Klassika on alati moes – viis parimat naiste soengut

Klassika on alati moes – viis parimat naiste soengut

Klassika kohta saab öelda ühte – see ei lähe kunagi moest välja.

Stilistidele meeldib otsida klassikalisi disainilahendusi, millel on tohutu väärtus – need ei vanane kunagi.

Klassika on kõigi teiste trendide aluseks. Kui soovite vapustavat soengut, on lihtne lõige alati hea valik. Traditsioonilisel soengul on veel üks pluss. Ühe hetkega saate muuta selle kaasaegseks ja silmapaistvaks.

Kas soovite luua trendika välimuse, mis muudab teid stiiliikooniks? Vaadake ajatuid soenguid!

1. Krunn– klassikaline soeng parimas variandis

See on tuntud läbi aegade. See muutus sõltuvalt ajaloolisest perioodist. Kreeka naised panevad nahast rihmad ja lilled sisse; 16. sajandil kaunistati krunni lokkidega; varauusajal meeldis daamidele seda paelaga kaunistada. Siiski on kõige populaarsem siidine, sile ja kõrge krunn, mis osaliselt tuleneb Audrey Hepburn seongust. Tema soeng Breakfast at Tiffany’s – klassikaline sile tiaaraga krunn – on juba ikooniline.

Mis teeb krunni nii populaarseks?

Kindlasti on ülessätitud soengute puhul midagi magnetilist, mis paljastab kaela ja õlad, juhtides tähelepanu naiste silmadele ja näole. Nii veatu kui ka intrigeeriv – krunn on nagu (näiliselt) taltsutatud naiselikkus. Naistele meeldib see, sest see sobib paljude riiete ja stiilidega – lohakas või silutud. Saate seda rikastada klambri, lille, pärlite või juveelidega.

Krunni saate hõlpsasti teha, määrides esmalt veidi naturaalset õli. Igapäevaselt või julgema välimusega stiilide jaoks proovige lohakamat versiooni, millele on natuke tagasikammimisega kohevust antud. Varem oli krunnide jaoks spetsiaalne juuksepesa, kuid tänapäeval on need asendatud juuksesallidega, mis katavad kogu krunni.

2. Klassikaline bob – alati moes ja veidi eksperimentaalne

Bob on lühike ja äärmiselt naiselik soeng, mis hõlmab juuste lõikamist lõua kõrguselt. Sageli kaasneb sellega tukk. Klassikalises versioonis on see sama pikkusega. 60ndatel sai bob-soeng uue vormi ja see on jäänud ajatute soengute kaanonisse. Juuksed lõigatakse lõualuu kõrguselt ja raseeritakse tagant (A-joon) – tagumised salgud on lühemad (soeng meenutab A-tähte, sest küljed on keskmisest pikemad).

Mis teeb bobi nii populaarseks?

Bob on läbimurdeline soeng. See on muutuste, naiste jõu ja iseseisvuse sümbol. Soeng sai populaarseks 20. sajandi esimesel kümnendil – USA ja Inglismaa naised said hääleõiguse. Klassikaline bob näitas naiste iseseisvust, valikuvabadust ja soolist võrdõiguslikkust. Veelgi enam, naised näevad bob-soengut kandes ilusad välja. Seda saab sobitada näokujuga. Ajaloolaste sõnul kandis juba Cleopatra soengut, mis nägi välja nagu klassikaline bob.

Ulakas versioon bobist on veidi metsik ja rokk-stiilis – lohakas, kohev, hooletute salkudega, sageli laineliste tangidega kujundatud. Sellist välimust on lihtne saavutada – lihtsalt määrige veidi vahu- või ilukreemi, kokku pigistades, kergelt tagasi kammides ja juuri tõstes. Bobi võib samuti kanda  julgetes värvides: ombre, sombre, baleyage ja muud ebatavalised toonid, mis näevad siledatel juustel suurepärased välja.

3. Romantilised lained – klassikaline lihtne soeng

Naiste lainelistel juustel on sama rikkalik ajalugu kui klassikalisel krunnil. Laineline soeng oli naiste seas populaarne juba iidsetel aegadel. Keskajal oli jumaldamine pikkade (vahel pahkluuni ulatuvate), lahtiste (ja sageli loori taha peidetud) lainete vastu veelgi intensiivsem. Romantism ja dekadents armastasid ka lainelisi juukseid. Need olid maalide objektiks, lummates maalijaid läbi aegade. Lahtine, veidi korratu ja kindlasti võluv ja naiselik – lained on vaba ja mässumeelse naise sümbol. Puhas naiselikkus.

Mis teeb lainelised juuksed nii populaarseks?

Endiselt valitsevad romantilised lained, mis täiustavad naiste head välimust ja sobivad ilukaanoniga. Lainelised juuksed ei vaja keerulisi soenguprotseduure. See on viis saada vaid mõne liigutusega naiselik ja hoolimatu välimus. Säästja, kui olete ajahädas ja soovite teha kaunist soengut. Hämmastav on see, et lained sobivad iga juuksepikkuse ja peaaegu iga välimusega – korratu või romantiline, õrn pilt.

Pikki romantilisi laineid on äärmiselt lihtne teha. Enamik naisi saavutab selle efekti, lastes oma juustel õhu käes kuivada. Hiljem kannavad nad lihtsalt vahu juustele ja pigistavad õrnalt juukseid, et laineid defineerida. Teine võimalus hõlmab juuste punumist mõlemal pool pead. Samuti võid juukseid kergelt niisutada, pihustada soenguprimerit ja föönitada difuusoriga.

4. Hobusesaba – klassikaline soeng hetkega

Hobusesaba puhul tõmmatakse juuksed tagasi ja kinnitatakse need patsikummi või klambriga. See ei ole meie aja väljamõeldis – naised on hobusesabasid kandnud läbi aegade. Vana-Kreeka, Rooma ja Egiptus olid sellesse soengusse armunud. Maya mehed kandsid hobusesabasid ja paljudes kultuurides on see traditsiooniline soeng. On palju maale, mis kujutavad naisi, kes kannavad mõnda kõrget hobusesaba (sageli kaunistustega). Paljud Aafrika hõimudesse kuuluvad naised kipuvad kandma hobusesaba, mis on sageli kaunistatud paksu nahatükiga või toornahaga.

Mis teeb hobusesaba nii populaarseks?

See näeb tõesti välja nagu hobuse saba ja see on nii armas, et keegi pole selle populaarsuse üle üllatunud. See on lihtsalt vastupandamatu. Kõrge hobusesaba sobib iga naise ja kõigi näokujudega. See sobib kuulsustele, õhtukleitide, spordijalatsite, vormiriietuse või ülikonnaga kandmiseks.

Saate kohandada hobusesaba iga olukorra või sündmuse jaoks. Parim on see, et pealtnäha etteaimatav soeng hämmastab sadade kombinatsioonidega. Näiteks võtke üks juuksesalk ja keerake see ümber oma hobusesaba, et see toimiks patsikummina. Saate siduda juuksed otse kaela või kõrva kõrgusele. Lendlevate juuste taltsutamiseks proovige erinevaid nööpnõelu ja klambreid. Sall patsikummi asemel, samet- või siidipael (ühevärviline või triibuline) – lipsukujuliselt või koos hobusesabaga lõdvalt õlgadele langev. Patsikummil olev lill lisab ka palju võlu.

Naistele, kellele meeldib teiste seas silma paista, on kihiline hobusesaba hea valik. See on erakordne soeng, mis võtab paar minutit. Paljudele naistele meeldib kanda ühel pool pead hobusesaba. See näeb välja ebatüüpiline ja pisut mässumeelne – ka selle ainulaadse soengu tegemine võtab hetke.

5. Punutis – viikingite ürglaevast vastuvõturuumideni

Juuksurite sõnul kuuluvad punutised kõige võluvamate soengute hulka. Pats ise toimib juuste kaunistusena, võimaldades teil luua iga päev erineva välimuse. Näiteks saate lisada erinevaid aksessuaare.

Naised punusid juukseid juba iidsetel aegadel. Punutised valitsesid Kreekas ja Roomas. Egiptlastele meeldis teha palju õhukesi punutisi, mis langesid nende õlgadele. See oli äärmiselt mugav ja praktiline, sest juuksed ei tulnud töötamise ja... võitlemise ajal kuidagi ette. Seetõttu meeldis see ohtlikele põhjamaa võitlejatele – viikingitele – nii väga. Naised saavutasid oma loomingulise kõrgpunkti, kandes paelte, lillede või – õilsate kuningannade puhul – vääriskividega punutisi. Lõbus fakt: punutis oli varem neitsilikkuse sümbol. Tulevane pruut pidi läbima juuste lahti punumise tseremoonia. Nii lubas pere tütrel abielluda.

Sarnaselt klassikalisele bobile on punutud juuksed muutunud revolutsiooni sümboliks. Heitke pilk Julia Tõmošenkole ja tema kuulsale patsile. Talupojastiilis punutis oli Orange revolutsiooni iseloomulik tunnus. Jällegi tõestasid naised, et soeng ei seisne ainult välimuses, vaid see on omamoodi ideoloogiline sõnum sellest, mis on oluline.

Mis teeb punutise nii populaarseks?

Punutis on erinevate nimede all. Juuste punumisel on piiriks ainult teie kujutlusvõime. See ütleb palju inimese kohta, kes seda kannab, olles tavaliselt nooruslikkuse ja süütuse sümbol. Naistele meeldivad punutised nende päästmiseks nt. kehval juuksepäeval. See fikseerib lendlevad juuksed, lisades teie kuvandile šiki. Selle mänguline versioon on olnud juba mõnda aega. Draakonipunutis on nüüd asi, mis näeb välja tõeliselt ebatavaline ja erakordne. Üks "Troonide mängu" tegelastest on loonud paksude ja fantaasiarikaste punutiste trendi. Draakoni ema hämmastab kaunilt ja erakordselt põimitud juustega, mis näevad tõesti välja nagu draakoni saba.

Isegi kui teie juuksed on lühikesed või kuni õlgadeni, võite oma juukseid punuda – alustage punumisega juurtest ja lisa järk-järgult rohkem salke. Punuge üks palmik ja tehke pealaele krunn. Kui soovite põnevat välimust, laske juuksed valla ja tehke üks või paar pisikest patsi, mis langevad lõdvalt. Võite teha ühe patsi oma otsaesise kohale või kaks patsi mõlemale poole pead.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest