Teadmiste kogumik: juukseampullid – mis need on, millal neid kasutada ja milliseid valida?

Teadmiste kogumik: juukseampullid – mis need on, millal neid kasutada ja milliseid valida?

Väike klaasist viaal on viimane samm võitluses kaunite juuste eest. Tavaliselt haarame need, kui oleme absoluutselt kõike proovinud ja miski ei tundunud toimivat. Need väikesed viaalid on nagu hooldusvägi: "väikesed komandod", mis ilmuvad siis, kui miski muu ei aita seborröa, kõõma, liigse juuste väljalangemise ja halva juuste kasvu vastu. Kuid kas juukseampullid ka tegelikult toimivad? On need ohutud? Millest need koosnevad ja kas sellisele tõsisele ravile leidub alternatiive? Seda artiklit lugedes õpite kõike juukseampullide, nende toime, koostise ja tõhususe kohta.

Juukseampullid - mis need on?

Juukseampullid on väikesed, tavaliselt klaasist viaalid, mis sisaldavad aktiivseid toimeaineid. Need koostisosad võitlevad juuste väljalangemise, nende nõrgenenud seisundi ja aeglase kasvu vastu. Preparaadid stimuleerivad juuksefolliikulite vereringet ja tugevdavad juuksesibulaid. Juuste väljalangemist vähendavad tooted stimuleerivad ka uute juuste kasvu. Ampulle saab osta kas individuaalselt ühekordse taaselustava süstina (kaunistav ampull) või terve komplektina tõsisemate probleemide raviks. Tavaliselt koosneb komplekt umbes tosinast ampullist.

Kuidas juukseampullid töötavad?

Juukseampullid toimivad erinevat moodi, sõltuvalt sellest, mis roll neil hoolduses on. Teisisõnu, toimivad kasvu kiirendavad ampullid teisiti kui need, mis taastavad kahjustunud juukseid või need, mis peaksid pidurdama juuste väljalangemist.

Üldiselt toidavad ampullid peanahka ja stimuleerivad samal ajal juuste kasvu. Need sisaldavad mitmeid koostisosi, mis stimuleerivad ainevahetust juuksefolliikulis, mille ülesanne on põhilist juuksevalku ehk keratiini ehitada. Ampullid aitavad tugevdada kollageenikiude – nende ülesanne on juuksekarvad paremini juurte külge kinnitada. Pärast hooldust on meie juuksed vastupidavamad kahjustustele ja muudele ebasoodsatele välisteguritele.

Erinevad juukseampullide tüübid:

  • Juuste väljalangemist takistavad juukseampullid – see on ampullide rühm, mille toime ja koostisainete osas on kõige suurem valik. Tugevamate toimeainetega ampullid, mis ravivad alopeetsiat, on saadaval apteekides. Nende tugeva toime tõttu on soovitatav enne esimest kasutamist külastada trikoloogi. Apteekides on saadaval ka teisi, palju lahjemaid segusid, mis tegelevad hooajaliste probleemidega juuste väljalangemine (nende koostis põhineb peamiselt taimsetel koostisosadel, nagu nõges või korte).
  • Juuksekasvu stimuleerivad juukseampullid - rühm tooteid, mis olenevalt oma võimsusest ja hinnast võivad olla kas professionaalsed tooted, mille kasutamisel tuleb konsulteerida spetsialistiga või siis põhinevad need juuksesibulate toetamiseks õrnematel koostisainetel (enamasti sisaldavad need punase paprika, ingveri või pipra taimseid ja vitamiiniekstrakte); see ravimeetodid pole nii tõhus, kuid ampullid on samuti palju odavamad.
  • Taastavad juukseampullid – need preparaadid sisaldavad tihtipeale B-rühma vitamiine, mineraalaineid, eeterlikke õlisid ja taimeekstrakte. Nende ülesanne on juukseid toita ning õrnalt peanahka hooldada. See ampullide rühm toimib nagu juuksemask (umbes nagu maskeraadi näomask, mis koheselt nägu kaunistab). Kõige sagedamini kasutatakse taastavaid juukseampulle individuaalselt, et enne tähtsaid sündmusi juukseid kiirelt kaunistada ning nende seisundit parandada.
  • Taastavaid juukseampulle tuleks juuste tugevdamiseks ainult kord aastas kasutada (nt kuumal suvepäeval või kevadise/sügisese pööripäeva ajal). Ampullid on siis mattide, rabedate, habraste, puudutamisel ebameeldivate või väga kuivade juustesalkuda vastu suurepäraseks abivahendiks. Juhul kui juuksed on väga kahjustunud, võib hooldust teha ka sagedamini.
  • Peanahka ravivad juukseampullid – abi võib vajada ka peanahk ise: see võib olla kuiv, kõõmast või kõikvõimalikest ärritustest mõjutatud, sügelev või allergiline. Ampullid on võimelised kõõma ja liigselt kuiva peanaha vastu võitlema, sealhulgas psoriaasi ja ekseemi ning SUS-i (seborroiline dermatiit) vastu.

Millal juusteampullide järele haarata?

Juukseampullid on tõsine juuksehooldus, mida soovitatakse ainult väga nõrkade juuste korral või kahjustunud, äärmiselt nõrgenenud, liigselt välja langevate juuste intensiivseks taastamiseks. Neid ei ole soovitatav kasutada juuksemaskide või palsamite asendajana kui teie juuksed ei vaja nii intensiivset taastamist. Põhjuseks on see, et toimeainete kontsentratsioon ampullides on väga kõrge – mõnikord võivad need teie juukseid pigem kahjustada kui aidata. Samuti peaksite meeles pidama, et ei tohiks korraga mitut ampulli kasutada, kuna nende toime võib üksteist välistada. Ampullid on hea valik, kui märkate selliseid sümptomeid nagu:

  • äkiline, väga intensiivne krooniline juuste väljalangemine
  • defluvium või liigne juuste väljalangemine
  • aeglane juuksekasv
  • nõrgenenud juuksed ning nende märgatavalt halvenenud välimus
  • tõsised peanaha probleemid

Kuidas juukseampulle kasutada?

Ampullide pealekandmisel tuleks alati järgida tootja juhiseid. Enamasti on juhised siiski väga sarnased. Viaale kasutatakse puhtal peanahal – preparaat hõõrutakse sisse ning ei loputata maha. Tänu sellele on viaalis sisalduvatel toimeainetel rohkem aega teie peanahale mõjuda ja juuksesibulaid tugevdada. Samuti on oluline preparaat naha sisse masseerida. Massaaž ise stimuleerib vereringet ja kiirendab ainete imendumist. Selle tulemusena muutuvad juuksesibulad tervemaks ja tugevamaks.

Taastavaid ampulle kasutatakse veidi teistmoodi: nende puhul jätkub ühest ampullist umbes kaheks kasutuskorraks ning preparaat tuleks juustele kanda kogu ulatuses juurtest kuni otsteni. Nii imenduvad koostisained paremini ja jõuavad igasse juuksepiirkonda, muutes salgud siledaks ja poleerituks ning sulgedes juuksekutiikulid. Juuksed tuleks pärast tootja poolt määratud aega veega ära loputada.

Kui tihti juukseampulle kasutama peaks?

Juukseampulle tuleks spetsiaalse juuksehooldusvahendina käsitleda, seega tuleks neid kasutada vastavalt juhistele. Ärge kasutage neid soovitatust kauem, sest see võib soovitud tulemuse asemel anda teile hoopis vastupidise. Professionaalsemad ampullid sisaldavad tihtipeale hormoone ja loetud hulgal tugevaid toimaineid. Pikaajaline kasutamine võib teie tervisele halvasti mõjuda. Tugeva toime tõttu, peaks iga ravi vahel paus olema.

Milliseid juukseampulle soovitatakse?

See on keeruline küsimus – igal peanahal on erinevad vajadused, mistõttu iga juuksetüüp reageerib teatud tüüpi ampullidele ja neis sisalduvatele koostisosadele erinevalt. Enne ampullide kasutamise alustamist on alati hea spetsialisti või trikoloogi külastada. See isik kontrollib teie juuste seisukorda ja valib selle põhjal ravi tüübi.

Milliseid juukseampulle valida?

Eelkõige tuleks teil alati oma juuste seisundi, vajaduste ning ampullide koostisosadega arvestada. Mis teeb juukseampulli heaks?

Otsige neid, millel on juuste jaoks hädavajalikud kvaliteetsed toimeained. Konsulteerige mõne asjatundjaga, et teada saada, milliseid koostisosi te kõige rohkem vajate. Pöörake tähelepanu ka pealekandmisviisile – keegi ei taha raskesti kasutatavat toodet kasutada. Seetõttu tehke kindlaks, kas preparaati saab otse peanahale kanda. Samuti on oluline kontrollida, kas tootja on rakenduse võimalikult lihtsaks teinud – eriti kalleid ampulle peaks olema lihtne nii avada kui ka kasutada.

Samuti peaksite veenduma, kas täispaketist piisab täishoolduseks või kas vajate rohkem, ning lisaks kui kaua soovitud tulemust ootama peaksite.

Juukseampullid –  on need tõhusad?

Kas peaksite kasutama juukseampulle? Täiustatud dermokosmeetikatooteid testitakse põhjalikult, et kindlaks teha nende ohutus ning tõhusus. Õigesti valitud viaalid, mida kasutatakse vastavalt juhistele, peaksid aitama paljude tõsiste juuste ja peanaha probleemide korral.

Oluline on juukseampullide peale mõelda alles siis, kui tõesti tugevamat abi vajate – külastage spetsialisti, kes ampullide tüübi osas nõu anda oskab. Ärge kunagi kasutage juukseampulle nagu tavalist juuksemaski või juuksepalsamit. Kuna need on tugevamad, tuleks neid kasutada ainult tõsiste juukseprobleemide korral.

Halb juuste seisund on sageli hoiatus, et teie kehaga on midagi valesti. Sel põhjusel peaksite proovima välja selgitada, miks teie juuste seisund üldse halvenes. Juuste väljalangemine võib olla liigse stressi, hormonaalsete muutuste või halvasti valitud toodete tagajärg. Enne kui ampullide järele sirutate, analüüsige, kas nii intensiivne ravi on teie juuste jaoks päriselt vajalik.

Kui mitte juukseampullid... siis mis?

Juukseampullid on tõsiseks juuksehoolduseks. Ampullid on sageli üsna vastuolulise, sünteetilise koostisega. Kui otsustad neid siiski proovida, siis ole väga ettevaatlik. Saadaval on ka taimseid ampulle, kuid need ei sobi kõigile - need ei toimi hästi pleegitatud või värvitud juuste puhul.

Suurepärane alternatiiv ampullidele on juukseõli: see toidab ja puhastab samuti peanahka, võitleb kõõma, kuivuse ja seborröaga. Õlid sisaldavad mitmeid vitamiine, häid rasvhappeid ja fütosteroole. Need taastavad juukseid ja stimuleerivad juuksesibulaid tööle. Õigesti valitud õli võib pärssida juuste väljalangemist ja stimuleerida juuste kasvu.

Kui sinu juuste probleemid ei ole tõsise haiguse või hormonaalsete muutuste tagajärg, proovi ohutumat alternatiivi - täielikku iluhooldust looduslike õlidega.

Maskid on samuti võimelised tugevdama juuksevõlvi. Sul tuleb vaid kord nädalas haarata üks viiest täiuslikust Nanoil'i juuksemaskist: usalda professionaalsete maskide jõudu, mida saab kodus vaevata kasutada. Vali intensiivne parandav mask, mis sisaldab rohkelt keratiini või argaaniaõli. Võid proovida ka superniisutavat vedelat siidi või detoksifitseerivat söemassi, mis suurendab juuste volüümi ja sära. Niisutava efekti annab vetikamask.

Kust endale ampulle soetada?

Professionaalsed juukseampullid kuuluvad pigem ravimite kui kosmeetika alla, mistõttu on need peamiselt saadaval kas apteekides või professionaalsetes juuksurisalongides. Neid on võimalik soetada ka interneti kaudu. Enne ostmist pidage nõu spetsialistiga, kes uurib soovitud toodete koostise kohta. Eelnevalt tasub tutvuda ka ampullide arvustustega.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest