Prillidega sobivad soengud. Kuidas sobitada soengut raami kuju ja värviga?

Prillidega sobivad soengud. Kuidas sobitada soengut raami kuju ja värviga?

Paljudele inimestele tekib probleeme retseptiprillide kandmisega. Siiski leidub ka neid, kes arvavad, et saladus peitub raamide õiges sobitamises juuste värvi ja soenguga (või vastupidi). Kas tead, kuidas valida prillidega ideaalselt sobivat soengut, mis oleks elegantne ja ei rikuks kandja stiili?

Tegelikult on stiil väga individuaalne. Igal inimesel on oma stiil, mis peegeldab suuremal või vähemal määral tema isiksust ja iseloomu. Me võime seda rõhutada sobivate riiete ja soenguga. Prillid näivad sageli üleliigse elemendina. Päikeseprillidega on lihtsam, sest need saab alati eest ära võtta, samuti võib neid kanda pealael. Mida teha, kui peame kogu aeg retseptiprille kandma?

Enne kui asendad need kontaktläätsedega, tutvu parimate soengutega, mis sobivad sinu prillidega. Vaata, kas tukk sobib prillidega ja milline soeng näeb välja kõige kaunim. Võibolla leiad endale midagi sobivat ja avastad, et prillide kandmine ei olegi nii halb. On aeg kohelda neid kui igapäevase riietuse elementi!

Prillid ja juuksevärv. Kuidas raame valida?

Sageli otsustatakse konkreetse raami kasuks, kuna see sobib silmade värviga. Kuid me unustame, et juuksed on nähtavamad. Pea meeles, et juuste värv on prilliraamide valikul väga oluline. Sõltumata sellest, kas prillide kõrval lehvivad värvitud või naturaalsed kiharad, peavad need üksteisega sobima. Kas sa tead, kuidas prille soenguga sobitada?

  1. Soe blond - meekarva ja helepruuni juuksed sobivad suurepäraselt peaaegu kõigi soojade toonidega. Soojad blondid toonid sobivad korallroosade ja punaste, särtsakate roheliste või beežide raamidega.
  2. Jahe blond - külmemates, hallikates või tuhastes toonides juuksed ei sobi kokku kuldsete ega kollaste raamidega. Päikeselised toonid tuleks asendada klassikalise musta, halli või jaheda beežiga, võibolla ka beebiroosa või lilla värviga.
  3. Soe pruun – tumedamate ja soojemate pronksikarva juuste omanikud võivad raamide valikult olla väga tänulikud. Nad saavad valida erinevate punaste toonide (mahagon, burgundia), aga ka roheliste, beežide ja kreemikate raamide seast. Neile ei sobi ainult valged ja hõbedased raamid.
  4. Jahe pruun - kõik jahedad pruunid juuksed, alates hallikast ja lõpetades sarapuupähkli või tumeda šokolaadiga, näevad suurepärased välja musta värvi raamidega. Sinised või roosad prilliraamid võivad jahedate pruunide toonidega samuti head välja näha.
  5. Punane - punaste toonide rikkalik värvipalett pakub raamide valikul hulgaliselt võimalusi. Kõik tugevate värvide armastajad saavad oma isikupära näidata tumeroheliste või siniste prillidega. Juuksevärviga sarnanevad toonid, neutraalne beež või klassikaline must sobivad samuti hästi.
  6. Must - musta värvi juuksed ei pea tingimata olema süsimustad, neil võivad olla ka pruunid (soojad) või sinised (jahedad) varjundid. Prillide valimisel tasub meeles pidada kontrasti. Sobivad nii klassikaline punane, valge kui ka tugevad sinised toonid.
  7. Hall või valge - võib tunduda, et nii heledate juuste puhul on valikuvõimalusi vähe. See on tõest kaugel. Halli ja valget ilmestavad heledad või läbipaistvad raamid. Tumesinised, kirsipunased või mustad raamid näevad samuti head välja. Vältida tuleb vaid kollaseid ja pruune toone.

Kuidas valida prillidega sobivat soengut?

Halvasti sobiv soeng on probleem, mis muudab igapäevase prillide kandmise paljude jaoks vastumeelseks. Millised soengud aitavad kummutada müüti, et prillid rikuvad stiili? Esmalt leia prilliraamid, mis sobivad sinu näokujuga, seejärel vali õige soeng. Prillidega hästi sobivaid soenguid on mitmesuguseid, kuid põhimõte on lihtne - soeng peab vastama raami kujule.

  1. Ümarad raamid - nn John Lennoni raamid või muud ümmargused raamid sobivad hästi nii lühikeste kui ka pikkade, sasitud juustega. Nendega sobivad ka rannalained.
  2. Kassisilma kujuga raamid - asümmeetrilised raamid (ülevalt laiemad, alt ümardatud) sobivad ideaalselt 1920ndate, 1930ndate või 1940ndate aastate soengutega - pealae krunnid, lokid ja kõrged kontsad.
  3. Paksud raamid - paksude raamidega Wayfarer stiilis prillid näevad head välja lõdva hobusesaba või ühele küljele seatud palmikuga. Need sobivad ka siledaks kammitud kõrge hobusesabaga.
  4. Nelinurksed raamid - need on ühed vähestest, mille kuju ei sobi tukaga. Ideaalne soeng kandiliste raamide jaoks on klassikaline bob.
  5. Nohikuraamid - nagu nime järgi arvata võib, sobituvad nn nohikuraamid kõige paremini koolisoengutega. Ilusad on ülespandud soengud ja lahtiste salkudega hobusesabad.

Parimad soengud prillikandjatele. Kuidas juukseid stiliseerida?

  • Elegantne bob - klassika töötab igal juhul, ka siis, kui tegemist on prillikandjatele mõeldud soengutega. Bob või selle pikem versioon (nn lob või long bob), mis ei nõua palju vaeva, rõhutab ideaalselt nägu ja sobib prillidega. Sõltuvalt raami kujust võib klassikalist bob'i kombineerida tukaga, kuid mitte kunagi külgtukaga. Lihtsa ilmega ei saa mööda panna.
  • Pealae krunn - ilmselt kõige seksikam soeng päikeseprillidega kandmiseks on nn lohakas krunn ehk suur, hooletult stiliseeritud krunn pealael. Kõige paremini töötab see siis, kui mõned lahtised salgud langevad ümber näo, nt kõrvade juures. Kui lohakas krunn ei ole sinu stiil, siis siledaks kammitud pealae krunn näeb sama hea välja. Oluline on, et see püsiks kõrgel.
  • Pikad lained - lainelised juuksed ja õigesti sobitatud raamid  annavad vau-efekti. Laineid saab teha ka keskmise pikkusega juustesse, kuid kõige muljetavaldavamad on pikad lokid. Väga siledad ja korrastatud lokid prillidega ei sobi, seega on parim valik veidi lohakad, rannastiilis lained. Kõige muljetavaldavama efekti saavutamiseks peaksid kasutama suuri juukserulle, juuksevahtu ja ... oma käsi.
  • Pixie juukselõikus - prillidest tuleneva tagasihoidliku välimuse lõhkumiseks tasub kaaluda pixie lõikust. See on ettepanek tugeva isiksusega naistele. Lühike soeng ja prillid ei pea olema igav kooslus. Piisab sellest, kui see on korralikult järku lõigatud ning ees on pikemad salgud. Pixie soeng rõhutab ideaalselt näokuju, paljastab kaela ja mis kõige tähtsam, sobib prillidega.
  • Paks palmik - väga lihtne soeng paksu ja sirge raamiga prillidele on ühel küljel asetsev palmik. Pea meeles, et kuklal asuv punutis prillidega sama hästi kokku ei sobi. Palmik peaks olema paks ja veidi lohakas. Taolise efekti saavutamiseks võib punuda lainelisi juukseid, millele on eelnevalt lisatud volüümi, näiteks juuksevahuga või granadilliõliga.

Kas tukk sobib prillidega?

Ekslikult arvatakse, et tukk ja prillid ei ole väga harmooniline kooslus. Selgub, et tukaga soeng võib sobida ka tumedate ja paksude raamidega. Loomulikult ei näe iga kombinatsioon hea välja.

Prillikandjatele sobivad kõige paremini need soengud, kus tukk on sirge ja järgutatud otstega. Küljele kammitud stiil ei pruugi prillidega sobida (jääb ette, tõmbub krussi). Ideaalne tukk peaks ulatuma veidi üle prillide ülemise serva. Liiga pikk tukk varjutab prille või jääb raamide alla ja ärritab silmi. Vastus küsimusele, kas tukk sobib prillidega, on lihtne: jah, kuid ainult korralikult lõigatud ja stiliseeritud tukk. Katseta erinevaid soenguid ja otsusta ise.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest