Elementide imeline jõud - vesi ja juuksehooldus

Elementide imeline jõud  - vesi ja juuksehooldus

Enamik inimesi ei mõtle vee kasulikele omadustele iluhoolduses. Aga sina? Kas tead, kuidas vesi juukseid mõjutab? Vaata, mida sa võlgned väikestele vesiniku ja hapniku molekulidele. Juuste õige niisutamine on lihtne viis nende kauniks muutmiseks.

Veetaseme järsk langus tähendab ilusa väljanägemise lõppu. Meid ümbritsev vesi mõjutab meie välimust tohutult. Kuidas? Selleks, et vältida üht kõige levinumat iluprobleemi - äärmiselt kuivad, kahjustatud ja haprad juuksed - tuleb teada, kuidas vesi juukseid mõjutab. Kas tead, kui oluline on vesi juuksehoolduses? Avasta vee erinevaid omadusi ja õpi, kuidas seda targalt kasutada!

KUIDAS VESI JUUKSEID MÕJUTAB?

Vesi moodustab ligikaudu 10% juuste mahust - õige veetaseme hoidmine tasub ära. See protsent tundub väike, kuid see on piisav, et hoida juuksed heas vormis. Vesi vastutab rakkudevaheliste sidemete eest, mis on nagu tsement kogu juuste struktuuri jaoks. Taolised sidemed moodustuvad peamiselt keramiididest - sarnanevad vedelate kristallidega. Need on võimelised imama suures koguses vett. Tänu sellele on juuksed elastsed ja kohevad, lisaks täidab soomuskiht oma funktsiooni korrektselt.

Viis olulist fakti juuste ja vee kohta:

  1. Juuste loputamine külma veega võimaldab sulgeda soomuskihti ja siluda karvade pinda.
  2. Vesi on looduslik primer, mis muudab juuste stiliseerimise lihtsamaks.
  3. See on looduslik aine, mis suurendab toitainete imendumist.
  4. Puhas vesi ei sisalda juukseid kahjustavaid aineid.
  5. Vesi stimuleerib närvilõpmeid ja pikendab juuksefolliikulite eluiga.

Kuidas soolane vesi juustele mõjub?

Kahjuks ei ole merevesi meie liitlane, nii et suvised suplused kipuvad juuste seisundile halvasti mõjuma. Vees sisalduv meresool jätab kiharad väga kuivaks ja kiirendab drastiliselt veekadu. Merevee vältimine on parim lahendus, kuid selle kahjuliku toime vähendamiseks saab rakendada ka muid meetmeid. Näiteks, loputa juukseid puhta veega, kasuta kaitsvaid hooldusvahendeid või tee õlihooldust.

Kuidas kare vesi juustele mõjub?

Vee karedus sõltub kaltsiumi ja magneesiumi ioonide sisaldusest. Need tekitavad setet, mis koguneb näiteks veekeetjasse. Kahjuks mõjub kare vesi halvasti ka soengule - taolisel veel on suurem pindpinevus, seega ei ole mustuse eemaldamine väga lihtne ning pesemise käigus tekkivad elemendid eeldavad tugevamate pesuvahendite kasutamist. Sellega kaasneb dehüdratsioon ja ärritus, mille tagajärjeks on kõõm või juuste väljalangemine. Kui kasutad õrnatoimelist šampooni ja karedat vett, võivad juuksed rasuseks muutuda, sest need on koormatud ja kaetud tootejääkidega.

JUUSTE DEHÜDRATSIOON

Juuste veepuudusel võivad olla pöördumatud ja püsivad tagajärjed - katkemine, karedus, lõhenemine, väiksem elastsus, tuhm toon. Ka peanahk kannatab - see on ärritunud ja vastuvõtlik kõõmale. Me peame hoolitsema selle eest, et veesisaldus oleks alati sobival tasemel. Vaata, milline peaks välja nägema kuivade juuste hooldusrežiim.

Vee liigne aurustumine on enamasti tingitud rasunäärmete häiritud toimimisest - rasunäärmed eritavad liiga vähe rasu, mis tavaliselt pakuks loomulikku kaitset kuivuse vastu. Juuste dehüdratsiooni põhjuseid on siiski palju:

  • karmid ilmastikutingimused (päike, tuul),
  • juuste liiga sage pesemine,
  • liiga tugevatoimeliste šampoonide kasutamine,
  • juuste blondeerimine või värvimine,
  • fööni vale kasutamine.

KUIDAS JUUKSEID NIISUTADA?

Kas sa tead, et juukseid ei saa niisutada ainult veega?

Veega niisutamine (nt pesemise ajal) ei too juustele mingit kasu, kui samal ajal ei kasutata ka hooldusvahendeid. Vesi aurustub sama kiiresti kui see imendus. Selle mõju? Veelgi kuivemad juuksed! Vaja on niisutavaid ja pehmendavaid aineid - vett siduvaid koostisosi, mis moodustavad juuksepinnale mittepoorse oklusiivse kihi. Seda tasub meeles pidada juuste igapäevasel hooldamisel. Kasuta näiteks vee ja täiendavate koostisainete segu:

  • sidrunivesi muudab juuksed heledamaks ja vähendab juuste väljalangemist,
  • vesi meega aitab niisutada, toita ja taastada,
  • äädikavesi sobib värvitud juustele, see aitab sulgeda soomuskihti ja pikendab juuksevärvi püsivust,
  • vesi söögisoodaga puhastab sügavuti ja vähendab rasueritust.

Tavalise vee asemel võid proovida muud tüüpi vedelikke või hüdrosoole. Taolised ained puhastavad ja niisutavad palju paremini, sest need sisaldavad täiendavaid hooldavaid koostisosi. Siin on neist parimad:

Kasevesi juustele - värskendab peanahka ja tugevdab juuksesibulaid, seega sobib see hästi rasustele või välja langevatele juustele. Kasevee regulaarne kasutamine vähendab kõõma ja soodustab juuste kasvu. Seda tänu kõrgele vitamiinide, mineraalainete, tanniinide, fütosteroolide, aminohapete ja flavonoidide sisaldusele. Kasevesi on kõige kasulikum, kui seda kogutakse kevadel - toitained kanduvad juurtest pungadesse. Mahl, mida kasutatakse kasevee valmistamiseks, on sel aastaajal kõige toitaineterikkam. Juuste hooldamiseks ja kasvu stimuleerimiseks kasuta kasevett peanahal. Lihtsalt hõõru seda pärast pesemist paari minuti jooksul juustele.

Riisivesi juustele - täiustab juuksehooldust, tugevdab juuksesibulaid, silub, annab läiget ja parandab elastsust. Riisivees sisalduv inositool parandab kahjustatud juukseid, kaitseb neid edasiste kahjustuste eest ja püsib juustes ka pärast loputamist. Lisaks inositoolile on riisivesi rikas E-vitamiini, B-grupi vitamiinide ja aminohapete poolest. See kiirendab verevoolu peanahas ja aeglustab vananemisprotsesse, mistõttu muutuvad juuksed tugevamaks, paksemaks ja tervemaks. Riisivesi toimib intensiivsemalt, kui lased sellel käärida - kergelt happeline vesi on rikkam vananemisvastaste ainete poolest. Kuidas seda kasutada? Vala riisile keevat vett ja pane see mõneks ajaks kõrvale, et toitained vette kanduksid. Jahtunud vesi toimib kõige paremini loputusvahendina. Ole ettevaatlik! Ära loputa juukseid riisi keeduveega, sest see sisaldab tavaliselt kahjulikku soola.

Roosivesi juustele - hoiab juuksed niisutatuna, vähendab staatilisust, lisab läiget, silub juuksekiude ja suurendab elastsust. Samuti annab see juustele meeldiva aroomi. Roosiveel on toniseerivad ja kirgastavad omadused ning see säilitab naha loomuliku pH-taset. Kuidas kasutada roosivett juuksehoolduses? Selleks on kolm võimalust. Roosivesi on juuste jaoks suurepärane (juustesse jäetava palsami või lõhnaainena) - pihusta seda kohe pärast pesemist niisketele juustele või päeva jooksul kuivadele juustele. Samuti võib roosivett kasutada juuste loputamiseks, et ohjeldada lenduvaid juukseid - seda võib segada õunasiidri äädikaga.

Termiline vesi juustele - leevendab peanaha ärritust, ennetab kõõma teket, lisab juustele läiget ja kohevust. See sisaldab palju räni ja tsinki, mis on olulised mineraalid juuste tugevdamiseks ja taastamiseks. Huvitav on see, et termiline vesi vähendab kareda vee kahjulikku mõju, leevendades seeläbi peanaha ärritust ja kuivust. Kõige levinumad tooted on termilist vett sisaldavad spreid ja šampoonid (taastavad peanaha ja juuste niiskustaset).

Kookosvesi juustele - toidab ja taastab ka kõige kuivemaid juukseid ning on imelise lõhnaga. Millest kookosvesi koosneb? Kõige rohkem sisaldab see glükoosi ja fruktoosi (õrnalt siluvad suhkrud), antioksüdantset C-vitamiini ja tugevdavaid B-vitamiine. Selles leidub ka mineraale ja aminohappeid, mis aitavad peanahka niisutada. Kookosvesi parandab silmnähtavalt juuste seisundit ja see on populaarne hooldusvahend juuste väljalangemise korral. Värske vesi on parim – otse kookospähklist. Sellega on võimatu liialdada: toime intensiivistamiseks kasuta seda lihtsalt sagedamini. Küpsetest viljadest pärit kookosvesi sisaldab rohkem valku, seega ole ettevaatlik, et ei tekiks valkude ülekoormust.

JUUSTE BLONDEERIMINE VESINIKPEROKSIIDIGA

Vesinikperoksiidiga loputamine on kodune viis heledate juuste saavutamiseks. Kuidas juukseid vesinikperoksiidiga blondeerida? Internetis leidub mitmeid juhendeid, kuid enne otsuse langetamist võrdle plusse ja miinuseid.

Vesinikperoksiid on tõesti tõhus juukseid pleegitav aine - lihtsalt sega seda puhta veega (vahekorras 1:1) ja pihusta regulaarselt värskelt pestud juustele. Siiski, ka kõige kaunim blondi toon ei ole selle kõrvalmõjusid väärt. Kas vesinikperoksiid kahjustab juukseid? Jah, kahjustab küll. See muudab juuksed väga kuivaks, põhjustab juuste lõhenemist, katkemist ja tuhmust. Regulaarsel kasutamisel võivad juuksed vajada mitme kuu pikkust hooldusravi.

VIHMAVESI JUUSTELE

Juuste loputamine vihmaveega on veel üks trend, mida ei saa mainimata jätta, kui räägime vee rollist juuksehoolduses. See meetod on tuntud juba ammustest aegadest ja on nüüd taas populaarsust kogumas. Tavaliselt välditakse juuste kokkupuudet vihmaga, sest pärast sellist seiklust on need väga kahused ja sassis.

Väidetakse, et vihmaveel on juustele positiivne mõju, seetõttu koguvad mõned naised seda spetsiaalselt juuksehoolduses kasutamiseks. Näiteks pesemiseks, loputamiseks või juustele pihustamiseks. Tänu sellele on juuksed pehmed, siledad ja kergemini stiliseeritavad. Kahjuks on vihmaveel ka negatiivseid toimeid - see raskendab juuste harjamist, tekitab pusasid ja jätab juustele iseloomuliku lõhna. Tänapäeval on kvaliteetse vihmavee kogumine raske. Tihti sisaldab see kõikvõimalikke toksiine ja saasteaineid, mis kanduvad otse juuksesibulatesse.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Jojobaõli
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest