Laske oma juustel sõna võtta, 7. osa. Lokkis juuste hooldus

Laske oma juustel sõna võtta, 7. osa. Lokkis juuste hooldus

Inimesed, kellel on lokkis juuksed, peavad meeles pidama, et selline juuksetüüp nõuab erilist hooldust. Lokkis juuksed on ebaühtlase struktuuriga, kalduvad kaotama niiskust ja muutuvad tuhmiks ning on altid kahjustumisele. Kuidas hoolitseda lokkis juuste eest, et need oleksid terved ja elastsed? Ilmselt pole vihje peidus mujal kui teie juustes.

Paljud naised võivad lokkis ja paksudest juustest vaid unistada. Need meist, kellel on sirged juuksed, peavad lainelisi ja lokkis juukseid lotovõiduks. Praktikas on aga lokkis juuksed palju nõudlikumad! See nõuab erilist hoolt ja toob kaasa rohkem probleeme, mida võiks arvata. Selleks, et vastata küsimusele, kuidas lokkis juuste eest hoolitseda, on kõige parem sellele rohkem tähelepanu pöörata! Lihtsalt uurige selle kohta rohkem fakte ja järgige neid hoolikalt.

LOKKIS JUUKSED – OMADUSED

Esmapilgul näeme juukseid täis lokke ja palju volüümi. Mõne inimese jaoks võib tunduda, et see on ainus asi, mis eristab seda tüüpi juukseid teistest. Kõige olulisemad erinevused on aga veidi sügavamal peidus. Nende lähemaks vaatamiseks on soovitatav kasutada mikroskoopi. Seejärel saate teada, et ristlõige on sirgetest juustest täiesti teistsugune. Juuste lokkima hakkamise määrab nende struktuur – lainelised juuksed on kergelt lapik (ellipsi), lokkis juuksed on lamedad ja lokkis juuksed meenutavad neeru.

Lisaks on lokkis juuksed palju õrnemad ja tundlikumad välistegurite mõjude suhtes. Kust see tuleb? Loomulikud lokid on kõverduvates kohtades peenemad ning muutuvad seetõttu hapramaks ja rabedamaks. Lisaks ei ole sellel tihedalt seotud kutiikuli kihti, millel on kattuvad soomused, mis asetsevad tasaselt nagu sirgete juuste puhul. Kõverustes keratiini väikesed soomused tõusevad tahtmatult üles. Seetõttu on lokkis juuksed oma olemuselt suure poorsusega, kuid loomulikult on sellest reeglist ka erandeid.

Teine probleem, millega lokkis juuste omanikud peavad võitlema, on kalduvus niiskust kaotada. Selline juuksetüüp on sageli dehüdreeritud, mis on samuti seotud selle struktuuriga. Liiga tõusnud soomuste kaudu ei välju mitte ainult niiskus, vaid lokkis juuksed on kaetud ka õhema kaitsva rasukihiga. Miks? Lokid ei asetu pead puudutades tasaselt ja seega pole neil võimalust koguda peanahale asetatud näärmete poolt eritatavat vajalikku rasu. Teisest küljest on sellisel olukorral omad eelised, sest sellised juuksed lähevad rasuseks palju aeglasemalt. Dehüdratsioon on üks peamisi, kuid mitte ainus probleem, millega lokkis juustega inimesed silmitsi peavad seisma.

Kõige levinumad lokkis juuste probleemid:

  • need on väga sageli kuivad, karedad ja rabedad,
  • need on kahjustustele palju vastuvõtlikumad,
  • need lähevad tõenäolisemalt sassi ja läbikammimine on väljakutse,
  • neil puudub läige ja paindlikkus,
  • ilma korraliku toestuseta kipuvad juuksed säbrunema ja staatiliseks muutuma
  • neid sirgendamine ei ole kerge,
  • see on tuhm, kuna see murrab vähem valgust.

Miks lokkis juuksed ei kasva?

Naturaalsete lokkide omanike jaoks võib juuste väljakasvatamine olla väga tülikas. Mida tihedamad on lokid, seda raskem on märgata pikkuse pikenemist. See on üks korduma kippuvaid küsimusi: Miks mu juuksed ei kasva? Muidugi kasvab! Edenemist on lihtsalt raskem märgata.

LOKKIS JUUKSE HOOLDUSRUTIIN

Kuidas lokkis juuste eest korralikult hoolt kanda? Esiteks peate olema teadlik tõsiasjast, et iga päev võtab see kaks korda kauem aega kui sirgete juustega inimestel, sest lokid on väga nõudlikud ja "tujukad". Lokkis juuste hooldamine ja kujundamine on kogenud juuksuritele isegi suur väljakutse! Siin on kõige olulisemad reeglid, mis aitavad lokkis juuste igapäevast hooldamist veidi lihtsamaks muuta.

Professionaalse lokkis juuste hoolduse kolm etappi

  1. Sügavniisutamine – esimene samm hõlmab koostisainete pakkumist, mis seovad juuste sees olevaid veemolekule (hüaluroonhape, uurea, pantenool, aaloe või mesi).
  2. Regenereerimine ja tugevdamine – teine faas seisneb oluliste ainete, nagu siid, keratiin, kollageen, aga ka nisu-, soja- ja piimavalgud, kasutamises.
  3. Põhjalik kaitse niiskuse kadumise ja kahjulike tegurite (nt madal või kõrge temperatuur, päikesekiirgus jne) eest tänu pehmendavatele ainetele, nagu juukseõlid või silikoonid, on õige lokkis juuste hooldusrutiini viimane, kuid mitte vähem oluline etapp.

Kuidas lokkis juukseid korralikult pesta?

Kõige olulisem põhimõte: lokkis juukseid tuleb pesta harvemini. Kui te ei soovi endale käharduvaid lokke, siis peate varuma aega. See ei ole selleks, et veenda ennast nädalaid rasuste juustega ringi käima, see võib omakorda kaasa aidata kõõma tekkele. Lokkis juustele ei meeldi liialdamine üheski suunas. Sage pesemine nõrgendab lokke ja tõstab dehüdratsiooni taset, sest pesuvahendid loputavad välja väikese koguse rasu, mis on õige niiskustaseme säilitamiseks hädavajalik. Kui tihti peaksite oma lokkis juukseid pesema? Pigem mitte rohkem kui üks kord kahe päeva jooksul. Optimaalne lahendus on kaks pesu nädalas.

Lisaks tasub mainida veel mõnda asja. Kõige parem on lokkis juukseid pesta nii, et pea on allapoole suunatud – tänu sellele meetodile suurendame nende mahtu ja saame kergesti läbi kammida. Veelgi enam, kosmeetikavahendite pesemiseks ja loputamiseks tasub kasutada külma või leiget vett, sest kuumus paneb soomused kõrgemale kerkima. Pidage alati meeles, et peate oma juukseid õrnalt kohtlema – ärge enam sasige ega tõmmake juukseid. Samuti peaks šampoon olema leebete koostisosadega.

Kuidas lokkis juukseid kammida? - kuiv? märg?

Eeldatakse, et lokkis ja lainelisi juukseid tuleks ainult märgkammida. Ja õigustatult, sest sel juhul on kuivade kiudude kammimine lihtne viis, mis viib juuste väljatõmbamiseni ja purunemiseni. Kuivade lokkide harjamisega vaevlemise asemel tasub need kohe pärast pesu välja kammida. Hiljem muudab see kuivamise lihtsamaks ja hoiab ära kähardumise. Soovitav on lokkis juuksed kammida kohe pärast palsami või õli pealekandmist või kosmeetikavahendi äsja mahaloputamist. Nii on juuksed siledad ja libedad, seega väheneb kahjustuste oht.

Peate teadma, kuidas oma lokkis juukseid õigesti kammida. Sama oluline on aga see, mida sel eesmärgil kasutada. Parimad aksessuaarid lokkis juustele on kõige lihtsamad. Puidust laiade hammastega kamm või populaarne Tangle Teezer sobib ideaalselt. Lokkis juustele on kasulik kasutada ka paksude ja hõredate harjastega pintslit, mis on eelistatavalt valmistatud looduslikest materjalidest või ionisatsioonifunktsiooniga.

Kuidas lokkis juukseid kuivatada?

Sel juhul on hea mõte täielikult loobuda fööni kasutamisest, mis võib suurendada niiskuse kadumist, kähardumise või staatilise elektri tekkimise probleemi. Sellise juuksetüübi õhu käes kuivamine on kõige kasulikum meetod. Kui teil aga selleks võimalust pole, siis vaatame, kuidas kuivatada ilma täiendavat kahju tekitamata. Kõige parem on seda teha pea alla kallutatud, sõrmedega õrnalt juukseid sõtkudes, mis võimaldab volüümi lisada ja lokke defineerida. Veelgi enam, difuusoriga föön on kasulik, kuid ärge unustage kasutada ainult leebeid seadeid. Mida teha, et lokkis juuksed ei muutuks säbruliseks? Enne kuivatamist tasub juustesse masseerida veidi niisutust, kuumakaitseõli.

Kõige soovitatavamad kosmeetikatooted lokkis juustele:

  • Lokkis juuste šampoon peaks olema õrn. Parim oleks, kui toode põhineks taimeekstraktidel ja ei sisaldaks tugevaid pesuaineid (SLS, SLES). Beebide šampoon võib olla teie igapäevaseks kasutamiseks mõeldud toode. Kord kahe nädala jooksul võite kasutada tugevamat kosmeetikat, et puhastada peanahka mis tahes tootest ja rasust.
  • Lokkis juuste palsam peaks hõlbustama harjamist, siluma ja põhjalikult niisutama. Parimate toodete hulgas on pehmendavaid aineid, mis pakuvad kaitset dehüdratsiooni eest ja ei koorma samal ajal uukseid üle. Selline kosmeetika peaks ka niisutava ja toitva koostise tõttu suurendama sära ja muutma pehmemaks.
  • Lokkis juuste kujundamise kreem või vaht aitab taltsutada ohjeldamatuid salke, suurendada läiget ja sättida soengut. Kui olete mõelnud, kuidas lokke intensiivistada, valige laiast lokkis juuste kujundamise toodete hulgast midagi. Siiski tasub meeles pidada, et nende liigne kasutamine võib kaasa aidata juuste nõrgenemisele ja kõõma tekkele.

See on tähtis! Kõiki lokkis juustele mõeldud kosmeetikatooteid saab tõhusalt asendada looduslike õlidega, mis toidavad sügavuti, niisutavad põhjalikult, kaitsevad ja hõlbustavad kujundamist. Need on maskide, kreemide ja juuksepalsamide kasulikumad asendajad. Siiski peate õppima, milline juukseõli sobib kõige paremini lokkis juustele. Õige valik on edu tagatis.

Lokkis juuste õlitamine

Palju infot selle kohta, kuidas juuste õlitamine juuste seisukorda mõjutab, saab lugeda ka paljudest teistest selle blogi sissekannetest. Looduslikud juukseõlid on lõputu väärtuslike vitamiinide, mineraalide ja rasvhapete allikas. Viimased on eriti olulised lokkis juustele, kuna need tugevdavad välisstruktuure ja looduslikku hüdrolipiidkihti. Tänu sellele funktsioonile tagab lokkis juuste õlitamine sobiva niiskuse, pehmuse, sära, elastsuse ja kaitse kahjulike tegurite eest. Edu võti on õige õli valik.

Milline õli on lokkis juustele kõige kasulikum? Kõige soovitatavamad on need, mis on rikkad oomega-3 ja oomega-6 rühma polüküllastumata rasvhapete poolest. Lokkis juuksed on suure poorsusega ja neid tuleks töödelda õlidega, mis sisaldavad suuri osakesi. Seega tasub lokkis juustele mõeldud õlide kasuks otsustamisel kaaluda järgmiseid:

Siiski tasub meeles pidada, et kiharatele ei meeldi kindlasti kookosõli, mis võib suurendada kähardumist. Samuti on parem vältida kastoorõli, mis on sellise juuksestruktuuri jaoks liiga paks. Kui teil on probleeme naturaalse õli valikuga ja te ei tea endiselt, milline õli teie puhul toimib, võite otsida valmislahendust, näiteks: Nanoil suure poorsusega juustele. Tegemist on tervikliku toimega tootega, mis sisaldab nii ideaalseid õlisid lokkis juustele kui ka väärtuslikke lisakomponente, sh vitamiine ja valke.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest