Juuksepikendused: 10 juuksepikenduste hooldamise reeglit

Juuksepikendused: 10 juuksepikenduste hooldamise reeglit

Olete just juuksepikendused saanud, ning nüüd soovite teada, kuidas nende eest korralikult hoolt kanda. Lõppude lõpuks soovite neid ju kaitsta kahjustuste eest, aidata neil kaunitena püsida ja, mis kõige tähtsam, säilitada nende tugev ja terve välimus.

Kindlasti kulutasite pikenduste peale üsnagi suure summa, seega loogiliselt soovite oma uut uhket soengut nautida nii kaua kui võimalik. Sellepärast poleks eriti mõistlik oma head välimust ebaprofessionaalse hooldusega rikkuda.

Kahtlemata sõltub tulemuste eluiga nii juuksepikenduste kinnitamise meetodist kui ka loomulike juuste seisukorrast. Siiski on mõned hooldusnipid, mis suudavad märgatavalt juuksepikenduste olekut ja välimust parandada. Siin on lühike juhend, mis aitab teil juuksepikendusi perfektsetena hoida.

Juuksepikenduste hooldus: juhend

1. Täpne ja õige lahtiharutamine

Ilmselgelt vajab iga juuksetüüp harjamist ja selles pole midagi erakordset. Probleem tekib aga siis, kui kasutate selle jaoks kammi, millel on peened piid või mis tirib teie juukseid, selle asemel et neid lahti harutada.

Seetõttu on juuksepikenduste lahtiharutamiseks parem kasutada spetsiaalset harja või kammi, mis on mõeldud just selle ülesande täitmiseks. Sellised aksessuaarid kohtlevad juukseid õrnemalt ning nendega on täiesti ohutu juuksepikendusi kammida. Ärge unustage juukseid enne igat pesukorda lahti harutada. Kuidas juukseid kammida?

Ühesõnaga, tuleb esmalt juukseotsad lahti harutada. Selgituseks, kammige kõigepealt juukseotsi ning alles siis liikuge järk-järgult kõrgemale. Juuksed ei lähe sellist tehnikat kasutades sassi. Samuti ei tohi juuksepusasid tirida. Juhul kui teil on juustes pusa, eemaldage esmalt hari ning eraldage pusa ülejäänud juustest. Seejärel harutage pusa sõrmedega õrnalt lahti. Viimaks kammige lõdvenenud pusa harjaga läbi. Pidage meeles, olge ettevaatlik!

2. Lõdva krunni kandmine magama minnes

Juuksepikendusi tuleks kogu pikkuses kõigi võimalike mehaaniliste kahjustuste eest kaitsta. Kahjuks halveneb juuksepikenduste seisund kõige rohkem... magades. Põhjuseks on juuste pidev hõõrumine vastu padjapüüri. Tihtipeale võime juukseid tahtmatult sikutada, kui nende peal lamame. Seetõttu on lahtise krunni või punupatsi kandmine parim ja mugavaim viis juuste kaitsmiseks. Tänu sellele väheneb juuste kahjustumise risk oluliselt.

3. Rätikuga kuivatades olge õrn

Nagu eelnevalt mainitud on kõik mehaanilised kahjustused kuritegu juuste vastu, sest karmilt koheldes võivad juuksepikenduste ühenduskohad nõrgeneda, puruneda või lahti minna. Olenemata sellest, kuidas pikendused juuste külge kinnitati – klambri või teibiga – iga kare hõõrumine lõhub või nõrgendab ühenduskohti, mis loomulike juuste ja pikenduste vahel on.

Üks kahjustuste tüüp, millega pikendused kokku võivad puutuda, on nende rätikuga kuivatamine kohe pärast šampooniga pesemist, kui need on veel märjad ja kahjustustele vastuvõtlikumad. Rätik kraabib juuksepikenduste karvu, nõrgendades neid märgatavalt. Seega oleks parem, kui te liigse vee eemaldaksite juukseid rätiku vahel õrnalt pigistades, mitte karedalt hõõrudes. Tulemus on täpselt sama ning te kaitsete juukseid ka kahjustuste eest.

4. Hooldage juuksepikendusi õigete toodetega

Jällegi tuleb tõdeda, et juuksepikendused on kahjustuste suhtes vastuvõtlikumad, eriti just ühenduskohtade juures. Õhukeste ja õrnade juuste puhul võivad juuksed nõrgeneda aga juurte juurest, mis on koht, kust peaksid uued, tugevad ja terved juuksed kasvama. Pidage meeles, et palsamit ei tohiks kunagi ühenduskohtadele kanda, vaid hoopis pikkustele ja otstele, kus need tõenäolisemalt rohkem kahjustunud on.

Teine oluline aspekt juuksepikenduste hooldamisel on õige niisutamine. Tõde on see, et juuksepikendused kaotavad vett kiiremini kui meie enda loomulikud juuksed. Seetõttu ärge unustage pärast šampooniga pesemist alati õiget palsamit kasutada. Parim viis juuksepikenduste eest hoolitsemiseks on neile tundlikute juuste (4–5 taseme) hooldus anda.

5. Kasutage looduslikke õlisid ning tehke õlihooldust

Kui soovite oma juuksepikenduste eest kogu pikkuses hästi hoolt kanda, siis ainult mehaaniliste kahjustuste eest kaitsmisest ei piisa. Teine oluline element juuksehoolduses on juuste kaitsmine selliste väliste mõjude eest nagu kõrge ja madal temperatuur, päikesekiirgus, oksüdatiivne stress, toksiinid ja linnareostus. Lõppude lõpuks ei ima juuksed mitte ainult toitvaid, vaid ka halbu aineid. Nende tegurite tõttu halvenevad nii juuste kui ka peanaha seisund. Tasub mõista, et kui juuksed on ebaloomulikult koormatud, võivad selle tagajärjel nõrgeneda juuksesibulad, mis on juuste ehituses kõige olulisemaks osaks.

Õlide kasutamine ning regulaarse õlihoolduse tegemine mõjub juustele hästi. Ja seda tuleks teha mitte ainult pärast šampooniga pesemist, vaid lausa paar korda päevas. Tänu sellele kaitsete juuste ühenduskohti ning otsi, mis on tavaliselt kõige hapramad. Veelgi enam, juuste õlitamine tugevdab juuksesibulaid ja puhastab peanahka, taastades naha õige pH-taseme. Samuti aitab see hooldus peanahka selliste ebameeldivate vaevuste eest kaitsta nagu kõõm, liigne rasu tootmine ja dehüdratsioon. Lisaks on looduslikud õlid heaks alternatiiviks alkoholi sisaldavatele juuksehooldustoodetele, mida juuksepikenduste puhul kasutada ei soovitata.

6. Föönitage juukseid õiget moodi

Seda tüüpi juuksed peaksid kergelt niiskeks jääma, mis tähendab, et te ei tohiks neid fööniga täielikult ära kuivatada. Selgituseks, kuivatage juukseid fööniga, kuni need on 80% kuivad, ning seejärel laske neil õhu käes kuivada. Lisaks tuleks juuksepikendusi ainult kas jaheda või sooja õhuvooluga töödelda, sest liiga kõrge temperatuur lõdvestab ühenduskohti.

Sel põhjusel andke endast parim, et fööni kuuma õhuvoolu vältida ja veenduge, et tööriista kasutamise ajal hoiate seda umbes 17–25 cm kaugusel peast. Lõpetage föönitamine alati jaheda õhuvooluga, sest see sulgeb juuksekutiikulid, silub juukseid ja jätab need läikivaks. Samuti on jaheda õhuvooluga töödeldud juuksed paremini hallatavad.

Juuste kuivatamiseks kasutage ainult ioon fööni. Alustage protseduuri juurtest ja seejärel liigutage järk-järgult allapoole, kuni jõuate juukseotsteni – see tehnika aitab teil juuksekutiikulid sulgeda ning juuksesalke siluda. Föönitamise ajal proovige juukseid sõrmedega kammida. Harja kasutage alles siis, kui juuksesalgud on täielikult kuivad.

7. Ärge kammige juuksepikendusi tagasi

Juuksepikenduste tagasikammimine on samuti nende tegevuste nimekirjas, mis juukseid kiiresti kahjustab.

Tagasikammimine tekitab juustesse pusasid, mis hiljem jällegi lahti harutamist vajavad. Selle tagajärjel võivad juuksepikendused lahti tulla ning nende ühenduskohad kahjustuda. Seda silmas pidades on loogiline, et peaksite juuksepikenduste tagasikammimisest hoiduma.

8. Siluge, niisutage ning hooldage oma juuksepikendusi

Juuksepikendused kaotavad kiiresti niiskust ning nende välimus võib juba mõne nädala jooksul halveneda. Töödelge juukseid looduslike õlidega, et neile sära anda ning nende pusasse sattumist vältida. Loobuge apteegi toodetest, mis on täis sünteetilisi silikoone ja alkohole. Naturaalse õliga kaetud juuksed saavad kauni välimuse ja piisava kaitse kahjustuste eest.

9. Peske oma juuksepikendusi hoolikalt

Enne pesemist harjake juukseid korralikult ja ettevaatlikult, et vältida nende pusasse sattumist pesemise ajal. Juukseid on kõige parem duši all pesta, et vesi saaks mööda juukseid alla voolata. Veel tuleks mainida, et veesurve ei tohiks pesemise ajal väga tugev olla, sest märjad juuksekiud kahjustuvad kiiremini (juuksepikenduste puhul võivad need lahti tulla). Kasutage juuste pesemiseks alati leiget vett. Selline temperatuur on pikenduste jaoks neutraalne ning ei kahjusta neid. Viimaks vältige juuste pesemisel ringjate liigutuste tegemist. Selle asemel liigutage käsi üles-alla.

10. Ärge andke ühenduskohtadele kuumust

Pole tähtis, kas kasutate sirgendajat või lokitangi, ärge asetage kuumtöötlus vahendeid juuksejuurte lähedale, kus juuksepikenduste ühenduskohad asuvad. Samuti ärge unustage kasutada spetsiaalseid kuumakaitsevahendeid. Kõige parem on kuumtöötlust nii palju vältida kui võimalik. Mida harvemini seda teha, seda kauem juuksepikendused oma hea seisundi säilitavad.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest