Veatu naha entsüklopeedia: HÜALUROONHAPE

Veatu naha entsüklopeedia: HÜALUROONHAPE

Hüaluroonhape – samuti oluline element veatu ja noore välimusega naha jaoks. Nahahoolduse aare. Kahjuks kaotab nahk vanemaks saades kuni isegi 50% happest. Õnneks on võimalik see õigete toodetega tagastada. Artikklit lugedes saate teada, kuidas hüaluroonhape toimib, millist kasu võite nendest saada ja milline neist on parim.

Hüaluroonhape INCI: hüaluroonhape, naatriumhüaluronaat

Mis täpsemalt on hüaluroonhape?

Nõelavaba botox, noavaba näonaha kergitus ja nooruse eliksiir on vaid kolm paljudest hüaluroonhappe nimedest: väärtuslik noorendav koostisosa, mis on vallutanud nii esteetilise meditsiini kui ka kosmeetika- ja farmaatsiatööstuse maailma. Pole ka ime, sest see on nahale nagu palaval päeval jahutav lonks vett. Nooruse kevad on nagu kosmeetiline superkangelane: üks hüaluroonhappe molekul suudab vees kuni isegi 4000 korda rohkem oma kaalust hoida.

Hüaluroonhape on tavaline keemiline ühend: seda leidub kõigis elusolendites. See on polüsahhariid, mis moodustab pärisnaha ja mida hoitakse rakuvälises maatriksis, st kahemillimeetrises kihis, mis asub otse epidermise all.

Hüaluroonhape nahas: oluline roll

Niisutamine ei ole ainus, mida hüaluroonhape teha suudab. See on erakordne aine, mis hoiab naha koos kollageeniga noorena ja pingul. Hape muudab naha pehmeks nagu vahukommi. Selle eesmärk on nahk elastseks, siledaks ja nooruslikuks muuta. Väidetavalt on hüaluroonhape isegi olulisem kui kollageen, sest suudab selle taset ja seisundit nahas mõjutada.

Kui hüaluroonhappe tase langeb, näeme automaatselt vanemad välja, sest vananemisprotsess intensiivistub. 25 ja 50 eluaasta vahel kaotame kuni isegi 50% happest ja seetõttu on selle väljastpoolt kohaletoimetamine väga oluline.

Hüaluroonhappel põhinevad tooted

See hape on niisutavates nahahooldustoodetes peamine koostisosa: kreemides, maskides, kehakreemides, kõikvõimalikes näotoonikutes ja hüdrosoolides. See on oluline element näoseerumites ning seda lisatakse sageli silmakreemidesse ja vananemisvastastesse hooldustesse – hüaluroonhape peab olema ristseotud, sest nii laguneb see nahas aeglasemalt ning sellel on aega kortse täita ja näokuju parandada.

Siis kui see ennast nahas mugavalt tunneb, toimib see nagu käsn: neelab ja säilitab veemolekule ning ei lase neil kiirelt välja pääseda.

Peale valmistoodete soetamist on võimalik osta ka puhast hüaluroonhapet nt. pulber. Siiski on see geeli vormis populaarsem. Hüaluroonhappe kontsentratsioon varieerub (1% kuni 5%). Mida kõrgem see on, seda paksem on toode (ja aeglasem nahka sissetungimine...).

Üksinda kasutades aurustub hüaluroonhape tõenäoliselt kiiremini, viies endaga veemolekulid minema selle asemel, et neid sisse lukustada. Seetõttu on parem idee, seda teiste koostisainetega segada – ehk niisutav seerum luua, mis on muude väärtuslike kosmeetiliste ainetega rikastatud.

Millega hüaluroonhapet kombineerida?

Oma rolli täitmiseks vajab hüaluroonhape kahte olulist asja:

  1. VESI. Vee molekulid panevad happe tööle. Seetõttu veenduge, et joote piisavalt vett ja teie hüaluroonhappel on midagi, mille külge ennast ühendada.
  2. OKKLUSIOON. Selleks, et veemolekulid nahakihtides võimalikult kaua püsiksid, vajab hüaluroonhape tuge. Seetõttu tuleks nahapinnale tekitada nn oklusioon – see toimib nagu mikroskoopiline kaitsekiht, mis takistab vee väljapääsu. Looduslikud õlid on selleks otstarbeks ideaalsed: need moodustavad nahale oklusiivse kihi, lisaks viivad nahka vitamiine ja tervislikke rasvhappeid.

Saate hüaluroonhappe veelgi paremini toimima panna. Lugege nende koostisosade kohta, mis hüaluroonhappega kombineerituna imesid teevad:

  • Koensüüm Q10 kaitseb hüaluroonhappe kadumise eest. Happega koos kasutades tagab see tipptasemel nahahoolduse. Tänu koensüümile Q10 toimib hape paremini ning niisutab nahka intensiivsemalt. Kui otsite head näoseerumit, kontrollige, kas see sisaldab hüaluroonhapet ja vananemisvastast koensüümi Q10.
  • Looduslikud õlid (avokaado, argaania, jojoba, makadaamia, maracuja): lisaks vananemisvastastele ja taaselustavatele toimetele sobivad need ideaalselt kokku ka hüaluroonhappega, luues oklusioonikarva, mis hoiab vett paigal (nahas).
  • Kollageen – kiudvalk, millest nahk on ehitatud. Tänu hüaluroonhappele suudab kollageen nahka vormis hoida: elastse ja nõtkena.

Kortsude täiteained ja hüaluroonhappe protseduurid

Hüaluroonhape on vananemis- ja kortsudevastane juveel. Selle jätkuv populaarsus tuleneb sellest, et see ei põhjusta allergilisi reaktsioone. Hüaluroonhappe sobivus nahaga on väga kõrge.

Hüaluroonhappet saab peaaegu igasse kehapiirkonda süstida, kuid enamikul juhtudel tehakse seda protseduuri näonaha jaoks. Täiteainete võimsus ja tihedus on erinevad ning arst kohandab protseduuri vastavalt teie naha vajadustele ja ootustele.

Kortsude täiteainetes sisalduv hüaluroonhape on selge ja elastse geeli kujul, kuid selle molekulid on nagu kudede ehitusplokid.

Hüalurooniprotseduuride eesmärk on kortse vähendada, näojooni täiustada ja nahka pinguldada ning mõnikord isegi arme vähem märgatavaks muuta. Tavaliselt soovivad kasutajad, et see loomuliku efekti annaks, näojooni korrigeeriks ja nahka nooremaks muudaks.

Milline hüaluroonhape on parim?

Ristseotud või mitteristseotud, kõrge või madala molekulmassiga…? Hüaluroonhape sisaldab paljusid erinevaid molekule, mis erinevad suuruse, toime ja nahale kasulike omaduste poolest. Me ei kirjelda neid kõiki. Keskendume kahele, mida tuleks kõige tõhusamatele seerumitele ja niisutajatele lisada:

  • kõrge molekulmassiga HH loob nahale tõhusa kaitsva kilbi, mis hoiab ära vee aurustumise.
  • madala molekulmassiga HH tungib läbi epidermise, tihendab seda ja niisutab.

Kas hüaluroonhappe lisamisel on üldse mingit mõtet?

Hüaluroonhappe lisandite tõhusus oli varem kahtluse all, kuid hiljutised testid on näidanud, et selline HH vorm on nahale kasulik. Kõige olulisem on piisav annus hüaluroonhapet: umbes 100 mg päevas. Lisaks peaksite kontrollima, millest teie HH on saadud. Ideaalis valige ainult looduslikest taimedest ekstraheeritud HH. Kuid koheseid tulemusi oodata pole mõtet. Erinevust oma nahal peaksite alles kolme/nelja kuu pärast märkama ja tundma. Siiski olid, on ja jäävad HH-ga infundeeritud tooted eduka nahahoolduse lahutamatuks elemendiks.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest