Viis nooruse säilitamiseks. Kuidas teha näomassaaži?

Viis nooruse säilitamiseks. Kuidas teha näomassaaži?

Näomassaaži regulaarselt tehes, on see hea alternatiiv botoksile – see pinguldab lõtvunud nahka, noorendab ja hõlbustab näiteks näoseerumite toitvate ainete imendumist. Milline on näomassaaži kasu, kuidas seda õigesti teha ja kui tihti peaks neid "mikrotreeningud" läbi viima?

Kuigi igavene noorus ei ole võimalik, järgivad inimesed siiski erinevaid iluprotseduure, lootes naha vananemisprotsesse edasi lükata – üks neist on regulaarne näonaha massaaž.

Selline alternatiivteraapia on eriti Aasia naiste poolt armastatud, kelle jaoks on jade rull igapäevases noorendamise rituaalis asendamatu. See aga ei tähenda, et selle tööriista kasutamine on ainus tõhus viis näomassaaži tegemiseks. Teatud näoosade näpistamine ja dermarulli või iminappade kasutamine on samuti populaarsed ja usaldusväärsed meetodid, mis aitavad teil soovitud tulemusi saavutada.

On aeg tõhusa näomassaaži saladused selgeks õppida!

Näomassaaž, mis on "mikrotreening"

Kahtlemata on looduslikud iluhooldused üha rohkem populaarsemaks muutumas. Invasiivsed salongiravid asendatakse järk-järgult kodus tehtavatega. Seetõttu on näomassaaž väga tõhus alternatiiv botoksile. See mitte ainult ei aita teil lõõgastuda, vaid ka noorendab nahka märgatavalt. Kuidas see võimalik on?

Hästi sooritatud näomassaaž pole midagi muud kui teie naha elastsuse eest vastutavate lihaste treenimine. Soovitud tulemusi annab see aga ainult siis, kui seda regulaarselt teha – kui jätate trenni vahele (näo masseerimise), kaotab nahk oma pinguldatuse. Need on lihased, mis on naha jaoks nagu tellingud, ning tellingud ise koosnevad 43-57 individuaalsest näolihasest. Päris mitmest, eksole? Need ei vastuta mitte ainult näoilmete eest, vaid ka näokuju modelleerimise eest; lihased aitavad nahal ka pingul püsida. Kui näolihased on tugevad, pole näol kortse.

Tasub mõista, et 25-aastaselt aeglustub kollageeni ja elastiini tootmine – mõlemad proteiinid vastutavad naha elastsuse säilitamise eest. Näomassaaž on hea treening ka naharakkudele (mis toodavad neid kahte valku), kuna see parandab naha mikrotsirkulatsiooni, soodustab toitvate ainete imendumist ja stimuleerib naha eneseuuendusprotsesse.

Milleks on näomassaaži kasulik teha?

Mida võite näomassaaži tehes võita? Enamasti aitab see hooldus teil lõõgastuda ja rahuneda näiteks pärast rasket päeva. Kahtlemata on näomassaaži suurimaks väärtuseks selle lõõgastav toime. Kuid see teeb ka midagi enamat – näiteks suurendab naha imendumiskiirust, mis tähendab, et nahk saab nahahoolduskosmeetikatest rohkem toitaineid kätte (C-vitamiini ja retinooliga kreemidest või seerumitest). Need on peamised põhjused, miks näomassaaži teha tasub.

Näomassaaži näidustused on lihtsad – seda treeningut peaksid tegema kõik, kel selleks aega ja tahtmist on. Ja näomassaažiks aja leidmine on hea idee, sest regulaarselt (olenemata meetodist) tehes see:

  • aitab nahka hapnikuga varustada ja seda toita.
  • soodustab lümfivedeliku äravoolu ja suurendab naha vereringet.
  • muudab naha pringimaks ja elastsemaks, pehmendab kortse.
  • hoiab ära naha lõtvumise ja aeglustab vananemisprotsesse.
  • eemaldab toksiine.
  • kiirendab surnud naharakkude koorumist ja silub nahka.
  • annab energiat ja muudab naha säravamaks.

Õige viis näomassaaži tegemiseks samm-sammu haaval

Näomassaaži tegemiseks on mitmeid erinevaid viise, ning neil kõigil on omad plussid ja miinused. Seetõttu on hea mõte massaažitehnika selle järgi valida, kui palju vaba aega meil on ning mida me saavutada proovime. Kui olete algaja, kes ei tea kuidas naha, kaela ja dekoltee massaaži õigesti teha, siis tutvuge mõne lihtsa reegliga.

Kui tihti tuleks näomassaaži teha?

Kõige olulisem on näomassaaži regulaarselt iga päev teha. Parim, kui teete seda kaks korda päevas: hommikul ja õhtul. Protseduur võtab aega umbes 5 minutit. Kui te ei taha selle 5 minuti jooksul igavusse surra, võite selle ka nauditavaks muuta: võtke näoseerum, lülitage sisse oma lemmiktelesari ja masseerige nägu vaatamise ajal.

Milliseid nahahooldustooteid valida?

Näomassaaži soovitatakse nahahooldustoodetega kombineerida. Sellest on palju kasu, sest massaaž võimendab nahahooldustoodete mõju – see hõlbustab toitvate ainete tungimist nahka ja transpordib need ka naha sügavaimatesse kihtidesse. Samuti hõlbustavad tooted masseerimist ise, kuna need mitte ainult ei aita sõrmedel kergesti üle naha libiseda, vaid hoiavad ära ka nahaärrituse.

Näomassaaži jaoks parimad nahahooldustooted:

  • looduslikud iluõlid - mitte eeterlikud õlid, vaid ainult külmpressitud, rafineerimata ja 100% orgaanilised õlid nagu argaaniaõli, mandliõli ja jojoba õli.
  • näoseerum - parim, kui see sisaldab C-vitamiini, retinooli, noorendavat vitamiini (E) ja niisutavat hüaluroonhapet.
  • näokreem - mitte liiga rasvane vaid kerge konsistentsiga, orgaanilistel õlidel põhinev, rikas looduslike ainete poolest.
  • näokoorija – peenete terakestega poest ostetud toode või isetehtud kosmeetika (nt loodusliku õli ja suhkru segu).

Kuidas nägu, kaela ja dekolteed masseerida?

Nagu iga hea treening, peab ka mikrotreening (ehk näomassaaž) algama soojendusest. Alguses piisab vaid mõnest õrnast masseerivast liigutusest: liigutage sõrmed alates kaelast ülespoole, lõualuu juurest põskedeni ja seejärel ühe oimukoha juurest otsaesise kaudu teiseni. Sellest piisab, et näonaha vereringet stimuleerida.

Teine samm on korralik näomassaaž, mis hõlmab õigetele näoosadele vajutamist. Alustage kulmudest ja oimukohtadest, mida tuleb ringjate liigutustega masseerida. Seejärel liikuge silmaümbruse piirkonda, kus teie liigutused peaksid olema õrnad ja meenutama väga õrna naha tembeldamist (sõrmeotstega). Seejärel liikuge edasi lõua, põse, otsmiku jne juurde.

Viimane etapp on lõõgastav faas, mis rahustab ja lõpetab kogu massaažiprotsessi. See samm hõlmab näo- ja kaelanaha õrna paitamist ja tupsutamist. Alustage kaela alumisest osast ja liikuge ülespoole, kuni jõuate otsaesiseni.

Millega nägu masseerida?

Ilmselgelt on massaaži kõige lihtsam paljaste kätega teha - see ei nõua lisatarvikute kasutamist, seega saab seda soovi korral teha ükskõik millal. Käsi kasutades on teil lihtsam nahale avalduvat survet kontrollida ja valitud näoosi kindlal viisil masseerida.

Sellegipoolest, kui soovite oma näomassaaži spetsiaalsete massaažitarvikute abil teha, siis siin on nimekiri kõige tavalisematest valikutest.

1. JADE RULL

Kahtlemata on massaažirull viimaste kuude jooksul tõeliseks hitiks saanud. Kas massaažirulliga tehtud näomassaaž on tõesti nii tõhus, kui väidetakse? See oleneb suuresti regulaarsusest – mida sagedamini massaažirulli näo masseerimiseks kasutate, seda parem.

Massaažirulli valmistatakse jadeiidist, nefriidist või kvartsist, mis on nn jadekivid, mida Aasias ka nooruse kivideks kutsutakse. Nende kasulik toime sõltub temperatuurist (kivid on soovitatav enne hooldust külmikusse panna) – nii ahenevad nahapoorid, käivitub vereringe ja toimub lümfivedeliku äravool. Lisaks on jadekividel vananemisvastane toime, need vähendavad tumedate ja kortsus silmaaluste märgatavust. Pealegi on jade rulli väga mugav kasutada ning üle naha libisedes annab see tõeliselt mõnusa rahustava tunde.

Jade rull pole ainult odav, vaid selle kasutamisel ei tohiks kellegil ka probleeme tekkida. Põhimõtteliselt on see masseeriv tööriist, mis peale kauni välimuse ka lõdvestab ja noorendab nahka ning annab sellele sära.

2. IMINAPP

Teine võimalus noorendava näomassaaži läbi viimiseks on iminappade kasutamine. Sellel meetodil on ka alternatiivne nimi – näokuupimine. See võib tunduda imelik, kuid... see töötab! Mis kasu on näokuupimisest ja kuidas iminappe õigesti kasutada?

See Aasia näomassaaž kasutab ära vaakumi positiivseid omadusi. Protseduuriks on vaja kas silikoonist või klaasist anumaid, mis meenutavad erineva suuruse ja paksusega katseklaase. Kui soovite näomassaaži iminappadega (ehk näokupudega) teha, siis valige kõige väiksemad. Väike suurus soodustab paikset vaakumiga naha imemist. Anuma üle näo libistamine stimuleerib vere- ja lümfivoolu, vähendab põletikke, silub nahka ja vähendab lihaspingeid. Veel üks näokuupimise eelis on nahapooride ummistuste kõrvaldamine.

3. GUA SHA

Mõned ütlevad, et Gua Sha on jade rullide teine versioon. Asi, mis neid kahte tööriista ühendab, on see, et mõlemad on valmistatud jadekivist (enamasti on see jadeiit). Mõlemad massaaživahendid annavad soodsaid tulemusi, kuid arvatakse, et Gua Sha mõju on tugevam.

Kuidas Gua Sha ja jade rull omavahel erinevad? Põhimõtteliselt toetub nefriitrulli kasutamine rullimisele, samas kui lame kivipadi nõuab rohkema surve kasutamist; põhimõtteliselt meenutab see õrna kriimustamist. Isegi padjakese nimi viitab sellele: 'Gua' tähendab hõõrumist ja 'Sha' tähistab punast löövet (jadepadjakesega ravimassaaži mõju). Vaatamata lihtsale teostamisele nõuab Gua Shaga tehtav näomassaaž kannatlikkust. Huvitav on see, et seda tüüpi massaaži tunti juba antiikajal ja see oli hiinlannade poolt väga armastatud.

Mis kasu on Gua Sha kasutamisel? See hooldus kasutab hõõrumisel tekkivat sisemist soojust, et lõõgastada lihaseid ja vähendada põletikke. Viimaks kasutatakse Gua Sha-d tavaliselt valu leevendamiseks.

4. RULL JA DERMARULL

Näomassaaži saab kodus teha ka rullide ja dermarullide abil. Mis on nende tööriistade vahe? Dermarullid on kaetud pisikeste nõeltega, millel on mikrodermabrasioonraviga võrreldav toime – dermarull stimuleerib naha vereringet ja soodustab selle eneseuuendusprotsesse tänu mikropunktsioonidele. Rullid on vähem invasiivsed, kuid ka nende mõju on nõrgem, juhul kui te ei kasuta jahutavast jadekivist rulli (vt punkt 1).

5. VAHENDID NÄOMASSAAŽI JAOKS

See eraldi kategooria sisaldab kõiki ülejäänud näomasseerijaid. Neid on palju ning igaüks mõjub natuke erinevalt. Siiski keskenduvad nad kõik ühele asjale, milleks on vere- ja lümfivoolu stimuleerimine. Samuti soodustavad need rakkude eneseuuendusprotsesse ja tõstatavad nahka, eeldusel, et neid kasutatakse süstemaatiliselt. Saate valida kolme tüüpi näomassaaži tööriistade vahel:

  • näorulli masseerija - see on mugav ja selle otsa paigutatud pallid (enamasti on need jahedast metallist valmistatud) hõlbustavad tööriista libisemist üle näo.
  • vibreeriv varrasmasseerija - selle ots on T-kujuline (mõned on rikastatud 24K kullaga) ja see kasutab vibratsiooni kahe ülesande täitmiseks: naha vereringe parandamiseks ja uuenemisprotsesside stimuleerimiseks.
  • ultraheliga näomasseerija - lihtsasti seletades on see tööriist, mis masseerib nahka ultraheli mõjul (1 MHz lainetega). See tööriist teeb mõlemat: hooldab nii kavitatsiooniga, mis mõjutab naha pindmisi kihte, kui ka sonoforeesiga, mis mõjutab naha sügavamaid kihte.

6. NÄONAHA SONIC HARI

Kuigi sonic harja põhiprintsiip on näo puhastamine ilma nahahooldustoodeteta, saab seda kasutada ka näomasseerijana. Tegelikult saab selle ülesandega hästi hakkama ka selle tööriista vanem versioon, milleks on elektriline puhastushari. Süstemaatiline näopuhastus selliste harjastega annab teile sileda naha, mis järelikult hakkab ka rohkem toitaineid omastama ja rakkude eneseuuendusprotsesse stimuleerima. Teisest küljest on sellised tööriistad kallimad ning nende kasutamine keerulisem võrreldes tavaliste näorullijatega.

Lõbus fakt

Internetis levinud klipid suurendavad tavaliste hambaharjade kasutamise populaarsust näomassaaži jaoks. See põhineb näo masseerimisel puhta ja kuiva hambaharjaga – see peaks parandama naha vereringet ja koorima surnud epidermise rakke. Kas hambaharjaga tehtav näomassaaž on tõhus? Võimalik, kuid tõhusa masseeriva tööriista või... lihtsalt oma sõrmede kasutamine on siiski lihtsam ja turvalisem lahendus.

Näomassaaž. Kas peaksite üldse vaeva nägema?

Regulaarselt tehtav näomassaaž on iluhooldus, mida iga naine proovima peaks. Selle asemel, et lihtsalt unistada ilusast ja noorusliku välimusega nahast, on parem asja üle ise kontroll võtta. Sirutage käed näomassaažiseadmete poole, et saada veidi lõõgastust ja ka suures koguses puhast naudingut; peaksite seda alternatiivset ravi ka oma uue vananemisvastase strateegiana kaaluma. Näomassaaži suurimaks eeliseks on asjaolu, et see on täiesti loomulik ja peaaegu tasuta.

Enne jade rulli või dermarulli valimist tutvuge esmalt ka tingimustega, mille korral näomassaaživahendid pole soovitatud. Üldiselt ei ole näomassaaži tegemine parim idee, kui teil on:

  • raske, krooniline, flegmoonne akne.
  • suurenenud lümfisõlmed või mandlid.
  • lahtised haavad või herpes.
  • purunenud kapillaarid.
  • suuõõne põletik, nt. igemepõletik.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest