Professionaalsed juuksehooldused. Milliseid juuksehooldusprotseduure tasub katsetada?

Professionaalsed juuksehooldused. Milliseid juuksehooldusprotseduure tasub katsetada?

Miks on juuksehooldus mõne jaoks nii oluline? On aeg lõpetada müüt, et juuksurid ei ole juuksehooldusega kursis. Avastage parimad juukseid parandavad, niisutavad ja kaunistavad hooldused. Milliseid tasub katsetada?

Alates sellest hetkest, kui avastasime looduslike õlide jõu, oleme püüdnud juukseid kodus hooldada. Aina lihtsam on oma juukseid oluliste toitainetega toita ilma, et oleks vaja juuksorisalongi külastada. Samas võib jällegi juhtuda, et kodused ravimeetodid ei ole piisavalt tõhusad. Meie juustel võivad olla erinevad eelistused või vajavad lihtsalt tugevamat tuge. Õnneks leidub salongiprotseduure, mis aitavad meil parandada ja kaunistada oma soenguid.

Juuste lõikamine või värvimine pole ainus, mida salong teile pakkuda saab. Tutvuge parimate juuksehooldustega! Milliste kasuks otsustate?

1. Botox juuksehooldus

Botox paneb meid mõtlema esteetilise meditsiini peale. See on hakanud valitsema ka juuksurisalongides. See on juukseid toitev hooldus, mis annab nõrkadele juustele tagasi elujõu ja ilu. Täidab lüngad juuksestruktuuris, taastab pehmuse ja sära, niisutab sügavuti ja tagab kaitse.

Kust ravi nimetus pärineb? Juustele mõeldud botoxi tegemiseks vajate… süstalt! Muretsemiseks pole aga põhjust – see on mitteinvasiivne ja valutu juuksehooldus. Süstalt kasutatakse ainult selleks, et seerumit mugavamalt juustele kanda. Konditsioneeriv toode põhineb looduslikel koostisosadel ilma soolade, parabeenide, sulfaatide, värvaineteta jne. Juuksebotox toidab juukseid mitmete vitamiinide, mineraalide ja juukseid ülesehitavate ainetega nt. kollageen. Pole ka ime, et seda juuste vitamiinipommi all tuntakse.

2. Darsonvaliseerimine

See ravimeetod ei kuulu kõige populaarsemate hulka. Ravimit kasutatakse ka nahahoolduses. Protseduuri nimetus tuleneb d’Arsonvali kõrgsagedus-, madalpinge- ja suure voolutugevusega voolude kasutamisest. Selleks kasutatakse spetsiaalselt disainitud elektroodiga varustatud seadet. Peanaha puudutamisel väljub seadmest elekter (iseloomuliku sähvatusega) ning tekib tugevalt desinfitseeriv, antibakteriaalne ja põletikuvastane osoon.

Juustele mõeldud darsonvaliseerimine:

  • puhastab ja desinfitseerib peanahka,
  • kõrvaldab bakterid ja seened, samuti takistab nende arengut,
  • stimuleerib rakkude uuenemist ja juuste kasvu,
  • tegeleb potentsiaalse nahapõletikuga.

Darsonvalisatsioon on valutu ja mitteinvasiivne juukseprotseduur, eriti soovitatud neile, kes juuste hõrenemise, rasususe, seborroilise juuste väljalangemise jms. all kannatavad.

3. Auruga juuksehooldus

Juuste aurutamine on suurepärane idee, kui soovime oma juukseid SPA-stiilis hooldada. See on professionaalne juuksehooldus. Juuksekutiikulite avanemiseks kasutatakse natuke kõrgemat temperatuuri. Protseduur tagab ka optimaalse niiskuse, mis võimaldab pealekantud konditsioneerimistoote toitainetel kergesti imenduda.

Juukseauruhoolitsus tagab täiusliku hoolitsuse, niisutuse, tugevduse ja regeneratsiooni. See lihtne hooldus nõuab vaid kolmkümmend minutit suure fööni-laadse seadme all veetmist ning destilleeritud vee kasutamist kosmeetikatoodete intensiivistamiseks.

Juukseaurutajaid on kahte tüüpi:

  • tavaline auruti – töötab väga lihtsal viisil, tekitades auru,
  • mikroudu auruti – ultraheli tekitab kerget veeudu.

Sellise ravi saate hõlpsalt ka omas kodus läbi viia. Vaja läheb vaid korralikku kosmeetikat nt. üks kolmest Nanoilist ja natuke vaba aega. Rohkem informatsiooni leiab siit kodune juukseauruhooldus.

4. Peanaha hapnikuinfusioon

Professionaalne juuste ja peanaha hooldus. Protseduuri kutsutakse ka hapniku mesoteraapiaks. Selle toime põhineb kontsentreeritud hapniku omadustel (osooni asemel kasutab see põhilisi hapnikuosakesi).

Mida hapnikuinfusioon hõlmab?

Spetsiaalne seade kannab nahale nii hapnikku kui ka väga toitvate koostisosade segu. Tänu sellisele kombinatsioonile saavad juuksed mõjutatud topeltjõuga, sest ainuüksi hapnik ise annab juustele juba suurepärast kasu:

  • vähendab juuste väljalangemist ja stimuleerib kasvu,
  • toidab, niisutab ja elustab peanahka,
  • eemaldab surnud naharakud, rasu ja kosmeetilised jäägid,
  • tõstab juuksejuuri, tihendab ja suurendab elastsust.

Hapniku mesoteraapiat tehakse enamasti seeriatena – kõige optimaalsem variant on 4-6 hooldust iga 10-14 päeva tagant. Üldjuhul kestab üks peanaha hapnikuhooldus kuni 40 minutit. Selle teraapia kasutuselevõtt on kõige mõtekam, kui tahame stimuleerida juuste kasvu, meil on probleeme nõrkade, hõrenevate või liigse valgusisaldusega juustega, kõõmaga või häiritud rasueritusega.

5. Iontoforees

Galvanisatsiooni saab kasutada ka juuksehoolduses. See põhjustab kontrollitud hüpereemiat ning stimuleerib rakkude uuenemist. Iontoforees pole juukseravis eriti populaarne, seda kasutatakse tavaliselt nahahooldusprotseduuride puhul rohkem. Nüüd kui meetod on üle viidud ka juuksehoolduse valdkonda, soovitatakse seda tõhusa juuste väljalangemist ennetava ravivahendina. Iontoforees viib peanahasse sobivad toitainete ioonid, mis tugevdavad juukseid, blokeerivad hõrenemist, vähendavad rasu liigset tootmist ning liigset õlisust.

6. Karboksüteraapia juustele

Nagu nime järgi ära arvata, kasutab karboksüteraapia süsihappegaasi. Seda süstitakse naha alla, et põhjustada teatud kohtades veresoonte kontrollitud laienemist. Kuigi see on üks invasiivsemaid ravimeetodeid, ei ole see eriti valus – dioksiidi naha alla süstimine võib tekitada lihtsalt ebamugavustunde. Võib tekkida kerge punetus ja turse, kuid see kaob kiiresti. Peamine fakt on see, et karboksüteraapia on efektiivne ravimeetod.

See professionaalne juuksehooldus stimuleerib peanaha mikrotsirkulatsiooni, mis tähendab juuksefolliikulite sügavat konditsioneerimist, tugevamaid juukseid, kiiremat juuste kasvu ja väiksemat enneaegse kiilanemise riski. Karboksüteraapia aitab enamasti alopeetsiat ja kiilaspäisust ravida.

7. Juukseid siluv keratiini hooldus

Keratiinihooldusi tehakse salongides ilmselt kõige sagedamini. Miks? Sest see parandab nii juukseid kui ka selle välimust. Kuigi tihtipeale arvatakse, et keratiini juuksehoolduse eesmärk on ainult soovimatutest lokkidest vabanemine ja (nagu nimigi ütleb) salkude silumine, on tegelikult tegemist kahjustunud juustele mõeldud professionaalse hooldusega, mis:

  • parandab kahjustunud juuksestruktuuri,
  • taastab juukseid sügavuti ning tugevdab juuksesibulaid,
  • annab juustele läike, pehmuse, siidise sileduse ja elastsuse,
  • muudab juuksed niiskuse ja kahjulike elementide suhtes vastupidavaks.

Salongi keratiinihooldus nõuab sobivate toodete kasutust – professionaalses kontsentratsioonis konditsioneerivaid aineid ehk antioksüdante, mis sisaldavad olulist koostisosa. Selleks on keratiin – juukseid ehitav valk. Juuksur kasutab tavalist või ultraheli sirgendajat, et toode juustesse "triikida".

8. Peanaha mesoteraapia

Naiste poolt kõige tihedamini valitud ning soovitatud. Selle imelised võimed on juuksurite poolt heaks kiidetud. Peanaha mesoteraapiat kasutatakse sageli juuste väljalangemise ennetamiseks. Protseduuri sagedus ja intensiivsus tuleb individuaalselt valida, sõltuvalt probleemi tõsidusest.

Peanaha mesoteraapiat soovitatakse neile, kellel on diagnoositud liigne juuste väljalangemine. Juustele kantakse toitev kokteil, mis tugevdab juuksesibulaid ja hoiab ära juuste väljalangemise. Saadaolevate valikute hulka kuuluvad:

  • nõelavaba peanaha mesoteraapia – toode tungib naha sisse ajutiste elektrivälja poolt tekitatud mikrokanalite kaudu,
  • mikronõelmesoteraapia – juuksehooldus, mille jaoks kasutatakse rulliga preparaati, mis epidermisesse tuhandeid mikroauke tekitab;
  • nõelpeanaha mesoteraapia – toitainete viimine juustesse mikrosüstide kaudu.

Millised on mesoteraapia kasutamise eelised? See takistab juuste väljalangemist, stimuleerib kasvu ja taaskasvu, kiirendab paranemist ja tugevdab juuksesibulaid, taastab naha bioloogilise tasakaalu.

9. Trombotsüütide rikas plasma juustele

Trombotsüütide rikas plasmateraapia on juuste väljalangemise ravis üha populaarsemaks muutumas. Kahjuks on see kallis protseduur, seega on tavaline mesoteraapia endiselt levinum. Selle ravi puhul kiirendatakse juuksekasvu trombotsüütiderikast plasmat peanahka süstides. Seda tüüpi teraapia sobib nii kiilanevatele inimestele kui ka neile, kes soovivad lihtsalt tervemaid juukseid.

Trombotsüütiderikka plasma mesoteraapia etapid:

  1. Kogutakse verd ning seejärel ekstraheeritakse sellest trombotsüütide rikas plasma.
  2. Peanahk tuimestatakse, et vähendada valu ravi ajal.
  3. Preparaat süstitakse nahka.

See on professionaalne hooldus, mis vähendab juuste väljalangemist ja kiirendab nende kasvu. Juuste väljalangemise tõkestamiseks piisab 10-15 minutist – protseduuri kestvuse aeg. Paraku on taaskasvamise protsess pikem – kuni kolm kuud. Sellest hoolimata tasub trombotsüütiderikka plasma kasutamine end ära, sest selle tulemused on sensatsioonilised. Kolmest ravist koosnev seeria:

  • muudab juuksed tugevamaks ja paksemaks, juuksekiud ei lange enam liigselt välja,
  • juuksesibulad on stimuleeritud, nii et juukseid on nähtavalt rohkem.

10. Trikoloogi peanaha koorimine

Peanaha ja juuste puhastamine on äärmiselt oluline, sest see kaitseb teid selliste probleemide eest nagu näiteks kõõm. Aeg-ajalt on trikoloogi koorimine mõttekas, sest isegi parim šampoon ei pese juukseid ja peanahka täiesti puhtaks. Teised ravimeetodid on probleemide korral soovituslikud, kuid peanaha koorimine on üks kohustuslikest, mida tuleb teha regulaarselt ja ennetusena.

Juuksurid teevad seda ravi kahte moodi:

  • peanaha koorimine koorijaga,
  • kavitatsiooniline koorimine ultraheliga.

Ükskõik kumba kasutada, peanahakoorija annab alati samad tulemused. Õigesti teostatuna vabastab koorimine peanaha mustusest, kosmeetikajääkidest, rasust ja surnud naharakkudest. See avab juuksefolliikulite väljapääsud ehk järgmised hooldused annavad parema tulemuse, sest juuksesibulad saavad rohkem toitaineid. Lisaks stimuleerib trikoloogi peanahakoorija vereringet, seega juuksed muutuvad tugevamaks.

11. Ultraheli- ja infrapuna juuksesirgendaja

Kuidas ultraheli- ja infrapuna juuksesirgendaja töötab? See on sirgendaja, mis kiirgab ultraheli ja infrapuna valgust. Tänu seadmele on juukseid samaaegselt võimalik ravida nii ultraheli kui ka infrapuna valgusega. Hooldused ultraheli- ja infrapuna sirgendajaga töötavad juuste puhul, mis on nõrgad, nt. keemilise töötlemise tõttu. Selle kaasaegse ja uuendusliku seadme abiga pressitakse juustesse spetsiaalne toitev toode. Ultraheli- ja infrapunasirgendajat kasutatakse sageli ka keratiinihoolduse puhul. Samuti täiustab see juukseõlihoolduse tulemusi – ultraheli ja infrapunavalgus lasevad õlidel kergesti juuksekarva tungida ning sügavale juustesse jõuda. Ultraheli sirgendaja on ohutum, kuna surub kosmeetika juustesse ilma kuumust kasutamata. Selle eesmärk on ainult juuste parandamine ja tugevdamine, mitte nt. sirgendamine.

12. LED-valgusteraapia juustele

Üha enam juuksurisalonge teeb koostööd trikoloogidega, seega võtavad nad kasutusele üha uuenduslikumaid ravimeetodeid, mis toidavad ja ravivad samaaegselt. LED-valgusteraapia on üks neist. Seda kasutatakse peanaha parandamiseks, juuste kasvu kiirendamiseks ja juuste väljalangemise ennetamiseks.

Kui kaalute, millist juuksekasvu kiirendavat ravi valida, tasub valgusteraapiat kindlasti katsetada. See on nüüdisaegne vahend nõrkade ja hõrenevate juuste jaoks. On teada, et 640 nm LED-valgusti on võimeline vereringet juuksefolliikulites stimuleerima, nii et juuksesibulad on hapnikuga varustatud ja sügavalt konditsioneeritud. LED-valgus mõjub juustele nagu stimulaator, kuna see käivitab rakkude ainevahetuse ja valkude sünteesi, mis on juuste ehitusmaterjal.

LED-valgusega juuksehooldus on mitteinvasiivne, valutu ja väga lõõgastav. Saate seda teha igal hooajal ning koos teiste hooldustega nt. mesoteraapia. LED-valguslambi ühekordne kasutamine nähtavaid efekte ei too, seetõttu on soovitatav teha 10 protseduurist koosnev seeria, millest igaüks kestab 20 minutit.

13. Juukseid taastavad hooldused

Professionaalsed juuksehooldused peaksid kahjustunud ja ületöödeldud juuksestruktuurid taastama. Need tulevad appi, kui me ei raatsi oma kahjustunud juukseid maha lõigata. Need võimaldavad meil karmi juukselõikust vältida tänu toodetele, mis sisaldavad tugevalt kontsentreeritud uuenduslikke koostisosi. Kuulsused on juuste taastamisprotseduuride järele hullud, sest need võimaldavad drastilisi värvimuutusi ilma, et peaks juuste kahjustamise pärast muretsema.

Kaks kõige populaarsemat juuksehooldusravi:

  1. Olaplex – ravi, mis koosneb kolmest etapist. See tuvastab juuste sees olevad keemilised, termilised ja mehaanilised kahjustused ning seejärel fikseerib need. Olaplex on kuulus selle poolest, et suudab taastada disulfiidsildade sidemeid, et juuksed saaksid oma tervise ja ilu tagasi.
  2. Joico – neljast tootest koosnev komplekt, mis toimivad sünergias, tagades juuste taastamise, tugevdamise, niisutamise ja intensiivsema läike. Joico K-Pak põhineb kahel patenteeritud tehnoloogial: Bio-Advanced Peptide TM (taastab juustes peptiidahelaid) ja QuadramineR Complex (19 aminohappest koosnev komplekt, mis asendab looduslikku keratiini).

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest