Isu ilusate juuste järele. Kuidas mõjutab teie toitumine juuste seisundit?

Isu ilusate juuste järele. Kuidas mõjutab teie toitumine juuste seisundit?

Oleme see, mida sööme. Meie juuste ilu ei sõltu ainult igapäevaselt kasutatavast kosmeetikast. Toitumine mängib siin üliolulist rolli ja täpsemalt on need ained, mida me oma juustele koos toiduga anname. Uuri, kas tead, kuidas rahuldada oma iha kaunite juuste järele!

Saame järjest teadlikumaks, kuidas juuste eest õigesti hoolitseda ja püüame valida õige (ja parima) kosmeetika. Me otsime valkude allikaid, kui meie juuksed on kahjustatud. Me kasutame niisutusaineid alati, kui tunneme, et juustel puudub niiskus. Valime pehmendavaid aineid iga kord, kui juuksed vajavad kaitset.

Kosmeetikast aga ei piisa. Isegi need, mis suudavad tungida juuste sisestruktuuridesse, ei taga 100% taastumist ja tugevdamist, kui neid ei toeta õige toitumine. Kas soovite teada saada, kuidas toitumisharjumused mõjutavad juukseid?

Dieet vs terved juuksed

Kõik, mida me sööme, on väga oluline. Juuksed on nagu meie baromeeter – see näitab meie kehasüsteemide seisundit. Kui organismis puuduvad teatud mineraalid, vitamiinid ja muud toitvad ained, peegeldub see kõik meie juustes. Sellisel juhul muutuvad juuksed rabedaks, tuhmiks ja hapraks ning juukseotsad kipuvad lõhenema, ka välja langema. Põhimõte on lihtne: ilusate ja tervete juuste saamiseks peab varustama keha minimum oluliste toitainetega, mis seda tugevdavad.

Vitamiine, mineraale ja kõiki teisi toitvaid koostisosi aga kasutab meie keha esmalt peaorganite tugevdamiseks ja alles hiljem suunatakse ülejäänu edasi juuksefolliikulitesse. Kui me ei varusta oma keha suurtes kogustes vajalike ainetega, võib selguda, et juustele jääb sellest väga vähe. Sellisel juhul jäävad juuksed alatoidetuks ja selle tulemusena kaotavad nad sära, elastsuse ja hea seisundi.

Mis juustele meeldib? Olulised toitvad ained

Seestpoolt toitumine on äärmiselt oluline ja peaks käima käsikäes välise hooldusega. Juuste toitumine peaks olema korralikult tasakaalustatud, kuid me ei käsitle seda teemat siiski piisavalt tõsiselt. Sellest on kahju, sest toit on kõigi nende ainete allikas, mida tuleks tarbida juuste tugevdamiseks:

  • aminohapped ja valgud – vajalikud korraliku juuste struktuuri jaoks,
  • mineraalid - tsink, räni, raud, magneesium ja kaltsium, mis on vajalikud tugevdamiseks,
  • B-vitamiinid – reguleerivad peanahas toimuvaid protsesse, annavad juustele sära,
  • muud vitamiinid – vajalikud juuste kasvuks ja vananemise vastu võitlemiseks.

Lisateavet selle kohta, milliseid vitamiine juustele peaks toidus andma ning millised mineraalid on juuksehoolduses olulised, leiad siit ja siit.

Mida süüa juuste tugevdamiseks?

Kahtlemata mõjutab toitumine juukseid väga. Seda ei saa unustada, sest toitude valmistamisel peame silmas pidama oma juuste seisundit. Milliseid tooteid tasub toitumiskavasse lisada, et tagada toitvate koostisosade õige annus? Täiuslik täiendus tavalisele õli juuksehooldusele pole midagi muud kui õige juuste dieet. Mida süüa juuste tugevdamiseks?

  • Pähklid – sisaldavad rohkelt oomega asendamatuid rasvhappeid, aga ka rasvlahustuvaid vitamiine A, D ja E; seepärast meeldivad juustele pähklid, sest need jätavad kiud läikivamaks ja volüümikamaks; parimad on sarapuupähklid, kreeka pähklid, india pähklid või mandlid.
  • Munad – on parim täisväärtusliku valgu allikas, millest juuksed on valmistatud, samuti A-, D- ja B-vitamiini; muna võib kasutada ka välispidiselt, kuid seda ei tohiks dieedist välja võtta, sest see tugevdab juukseid ja suurendab nende mahtu, olenemata sellest, millisel kujul me selle oma menüüsse lisame.
  • Täisteraleib – on palju tervislikum kui sai, sest just iga tera kest sisaldab kõige rohkem toitaineid: s.h. B-vitamiinid, antioksüdant, E-vitamiin, samuti raud, fosfor, kaalium ja kaltsium; tänu sellele komplektile, tugevdab see juukseid, annab neile tiheduse ja sära.
  • Linnuliha – see on kergesti seeditav ja sama väärtuslik; seda tasub regulaarselt süüa, sest see sisaldab palju valke, mis on juuste põhilised ehituselemendid; Juukseid tugevdav dieet peaks olema eriti rikkalik kalkunilihast, kuigi ka kanaliha sobib.
  • Veiseliha – juuksefännidele peaks meeldima hea veiselihapraad, sest selline liha sisaldab väärtuslikku rauda, tsinki ja valke ehk koostisaineid, mis meie juukstele meeldivad; Huvitav on see, et veiseliha tuleks süüa umbes 2 korda nädalas.
  • Kõrvitsaseemned – on hõrenevate juuste jaoks vajaliku tsingi, mikroelementide (mangaan, magneesium, raud, fosfor) ja B-rühma vitamiinide (B1, B2, B3 ja B9) allikas; Kõrvitsaseemned sobivad suurepäraselt vahepalaks või leiva lisandiks, sest need vähendavad igapäevast toitainete vajadust kuni mitu protsenti!
  • Tumerohelised köögiviljad – brokkoli, rooskapsas, salat, spinat on köögiviljad, mis peaksid olema püsivalt menüüs nendel inimestel, kellel on probleeme juustega; need sisaldavad palju rauda, mis takistab juuste väljalangemist, samuti A- ja C-vitamiini, mis on vajalikud kaitsva rasu eritamiseks.
  • Paprika – on tõeline vitamiinipomm, lisaks on sellel kaunid vikerkaarevärvid; leiame komplekti vitamiine ja mineraalsoolasid, mida peaks sisaldama juuste toitmiskava (C, B1, PP, A, E ja rühm B), samuti regenereerimiseks vajalikke valke.
  • Kala – sama, mis pähklid, on väärtuslike oomegahapete allikas, millega tasub varustada iga juuksekarva kasvustaadiumis, et juuksed oleksid tugevad ja läikivad; kõige rohkem juustele olulisi toitaineid võib leida kaladest nagu lõhe.
  • Kaunviljad – juuksedieedi aluseks on oad, läätsed, kikerherned, oad (eriti maitsevad hooajal); Need on koostisosad, mis sisaldavad palju valku, tsinki ja rauda, mis on vajalikud juuste õigeks kasvuks ja taastumiseks.

Vitamiinid ja toidulisandid juustele

Tervislikku toitumist ei asenda miski, mistõttu võivad erinevat tüüpi juuksepillid olla vaid lisand. Toidulisandid loodi selleks, et aidata kaasa keha õigele toitumisele ning võidelda vitamiinide ja mineraalainete puuduse vastu sellistel perioodidel nagu sügis. Sellegipoolest on tasakaalustatud toitumine kõige olulisem. Kui võtame juukselisandeid, peame meeles pidama, et need ei asenda tasakaalustatud toitumist. Ükski toidulisand ei suuda juukseid tugevdada ja juuste väljalangemist ära hoida, kui meie toitumine põhineb ebatervislikel suupistetel.

Dieet juustele – asjad, mida vältida

Samuti tasub meeles pidada, et ebatervislik toitumine on lihtne viis meie juuste seisundi halvendamiseks. See ei seisne ainult ülalnimetatud vitamiinide ja mineraalainete puudumises. Mõningaid toiduaineid lihtsalt ei soovitata üldse. Mida tuleks vältida?

  • Palju kange kohvi
  • Maiustused ja suhkur erineval kujul
  • Alkohol, stimulandid
  • Sai ja jahupõhised tooted
  • Transrasvad, mis sisalduvad nt kiirtoidus

Järgige kindlasti tasakaalustatud toitumist, mis sisaldab rohkelt värskeid köögivilju ja muid väärtuslikke tooteid. Veelgi enam, ärge unustage keha regulaarselt niisutada, sest see on ainus viis tervete juuste nautimiseks. Juukseõlidest saab siis ainult abi, et rakendada seda, mis on ilus, tugev ja loomulikult kahjustustele vastupidav.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest