Juuste lamineerimine. Mida saate teha, et saada pehmed, läikivad ja siidiselt siledad juuksed?

Juuste lamineerimine. Mida saate teha, et saada pehmed, läikivad ja siidiselt siledad juuksed?

Mis on juuste lamineerimine ja kuidas see toimib? Seni oleme dokumentide kahjustuste eest kaitsmiseks paberit lamineerinud. Juuste lamineerimise eesmärk on sarnane. Avastage juuste lamineerimise saladused pehmete, siledate ja helendavate juuste jaoks.

Lamineerimine oli kuni viimase ajani tuntud vaid trükitööstuses – paberi katmine laminaadiga, et kaitsta seda niiskuse ja mehaaniliste vigastuste eest. Tänapäeval on sõnal lamineerimine laiem tähendus. Lamineerida saab klaasi, põrandaid, mööblit. Tänapäeval saab lasta ka juukseid ja ripsmeid lamineerida. Protsess näeb välja veidi erinev, kuid idee on sama.

JUUSTE LAMINEERIMINE KOKKUVÕTLIKULT

Mis on juuste lamineerimine?

See muutub üha populaarsemaks. Saate seda lasta teha juuksurisalongis või teha seda ise kodus. Mõnikord nimetatakse seda viimaseks abinõuks tuhmide, kahjustatud juuste korral. Lamineerimine hõlmab juuste katmist õhukese lamineeritud kihiga, mis on enamasti želatiin, keratiin või õlid.

Mis on juuste lamineerimise eesmärk?

Peamine eesmärk on kaitsta juukseid niiskuse kadumise ja kahjustuste eest, nt. põhjustatud päikesevalgusest või toksiinidest. See oli mõte esimestel hoolduse katsetel. Täna tegeleme juuste lamineerimisega, et muuta meie juuksed siidiselt siledaks, pehmeks ja läikivaks. Hooldus on valitud abivahendiks säbrulistele juustele, sirgendamise meetodiks, kergemaks harjamiseks ja kaunistamiseks.

Juuste lamineerimise eelised:

  • katsudes meeldivam ja siledad juuksed
  • intensiivsem juuste sära
  • pehmus ja elastsus
  • tihendavad kutiikuleid, mis kaitsevad juukseid
  • õige niisutus ja toitmine
  • hoiab juukseotsi lõhenemise eest
  • ei säbrune ega lähe enam sassi
  • lihtsam läbikammimine

Kuidas juuste lamineerimine töötab?

Juuste lamineerimise kontseptsioon tuletati teisest valdkonnast kui juuksuritöö, kuid toimimise põhimõte on sama.

Juuksed kaetakse spetsiaalse materjaliga (professionaalne toode või kodusegu), mis loob nähtamatu kaitsekihi. Juuste lamineerimine töötab, ei koorma juukseid. Laminaat sulgeb kutiikuli soomused, annab sileduse ja on juuksekarvadele justkui kaitsekilp. See säästab nii kahjustuste eest kui ka lukustab vett juustesse. Keratiini või želatiini kasutamise eesmärk on tagada juuste paranemine. Lõppude lõpuks on need valgud, millest juuksed koosnevad, ja seetõttu tuleb neid juuste parandamiseks kasutada.

Kas see on ohutu?

Seda tüüpi hoolduse kohta mitte teadmine tekitab sageli küsimuse ohutuse ja vastunäidustuste kohta. Kas juuste lamineerimine on ohutu, eriti kui kasutame želatiini? Muidugi on. Juuste lamineerimine on ohutu, kuna see ei muuda juuste struktuuri. See toimib juuste pinnal ja ei tungi sellesse. Olge hooldusega ettevaatlik, kui teie juuksed on korras või terved, et vältida liigset valgusisaldust.

KUIDAS JUUKSEID LAMINEERIDA?

Sarnaselt enamiku juuksehooldustega saate seda teha ise või külastada juuksurisalongi. Mõlemal variandil on omad plussid ja miinused.

DIY želatiini juuste lamineerimine

Kodune juuste lamineerimine on kindlasti kõige populaarsem. See on odavam aga annab kahjuks vähem püsivaid efekte. Blogijad on selle üle hullud. Kahjuks julgustab populaarsus võltsinfot ja müüte, nii et olge tundmatutest allikatest pärit näpunäidetega ettevaatlik.

Kuidas ise želatiiniga juuksehooldust õigesti teha? Vaja läheb želatiini, kuuma vett, juuksepalsamit ja tarvikuid (väike kauss, dušimüts, rätik).

Samm-sammuline juhis DIY želatiiniga juuksehoolduseks

  1. Lahustage supilusikatäis želatiini koos viie supilusikatäie kuuma veega.
  2. Enne hooldust peske ja kuivatage juuksed rätikuga.
  3. Kui želatiin on jahtunud ja veidi tahenenud, segage see oma lemmikpalsamiga.
  4. Kandke segu juustele hoolikalt, veendudes, et kõik juuksesalgud on kaetud.
  5. Kinnitage juuksed dušimütsi ja sooja rätikuga.
  6. 45 minuti möödumisel loputage segu korralikult välja; väljapesemine on valikuline.

DIY želatiini- ja juukseõlihooldus

See on veel üks juuste lamineerimise meetod. Laminaadi valmistamisel kasutatakse želatiini, vett ja toitvat juukseõli. Lamineerimiseks soovitatakse enamasti oliiviõli, kuid võite proovida argaaniõli või valmisõlide segu. Peaasi, et juukseõli sobiks teie juuste poorsusega.

Kui otsustate juuste õlidega lamineerimise kasuks, jätke samm 2 vahele ja kandke segu juustele neid enne pesemata. Seejärel loputage želatiin ja õli välja ning peske juukseid õrnalt peseva šampooniga.

Juuksurisalongis lamineerimine (ilma želatiinita)

Kallim valik, mis tagab pikemaajalise efekti ja ei muuda juukseid nii raskeks. Hoolitsus kestab 45-60 minutit ja on enim soovitatav lokkide puhul. Mõju kestab isegi kolm kuud.

See versioon meeldib veganitele ja taimetoitlastele. Professionaalses juuksurisalongis želatiini ei kasutata. Lamineerimiseks kasutavad juuksurisalongid tooteid, mis tagavad täieliku paranduse ja kaitse välistegurite eest. Need professionaalsed kosmeetikatooted sisaldavad lahustumatuid fibrillaarseid valke. Professionaalset juuste lamineerimist saab teha ka keratiiniga.

Kui tihti juukseid lamineerida?

Juuste lamineerimine annab ajutise efekti, nii et saate seda kasutada täiendava juuksehooldusvahendina. Kui soovite saada lakkamatult siledaid, säravaid ja pehmeid juukseid, peate protseduuri kordama iga kahe või kolme nädala järel. Seda ei tohi sagedamini teha – juuste lamineerimine jätab iga pesuga kuivad ja tuhmid juuksed liiga suure valgukoguse tõttu. Regulaarne juukseõlihooldus on palju parem idee, mis annab ka juustele sära ja pehmuse.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest