Veatu naha entsüklopeedia: KOENSÜÜM Q10

Veatu naha entsüklopeedia: KOENSÜÜM Q10

Väidetavalt on see ainus nooruslik eliksiir, mis annab nii hämmastavaid tulemusi. Noorena ei pea me selle pärast muretsema, kuid kui saame vanemaks hakkab selle tase kehas kahanema. Seetõttu oleks hea idee koensüümiga Q10 rikastatud toidulisandeid ja tooteid kasutada.

Mis on koensüüm Q10?

Kollane aine, mis esineb looduslikult paljudes elusorganismides. Ensüüm ehk ubikinoon, mis on meie keha jaoks väga kasulik. Kuigi seda on põhjalikult testitud, üllatab see pidevalt uute võimalustega, mis puudutavad nahahooldust.

Kahtlemata on koensüüm Q10 üks tugevamaid vananemisvastaseid koostisosi.

Sellel on naha õigesti toimimises võtmeroll, see neutraliseerib vabu radikaale ja kiirendab rakkude uuenemist. Teisisõnu, pidurdab see naha vananemisprotsesse.

Koensüüm Q10: omadused

  • stimuleerib rakkude energia metabolismi
  • tagab naha korraliku toimimise
  • pärsib oksüdatsiooniprotsessi (tõrjub oksüdatiivset stressi)
  • aeglustab naha vananemisprotsesse
  • töötab suurepäraselt isegi tundliku naha puhul
  • on ohutu, hästi imanduv ja organismi poolt talutav
  • annab nahale vajaliku energia taastumiseks
  • kiirendab naha paranemist
  • kaitseb nahka päikesekiirguse kahjuliku mõju eest

Koensüüm Q10: toime

Ubikinoon toimib kui tugev antioksüdant, aeglustab naha vananemist, vähendab vabu radikaale. Nahk saab vähem kahju ja ei vanane nii kiiresti, püsides kauem pingul, elastne ja kortsudeta. CoQ10 ennetab kortsude teket ja silub juba eksisteerivaid kortse.

Koensüüm Q10 omab ka parandavat toimet ning soodustab kollageeni ja elastiini tootmist – põhilisi nahka toetavaid kiude. Seetõttu on sellel vananemisvastane toime, see parandab naha elastsust ja välimust, silub, kusjuures pikaajaline kasutamine aitab ka nahka pinguldada ja kortse vähendada, sh. peenikesed kortsud silmade ümber. Koensüüm Q10 muudab naha õrnalt heledamaks, nii et see näeb särav ja terve välja. CoQ10 suudab naha vananemisprotsessid tõenäoliselt isegi kuni kolm korda aeglasemaks muuta.

Koensüüm Q10 näonahale

Ideaalis peaks seda õlipõhise seerumina kasutama, mis stabiliseerib koensüümi Q10 ja transpordib aineid kergesti naha sisse. Regulaarne igapäevane CoQ10 kasutamine suurendab naha vastupidavust ja niiskust, tugevdab näo- ja kaelalihaseid, peletab peenikesi kortse, vähendab sügavaid kortse ja hüperpigmentatsiooni.

Koensüüm Q10 juustele

Koensüüm Q10 päästab nõrgad ja õhukesed juuksed neid tugevdades ja parandades, sest see aktiveerib keratiini ehk juuste ehitusploki tootmise. Ideaalis peaksid teie tooted sisaldama rohkelt ubikinooni, provitamiini B5 ja looduslikke õlisid – täiuslik toitainetihe segu, mis parandab juuste struktuuri ja kaitseb neid kahjustuste eest.

Koensüüm Q10. Millega seda kombineerida?

1. E-vitamiin

Antioksüdandina on koensüümil Q10 võime muuta oksüdeeritud E-vitamiin selle bioloogiliselt aktiivseks vormiks. See tähendab, et see tugevdab vitamiini ja laseb sellel aktiivselt töötada, võideldes vananemisega. Sel põhjusel lisatakse CoQ10 nahatoodete sisse sageli E-vitamiini.

2. Looduslikud õlid

Koensüüm Q10 on rasvlahustuv, seega tasub seda looduslike, orgaanilise sertifikaadi saanud õlidega segada. Täiuslik segu sisaldab looduslikku E-vitamiini rikast õli, mida CoQ10 suudab stabiliseerida nt.

  • argaaniaõli – looduslik, orgaanilise sertifikaadiga argaaniaõli on tipptasemel nahka hooldav aine, mis sisaldab rohkelt kõrge kontsentratsiooniga E-vitamiini ja arvukalt täiendavaid koostisosi, mis tugevdavad CoQ10 vananemisvastast toimet.
  • avokaadoõli – multivitamiinipomm, mis toidab nii nahka kui ka juukseid ning on suurepärane koos Q10 koensüümiga. Nanoil Avokaadoõli on kõrge kvaliteediga looduslik toode, mis on rafineerimata ja külmpressitud ning täidetud vitamiinidega: A-B-D-E-H-K-PP.

3. Hüaluroonhape

Koensüüm Q10 kaitseb hüaluroonhappe kadumise eest, nii et nende mõlema kasutamine korraga tagab tippkvaliteediga nahahoolduse. Lihtsamalt öeldes niisutab hape ubikinooni abil nahka intensiivsemalt. Kui otsite parimat näoseerumit, kontrollige selle C- ja E-vitamiini, hüaluroonhappe ja vananemisvastase koensüümi Q10 sisaldust.

4. C-vitamiin

Koensüümil Q10 ja C-vitamiinil on palju ühist, seetõttu suurendab nende segu vananemisvastast, sära andvat ja valgustavat efekti, nii et nahk näeb välja nooruslik ja särav. Mõlemad koostisosad tähendavad edukat igapäevast nahahooldust.

Lisaks kaitseb CoQ10 sarnaselt C-vitamiinile nahka UV-kiirguse ja muude ebasoodsate välistegurite (toksiinid, saaste, sudu) poolt tekitatud vabade radikaalide eest.

Naiste arvamused ja tagasiside koensüüm Q10 osas

Naised armastavad CoQ10 vananemisvastast toimet ja see on ka vananenud nahale mõeldud kreemides sagedane koostisosa. Koensüüm Q10 ei tööta noore naha puhul, kuid vananemisvastaseks rutiiniks võite selle kasutamist alustada pärast 25-aastaseks saamist. Kõik, mida vajate, on kvaliteetne näoseerum, mis sisaldab CoQ10 ja C-vitamiini, ning mis sobib igas vanuses nahale.

Koensüüm Q10 – nahahooldus või toidulisandid?

Kuna CoQ10 on üks väheseid aineid, mille kosmeetilist võimet on testitud ja kinnitatud, tasub seda lisada igapäevasesse nahahooldusesse. See suudab nt. liposoomides sügavatesse nahakihtidesse tungida ning naha eest paremini hoolitseda.

Koensüüm Q10 toidulisandid töötavad hämmastavalt hästi, eriti tervise puhul. Ubikinoon on ideaalne valik, kui olete ennast viimasel ajal halvasti ning väsinuna tundnud, teil on probleeme südame-veresoonkonna süsteemiga, olete lihttööline või vanemas eas. Samuti aitab see keha pärast treeningut taastada, seega on see suurepärane valik aktiivsetele inimestele. Looduslikud rikkalikud koensüümi Q10 allikad on liha, spinat, rooskapsas, õlid, rasvane kala ja täisteratooted.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest