Parimad juuksehooldusvahendid, mida pärast juuste õlitamist kasutada - Retseptid ning nende toime

Parimad juuksehooldusvahendid, mida pärast juuste õlitamist kasutada - Retseptid ning nende toime

Kas juukseõlihooldus on Sulle kasulik? Kui jah, siis rikasta seda ilurituaali veelgi enam edasisise juuksehooldusega. Varsti võib see olla Sinu lemmik osa kogu juuksehooldusprotseduurist - see on nagu huvitava raamatu viimane peatükk. Kuigi juuksehooldusprotseduurid ei näe välja uhked, on nende toime juustele tõeliselt uskumatu. Hoolduse tulemused on nähtavad peaaegu üleöö: juuksekarvad saavad tervema läike, elastsuse ja on taas siledad. Tuleb mõista, et juuksehooldusest ei saa kasu ainult juuksed. Kui juuksehooldusega regulaarselt oma juukseid ravida, muutub ka peanahk rahulikumaks ja tervemaks. Parim asi juuksehoolduste puhul on see, et neid saab valmistada hetkega, kasutades ainult kergesti kättesaadavaid tooteid, mis enamasti juba meie kodukapis olemas on.

Millised on juuksehooldustooted juuste loputamiseks?

Sellised juuksehooldusvahendid on infusioonid ja veepõhised segud, mida kasutatakse juuste loputamiseks pärast pesemist (kasutatakse viimase etapina pärast šampoonivahu eemaldamist). Lühidalt öeldes tuleb loputusvahendid valada puhastele juustele ja jätta juustesse kuni järgmise juuksepesuni. Tegemist on veega sarnaneva kerge lahusega, mis ei tekita juustele ülekoormust ja toimib sarnaselt juuksepalsamiga. Sellised juuksehooldusvahendid koosnevad kas ühest või mitmest koostisainest.

Miks tasuks juukseloputusvahendeid kasutada?

Regulaarselt kasutatuna annavad sellised juuksehooldusvahendid juuksekarvadele sära, elastsust ja kergust. Lisaks muutuvad juuksed siledaks, taltsutatunuks ja nende värv intensiivistub märkimisväärselt. Samuti kiirendavad juukseloputusvahendid juuste kasvu, aitavad kõõma ravida ja leevendavad peanaha ärritusi. Ühtlasi on need tunnustatud kui suurepärane lisahooldus juuste õlitamisele. Miks nii? Enamasti erinevad juukseloputusvahendite valmistamiseks kasutatavad ained looduslikes õlides esinevatest ainetest. Sellest tulenevalt on juukseloputusvahendite koostis täiesti erinev õlisegudest, kuna komponendid on mitmekesised. Teisisõnu, tänu juuksehooldusvahendite kasutamisele varustame juukseid kõigi kasulikke ainetega, mida õlid tavaliselt ei sisalda.

Millal juukseloputust teha?

Juukseloputusvahendeid võib kasutada pärast täpset juuste pesemist, kuid parim aeg nende kasutamiseks on kohe pärast juuste õlitamist, sest need täiendavad looduslike õlide omadusi ja suurendavad selle ilurituaali tõhusust. Põhimõtteliselt on juuksehooldusvahendite kasutamine nagu juuksehooldusrituaali viimistlemine. Need aitavad juustel taastada oma kaotatud kerguse. Selle tulemusel tõuseb juuste kohevus ja see hoiab ära juuste ülekoormuse, mis tuleneb regulaarsetest juuksehoolduspraktikatest. Veel üks eelis on see, et juukseloputusvahendeid  on tunnustatud kui tõhusat vahendit staatiliste ja käharate juuste vastu. Seega tuleks juukseloputuvahendeid pidada igapäevase juuksehoolduse lahutamatuks osaks, eriti talveperioodil.

Kuidas juukseloputusvahendeid kasutada?

Loputusvahendeid saab kasutada kahel viisil:

  1. Kohe pärast šampooniga pesemist tuleb juukseloputusvahendit valada niisketele juustele ja peanahale, millele järgneb õrn peamassaaž. Kahtlemata on see meetod kiire, kuid vähem täpne. Enamik loputusvahendist voolab juustest alla, mistõttu on ravi vähem tõhus.
  2. Vala juuste loputusvedelikku kas pesuvanni või kaussi ja hoia juukseid loputusvees 2-3 minutit, samal ajal masseerides pead, et aidata vedelikul jõuda ka peanahani.

Enne selle juuksehooldusega tegemist peaksid juuksed olema niisked, kuid mitte läbimärjad. Seetõttu kuivata õrnalt juukseid enne protseduuri rätikuga. Pea meeles, et kuivades juustes on imendumise kiirus kindlasti väiksem. Teisisõnu, kui juuksed pole niisked, siis tarbivad nad vähem toitvaid aineid, mis moodustavad juuksehooldusvahendi.

Parimad juukseloputusvahendid, mida kasutada pärast juuste õlitamist - Kodused retseptid

KOHVIGA JUUKSELOPUTUS TUMEDATELE JA PRUUNIDELE JUUSTELE

See on juuksehooldus, mis teeb imet nii juustele kui ka peanahale, sest see stimuleerib verevoolu mikrotsirkulatsiooni. Tänu sellele juuksehoolduse omadusele kiireneb juuste kasv. Lisaks vastutab kohvist valmistatud juuksehooldus juustele läike andmise eest ning toidab ja muudab juukseid märgatavalt pehmemaks. Kohvi aroom on intensiivne ja püsib juustes väga kaua. See kodune juuksehooldus on mõeldud pruunidele ja mustadele juustele, sest see muudab juukseid veelgi tumedamaks, intensiivistades nende loomulikku värvi.

  1. Lase 3 luiskatäiel kohvil tõmmata potis või tassis kuuma vee sees paar minutit. Aseta peale kaas.
  2. Kohvi kurnamiseks kasuta sõela. Vala tõmmis kas kaussi või valamusse. Lisa juurde umbes 500 ml eelnevalt keedetud vett.
  3. Hoia juukseid kohvist valmistatud juuksehooldusvedeliku sees. Pärast kolme minuti möödumist ära loputa juukseid üle.

ÕUNAÄÄDIKAGA JUUKSEHOOLDUS KÕIKIDELE JUUKSETÜÜPIDELE

See omatehtud juuksehooldus on ideaalne meetod juuste silumiseks, selle asemel et kasutada juustesirgendajaid või suure silikoonisisaldusega seerumit. Äädikas hapestab, mis tähendab juuksekarvade sulgemist. Tulemuseks on säravad ja silutud juuksed, mis on tõeliselt meeldivad puudutamisel.

Tasub aru saada, et äädikahooldus sobib ideaalselt inimestele, kes värvivad sageli oma juukseid. Tänu juuksekarvade korrapärasele sulgemisele, mis tähendab juuste struktuuri silumist, püsib värv oluliselt kauem ja juuste poorsuse tase väheneb.

  1. Kombineeri lusikatäis õuna- või viinamarjaäädikat 2 klaasi leige veega.
  2. Vala juuksehooldusvahendit kaussi või valamusse või vala seda lihtsalt oma tavalise juuste pesurutiini viimase sammuna üle kogu juuste.

Pane tähele, et äädikaga juuksehooldusele on omane, et see jätab juuksed veidi matiks, seetõttu tuleb meeles pidada, et juuksehooldus ei tohiks olla liiga happeline. Teisisõnu, ära kasuta rohkem äädikat kui vaja.

ÕLLEST JUUKSEHOOLDUS JUUSTELE, MIS ON OMA VOLÜÜMI JA PEHMUSE KAOTANUD

Humal on juba ammu tuntud ja tunnustatud kui looduslik palsam. See muudab juuksed pehmeks, hoiab need heas seisukorras, aitab neil püsida erksana ja volüümikana. Lisaks sisaldab õlu alkoholi, mis elavdab vereringet peanahas, nii et see stimuleerib juuksesibulaid tõhusamaks töötegemiseks. Samal ajal suudab õlu vabastada peanahka liigsetest toksiinidest ja seborröast. Veega lahjendatuna muutub see õrnaks, kuid tõhusaks juuksehooldusvahendiks.

  1. Ava pudel õlut ja oota, kuni suurem osa gaasist väljub. Põhimõtteliselt võid õlut soojendada, et CO2 kiiremini kaoks.
  2. Kombineeri klaas õlut klaasi veega. Vala saadud juuksehooldusvahend üle niiskete juuste või hoia juukseid valminud juuksehooldusvahendiga täidetud kausis mõned minutid.

Õllega tehtud juuksehooldus mõjub positiivselt väsinud, volüümist ilma jäänud juustele, millel on kalduvus rasvaseks muutuda. Õlu sisaldab suures koguses B-grupi vitamiine.

LINASEEMNE JA SIDRUNI JUUKSEHOOLDUS JUUSTELE, MIS ON TALTSUTAMATUD JA KANNATAVAD LÄIKIVUSE PUUDUSE ALL. 

Linaseemned on iluhitt, mis on kasuks juuste-, näo-, küünte- ja kehahoolduses. Selle omadused taastamise, toitmise ja niisutamise vallas on hindamatud. Linaseemne geeli saab edukalt kasutada juuksehooldusvahendi valmistamiseks, mille eesmärk on juukseid toita ja jätta matid juuksed läikivaks. See hooldab ka säbrulisi ja korratuid juukseid.

  1. Pane 2-3 lusikatäit linaseemneid keeva veega täidetud potti. Sega segu enam-vähem minut aega, kuni saad kergelt tihe konsistentsi.
  2. Jahuta geel maha, eralda see seemnetest. Lisa lusikatäis sidrunimahla ja klaasitäis eelkeedetud vett.
  3. Vala segu pesuvanni ja loputa sellega juukseid umbes 2-3 minutit.

KUMMELI JUUKSEHOOLDUS HELEDATELE JUUSTELE

See on õrn juuksehooldus, mis leevendab nahaärritusi ja samal ajal suurendab juuste läiget ja heledaid peegeldusi blondidel juustel. Kummeli toel saab võimalikuks ka juuste heledamaks värvumine, mis aitab kaasa sellele, et blondid juuksed ei värvuks kollakaks.

  1. Vala 3 lusikatäit kuivatatud kummelit keeva veega üle ja lase katmata tõmmata, kuni tõmmis jahtub iseenesest.
  2. Kurna infusioon välja ja vala kogu pestud juustele.

PIPARMÜNDI JUUKSEHOOLDUS RASVASTE JA RASKETE JUUSTE JAOKS

Piparmünt on tuntud oma peanahka puhastavate omaduste poolest. Lühidalt öeldes eemaldab see toksiine ja liigset rasu. Lisaks suudab piparmünt juukseid juurest üles tõsta ja kinkida juustele volüümi. Seega, kui sinu peanahk on ärritusele kalduv, peaksid pöörduma sellise tugeva ärritust ja sügelust leevendava aine poole nagu piparmünt.

  1. Lase kuumas vees tõmmata umbes kolmel lusikatäiel kuivatatud piparmündilehtedel või 3 kotil piparmünditeel.
  2. Jahuta see maha ja sega see liitri veega. Vala omatehtud piparmündihooldus üle kogu juuste. Loomulikult võid oma juukseid ka piparmündi juuksehooldusega täidetud kausis mõned minutid hoida.

ROOIBOSE TEEST JUUKSEHOOLDUS PUNASTELE JUUSTELE

Punase juuksevärvi säilitamine on tõesti raske. Lihtsalt öeldes see eemaldub juustest kiiresti. Selle tagajärjel võib sügav vase toon muutuda plekiliseks oranžiks. Kuidas siis punaseid juuksevärve intensiivistada?

  1. Keeda 3-4 teepakki Rooibos-teed liitris vees.
  2. Jahuta saadud leotis maha ja vala segu pärast iga pesu üle juuste.

MUSTA TEEST JUUKSEHOOLDUS TUMEDATE JUUSTE JAOKS

See juuksehooldus, sarnaselt kohvist juuksehooldusele, intensiivistab tumedaid juuksetoone. Regulaarsel kasutamisel ei too see mitte ainult värvi välja, vaid hoolitseb ka värvitud juuste eest. Mustast teest leotis takistab värvi kiiret tuhmumist.

  1. Keeda 3-4 kotikest musta teed liitris vees. Võid ka kasutada 3 lusikatäit lahtist teed ning keeta seda liitris vees.
  2. Jahuta segu veidi maha, kurna seda ja vala segu juustele ning peanahale.

KASEMAHLAGA JUUSTE LOPUTAMINE PROBLEEMSETE JUUSTE PUHUL

See on kahest koostisosast koosnev juuksehooldus, mida on erakordselt lihtne valmistada. Sa ei pea ühtegi ravimtaime keetma. Selle asemel tuleb segada kasemahl (seda saad poest osta) destilleeritud veega. Kasemahl sisaldab hulgaliselt vitamiine, aminohappeid ja mineraalsooli, mis tugevdavad juuksesibulat, jätavad peanaha värskeks, võitlevad kõõma vastu ning taastavad ja intensiivistavad juuste läiget. Kasemahla juuksehooldus toimib hästi juuste väljalangemise vastu. Pärast juuste pesemist kasuta kasemahlast loputusvahendit ning lase juustel õhu käes kuivada.

Juukseloputus - millist vett kasutada?

Selleks, et koduste juuksehooldusvahendite toime oleks efektiivne, kasuta alati eelnevalt keedetud vett. See ei ole nii kare nagu kraanivesi, seetõttu muutuvad destilleeritud veega kokkupuutuvad juuksed palju pehmemaks ja elastsemaks. Samuti on selliseid juukseid lihtsam stiliseerida, sest nad muutuvad taltsaks ja meeldivaks.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest