Laske oma juustel sõna võtta, 9. osa. Hõrenevate juuste hooldused

Laske oma juustel sõna võtta, 9. osa. Hõrenevate juuste hooldused

Juuste välja langemine on täiesti loomulik protsess. See mõjutab igaüht teist. Enam kui saja juuksekarva kaotamine päevas tähendab probleemi. Unustage aga loendamine. Lihtsalt jälgige oma juukseid. Kuna probleemi põhjuseid on nii palju, kuidas hoolitseda hõrenevate juuste eest?

Kui soovite teada saada, millal peaks juuste väljalangemine muret tekitama, tuleb oma juukseid lähemalt uurida. Selle probleemi põhjuste väljaselgitamine on lihtsaim viis määrata, milliseid tooteid juuste väljalangemise raviks kasutada. Iga olukord on erinev, seetõttu on oluline selle teema kohta üksikasjalikku teavet koguda.

JUUSTE HÕRENEMINE– OMADUSED

Sarnaselt kõõmaga on juuste hõrenemine piinlik haigus. Ilma õige hoolduseta probleem süveneb. Kaotame üha rohkem juukseid. Tõde on see, et juuste väljalangemine on loomulik. 100 juuksekarva päevas on standard, kuid te ei pea neid loendama, et teada saada, millal olukord ohtlikuks muutub. Enamasti on see esteetiline probleem, nii et näete harjal või duši all rohkem karvu.

Peaksite meeles pidama, et juuste hõrenemine võib anda märku erinevatest terviseprobleemidest ja te ei tohiks seda alahinnata. Isegi kui natuke vähem juukseid ei häiri, on põhjuste teadmine hea, mis võib teile teada anda, et teie kehas toimub midagi halba.

Juuste väljalangemise levinumad põhjused

Määratleda, millal väljalangevate juuste pärast muretseda, on sama oluline kui juuste väljalangemise põhjuse leidmine. Iga juhtum on erinev. Vastus küsimusele, miks juuksed välja kukuvad, võib anda teile väärtuslikke näpunäiteid probleemi lahendamiseks. Teadlik juuksehooldus on parim, mida saate teha, kui juuksed hakkavad liigselt välja kukkuma.

  1. Keemilised tegurid – juuksed langevad liigselt välja, kuna nende struktuur nõrgeneb blondeerimiseks ja värvimiseks mõeldud toodete tõttu. Juuste väljalangemine mõjutab sageli naisi, kelle juuksed on tumedad, kuid see võib ka tähendada, et teie keha ei talu mõnda ravimit või… ilutooteid.
  2. Mehaanilised tegurid – viis, kuidas te oma juukseid kohtlete ja mida teete, mis nõrgestavad juuksesibulaid ja -folliikulisid, nt. pingul soengud ja punutised, juuksepikendused, klambrid, juuksekummid, vale harjamisrutiin.
  3. Füüsilised tegurid – väga kõrge või madal temperatuur on teine juuste hõrenemise põhjus. Muud asjad, mis soodustavad teie juuste väljalangemist, on külm, kuumalained, kuumusega töötlemine, meditsiiniline kiirgus ja isegi palavik.
  4. Bakterid ja seened – teie harjale võib jääda liiga palju juukseid peanaha happe-aluse tasakaalu tõttu, mis põhjustab kahjulike bakterite, seente ja mikroorganismide arengut. Üldiselt põhjustavad juuste väljalangemist kõik peanaha seisundid (kõõm, follikuliit).
  5. Geneetiline eelsoodumus - peate leppima tõsiasjaga, et juuste väljalangemine on pärilik ja võite pärida selle vaevuse oma vanematelt või vanavanematelt.
  6. Hormonaalne tasakaalutus – ka hormoonid mõjutavad tohutult teie juukseid nt. östrogeeni tase, mis rasedatel naistel suureneb. Juuste väljalangemine pärast rasedust ja raseduse ajal on seotud hormoonide toimest tingitud muutustega juuste elutsüklis.
  7. Muud põhjused – stress on paljude juuste väljalangemise põhjuste hulgas veel üks asi. Pidevalt stressirohke olukord võib takistada juuste kasvu, kahjustada juuksesibulaid või vallandada põletikku. Muud põhjused on alkoholi liigtarbimine, sigaretid, haigused (sh peanaha haigused) või vale toitumine.

Kas peaksite paanikasse sattuma, kui juuksed langevad liigselt välja? Pole mõtet muretseda, kui teie juuksed näivad olevat kõikjal – sellised tähelepanekud ei ole usaldusväärsed. Kui teie juuksed on pikad, jääb mulje, et kaotate rohkem juukseid. Samamoodi ka lokkide puhul – te ei harja neid nii palju või ei pese iga päev, nii et iga pesu- või harjamisrutiini puhul tundub, et langeb rohkem juuksekarvu välja. Pidage meeles, et väljalangenud juuksed ei kuku põrandale hetkel, kui need sibulast lahkuvad. Enne seda jääb see läbi põimunud juustega, mis veel kasvavad. Probleem on tõsine siis, kui päevas langeb välja üle saja karva või kui sellega kaasneb kõõm, küünte murdumine või naha kuivus.

Kas juukseid on võimalik uuesti kasvatada?

Paljud inimesed kahtlevad ega ole kindlad, kas juuste taaskasvamine on võimalik. Kas õige juuksehooldus toob tagasi oma varasema oleku? Kahjuks ei saa te päästa juukseid, mis on juba välja langenud või millel on väga nõrgad juuksesibulad. Teisest küljest võib õigete toitainete tarnimine ennetada edasist juuste väljalangemist ja stimuleerida tugevamate, paksemate ja kahjustuskindlate juuste kasvu. Saate taas nautida tervet ja volüümikat soengut.

JUUSTE VÄLJALANGEMINE – ENNETAMINE

On aeg vastata küsimusele, mida kasutada juuste väljalangemise vastu. Teadmata, kuidas hõrenevaid juukseid parandada, ei saa te valida sobivaid juuksehooldustooteid ega määrata parimat rutiini. Juuste väljalangemise vältimiseks on erinevaid viise ja peaksite neid proovima.

Juuste väljalangemise põhjuse kõrvaldamine (kui see on võimalik) peaks olema teie prioriteet. Ilmselgelt ei saa te haigena antibiootikumidest loobuda. Siiski on võimalik vältida asju, mis on kahjustavad. Seejärel võite hakata mõtlema, kuidas hõrenevate juuste eest hoolitseda.

Mis aitab juuste väljalangemise vastu? Esiteks:

  • rikastage oma dieeti UFA-rikaste toodetega
  • vältige pingul soenguid
  • kasutage hõrenevate juuste jaoks mõeldud tooteid
  • laske oma juustel värvimisest ja juuksepikendustest puhata

Hõrenevate juuste pesemine

Valige igas juuksehoolduses SLS-i vabad šampoonid, sest need ei ärrita ega kuivata peanahka. Leebe šampoon – ilma tugevatoimeliste pesuvahendite, säilitusainete ja alkoholideta – on parim, mida teie nõrgad juuksed saada võivad. Hea šampoon hõrenevatele juustele peaks sisaldama järgmisi koostisosi: korte, nõges, arnika ekstraktid, humal või juuste väljalangemise vastane kalmusejuur.

Et mitte välja kukkuda, vajavad juuksed õiget niiskustaset, mis võib kõrgete temperatuuride tõttu väheneda. Juukseid tuleks pesta leige veega ja lasta õhu käes kuivada. Väljalangenud juuste arv võib suureneda selle tõttu, kuidas te juukseid vahetult pärast pesemist kuivatate – rätikuga kuivatamine ja liibuvate turbanite kandmine pole soovitatav. Need mõned muudatused võivad aidata teil juuste väljalangemist vähendada.

Kuidas parandada juuste hõrenemist?

Professionaalsete juuste väljalangemise vastaste toodete kasutamine on lihtsaim viis. Te ei pea valima mõnda ravimit, kuid toidulisandid võivad olukorda parandada. Palsamid, maskid, niisutajad ja peanahahooldused on parim lahendus – valik on teie teha. Valitud toode peab sisaldama looduslikke toitaineid ja aineid, mis niisutavad ja tugevdavad juukseid juuksesibulatest otsteni. Mis on hea juuste väljalangemise vastane ravi?

Ideaalne toode hõrenevate juuste jaoks sisaldab järgmisi aineid:

  • must rõigas – see toimib juustele nagu vitamiinide ja mineraalide energialaeng,
  • korte – parandab juuste seisundit tänu suurele ränisisaldusele,
  • nõges – see on täidetud toitvate ja tugevdavate ainetega,
  • arnika – rahustab peanaha põletikku ja on rikas tugevate antioksüdantide poolest,
  • humal – muudab juuksed kogu pikkuses tugevamaks, vältides juuste väljalangemist,
  • kalmusejuur – tugevdab hõrenevaid juukseid ja ravib peanahka,
  • merevetikad – selles sisaldub oluliste mikroelementide, sealhulgas kaltsiumi või magneesiumi jõud.

Mõtisklede, kuidas parandada juuste hõrenemist, paneb meid mõtlema professionaalsete hoolduste ja kallite peanaha ampullide peale. Uskuge või mitte, saate probleemi lahendada koduste meetoditega, kasutades:

  • juuste väljalangemise vastased maskid
  • juuste väljalangemise vastased peanaha hooldused
  • õlid juuste kasvu soodustamiseks

Juuste väljalangemise vastased peanaha vahendid on olulise tähtusega elemendid. Sellistest ravimeetoditest on suur kasu, sest need jõuavad probleemi allikani (tugevdavad juuksesibulaid). Peanahakreemi pealekandmine on nagu õrn massaaž. Nii toidate nii juuksesibulaid kui ka suurendate peanaha verevoolu. Kokkuvõttes on peanaha palsamite kasutamine teie juustele kasulik ja vähendab märgatavalt nende väljalangemist.

Õlihooldus juuste kasvu jaoks

Kui mõtlete, kuidas hõrenevaid juukseid hooldada, on soovitatav ka juukseõli hooldus. Looduslik õli on universaalne kosmeetika, millel on tohutu positiivne külg – see on mitmekülgne ning sobib kasutamiseks juustele ja peanahale. Õli masseerimine peanahasse enne iga juuksepesu on suurepärane viis mikrotsirkulatsiooni stimuleerimiseks, peanaha pH tasakaalustamiseks, rasuerituse vähendamiseks, juuksesibulate toitmiseks ja tugevdamiseks. Seda kõike teie juuste kasuks, mis muutuvad tervemaks ja ilusamaks.

Parimad õlid juuste kasvu jaoks on:

  • India õlid nt. Brahmi, Amla
  • Kastoorõli (eelistatavalt koos teiste õlidega)
  • Takjasõli
  • Arnika õli

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest