Kuidas hoolitseda juuste eest magamise ajal? Teie soengu ööelu

Kuidas hoolitseda juuste eest magamise ajal? Teie soengu ööelu

Öö on teie juuste jaoks suur aeg. See on aeg, mil teie juuksed puhkavad, taastuvad ja kasvavad. Saate protsesse kas tõhustada või alateadlikult häirida. Kas teate midagi magamamineku juuksehooldusrutiinist, et nautida hommikuti vapustavat ja volüümikat soengut?

Saate oma juukseid hooldada ka öösel, kaitstes neid kahjustuste eest ja tagades juustele toitaineid. Vaadake, kuidas seda teha!

Juuste ööelu

Une ajal toimub meie kehas palju protsesse. Me pole neist sageli teadlikud. Paljud protsessid toimuvad teie peanahas, mis teeb juuste parandamise, kasvu ja tugevdamise võimalikuks. Pole ime, et öine juukseõlihooldus annab parimaid tulemusi. Juuksed elavad öösel väga kiiret elu. See on aeg, mil toitainete omastamine on kõige parem ja intensiivsem.

Öösel on väga lihtne juukseid kahjustada ja neid taastada. Olge ettevaatlik, sest magamise ajal ei ole raske juukseid kahjustada. Andke endast parim, et neid kaitsta. Peaksite teadma, mis juhtub juustega öösel ja kuidas nende eest õigesti hoolitseda.

Kas juuksed saavad öösel kahjustada?

Igal õhtul saavad (mitte ainult õhukesed, haprad) juuksed füüsiliselt kahjustada, eriti kui juuksed on pikad ja kalduvad sassi minema või kui jagate partneriga voodit. Keegi võib kogemata mõned teie juuksekarvad rebida, välja tõmmata või murda. Sellegipoolest võime enda juukseid ise alateadlikult kahjustada, kiskuda, tirida või sassi ajada – eriti kui oleme magamise ajal üsna liikuvad.

Kõige levinumad juukseprobleemid, mis on põhjustatud juuste tõhusast kaitsmisest magamise ajal, on järgmised:

  • jäljed juustel,
  • katkised otsad,
  • juuste murdumine ja rabedus,
  • juuste väljatõmbamine,
  • kuivad, säbrulised lendlevad juuksed.

Kuidas magades oma juukseid hooldada?

Vähesed naised mõistavad õhtuse juuksehoolduse tähtsust. Me jätame magamamineku juuksehooldusrutiini vahele, sest toidame ja parandame oma juukseid päeva jooksul. Oleks aga kohutav raisata kõik oma igapäevased jõupingutused öise juuksekaitse puudumise tõttu. Päevasel hooldusel ja samaaegselt öisel kahjul pole mõtet, see on kindel.

Peaksite teadma mõnda reeglit, mis kaitsevad teid erinevate öösel varitsevate ohtude eest:

  1. Te ei tohi märgade juustega magama minna, kuna need võivad rohkem murduda.
  2. Peaksite mõtlema öise soengu peale, mis ei jäta teie juustesse pusasid.
  3. Lisakaitseks juukseõli kasutamine on suurepärane idee.

Üles kinniseotud vs lahtised – ideaalne öine soeng

Kas peaksite magamiseks juuksed kinni siduma? Naised jagunevad kahte gruppi – enne magamaminekut juukseid kinnisidujad ning selle vastased. Mõlemal valikul on eelised ja miinused, mida peaksite õppima enne, kui otsustate, milline on parim uneaja soeng.

Lahtiste juustega magamine on lühikeste juuste puhul palju ohutum. Pikkade juuste puhul põhjustab nende ööseks lahti jätmine pusade ja murdumise, säbruliste ja staatiliselt lendlevate juuste või isegi hõrenemise teket. Teisest küljest on sellel lahendusel oma plussid – nahk puhkab, taastub ja puhastub, kui juuksed ei ole pingsalt kinni. Lisaks paraneb õhuvool ja tunnete end lihtsalt mugavamalt.

Seotud juustega magamine sobib eranditult pikkade juustega naistele. Juuksurid soovitavad kindlasti magada kinniseotud juustega, sest nii väldite pusade teket ja vähendate kahjustuste ohtu. Selle tulemusel on juuksed siledamad, vähem kähardunud ja kahjustusteta. Siiski on üks puudus. Kui teete pingul soengu, viib see nõrgemate juuksesibulateni ja võib põhjustada juuste väljalangemist.

Parimad magamamineku soengud

Sobiv öine soeng peab olema piisavalt lohvakas, et mitte nõrgendada juuksesibulaid ega tekitada kitsikuse tunnet. Teisest küljest peab see olema piisavalt pingul, et kaitsta juukseid füüsiliste kahjustuste eest. Siin on kõige populaarsemad magamisoengud, mis kindlasti panevad teid mugavalt tundma ja kaitsevad teie juukseid:

  • kõrge lõtv krunn pealael,
  • lõtv punutis kuklas,
  • mitte liiga pingul punutud kroon,
  • lõtv versioon inglise punutisest.

Lisaks teadmisele, millist soengut kanda, on oluline valida õiged aksessuaarid, et vältida juuste kahjustamist. Müügil on erinevat tüüpi metallist ja plastist patsikummid, tihvtid ja muud kõvad tarvikud. Pehmed patsikummid ilma metallelementideta ja Invisibobble on parim valik. Võite proovida kasutada ka puuvillast salli või vanast T-särgist välja lõigatud pikka riba. Ärge unustage, et tarvikud oleksid pehmed ja õrnad.

Uni – parim juuksur

Juuste ööseks sidumisel on veel üks eelis peale kahjustuste eest kaitsmise. See on laitmatu viis soengu kujundamiseks ja volüümi suurendamiseks, ilma et oleks vaja kuumtöötlusvahendeid. Kui te ei tea, kuidas kuumuseta laineid saada, on aeg õppida loomulike juuste lokkimise ja volüümi lisamise viiside kohta. Seda kõike sellel ajal, kui te iluund magate!

  • Lokid ja lained – juukserullid, niisked salvrätikud, pehmed rullid, puuvillane peapael kuuluvad vidinate hulka, mis võimaldavad teil une ajal ilma kuumuseta soengut teha. Niiskete juukseosade keeramine pehmete aksessuaaride ümber laseb juustel kuivada ja fikseerib lokid kogu ööks. Sellegipoolest on tõhus ka tavaline punutis, et nautida hommikuti uhkeid laineid. Tihedam palmik ja väiksemad rullid võrduvad kopsakamate lokkidega. Paksemad ja käsnjad elemendid võimaldavad luua lõdvemaid punutisi ja seega ka uhkmaid, romantilisi lained.
  • Volüümi suurendamine – kinniseotud juustega magamine võib anda juustele volüümi, ilma et peaksite neile raskust lisama. Saladus peitub õiges soengus, mis on õhukeste juuste omanike jaoks ülioluline – madal lahtine palmik võib neid kergesti koormata. Lõtv krunn pealael on parim valik, kui soovite juuksejuuri tõsta. Juuksed fikseeritakse selles asendis – nii saate hommikul pärast krunni lahti võtmist volüümika soengu. Suurte rullide paigaldamine juurtele on veel üks suurepärane idee, kuid nendega pole mugav magada.

Üleöö juukseõlihooldus

Kuidas parandada juuste seisukorda magades? Lihtsaim viis on varustada õigeid toitaineid, mis on taastumiseks hädavajalikud. Kaitse kahjustuste eest on oluline, kuid see pole kõige olulisem. Seetõttu tuleks enne magamaminekut teha juukseõlihooldusi.

Õlitamine on kodune hooldus, mis mitte ainult ei kaitse teie juukseid niiskuse kadumise ja kahjustuste eest, vaid ka toidab ja muudab need tugevamaks. Oomega-rasvhapped, vitamiinid, fütosteroolid ja muud looduslikes õlides sisalduvad võimendavad ained tungivad une ajal teie juustesse ja juuksesibulatesse. Hommikuse pesuga ilmnevad tugevad, lopsakad, säravad, siidiselt siledad ja kergesti käsitletavad juuksed.

Miks annab juukseõlihooldus parima tulemuse, kui lasete sellel öö läbi juustes seista? Õlidel on rohkem aega imenduda, need ei koorma juukseid, mõjuvad sügavamalt ja loovad kaitsekihi, mis säästab ka füüsiliste kahjustuste eest.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest