Näo puhastamine õlidega. 10 olulist küsimust ÕPM-i kohta

Näo puhastamine õlidega. 10 olulist küsimust ÕPM-i kohta

ÕPM on viis, kuidas täiuslikult puhas nahk saada. Näo puhastamine õlidega on imeline rituaal, mis tänapäeval aina trendikamaks muutub. Hea uudis on see, et ÕPM ei ole üldse tülikas, eeldusel, et teate vastuseid 10-le kõige olulisemale küsimusele, mis puudutavad meigi ja muude mustuste eemaldamist õlidega. Uurige, miks on ÕPM ületamatu ja üks parimaid näohoolduse vorme ning mida on vaja selle õigeks teostamiseks.

1. Mis on ÕPM?

ÕPM on märkimisväärselt tõhus ja üsna ebatüüpiline näopuhastusmeetod. Selle teostamiseks kasutatakse ainult õlide segu, mis näole kanda tuleb. Naturaalsete õlidega kaetud näole õrnalt massaaži tehes puhastub nahk põhjalikult. Õlid koguvad näolt ära kõik võimalikud mustused, toksiinid ja kosmeetikatoodete jäägid. Kuna "õli eemaldab õli", on segud head liigse rasu eemaldamiseks ja seborröaga võitlemiseks ning naha lipiidide tasakaalu taastamiseks (need taastavad lipiidide taseme kuiva naha korral).

2. Miks on ÕPM parem kui teised näopuhastusmeetodid?

Tuleks mõista, et õlid on midagi enamat kui lihtsalt tugevatoimelised puhastusained. Selgub, et näonaha puhastamine õlidega on meetod, mis välistab täielikult kahjulike puhastusainete kasutamist näohoolduses.

Tänu ÕPM-ile saab näonahk oma tugevuse tagasi. Selle mikroskoopiline lipiididest kaitsekate on üles ehitatud nii, et vesi aurustub aeglasemalt naha sisemistest kihtidest. Pealegi ei häiri õlid naha tasakaalu, nagu võib juhtuda tavaliste näogeelide puhul, seega nahk võidab rohkem kui kaotab. Tavalisi näopuhastusgeele kasutades peab nahk oma kaitsekihi hiljem taastama. Tüüpilistele apteegitoodetele lisatud puhastusained häirivad naha pH-d, mis julgustab nahka liigselt rasu tootma. Samuti ärritavad sellised kaubanduslikud tooted tihtipeale nahka ja häirivad selle nõuetekohast toimimist.

3. Rasune nahk: kas õlid ja ÕPM on selle jaoks head?

Naha puhastamine looduslike õlidega on üks parimaid nahahooldusrutiine. Kuigi see kõlab naeruväärselt, tuleb see rasvane aine liigse rasu eemaldamisega väga hästi toime. Regulaarselt õliga puhastamise tagajärjeks on rasunäärmete töö normaliseerimine, puhas nahk, nahapooride vähenemine ja kokkutõmbumine ning komedoonide elimineerimine. Rasusele nahatüübile on olemas eraldi grupp õlisid, mis sellele kõige paremini sobivad, ning samuti on olemas need, mis teistele nahatüüpidele sobivad. Uurige, kuidas õli näonahatüübiga sobitada ja looge oma õlisegu, mis pakub teie jumele õiget hooldust.

4. Kas on tõsi, et ÕPM aitab akne vastu võidelda?

Jah, eeldusel, et teie akne põhjuseks on ebaõige nahahooldus ja invasiivsete, tugevalt kuivatavate preparaatide ja silikoone sisaldavate näokreemide kasutamine, mis naha tuhmiks jätavad. Kui rasuse näo raviks kasutatav looduslik õli on sobilik, suudab see aknet ravida, nahka rahustada, aknejärgseid arme ravida ja värvimuutusi eemaldada. Samuti takistab see akne taasilmumist.

Kahjuks ei aita ÕPM teil aknega päris hüvasti jätta, kui nahahaiguse põhjuseks on tasakaalustamata hormoonide tase. Sel juhul peate pöörduma arsti poole.

5. Kas ÕPM võib rasuse või aknele kalduva naha seisundit halvendada?

See on võimalik, eriti kui ÕPM-i jaoks kasutatavad õlid ei sobi nahaga kokku või kui nahk ei talu neid hästi. Halva tulemuse põhjuseks võib olla ka liiga kuuma või liiga külma vee kasutamine või liiga kare rätik, millega tugevalt hõõrudes levib põletik üle kogu naha laiali.

Tegelikult oleneb kõik akne tüübist, seega kui soovite oma naha eest õigesti hoolitseda, on targem spetsialistiga aeg kokku leppida, et saada nõuandeid oma nahahaiguse tüübi ja selle ravi kohta.

6. Mida on ÕPM-i läbiviimiseks vaja?

  • Rätik – selle valimine on väga lihtne. See peab olema õrn ja imav, mitteärritav ega tohiks põletikke levitada. Looduskosmeetika poodides leiduv musliinlapp on kõige populaarsem. Teist tüüpi kangad sobivad samuti hästi, näiteks puuvillased lapid. Seega, kui teil juhtub kodus olema puuvillane riie, siis musliini asemel võite seda ÕPM-i läbiviimiseks kasutada.
  • Kandjaõli – parim, kui see on kerge, lihtsasti eemaldatav ja sobib teie nahatüübiga. Põhimõtteliselt võite ÕPM-i läbiviimiseks kasutada õlisid, mis on universaalsed ehk sobivad peaaegu kõikidele nahatüüpidele. Sellised õlid on näiteks: jojobaõli, vananemisvastane argaaniaõli, makadaamiaõli, aga ka erakordselt õrn magusa mandli õli.
  • Puhastusõli – ÕPM-i kuningaks on ilmselgelt kastoorõli, mis on ideaalne naha puhastamiseks. Üksinda kasutades ei pruugi kastoorõli aga nii tõhusalt toimida: sellel on kuivatavad omadused ja selle eemaldamine näolt võib olla üsna tülikas.
  • Täiendav õli (valikuline) – siit nimekirjast leiate need õlid, mis on näiteks kandjaõlidena kasutamiseks liiga kallid, või mida ei pea kasutama suurtes kogustes. Samuti võivad nendel õlidel olla täiendavad hooldusomadused. Näiteks tamanuõli peetakse tugevaimaks akne vastu võitlemisel, avokaadoõli aga varustab nahka vitamiinidega. Tänu sellele on ÕPM-segul tugevam ja mitmeotstarbelisem toime.
  • Mahuti/kauss – vajate seda eset, et ÕPM-i jaoks kasutatavad õlid omavahel kombineerida ja kokku segada.
  • Pudel – kasutage seda ÕPM-i õlisegu hoiustamiseks. Parim, kui kasutate tumedast klaasist pudelit. Tänu sellele kaitsete õlisid päikese ja rääsumise eest.
  • Mõõtetops – vajalik, et õlisid õiges koguses lisada.

7. Kus ÕPM-i segu hoiustada tuleks?

Parim, kui valate ÕPM-i segu tumedasse klaaspudelisse. Nagu eespool mainitud, aitab see kaitsta segu omadusi, mida päikesevalgus rikub.

8. Kas saan ÕPM-i ka ilma kastoorõli kasutamata läbi viia?

Jah, ÕPM-i saab läbi viia ka ilma kastoorõlita ning asendusõli on teie enda valikuline. Sel juhul tuleb kasutada oma teadmisi konkreetsete õlide omaduste ja teie naha reaktsioonide kohta.

Kastoorõli kasutatakse ÕPM-i jaoks kõige sagedamini, kuna sellel on parimad puhastusomadused. See on tingitud kastoorõli struktuurist, mille molekulid on sarnased inimese keratiiniga (valk, mis on meie naha peamine koostisosa). See omadus võimaldab kastoorõlil nahka sügavuti ja väga tõhusalt puhastada. Siiski tuleks seda kandjaõliga lahjendada, sest puhtal kujul nahale kandes võib see nahka kuivatada. Lisaks võib kastoorõli eemaldamine näolt olla üsnagi tülikas, kui seda ei kombineerita teiste õlidega.

9. Mida veel peale vee ÕPM-i õlide eemaldamiseks kasutada saab?

Nagu ka kõikide teiste hoolduste puhul, on ÕPM-i samuti võimalik muuta. Näiteks võite õli eemaldamiseks vee asemel kasutada ravimtaimede infusiooni. Kummeli-, korte- või nõgeseekstrakt hooldab nahka ja varustab seda väärtuslike mineraalidega. Taimeekstraktid võitlevad ka liigse rasu tootmisega ja leevendavad ärritusi. Kui teie nahk on aknele kalduv, on hea mõte pesemiseks kasutada lavendlileotist. Samuti saate oma igapäevast nahahooldust rikastada kadaka, roosi, neroli või lavendli taimsete destillaatidega.

Kui soovite veelgi puhtamat nägu, segage õli sisse ka mett või kasutage ÕPM-i viimase sammuna ainult mett. Lühidalt, kandke see näole ja eemaldage lappi kasutamata.

Veel üks hämmastav meetod õlide eemaldamiseks ilma veeta on Aleppo seebi kasutamine. Viimase sammuna pange lapp ära (loputage see pärast igat ÕPM-i korralikult ära, et vältida bakterite kogunemist) ja eemaldage õli Aleppo seebi abil. Viimase meetodina võite lapi kasutamisest täielikult loobuda ja õlid ainult Aleppo seebiga maha pesta. See alternatiiv sobib ideaalselt neile, kellel on aknega probleeme.

10. Kui sageli tuleks ÕPM-i läbi viia?

ÕPM on meetod, mille eesmärk on tavalist näopuhastust asendada, seega tuleks seda teha nii õhtuti kui ka hommikuti. Mõne nädala jooksul hakkate oma näo välimuses ja seisundis tohutut muutust märkama.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest