Juuste värvimine ilma värvita! Kuidas oma juukseid loomulikult tumedamaks muuta?

Juuste värvimine ilma värvita! Kuidas oma juukseid loomulikult tumedamaks muuta?

Naistele meeldib oma stiili muuta. Juuste tumendamine on kõige levinum valik oma välimuse muutmiseks - see on üsna sageli elumuutvamate otsuste algus. Kuidas oma juukseid looduslike vahenditega ilma juuksevärvideta tumedamaks muuta? Kuidas näiteks tumendavate kosmeetikavahendite kasutamisega? Avastage parimad meetodid!

Juuksevärvimine on kindlasti kõige levinum juuksehooldusprotseduur, mida salongis tehakse. Sageli juhtub nii, et loomulik juuksevärv ei meeldi meile ja ka selle struktuur ei sobi. Sellepärast on juuste kujundamine, näiteks keratiiniga juuste sirgendamine, lamineerimine on pärast värvimist teise koha peal. Kas on võimalik oma juuste välimust muuta ilma juuksurisalongi külastamata? Jah, muidugi!

Kui soovite juukseid tumedamaks muuta, pole vaja siis keemilisi aineid kasutada. Seega, kui te ei plaani äärmisi värvimuutusi, võib siis jätkata ja kasutada loomulikke juuste tumendamise viise - ilma keemiliste koostisaineteta ja juuste tervist kahjustamata.

Mida kasutada juuste tumedamaks muutmiseks?

Selle asemel, et mõelda, kuidas juukseid tumedamaks muuta, valige esmalt õige toode, mida hakkate kasutama. Kuigi juuste värvimisest rääkides tuleb esimese asjana meelde juuksevärv, tasub teemasse süveneda, sest võimalusi on palju rohkem. Kõige populaarsem lahendus on juuksetooni muutmine tee või kohviga. Hea asendaja keemilistele toodetele on ka looduslik juuksevärv - henna. Siiski peab seda oskuslikult kasutama, et saadav toon oleks loomulik ja mitte liiga ingveritaoline (v.a. kui just seda tulemust ootate). Samuti on soovitatav kasutada taimseid loputusvahendeid, mis on valmistatud näiteks salvei-, nõgese-, pähkli- või tammekoorest. Julgemad võivad juuste tumedamaks muutmiseks kasutada ka sibulat või sojakastet, kuigi mõlema koostisosa lõhn võib teid sellest tõhusalt eemale peletada. Kõigile loomuliku juuksehoolduse austajatele meeldib aga juukseid tumendavate õlide pakutav valik, mille hulgas on kaks kõige populaarsemat: kastoorõli ja amla. Nagu näete, on loomulik juuste tumendamine võimalik ja mitte tingimata ainult ühe meetodiga.

Mitte kõiki juuksetüüpe võib loomulikult tumedamaks muuta!

Juuste toonimine ilma värvaineteta on tõeliselt ahvatlev alternatiiv. Siiski tasub meeles pidada, et mitte igaüks võib sellega hakata. Looduslike tumendavate ainete toime on eriti nähtav heledatel juustel, kuigi ka pronksiseid toone saab mitme tooni võrra muuta. Sellegipoolest on loomulikud juuste tumendamise viisid sobiv meetod ainult nendele, kes ei oota äärmisi muutusi. Kergesti kättesaadavaid koostisosi kasutades saame juukseid tumedamaks muuta, kuid tulemus on vähe märgatav.

Huvitav fakt! Naturaalsed juuksed, mida pole varem värvitud, on tumenemisele vastuvõtlikumad. Naturaalse juuksevärviga naised saavad hõlpsasti muudatusi teha ilma keemiliste värvaineteta kasutamata.

Lisaks on väga oluline enne värvimist juuste seisundit määrata. Mida rohkem juuksed on kahjustatud, seda halvem on efekt. Taimed võivad lisaks ka juukseid kuivatada. Analoogiliselt näitavad tervemad juuksed värvi intensiivsemalt ning tulemus on rohkem nähtav ja ühtlane. Kõiki neid asjaolusid tuleb arvesse võtta enne, kui otsustada, kas juukseid ilma keemiliste värvaineteta tumedama või mitte.

Kuidas juukseid loomulikul viisil tumedamaks muuta?

Saage tuttavaks TOP 10 loodusliku viisiga, kuidas juukseid loomulikult tumedamaks muuta. Piisab õigete koostisosade valimisest ja oskuslikust igapäevasest hooldusest kasutamisest, et pärast paari juuksepesu saaksid nautida tumedamat ja kaunimat tooni. Ainus tingimus on valitud meetodi süstemaatiline rakendamine, sest kahjuks ei ole efekt märgatav juba pärast ühte kasutuskorda.

Vaadake, kuidas oma juukseid loomulikul ja lihtsal viisil tumedamaks muuta.

1. Juuste tumendamine kohviga

Juuste kohviga tumedamaks muutmiseks on muidugi vaja palju kohvi, eelistatavalt värskelt jahvatatud. Lahustuv kohv ja kohvijoogid ei toimi. Kuidas kohviga juukseid tumedamaks muuta? Saate seda teha kahel viisil ja igal neist on oma eelised.

  • Juukseid tumenev kohviloputus – aseta paar supilusikatäit värskelt jahvatatud kohvi potti 500-700 ml veega; keeda paar minutit ja jäta seejärel kõrvale jahtuma; enne selle vahendi kasutamist kurna see välja (paks võib loputamist takistada); esmalt leota juukseid mõni hetk kausis koos loputusvahendiga, seejärel kalla need kohvivedelikuga juustele, nõruta ja föönita nagu tavaliselt või lase õhu käes kuivada.
  • Juukseid tumenev kohvimask – lihtsalt vala keev vesi peale suure koguse jahvatatud kohvi, veenduge, et vesi ulatuks umbes 1 sm kohvi tasemest kõrgemale; segage, jätke 10 minutiks kõrvale. Kui see jahtub, kandke see juustele; kohvimask tuleks kinnitada dušimütsi ja rätikuga. Seejärel oodake vähemalt 15 minutit; pärast seda perioodi tuleb juukseid põhjalikult loputada (ärge peske) ja föönitada või lasta õhu käes kuivada.

2. Juuste tumendamine teega

Samamoodi saame kasutada musta teed, mis annab samuti värviefekti. Juuste tumendamine teega nõuab eelnevat korraliku loputusvahendi ettevalmistamist. Valmistage liitris keevas vees 3-4 supilusikatäit musta teed (koos tervete lehtedega, sest neil on kõige tugevam värviefekt). Võib lisada ka veidi värsket nõgest (kuivatatud lehtedel ei ole värvivaid omadusi), mis lisaks tugevdab juukseid ja parendab juuksevärvi. Nõges ei anna juustele rohekat värvi, kui seda kasutada koos musta teega. Valmistage ekstrakti ette, seejärel loputage sellega juukseid pärast pesemist ja laske õhu käes kuivada või kasutage fööni.

3. Juuste tumendamine tammekoorega

Millega veel juukseid tumedamaks muuta? Kui te ei ole kohvi ja tee tumendavate juukseloputusvahendite fänn, siis proovige tammekoort. See on koostisosa, millel on lisaomadus, sest see hoiab ära liigse juuste väljalangemise ja juuste rasustumise. Sellegipoolest kasutatakse kõige sagedamini tammekoort juuste tumedamaks muutmiseks. Piisab loputuse valmistamisest, s.t kasutada umbes 50 g tammekoort (saadaval ravimtaimepoodides) ja keeta 15 minutit. Peale kurnamist ja jahutamist on meil juukseid tumedamaks muutev loputus, mida tuleks kasutada peale igat juuksepesu, et värvitooni järk-järgult muuta.

4. Juuste tumendamine hennaga

Kui tegemist on juuste ilma värvita tumendamisega, ärge unustage hennat. Seda Lähis-Ida koostisosa seostatakse keratiiniga juustes, mistõttu annab see võimaluse poolpüsivaks värvimiseks ilma keemilisi aineid kasutamata. Parim on kasutada looduslikku hennat ehk pulbrilist hennapõõsast, mis on segatud sidrunimahla või muu happelise vedelikuga. Enne kui hakkame juukseid hennaga värvima, tuleb valmistatud segu jätta mitu tunniks, et värv selgem oleks. Selle aja möödudes kandke see juustele, hoidke umbes tund juustel ja peske maha. Tasub meeles pidada, et hennaga tumendatud juuksed võivad algul olla vaskjad, kuid aja jooksul hakkab värv süvenema.

Näpunäide: kui soovite, et henna tumendaks juukseid veidi erinevasse tooni, seda tuleks segada näiteks indigoga (värvib juuksed soojaks pruuniks) või amlaga (annab juustele jahepruuni tooni).

5. Juuste tumendamine kastoorõliga

Samuti võib juuste õlitamine olla suurepärane lahendus, kui otsite viisi juuste loomulikuks tumedamaks muutmiseks. On õlisid, mis regulaarsel kasutamisel mitte ainult toidavad, tugevdavad ja suurendavad läiget, vaid muudavad ka teie juuste loomulikku värvi. Millised õlid võivad teie juukseid tumedamaks muuta? Nii nagu kummeliekstrakt võib juukseid heledamaks muuta, võib kastoorõli, amlaõli või kreeka pähkliõli juukseid tumedamaks muuta. Mõnikord kasutatakse ka oliiviõli, kuid see mõjub paremini koos värvimisürtidega kasutamisel.

6. Juuste tumendamine salvei abil

Kuidas ürtidega juukseid tumedamaks muuta? See on väga lihtne. Kõige olulisem samm on koguda õige maitsetaimede komplekt, millel on õrnad värvimisomadused. Kõige paremini sobivad salvei, nõges, rosmariin ja põldkorte. Lihtsalt valmistage tugev ekstrakt, jahutage see maha ja loputage sellega juukseid pärast iga pesu. Taimed tugevdavad loomulikku värvi ja annavad juustele tumedama värvi efekti.

Hoiatus! Juuste toonimine ürtidega on riskantne, sest juuksed võivad muutuda väga kuivaks. Kui otsustate seda meetodit proovida, ärge unustage siis intensiivset niisutamist ja regenereerimist.

7. Juuste tumendamine sojakastmega

Paljude inimeste jaoks võib tunduda üllatav, et saab juuste tumedamaks muutmiseks kasutada sojakastet. Enne juustele kandmist tasub see segada 1:1 äädikaga, mille happeline pH toetab sojakastmes sisalduva värvaine imendumist. Sellist segu tuleks kasutada teiste vahenditena, see tähendab juustele pihustamiseks pärast pesu. Kahjuks on sellisel kodusel kosmeetikavahendil väga tugev lõhn ning see muudab sojakastmega juuste tumendamise kõige vähem populaarseks meetodiks.

8. Juuste tumendamine kreeka pähklitega

Kreeka pähklitel on ka väga tugevad värvimisomadused. Sel juhul võite valmistada ka loputusvahendi, mis muudab juuksed tumedamaks. Vaja läheb ainult 2-3 peotäit kreeka pähkleid, mis tuleks jagada väiksemateks tükkideks ja keeta (kõike, sh koored, viljaliha) 20 minutit. Pärast jahutamist ja kurnamist toimib see suurepäraselt loputusvahendina, mida saab kasutada pärast iga juuksepesu. Tasub osta ühekordsed kindad, et mitte peopesasid samal ajal värvida. Pähklileotisega loputatud juukseid tuleks lasta pool tundi õhu käes kuivada, seejärel loputada uuesti puhta veega, et jääkidest vabaneda ja juuste pehmuse taastada.

9. Juuste tumendamine sibulaga

Kuidas juukseid ilma värvaineteta tumedamaks muuta? Kui ükski kaheksast eelmisest ideest ei meeldinud, võib kasutada... sibulat. Selle koored (kasutatakse muuhulgas lihavõttepühadeks kaunistatud munakoorte värvimiseks) sobivad suurepäraselt ka juuksehoolduseks. Sibulaloputusvahend võib juukseid mitme tooni võrra tumedamaks muuta. Vaja läheb kahte peotäit sibulakesta ja kolm tassi vett – keeda kõiki koostisosi pool tundi madalal kuumusel, jäta üleöö seisma, nõruta ja kasuta juuste loputamiseks. Parimate tulemuste saavutamiseks on hea hoida juukseid mitu minutit loputusega täidetud kausis või (mugavam) loputada ja katta juukseid dušimütsi ja rätikuga ilma liigset vett eemaldamata. Pärast vähemalt veerandtunnist ootamist tuleb juukseid uuesti puhta veega loputada ja lasta õhu käes kuivada.

10. Juuste tumendamine emajuurega

Enne kui jätkame juuste emajuurega toonimist, vastame küsimusele: mis see täpselt on? Gentian (tuntud ka kui emajuurviolett) on intensiivne violetne lahus, mida kasutatakse haavade desinfitseerimiseks. See mitte ainult omab bakteritsiidseid ja antiseptilisi omadusi, vaid võib ka juukseid loomulikult värvida. Juuste tumendamine ei ole keeruline ja annab kohese, väga nähtava efekti. Sega liiter vett mõne tilga emajuurvioletiga (2-3 tilka blondidele, maks 10 brünettidele) ja seejärel loputa juukseid iga paari päeva tagant. Puuduseks on see, et liiga sagedase kasutamise korral võib see juukseid kuivatada ja jätta lillaka tooni.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest