Juuksehoolduspüramiid. Kuidas Jõuda Ilu Tippu?

Juuksehoolduspüramiid. Kuidas Jõuda Ilu Tippu?

Kuidas luua täiuslikku juuksehoolduskava? Saa inspiratsiooni püramiidist: terviklik ja täiuslik vorm, kus kõik hoolduselemendid asuvad täpselt määratletud kohas. See omapärane "ilu taksonoomia" illustreerib seda, millele tasub oma juuste eest hoolitsemisel tähelepanu pöörata. Mida on vaja, et juuksed oleksid terved ja ilusad?

Mis on juuksehoolduspüramiid?

Juuksehoolduspüramiid on täpne skeem, mis sarnaneb toidupüramiidiga: selle põhjast leiate tegevused, mida tuleks juuste jaoks kõige sagedamini (st iga päev) teha. Ilma nendeta edasistel sammudel pakutav hooldus ebaõnnestub.

Püramiid illustreerib ideaalselt plaani, mis toob edu juuksehoolduses. Tänu sellele saame hõlpsalt kindlaks teha, mis on kõige olulisem, mida peaksime tegema harvemini või ainult aeg-ajalt, et juuksed kasvaksid tugevamaks ja tervemaks - seega jaotatakse see sammudeks, mis kirjeldavad, mida tuleks teha iga päev, kord nädalas ja veelgi harvemini, et anda juustele täieliku terve ja vapustava välimuse.

Tänu püramiidile saate hõlpsalt kindlaks teha, kas hoolitsete oma juuste eest õigesti. Kui kasutate sageli juuste kuumat töötlemist (lokitangid, termorullid, sirgendaja), riknevad siis juuksed kiiresti ja kuivavad liigselt. Kui näete, et teie juuksed on muutunud raskeks ja ummistunuks ning muutuvad ka kiiremini rasuseks – ärge kasutage juuksemaske liiga sageli. Võib-olla tasub oma juuksehoolduskava lisada peanahakoorija?

Juuksehooldusplaan – miks püramiid?

Püramiid tähendab harmooniat ja see on ideaalse keha sümbol. Selles kontekstis väljendab see kõige paremini püüdlust ideaalsete juuste poole – teisisõnu tervete, tugevate ja läikivate juuste poole. Samuti sümboliseerib see suurepäraselt viisi, kuidas peaks juukseid toitma: ilma korraliku aluseta pole selle kõrgematel astmetel põhjust eksisteerida – neid on lihtsalt võimatu saavutada. Seega, et oma juuste eest õigesti hoolitseda – tasub seda kava järgida ja oma juuksehooldust selle järgi kohandada. Te ei saa saavutada parimat võimalikku juuste seisundit ilma loogilise järjekorrata ja süsteemsete protseduurideta, mis teie juukseid korralikult hooldavad ja kahjustuste eest kaitsevad. Milline peaks välja nägema õige juuksehoolduspüramiid?

JUUKSEHOOLDUSPÜRAMIID – PÜRAMIIDI UURIMINE – TEOORIA JA PRAKTIKA

Juuksehoolduspüramiid – iga päev: tugitsoon

LISANDID, ÜRDID, PEANAHA LOSJOONID, JUUKSEOTSTE KAITSE, SPREI-PALSAM, HARJAMINE

▲ See "samm" on õige juuste ja peanaha hoolduse alus. Sellesse kategooriasse kuuluvad ennekõike lisandid, sh ... tervislik toitumine ja vitamiinid, biotiin, rasvhapped ja ravimtaimede infusioonid, mida tasub võtta iga päev, et varustada keha pidevalt õigeks funktsioneerimiseks ja taastumiseks vajalike koostisainetega. Kõige paremini sobivad nõgese ja korte ürdi leotised.

▲ Veel üks väärtuslik, kuid äärmiselt haruldane hooldusmeetod on taimsete peanaha losjoonide ja juuksehüdrolaatide kasutamine. Tänu neile te mitte ainult toidate juukseid juurtest, tugevdades nende "nooremaid" osi, vaid toetate ka peanahka ja tugevdate juuksejuuri. Tänu sellisele losjoonile jääb peanahk puhas ja korralik, juuksed muutuvad tugevamaks, on kenasti aluse juurest kerkinud ja ei kogune nii palju mustust. Peanaha losjoonide regulaarne kasutamine võib pärssida seborröa ja aidata võidelda juuste väljalangemisega.

▲ Juuksekarva väga "tundlik" osa on ots. Ilma korraliku hoolduseta muutuvad nad kaitsetuks ja lõhenevad kiiremini - seetõttu on oluline kaitsta neid välistegurite kahjulike mõjude ja mehaaniliste kahjustuste eest. Võib kanda juukseotstesse spetsiaalset silikoonseerumit või kasutada juukseõli. 

▲ Juuste kaitsmine toksiinide, välistegurite kahjulike mõjude ja päikesekiirguse eest on oluline samm, ilma milleta pole juuksed kunagi terved. Seetõttu tasub seda igapäevaselt kaitsta õrna juuksepalsamiga - see ei koorma teie juukseid üle, kuid kaitseb neid kahjustuste eest, kõrvaldab rabeduse ja suurendab juuste sära.

Juuksehoolduspüramiid - iga 2-3 päeva järel: tõhusaima taastumise tsoon

JUUKSE ÕLITAMINE, MASSAAŽ, JUUKSEPESU, JUUSTE KUIVATAMINE, JUUKSEPALSAM

▲ "Teine samm" juuksehoolduses on sama oluline - siin on kõik kõige olulisemad hooldusmeetmed, mida tuleks kasutada tervete ja tugevate juuste tagamiseks. See samm vastutab pideva taastumise eest ja hoiab juuksed ideaalses seisundis. Tuleb otse öelda: ilma selle elemendita pole juuste terve ja kena välimus võimalik.

▲ Juuksehoolduse kõige olulisem samm on juuste pesemine - suurenenud seborröaga juukseid tuleks pesta isegi iga päev, kuid kõige levinum meetod, "kuldne keskmine valik" on juuste pesemine iga 2-3 päeva tagant. Tänu sellele saab peanahk ühe ja teise pesukorra vahel puhata; samuti on aega taastada hüdrolipiidbarjääri - naha loomuliku kaitsekihi - tasakaalu.

▲ Loputamist vajavad palsamid peaksid olema pidev hoolduse osa koos juuste pesemisega. Kandke oma lemmikpalsam niisketele, pestud juustele ja hoidke seda umbes 3 minutit enne juustest loputamist. Nii muutuvad juuksed toidetuks, vähem sassis, suletud soomustega ja sileda struktuuriga.

▲ Sellepärast, et juuksepalsam parandab ainult juuste seisundit kogu pikkuses ega hoolitse peanaha eest - üks olulisemaid hoolduselemente sellel sammul on juuste õlitamine. Äärmiselt kahjustatud, kuivade ja hõrenevate juuste puhul saab seda iga päev teha. Paksude ja raskete juuste puhul piisab, kui teha juukseõlitamine kord nädalas. Sarnaselt juuste õlitamise sagedusega peavad ka õlid vastama juuste seisundile ja struktuurile – poorsusele. Tänu sellele, et õli tuleb kanda nii kogu juuste pikkusele kui ka peanahale - see pakub kõige tõhusamat mitmemõõtmelist hooldust: see taastab, tugevdab ja parandab juuste välimust. Pealegi on juuste õlitamine otseselt seotud peanaha massaažiga, mis kiirendab vereringet, tugevdab juuksejuure ning soodustab koostisainete imendumist nahka ja juuksefolliikulitesse.

▲ Pärast juuste pesemist kasutame tavaliselt fööni - meil on harva piisavalt aega, et lasta juustel õhu käes kuivada. Fööni valimisel veenduge, et see töötab ka jaheda õhuga ja kuivatage juukseid alati temperatuuril umbes 40 kraadi Celsiuse järgi - kõrge temperatuur mitte ainult halvendab peanaha funksioneerimist, vaid sadestab ka juustest vett ning juuksed hakkavad siis kuivama ja riknema.

Juuksehoolduspüramiid - kord nädalas: puhastustsoon

JUUKSEMASK, PUHASTAV ŠAMPOON, KUIVŠAMPOON, PEANAHAKOORIJA

▲ Juuksehoolduse kolmas samm on hooldus, mis sellist sagedust ei vaja, kuid tervete ja hästi konditsioneeritud juuste täieliku efekti saavutamiseks - te ei tohiks sellest loobuda. Need hooldused hõlmavad eelkõige neid, mis on kombineeritud juuste ja peanaha täpse puhastamisega, nii et järgmistel päevadel imendavad nad rohkem regenereerimise eest vastutavaid koostisaineid.

▲ Peanahakoorija mitte ainult stimuleerib vereringet ja hapnikuvahetust rakkude sees, vaid aitab ka peanahka põhjalikult puhastada ning eemaldada kosmeetikajäägid (peamiselt soenguks mõeldud), mis võivad koguneda juuste juurtele ja pärssida nende kasvu. Tehke seda lihtsalt kord nädalas, et säilitada naha tasakaalu ja puhastada oma juukseid toksiinidest, mustusest ja kõigist tarbetutest kosmeetikajääkidest.

▲ Puhastav šampoon on täiuslik kosmeetikavahend, mis intensiivistab iga iluhooldusprotseduuri. See mitte ainult ei puhasta peanahka ja juukseid kosmeetikatoodete jääkidest, liigsest rasust, toksiinidest ja mustusest, kuid avab ka juuste soomused, mis suurendab nende imamisvõimet: maskide või õlide koostisosad tungivad sügavamale juuksestruktuuri ja toidavad neid tõhusamalt.

Pärast juuste pesemist puhastava šampooniga on kõige parem kasutada hoolikalt valitud juuksemaski - vali selline, millel on hea koostis. Mis tähendab "hea koostis"? See on toode, mis ei sisalda parabeene, kuivatavaid monohüdriidseid lühikese ahelaga alkohole ja juukseid kahjustavaid silikoone. Paljud inimesed kombineerivad ravimaski juuste õlitamisega, sest mask, mida kantakse juustele kohe enne pesemist, emulgeerib õlid ideaalselt ja mitte ainult ei täienda juuste hooldust ja taastumist, vaid peseb õli juustelt kiiresti ja lihtsalt maha.

Selline hooldus nõuab rohkem aega, seega tuleb seda teha vaid kord nädalas. Pese juuksed puhastava šampooniga, kanna niisketele juustele õli, jäta see vähemalt 30 minutiks sisse, kanna mask juustele vahetult enne pesemist, hoia seda 15 minutit, seejärel loputa ja pese traditsioonilise šampooniga.

▲ Sageli pole meil aega, millal juukseid šampooni ja veega pesta. Õnneks võib kasutada kuivšampooni. Selle koostises sisalduv talgi või riisitärklise sisaldus on võimeline koheselt värskendama juukseid, konditsioneerima ja vähendama liigset seborröad. Kuivšampoon settib aga juustele ja blokeerib õhu juurdepääsu peanahale, mistõttu ei tasu seda liiga tihti kasutada: maksimaalselt kord nädalas. Samuti tasub meeles pidada, et järgmisel päeval ei tohiks juustesse lisada teist portsjonit kuivšampooni.

Juuksehoolduspüramiid – kord kuus: retušeerimine ja korrigeerimine

TAIMNE JUUSTE VÄRVIMINE, JUUKSESAUN

▲ Naistele meeldib juuste värvimine. Vahetult pärast värvimist näevad juuksed kenad välja, kuid nädalate möödumisel nõrgenevad, tuhmuvad ja kuivavad liigselt. Kahjuks ei saa juuste värvimist vältida, kui soovime oma juuste värvi tugevdada või saada täiesti uut tooni. Ärge unustage kasutada värvaineid nii harva kui võimalik, et ma juukseid mitte liiga palju kahjustada. Parim lahendus on külastada juuksurit: professionaalsed juuksevärvid on vähem kahjulikud ja värvitöötluse efekt püsib kauem. Teine hea idee on kasutada värvimiseks hennat: see on taimne värv, mis ei kahjusta juukseid. Küll aga tuleb sellega oskuslikult tegeleda – selles küsimuses võib abi saada ka juuksurist.

▲ Juuste värvimine tuleks kombineerida spetsiifilise toitva ja taastava hooldusega. Juuksurisalongid pakuvad laia valiku hooldusprotseduure. Kõige populaarsem on juuksesaun ja intensiivne vitamiinihooldus juustele. Neid võib teha kaks nädalat pärast värvimist ja korrata enam-vähem iga kuu, nii, et kiud oleksid pidevalt toidetud ja värvimisprotseduurid ei kahjustaks neid.

Juuksehoolduspüramiid – aeg-ajalt: juuste intensiivistamine ja kujundamine

JUUKSELÕIKUS, JUUSTE LAMINEERIMINE, KERATIINIHOOLDUS, KUUMSTIILIMINE

▲ Püramiidi viimane "aste" on omamoodi konditsioneerimislisand. Need on protseduurid, mis ei ole juhuslikud. Igaüks neist võib olla täiendav hooldusprotseduur või aeg-ajalt tehtav protseduur, mis peaks juukseid kaunistama.

▲ Igat tüüpi kuumstiilimine (kuumade rullide, sirgendaja või lokitangude kasutades) kahjustab juukseid, eemaldades kohe vee ja isegi katkestades sulfiidsidemeid juuste sees. Siiski on olukordi, kui peame lihtsalt ideaalselt välja nägema. Tasub meeles pidada, et aeg-ajalt sirgendaja kasutamine ei ole halb - kui juuksed saavad igapäevaselt korralikku hooldust - aeg-ajalt kõrge temperatuuriga töötlemine ei kujuta endast ohtu. Seetõttu on nii oluline, et iga hoolduspüramiidi aste oleks korras.

▲ Ideaalne hooldusprotseduur, mis ei vaja sagedast kordamist, on keratiiniga juuste sirgendamine. See on suurepärane hooldusprotseduur, mis taastab isegi väga kahjustatud juukseid (keratiin on juuste põhiline ehitusmaterjal, nii et see tungib juuste struktuuri ja täidab puudused karva sees). Olenevalt juuste seisundist suudab keratiin kasvaste sees püsida 2-4 kuud. Selle aja möödudes saab protseduuri korrata.

▲ Selleks, et juuksed oleksid juurtest otsteni ilusad ja terved – ärge unustage juukseotsi regulaarselt trimmida. Tänu sellele saavad juuksed värskuse ja kena välimuse ning hooldus muutub lihtsamaks (kamm või hari ei peatu sassis, kuivades juukseotstes: lõigatud otsad muudavad kammimise sujuvaks ja me ei kahjusta enam oma juukseid mehaaniliselt). Otse tuleb lõigata ainult üks kord 2-3 kuu jooksul.

▲ Juuste lamineerimine on veel üks hooldusprotseduur, mis silub juukseid ja annab neile kauni välimuse. Tänu sellele muutuvad juuksed läikivaks, siledaks, tugevaks ja elastseks. Lamineerimine ei toida juukseid, vaid ainult sulgeb soomused ja parandab üldist välimust ning silub suurepäraselt õhukesi juuksesalke. Samuti kaitseb lamineeriv kiht juukseid nii päikese, pakase või tuulest tekitatud kahjustuste kui ka keskkonnatoksiinide eest. Juuste lamineerimise efekt kestab kuni 3 kuud.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest