Sissejäetav Juuksepalsam – Millal Seda Kasutada? Parimad Mitteloputavad Vahendid

Sissejäetav Juuksepalsam – Millal Seda Kasutada? Parimad Mitteloputavad Vahendid

Kas teil on nõrgad, haprad ja rasked juuksed? Asja teeb hullemaks see, et teil napib juuksehoolduseks aega? Kasutage pihustatav palsam. Kasutamine võtab vaid sekundi ja see annab teile juustele sära, elastsuse ja kauni välimuse. Kuidas valida parimaid sissejäetavaid palsameid? Millele peaks ostmisel tähelepanu pöörama? Kas isetehtavad ja apteegis müügil olevad palsamid võivad anda võrdselt häid tulemusi? Vaadake eeliseid, mida teie juuksed saavad spreitaolistest, kuid tugevalt konditsioneerivatest pihustustoodetest.

Mis on pihustatavad sissejäetavad juuksepalsamid?

Lihtsamalt öeldes: kergete, vesiste toodete grupp. Need on sageli kahefaasilised – koosnevad kergest vedelast faasist (enamasti pikaahelalistest alkoholidest), mis tungivad juuksekutiikulisse ja parandavad nende struktuuri, ning raskemast faasist (õli või silikoon), mis konditsioneerib ja toidab juukseid kogu päeva või kaitseb neid kuuma stiilimise ajal. Juuksehooldussprei toimib sageli traditsioonilise juuksehoolduse abivahendina.

Kellele on juustesse jäetav palsam mõeldud?

Sissejäetav palsam on suurepärane alternatiiv kõigile neile, kellel on õhukesed, sassis juuksed: selle kerge koostis ei koorma juukseid, hõlbustab harjamist ja kaitseb juukseid kahjuliku UVA-, UVB-kiirguse ja igasuguste mehaaniliste kahjustuste eest.

Veelgi enam, juustesse jäetavad palsamid on vajalik abivahend naistele, kellel pole aega kompleksseks igapäevaseks juuksehoolduseks. Pihustatava palsami kasutamine on kiire (pihusta seda lihtsalt kuivadele või märgadele juustele), see ei vaja loputamist ja seda võib kasutada mitu korda päeva jooksul. Lihtsamalt öeldes: see on juuksehooldusviis hõivatud/aktiivsetele inimestele.

Kuidas juustesse jäetav palsam toimib?

Selle kerge valem laseb koostisainetel kergemini juuste sisestruktuurideni jõuda. Teisest küljest loovad mõned komponendid pinnale mikroskoopilise oklusiivse kihi, mis kaitseb päikesevalguse, kuumuse, keskkonnast tulevate toksiinide ja mehaaniliste kahjustuste eest (kammimisel või juukseaksessuaaride kandmisel). Pihustatava juuksepalsami põhiülesanne on aga kohene juuste väljanägemise parandamine – läikiva, pehmed, siidiselt siledad juuksed ja kena soeng.

Millised on hea pihustatava sissejäetava palsami koostisained?

  • keratiin – üks olulisi juukseid taastavaid koostisaineid. Keratiin on juuste ehituselement, mis parandab kahjustusi juuksestruktuuris, tugevdab, tihendab kiude ning parandab juuste välimust ja seisundit.
  • UV-filtrid – kaitsevad juukseid fotovananemise, värvi tuhmumise ja dehüdratsiooni eest, kaitsevad ka juuksekiude kahjustava UV-kiirguse eest, hoiavad ära juuste lõhenemise ja melaniini kadumise.
  • looduslikud õlid – sobivad ideaalselt juuste poorsusega, taastavad, varustavad juukseid väärtuslikke rasvhapetega ja vitamiinidega, kaitsevad juukseid kahjustuste eest ning parandavad nende välimust ja värvi. Õlid moodustavad lipiidide allika, mis täiendab rakkudevahelise materjali puudujääke ja tihendab nõrkade juuste struktuuri.
  • vitamiinid ja mineraalid – toetavad juuste toitmisprotsessi. Need tugevdavad kiude ja sisemisi sidemeid, lisavad elastsust ja elujõudu. Nad kaitsevad juukseid kahjustuste eest ja hoiavad neid ilusana.
  • taimeekstraktid – annavad juustele väärtuslikke mineraale ja vitamiine, hoiavad neid välja langemast, niisutavad ja hooldavad peanahka, blokeerides kõõma moodustumise ja liigse rasuerituse. Noorte (nt soja või nisu) võrsete ekstraktid on kõige väärtuslikumad taimesegud, mis sisaldavad kõige rohkem toitaineid, toimides kõige tugevamate juukseid kinnitavate ainetena. Taimeekstraktid sisaldavad proteiiniallikaid, mis parandavad juuksekiudude kahjustusi, taastavad ja tugevdavad juukseid, vähendades kalduvust lõhenemisele.
  • suhkrud – varustavad juukserakke energiat andvate ainetega, stimuleerides juuksejuurte funktsioneerimist ja karvakasvu. Nad seovad juustes olevaid veemolekule, mis vähendab keratiini kadu juuste sisestruktuurides. Lisaks hoiavad need juustes optimaalset niiskuse tasemet.
  • madala molekulmassiga hüaluroonhape – oluline kõikide naharakkude õigeks funktsioneerimiseks, omab noorendavat ja elustavat toimet. Seob vett nii juuksestruktuuril kui ka sügavamates kihtides (kinnitub juuksekiudude struktuuris), niisutab intensiivselt ja püsivalt.
  • hüdrolüüsitud siidiproteiin – kerge ja mittekoormav aine, mis muudab stiilimisprotsessi sujuvaks. Niisutab, silub, pehmendab juukseid, intensiivistab läiget.
  • pantenool – tõhustab keratiini tootmist, seetõttu on see kasulik koostisosa keratiiniga pihustavates palsamites. Pantenool muudab juuste struktuuri siidiselt siledaks, annab õrnalt sära ja elavdab tuhmunud juuksevärvi.
  • rasvalkoholid – nn heade alkoholide rühm, millel on niisutav toime, silendavad omadused ja need hõlbustavad teiste toitainete transportimist juuste sisestruktuuridesse. Lisaks on neil hügroskoopsed omadused (veemolekulite lukustamine juustesse), need siluvad juukseid ja hõlbustavad harjamist.

Sissejäetav juuksepalsam – koostisained, mida tuleb vältida

Kahjuks sisaldavad juustesse jäetavad palsamid peale juukseid parandavate ainete ka juuste seisundit halvendavaid koostisosi. Kõige levinumad on rasked, lühikese ahelaga alkoholid (alkoholdenaat, bensüülalkohol, etanoolalkohol, propanoolalkohol). Need põhjustavad sageli allergilisi reaktsioone ja peanaha ärritust. Sellesse kurikuulsasse rühma kuuluvad ka rasked silikoonid – aurustumise asemel sadestuvad need juustele; neid on raske maha pesta komedogeensetest ainetest, nagu SLS, SLES, vaba šampooniga. Raskete silikoonide hulka kuuluvad: simetikoon, trimetikoon, trimetüülsiloksüsilikaadid.

Juustesse jäetav palsam-sprei – kasutamine

Sissejäetavate juuksespreide kasutamine on äärmiselt lihtne ja mugav: lihtsalt pihustage see kuivadele või niisketele juustele ja jätke sisse. Enamasti tuleb enne kasutamist pudelit kergelt loksutada, et faasid omavahel kombineerida (vesi õliga või silikoonipõhine). Võib vabalt paar korda päevas sissejäetavat spreid peale kanda nt. kui teie juuksed muutuvad tuhmiks, läikimatuks, karedaks või särisevaks.

Juustesse jäetav palsam-sprei – efektid

Kas juustesse jäetavaid konditsioneerimisspreid tasub kasutada? Kas saab neid kasutada täieliku juuksehoolduse (juuksemask, mahaloputav palsam või juukseõlihooldus) asemel? Selgub, et hoolimata väärtuslikest toitainetest peaksid pihustid olema kasutusel traditsioonilise juuksehoolduse täiendamiseks. Kui sul on õhukesed juuksed ja nädala jooksul napib juuksemaski tegemiseks aega – pühenda aega vähemalt kord nädalas juukseõlihooldusele; muudel päevadel kaitske juukseid hästi läbimõeldud koostisainetest koosneva sissejäetava palsamiga. Saate toote ka ise kodus valmistada – veendumaks, et kontrollite komponente.

Sissejäetav juuksesprei on suvel elupäästja, mis kaitseb juukseid kiirguse hävitava jõu eest, hoiab juukseid niisutatuna ja hoiab ära värvi tuhmumise. See on hea konditsioneerimisel ja harjamisel. Lisaks kaitseb see talvel juukseid kuivade küttekehade ja kuumade föönide mõju eest, samas kui niiske ilmaga hoiab see juukseid korras.

Isetehtud juustesse jäetav palsam – kuidas seda valmistada?

Parimad juustesse jäetavad palsamid hoiavad juukseid niisutatuna ning kaitsevad, parandavad ja siluvad juukseid. Looduslikud õlid on kohustuslikud koostisosad. Nii lihtsaim kui ka ülitõhus sissejäetav palsam peaks sisaldama rohkelt:

  • vesi või valitud hüdrosool (umbes 50 ml)
  • linaseemnegeel – kõigepealt keeda ja kurna seemneid (umbes 10 ml)
  • teelusikatäis (umbes 5 ml) lemmikõli (eelistatavalt mõne kvaliteetse õli segu, mis vastab teie juuste poorsusele)

Segage kõik koostisosad ja valage need pihustipudelisse. Enne juustele pihustamist raputage pudelit alati õrnalt.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest