Laske oma juustel rääkida, 4. osa. Värvitud ja blondeeritud juuste hooldus

Laske oma juustel rääkida, 4. osa. Värvitud ja blondeeritud juuste hooldus

Juuksevärvi muutus jätab lihtsalt mulje ilusamatest ja paremini toidetud juustest. Tegelikkuses vajab see erilist hooldust ja seda tuleb kohelda õrnalt. Kuidas hooldada värvitud ja blondeeritud juukseid? Vaadake, mida teie soeng teile öelda tahab.

Olenemata värvimismeetodist kaotavad juuksed oma loomuliku elujõu. Värvainete kemikaalid muudavad juuste struktuuri, mis toob kaasa enamlevinud probleeme nt. tuhmus ja kuivus. Peaksite teadma, kuidas värvimishooldus teie juukseid mõjutab ja milline näeb välja tõhus värvitud juuste hooldus.

VÄRVITUD JUUKSED – OMADUSED

Me mõistame harva värvimise äärmist kahjulikkust juustele. Ilmselgelt, kui värvaine toon on hästi sobitatud, parandab see naiste välimust. Kahjuks on see mõju ajutine, kui te pärast värvimist juuste eest korralikult ei hoolitse. Lühiajalise välimuse parandamise eest makstakse suurt hinda.

Värvitud juuste kõige levinumad probleemid:

  • õiget niisutust on raske säilitada,
  • juuksed on tuhmid ja karedad juuste struktuuri kahjustuse tõttu,
  • halva seisukorra tõttu kipuvad juuksed lõhenema,
  • loomulik värv kaotab värvi mahapesemisel oma intensiivsuse,
  • juuksesibulad on nõrgad, nii et juuste hõrenemine on harilik.

Kas värvimine kahjustab teie juukseid?

Hooldus on keemiline sekkumine, mis mõjutab kiudude seisundit ja välimust, olenemata meetodist. Värvimise ajal muutub juuste struktuur ja salgud hakkavad kahjustama ilma püsiva toitmise, kaitse ja niiskuseta. Juuste poorsus loeb ka, aga sellest saate lugeda teistest postitustest. Kiire meeldetuletus – juukseid kaitseb juuksekiudude soomuskilp, mis avaneb ja sulgub.

Hoolduse esimene etapp hõlmab küünenaha soomuste avamist keemiliste toodetega, et värvaine tungiks kergesti juuksetüvesse. Viimasel etapil suletakse soomused ja kaitstakse juukseid spetsiaalse palsamiga. Siiski on tõsiasi, et selline "toimimine" viib kiudude kahjustumiseni, mistõttu loomulik juuste kaitse on nõrgem. Blondeerimine on veelgi kahjulikum; pärast soomuste tõstmist eemaldatakse oksüdatsiooniprotsessi tõttu loomulik juuksepigment.

Veel üks kohustuslik teave; tugevad värvainete koostisosad võivad põhjustada allergiat ja peanaha ärritust ning seega nõrgendada juuksesibulaid ja folliikuleid. See viib nt. hõrenemiseni, häiritud juuste kasvuni jne. Ilmselgelt oleneb kahjustuse määr värvide kvaliteedist, värvimise sagedusest ja sellest, milline näeb välja juuksehooldus peale hooldust. Järeldus? Jah, valesti teostatud värvimine kahjustab juukseid.

VÄRVITÖÖDELDUD JA BLONDEERITUD JUUKSEHOOLDUSRUTIIN

Õige hooldusrutiin pärast värvimist ja värvimise ajal võib aidata teil kahjustusi minimeerida. See on võimalik, kuna teame rohkem juuste vajadustest ja meil on lai valik toitainerikkaid tooteid. Olaplexi ravi muutub naiste seas populaarsemaks; see ühendab värvimise kahjustatud juuste struktuuri taastamise ja tugevdamisega. See on suurepärane lahendus, kuid juuste eest hoolitsemine pärast värvimist tasub samuti ära. Kuidas selleni jõuda?

Juuste pesemine pärast värvimist

Kuidas pesta värvitud juukseid? Tegelikult, mis on parim aeg? Spetsialistid soovitavad, et esimene pesemine peaks toimuma kõige varem 24 tundi pärast töötlemist. Tasub meeles pidada, kui soovite intensiivset värvi kauem säilitada. Kui pesete juukseid kohe pärast värvimist, võib pigment maha uhtuda ja tuhmuda. Lisaks peaksite iga kord, kui juukseid pesete, viimaseks loputamiseks kasutama jahedat vett. Madal temperatuur sulgeb juuksekiudude soomused ning laseb toitainetel ja pigmendil juustesse jääda. Peaksime meeles pidama, et iga juuksepesu viib teid sammu võrra lähemale värvi intensiivsuse vähendamisele. Sellepärast ei tohiks te seda teha sagedamini kui ülepäeviti. Mis siis, kui su juuksed on rasvased? Säästke end kuivšampoonidega, mis vähendavad rasu tootmist.

Värvitud juuste tooted

Pärast pesu lõppu on aeg konditsioneerimiseks. Tumedate ja blondide värvidega töödeldud soengud vajavad erinevaid tooteid. Teisest küljest peab neil olema üks ühine joon: nad peaksid juukseid parandama, toitma, niisutama ja kaitsma (päikese ja muude kahjulike tegurite eest) samal ajal. Kosmeetikatööstus on täis värvitud või pleegitatud juuste tootesarju ja kosmeetikat, mille eesmärk on muuta värv kauakestvaks.

Enne toote kasuks otsustamist peaksite pöörama tähelepanu mõnele asjale. Millised on värvitud juuste lemmikud igapäevased hooldustooted?

  1. Värviga töödeldud juuste šampoon. Õrn ja pesuainevaba šampoon on hea valik värvitud ja blondeeritud juustele. Halb seisukord ja tuhmus on tavaliselt liiga karmi puhastamise tagajärg, mis häirib peanaha loomulikku hüdrolipiidide tasakaalu. Valgurikkad šampoonid ei ole ka head valikud. Valgud sisenevad juuksestruktuuri, et seda parandada, kuid need võivad värvitud juustest "värvi välja suruda".
  2. Värviga töödeldud juuste palsam. Maske ja palsameid tuleb kasutada pärast iga juuksepesu, et hoida värvitud juuksed kaitstud, toidetud ja hüdreeritud. Peaksite sõbrustama silikoonidega, mis pakuvad lisakaitset värvi tuhmumise eest. On suurepärane, kui palsam sisaldab päikesekaitsekreemi ja sobitub juuksevärviga. Kord nädalas peaksid värvitud juuksed saama vitamiinilaengu nt. intensiivse maski või ravi vormis.
  3. Värviga töödeldud juuste kujundamise tooted. Teoreetiliselt tuleks kuumtöötlust võimalikult palju vähendada, kuna kõrge temperatuur muudab värvi kiiresti tuhmiks. Kui me ei saa ilma kuumtöötlemiseta hakkama, peame meeles pidama kuumakaitsevahendeid. Sellised tooted pakuvad tundlikele värvitud juustele kaitset kahjuliku kuumuse eest ja hõlbustavad nende kujundamist. Sära suurendamiseks kasutage naturaalset juukseõli või sära suurendavat spreid.

Kuidas hooldada värvitud juukseid koduste vahenditega?

  • Kasutage päikesekaitseks midagi enamat kui päikesekaitsekreemi. Näiteks kandke mütsi. UV-kiirgus muudab pigmendi heledamaks.
  • Loobuge juuste kuumtöötlemisest (föönid, lokitangid, sirgendajad), sest kuumus võib põhjustada värvikadu.
  • Kasutage vee asemel happelist segu nt. segage vett äädika või sidrunimahlaga, kui teie juuksed on heledad (sidrunil on helendavad omadused). Nii sulgete juuksekiudude soomused sileduse tagamiseks.
  • Täiustagem pleegitatud juukseid, kasutades viimaseks loputuseks kanget kummeliteed (tass ürte pluss kaks tassi keedetud vett).

Värvitud ja blondeeritud juuste õlihooldus

Kuidas hoolitseda värvitud juuste eest? "Naturaalselt" on võtmesõna. Säästjateks osutuvad looduslikud juukseõlid. Kahjustatud ja väga kuivadele juustele mõeldud õlid sobivad kõige paremini värvitud soengute jaoks. Nende lisamine igapäevasesse juuksehooldusrutiini on suurepärane idee. Nanoil suure poorsusega juustele on hea lahendus. Värviliste juuste korrapärane õlitamine tugevdab, hoiab värvi kauem ja annab lisakaitset. Õlidel on eelis teiste juuksehooldustoodete ees, kuna need vastavad juuste loomulikele vajadustele. Lisaks kaitsele päikesekiirte ja kuumuse eest määravad need sära, suurendavad siledust ja takistavad juuste kiudude soomuste kerkimist. Seetõttu on juukseõlihooldus lihtsaim ja tõhusaim viis juuste värvi ja tervise hoidmiseks.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest