Neid asju tehes kahjustate oma juukseid! Vaadake, mis keelatud asjad teie juukseid rikkuda võivad

Neid asju tehes kahjustate oma juukseid! Vaadake, mis keelatud asjad teie juukseid rikkuda võivad

Hellitate oma juukseid palsamitega, valite hoolikalt šampoone, kannate juukseotstele seerumit ja kasutate juuksemaski kord nädalas, kuid teie juuksed on ikkagi kahjustunud, tuhmid, kräsused ja lihtsalt ei näe head välja? Süüdlaseks võib osutuda näiliselt süütu asi ja te ei pruugi sellest isegi teadlik olla. Lugege kõige elementaarsemate vigade ja keelatud asjade kohta, mis teie soengut rikuvad. Nende hulgast võite leida selle kurjategija, kes vastutab teie juuste kehva olukorra eest. Kui tunnete siit ära oma halvad harjumused siis loobuge neist esimesel võimalusel!

10 keelatud asja, mis teie juukseid rikuvad

1. Sirgendajad, lokitangid ja muud kuumtöötlusvahendid

Meie juustele ei meeldi kuumtöötlus. Kõrge temperatuur (üle 40 kraadi) kuivatab juukseid. Sirgendajatest eralduv ülikõrge temperatuur põletab juukseid pöördumatult ja lõhub sisemisi disulfiidsidemeid – kahjustused, mida ei saa parandada. Põlenud juuksed ei suuda oma õiget niiskustaset taastada, seega vältige sirgendajaid ja lokitange nii tihti kui võimalik. Kui te ilma nendeta ei saa siis kandke juustele alati kuumakaitsevahendit – naturaalset õli või valmispihusteid, mis kaitsevad kuumuse ja ülekuivanud juustesalkude eest.

2. Osad soenguprotseduurid ja keemiline töötlemine

Lisaks päriselt toitvatele ja elustavatele teraapiatele võime sageli juuste ravimiseks valida selliseid hoolduseid, mis teoreetiliselt peaksid aitama, kuid pikas perspektiivis teevad hoopis vastupidist, jättes juuksed äärmiselt kuivaks, halvendades nende vastupidavust, elastsust, põrget, läiget ja üldist välimust. Kurikuulsa keemilise töötlemise tõttu kahjustada saanud juuksed ei saa tõenäoliselt kunagi oma varasemat seisundit tagasi. Kõige sagedamini hõlmab see selliseid salongiprotseduure nagu blondeerimine, värvimine, püsilokkide tegemine, värvieemaldus ja juuksepikendused.

3. Ilmastikutingimused

Kahjuks ei ole nende vastu midagi eriti teha. Te ei saa vältida jääkülma, karmi tuult ja intensiivset päikesevalgust, mis teie juukseid kiiresti rikub. Päike ja pakane ei nõrgesta mitte ainult välist juuksestruktuuri, vaid ka seespoolseid juuksesibulaid. Selle tulemusena võivad juuksed välja langeda ning nende kasv võib olla raskendatud. Nõrgendatud sibulast ei kasva juuksekarva, mis on piisavalt tugev ja paks. Seetõttu on kohustuslik juukseid päikesevalguse, kahjuliku UV-kiirguse ja madalate temperatuuride eest kaitsta. Tänapäeval puutuvad juuksed lisaks hävitavatele ilmastikutingimustele kokku ka uute ohtudega nagu sudu, saaste ja toksiinid, mis on ohtlikud nii teie välimusele kui ka tervisele.

Pidage talvel ja suvel meeles mütsi kandmist ning spetsiaalselt disainitud saastevastaste juukselakkide ja õlide soetamist – pihustage neid alati enne õue minemist oma soengusse.

4. Hõõrumine ja tirimine (füüsilised kahjustused)

Ka näiliselt süütud tegevused võivad teie juukseid rikkuda, kui neid igapäevaselt teha - juuste hõõrumine vastu kraed, kõrvarõngaid, kaelakeed, mantlit, patja... ja liiga kitsaste mütside kandmine kahjustab juuste välisstruktuuri äärmiselt palju. Halvim kuritegu, mida oma juuste vastu toime panna, on magama minek pärast juuste pesemist ilma neid föönitamata – see on halb viga, mis annab kahjustunud juustele veelgi hullema välimuse. Karm rätikukuivatus kahjustab samuti juukseid füüsiliselt, sest märjad folliikulite soomused on hapramad ja tundlikumad ning seega nõrgemad, mistõttu nende hõõrumine rätikuga halvendab juuste seisundit, rikkudes selle loomulikku struktuuri. Pärast pesu on kõige õigem juuksed õrnalt (eelistatavalt mikrokiududest) rätikusse mähkida ja oodata, kuni see liigse vee endasse imab.

5. Vesi

Nii süütu, kuid siiski võimeline teie juukseid kahjustama: liiga suure survega vesi ning juustele kogunevad mineraalid. Sellise vee mikroosakesed põhjustavad jäikust ja takistavad teil juukseid niisutamast. Kloriidil basseinivees ning soolal merevees on samuti negatiivne mõju. Kui soovite juukseid selliste kahjustuste eest kaitsta - kasutage basseinis või meres ujumas käies spetsiaalseid pihustus- või vahtpalsameid. Kui vesi teie kodus pole piisavalt pehme, loputage oma juuksed viimasena õunasiidriäädika ning keeduvee seguga üle. See pehmendab juukseid, suurendab läiget ja tagab peanaha pH tasakaalu.

6. Stress ja halb toitumine

Juuksed saavad suurema osa toitaineid toidust, ehk kui soovite oma juukseid toita ning nende kasvu, välimust ja seisundit parandada, tuleks meeles pidada kõrge vitamiini ja mineraalainete sisaldusega toitumist. Juustele meeldivad kõige rohkem aminohapped (tauriin, arginiin, metioniin, tsüsteiin, türosiin) – need vastutavad enamasti juuste kasvu ja väljalangemise ennetamise eest. Uurige, mis toidud neid kõige rohkem sisaldavad ning tarbige neid igapäevaselt.

Pidage meeles, et kõige hullem teie naha, juuste ja küünte jaoks on tugev stress. Krooniline kurbus ja apaatia on noorusliku välimuse vaenlased – olge teadlik, et juuksed langevad intensiivse pideva stressi tõttu rohkem välja. Seetõttu proovige leida midagi, mis laseb teil vähemalt hetkeks lõõgastuda ning tundke iga päev rõõmu. Piisav uni ning tihti naeratamine – see on maailma parim nooruslikkuse eliksiir. Tasuta ja kohe saadaval!

7. Valed tooted teie juuste struktuuri ja seisundi jaoks 

Kindlasti olete märganud, et juuksed käituvad pärast igat hooldust erinevalt. Samuti pidage meeles, et teie juuksed on teatud mõttes ainulaadsed ja erinevad teie sõbra või õe juustest, seega kui miski töötab tema jaoks ei pruugi see teie jaoks töödata. Tooteid valides arvestage ainult oma enda juuste heaoluga. Võtke arvesse oma juuste poorsus ja nii juurte kui ka otste välimus, ning valige oma juuksetüübile vastavaid tooteid. Kui teil on sellega raskuseid siis tehke veebis juuste poorsuse test või saage professionaalne näpunäide juuksuri või trikoloogi käest.

Pidage lihtsalt meeles alati tasakaalu hoida ning mitte kunagi oma juukseid liigse tootega ületöödelda või koormata. Vahud, geelid, spreid ja muud soengutooted põhinevad alkoholil ning aitavad seega kaasa juuste kehvemale seisukorrale, tuhmile toonile, murdumisele, dehüdratsioonile.

8. Magamine märgade juustega

Mõnikord pole meil aega lasta juustel täielikult õhu käes kuivada. Võib juhtuda, et peseme juukseid hilja ja soovime pärast pikka tegusat päeva võimalikult vara magama minna. Niiskete juustega magama minek – nagu eelnevalt mainitud – on üks suurimaid juukseid kahjustavaid tegureid. Paljud isegi ei tea, kui hävitavalt see nende juustele mõjub. Ma ei pea silmas ainult juuste murdumist ja kräsulisi rahutuid salke. Märjad juuksed kahjustuvad kergemini ning padja vastu hõõrumine võib tervele juuksestruktuurile põhjustada mikrokahjustusi, mis omakorda toob kaasa tõsiseid pikaajalisi probleeme. Seetõttu on fööni ​​jahe õhuvool ja lõdva krunn, punupats või hobusesaba parem lahendus.

Samuti peaksite meeles pidama, et märgadele juustele ei meeldi karmid liigutused. Sassis juukseid lahti harutades tehke seda ettevaatlikult ning selle asemel, et neid tõmmata ja tirida, kammige neid õrnalt kasutades laiade piidega puidust kammi.

9. Valed harjamise ja soengu rutiinid

Juuste harjamine on vägagi oluline tegevus, mis – kui seda õigesti teha – niisutab (määrides laiali kaitsva rasu), masseerib peanahka ja suurendab verevoolu, viies rakkudesse hapnikku, stimuleerides juuksesibulaid ja käivitades juuste kasvu. Siiski, selleks, et kammimine oleks pigem niisutav kui kahjustav, peate õppima, kuidas juukseid õigesti harjata ja valima õigeid tarvikuid. Pidage meeles, et te ei tohi juukseid tirida – olenemata sellest, kas need on märjad või kuivad.

Olge õrn ja alustage juukseotstest, et vältida sõlmede ja pusade tekkimist. Juuksurid soovitavad tavaliselt looduslike harjastega kamme: harjamise ajal puudutavad harjased peanahka, masseerivad seda ning vabastavad ja määrivad rasu juustesse laiali. Juuksurid usuvad, et parimaks juuksepalsamiks on rasu. Veelgi enam, peanaha massaaž suurendab peanaha verevoolu, mis intensiivistab toitainete omastamist ning selle tagajärjel kiirendab nii uute juuste kasvu kui ka tugevdab juba olemasolevaid juukseid.

10. Peanaha hooletusse jätmine

Vähesed inimesed teavad, et peanahk on juuste kõige olulisem element. Terve peanahk on nagu viljakas muld taimede jaoks. Lõppude lõpuks on see "koduks" juuksesibulatele - juuste osa, mis vastutab korraliku ja terve kasvu eest. Juuksesibul on nagu juhtimiskeskus või "juuste tehas". Kui teie peanahk on tähelepanuta jäetud, kuiv või must - ei suuda juuksesibulad korralikult oma tööd teha. Asja teeb hullemaks see, et on olemas tooteid, mis ladestuvad juuksejuurtele ning takistavad juuste õiget kasvu. Kui soovite kauneid juukseid, mõelge esmalt põhiasjadele: puhastage peanahka kas professionaalse koorija või tavalise koduse juukseõlihooldusega.

Kuidas taastada kiiresti juuste seisund ja sära?

Kõik ei soovi minna trihholoogi vastuvõtule või kallitesse juuksekliinikutesse protseduuridele. Kas on võimalik kodus juukseid professionaalselt tervendada? Õnneks on! Kodune juukseõlihooldus on ohutu ja kõiki juukseprobleeme lahendav. See elavdab ja taastab juuksetüve, samuti puhastab ja leevendab peanahka, toidab juuksesibulaid, suurendab volüümikate juuste (taas)kasvu ja väldib hõrenemist. Juukseõlihooldus on ideaalne ravi ka pärast suve- või talveaega, kui oled hooajalise juuste väljalangemisega kokku puutunud.

Tõhusaks raviks on ka professionaalsed juuksemaskid (ideaalis keratiini ja argaaniaõli sisaldavad) või taaselustavad ampullid. Enne ostmist veendu siiski, et neid saab kanda peanahale ja need ei sisalda parabeene ega silikoone.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest