JUUSTE KUNST – uus trend juuste kujundamisel

JUUSTE KUNST – uus trend juuste kujundamisel

Kas arvate, et suudaksite tavalise soengu muuta kunstiteoseks? Jah, muidugi! Juuksuristilistid tõestavad, et juuksuritöö võib olla ka kunstivorm. Vaadake, mis on juuksekunst ja kuidas see välja näeb.

Inimese üks olulisemaid meeli on nägemine. Me vaatame midagi ja see meile kas meeldib või toob kaasa negatiivseid emotsioone. Sama kehtib ka kunsti ja juuksuritöö kohta. Kõigile ei meeldi samad asjad, samuti ei meeldi kõigile sama soeng. Neid kahte aspekti – kunsti ja juuksuritööd – kombineerides on välja kujunenud juuksekunsti suund. Mis see on?

Kunst – ilu, mida tasub näidata

Tänapäeval saavad meist sageli kunstiteosed, peamiselt tänu tätoveerijatele ning andekamatele meigikunstnikele ja stilistidele, kes teevad meist kunstiteostest koopiad. Mida keerulisem on paljundada, seda parem. Tänapäeval võivad meil olla tõeliselt kaunid tööd nahal, küüntel ja isegi juustel.

Mäng värvi ja vormiga ning originaalsusega üllatab. Esiteks tätoveerisime oma nahale pilte. Mitte ainult need, mis kuskil kultuuris ilmusid, vaid ka päris uued. Tänapäeval saame kanda kunstiteoseid oma küüntel ja ... juustel! Avastage juuksekunsti.

Juuksekunst. Mis see on?

Moekaim soeng on see, mis meile meeldib ja tunneme end seda kandes hästi. Mõne inimese jaoks on kõige loomulikum välimus sünged juuksed ja teiste jaoks on värvitud juuksed pöörasemad, näiteks neoonvärvid.

Samuti on olemas juuksekunst. Täielik uudsus tänapäevase juuksurimaailmas, mis tuleneb konkreetsest raamistikust. Selline, kus saame jälgida kirge ja artistlikkust.

Sotsiaalmeedias valitsev juuksekunsti trend on juuste värvimine kunstiteoste sarnaseks. Juustele pildi tegemine on õigeid oskusi nõudev ülesanne, mistõttu iga juuksur seda teha ei oska. Kõigile see efekt samuti ei meeldi, seetõttu ei tohiks juuksekunsti reklaamida kui kõigile sobivat soengut.

Kunstiteosed juustel

Juuksekunsti trendi algatas Ameerika stilist Ursula Goff, kes hakkas oma juustele asetama Vincent Van Goghi, Andy Warholi või Pablo Picasso maalide reproduktsioone ja postitas seejärel fotosid oma Instagrami profiilile! Tuhanded inimesed üle kogu maailma on tema maalidesse armunud ja tänapäeval on juuksekunst üks populaarsemaid ja ebatavalisemaid juuste kujundamise suundi.

Jääb vaid imestada, kas Ursula Goffi esitletud teos on lihtsalt soeng või uus kunstivorm. Sellegipoolest on efekt vapustav. Tema juuksekunst näitab kunstiteoste väikest reproduktsiooni juustel, mis on viimistletud iga detailiga. Ta tunnistab, et tema eesmärk oli maalikunsti teatud elemendid väga realistlikult taasluua. See kõik seisnes uue värvimistehnika katsetamises.

Kunstiline juuste värvimine

Siiski ei ole Ursula loomingud alati tuntud kunstiteosed. Mõnikord sirutab ta käe värvi järele ja loob juustele oma kunsti. Nii suudab ta oma tundeid peegeldada. Nii sündis üks tema kuulsamaid töid - sile, pikk vikerkaarevärviline narmas ja kolm liblikat roosas, kollases ja sinises toonis. Kunstnik ammutas inspiratsiooni Orlandos toimunud võtetest.

Juuste värvimist saab kasutada enda, oma isikupära väljendamiseks – paljud naised valivad oma juustele erksa varjundi, et rõhutada oma värvikat isikupära. Kuid juuksekunst on midagi enamat. Kunst juustel on loodud selleks, et manifesteerida ja esile tõsta tähelepanu olulistele asjadele. Mõnikord on see ainult kunsti populariseerimine ja mõnikord on selle taga pikem jutt.

Muud juuksekunsti vormid

Loomulikult ei ole Ursula Goffi esitletu, näiteks juustele värvitud Edward Munchi "Karje", ainus teadaolev juuksekunsti vorm.

Kunst juustele hõlmab ka 3D-soengeid, mis mõnikord esinevad kolmemõõtmeliste kunstiteoste kujul. Ilu saab näidata mitte ainult värvi, vaid ka vormi, kuju, suuruse kaudu. Pikkade juustega saate teha tõeliselt muljetavaldavaid, kunstipäraseid soenguid, millesse saate kinnitada huvitavaid kaunistusi ja ebatavalisi esemeid. Samuti avaldavad nad muljet originaalsuse, detailidele tähelepanu pööramise, realistlikkuse ja tõhususega.

Juuksekunst – juuste värvimine julgetele

See juuksuritrend sobib kindlasti rohkem vaatamiseks kui kandmiseks. Juuksel olev kunstiteos sobib kõige paremini fotomodellide jaoks ja kunstiline ülesehitus sobib suurepäraselt catwalkile. Kui keegi seda igapäevaselt kannaks, oleks inimene väga värvika isiksusega, julge ja veidi ekstsentriline.

Samuti peaksite teadma, et juuksepilte saab teha ainult heledatele juustele. Sel juhul on juuste värvimine paremini märgatav ning varjundid muutuvad küllastunumaks ja veelgi ilusamaks.

Värvimine juustele. Kuidas selle eest hoolitseda?

Juuksekunst on ilus värvitöötlusviis, mis nõuab erilist hoolt. Kui me otsustame pildi kasuks, peame meeles pidama paari olulist igapäevase hoolduse põhimõtet.

  1. Juuste sirgendamine. Kuigi see mõjub juustele hävitavalt, tuleb selle trendi kohaselt juukseid sirgendada. Kui juuksed on lokkis, kaotab see oma kuju ja efekt ei ole nähtav. Pole asjata, et juuksekunst luuakse sirgete juuste pinnale. See toimib maalingu lõuendina.
  2. Juuste õlitamine. Juuste kaitsmiseks kuumtöötlemise kahjulike mõjude eest ja värvi püsivuse tagamiseks tuleks teha regulaarset juuste õlitamist. Seda tasub teha enne igat juuksepesu ning kasutada õli ka soengu viimistlemiseks - see lisab sära ja hoiab ära juuste kähardumise. NB! Ärge kasutage selliseid õlisid nagu riitsinus-, amla- või pähkliõli, kuna need võivad juukseid tumedamaks muuta ja juuksekunsti efekti rikkuda.
  3. Juuste harjamine. Mida siledamad ja paremini kammitud juuksed, seda ilusam on pilt. Seetõttu tuleb juukseid põhjalikult ja regulaarselt harjata. Selleks sobivad suurepäraselt nii sirgendav juuksehari kui ionisatsioonihari.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest