel tavaline – roosivett lisatakse magustoitudele ja jookidele. Roosi hüdrosool on kõige populaarsem destilleeritud vesi, mida kasutatakse juuste ja näonaha hoolduses.

Nõiapuu hüdrosool juustele

Nõiapuu hüdrosool on suurepärane antioksüdant, hoiab ära põletikku ja baktereid. Seda saab kasutada suvel, kuna see rahustab igasuguseid ärritusi ja päikesepõletust, tuues peanahale kohese kergendustunde. Nõiapuu hüdrosool on niisutavate omadustega. See on rikas antioksüdantide, flavonoidide ja tanniini poolest, nii et see aitab juustel kauem noorena püsida ja kaitseb peanahka vabade radikaalide eest. See hüdrosool kaitseb kogu juuksekiudu – ei lase toksiinidel tungida juuksejuure alla.

Lavendli hüdrosool juustele

Lavendli hüdrosool toimib juustele ja peanahale rahustava kompressina. See rahustab ärritunud peanahka, rahustab päikesepõletust, kontrollib rasueritust ja parandab epidermist. Inimesed, kellel on rasused juuksed, hindavad lavendli hüdrosooli eeliseid. See on üks kõige leebem destilleeritud vesi juustele. Õrn aroom muudab lavendli hüdrosooli ideaalseks valikuks ööseks, sest see võimaldab teil lõõgastuda ja kombineerida juuksehooldust aroomiteraapiaga.

Rosmariini hüdrosool juustele

Rosmariini hüdrosool on üks kõige populaarsem destilleeritud vesi, mis on mõeldud juuste ja peanaha hooldamiseks. See tugevdab oluliselt juuksesibulaid, kiirendab juuste kasvu ja takistab hõrenemist. See on kõige tõhusam, kui segate seda looduslike õlidega, suurendades eeliseid. Rosmariini hüdrosool stimuleerib kiiremat juuste kasvu ja aitab võidelda kõõma vastu. See sobib suurepäraselt probleemsele peanahale, vähendades rasu tootmist ja hoides selle sekretsiooni õigel tasemel. Rosmariini hüdrosool tugevdab juuksesibulaid ja juuksekiudu kogu selle pikkuses, suurendades läiget ja kaitstes toksiinide eest. Sellel on põletikuvastased, puhastavad ja antiseptilised omadused, nii et see puhastab peanahka õrnalt.

Kadaka hüdrosool juustele

Kadaka hüdrosool tugevdab hämmastavalt õlide mõju, eriti madala poorsusega juustele mõeldud õlide mõju, kuna see tõstab õrnalt juuksejuuri. Hüdrosool kontrollib rasueritust ja hoiab ära näärmete liigse rasu tootmise. Kadaka hüdrosool on fütontsiidide allikas, mis takistab baktereid, puhastades peanahka. See hüdrosool sisaldab vitamiine A, C ja E, mis aeglustavad juuksesibulate vananemist ja annavad kena intensiivse juuksevärvi. Puhastab hästi nt. pärast juustele liigset keratiini kandmist.

Rockrose Hüdrosool juustele

Rockrose hüdrosool sobib suurepäraselt kõikidele juuksetüüpidele. See puhastab ja toniseerib peanahka ning ennekõike parandab mikrotsirkulatsiooni, tugevdades juuksesibulaid ja stimuleerides juuste kasvu. Rockrose hüdrosool toob värvitud juuste värvi esile, hooldab ülekuivanud nahka ja aeglustab vananemist. See sobib igas vanuses juustele, annab jõudu ja taastab elutute juuste elujõu.

Vervaini hüdrosool juustele

Vervaini hüdrosool sobib suurepäraselt kõõmale kalduvatele, rasustele ja rasketele juustele. See vähendab rasueritust ja takistab isegi kõige intensiivsemat rasu tootmist. See toimib antiseptikuna, avab nahapoorid, neutraliseerib vabade radikaalide toimet. Vervaini hüdrosoolil on imeline lõhn, mis püsib juustel pikaaegselt. See rahustab ärritunud nahka, annab juustele pehmuse ja elastsuse.

Kummeli hüdrosool juustele

Uskumatult õrn hüdrosool, mis sobib isegi tundlikule, atoopilisele või ärritunud peanahale. Kummeli hüdrosool rahustab ärritust ja leevendab nahka pärast pikka päikese käes viibimist. Hoiab ära juuste kuivuse, kaitseb kuuma kuivati õhuvoolu eest. Kummeli hüdrosool sobib suurepäraselt ka blondide juuksehoolduseks, tuues tagasi sära ja pehmuse.

Neroli hüdrosool juustele

Neroli hüdrosool toimib suurepäraselt kõikidele juuksetüüpidele. See niisutab, värskendab ja toniseerib peanahka; sellel on värske ja kergelt magus aroom. Neroli hüdrosool hoiab ära koensüümi ja elastiini kahjustumise. See aeglustab vananemist ja hooldab naha hüdrolipiidbarjääri, normaliseerides rasueritust ja reguleerides rasunäärmete talitlust.

Immortelle/Käokulla hüdrosool juustele

Immortelle hüdrosool – vaatamata niisutavatele ja siluvatele omadustele – ei ole tugeva lõhna tõttu kuigi populaarne toode. Enamik naisi kasutab seda ainult öösiti, sest aroom taandub hommikuni. Käokulla hüdrosoolil on põletikuvastased omadused ja see on ideaalne vahend nahahaiguste, nagu ekseem, psoriaas, akne, kõõm, vastu. See rahustab ka allergilisi kahjustusi.

Kas hüdrosoole tasub juuksehoolduses kasutada?

Need on kindlasti suurepärane lisatoode juustele ja peanahale. Need puhastavad, värskendavad, toniseerivad, ennetavad juuste vananemist ja nahahaigusi. Mõned neist kiirendavad juuste kasvu ja tõrjuvad hõrenemist. Hüdrosoolid toimivad õrnalt, seetõttu tuleb mõju oodata kauem. Õnneks saate nende toimet tugevdada looduslike juukseõlidega.

On hämmastav, et hüdrosoolid on mitmekülgsed: asendab nii juuksepihusti kui ka näotoonerid ja kehapiima.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest