Tee ise: Parimad kodused juuksemaskid

Tee ise: Parimad kodused juuksemaskid

Sul on vaja juuksemaski, aga sul pole aega ostlemiseks? Siis leiad lahenduse köögist. Köök on tõeline ilulabor, kas teadsid seda? Kasutades mett, munakollast või aaloed, saad valmistada äärmiselt tõhusa, toitaineterikka ja juukseid parandava hoolduse. Millised on kodused juuksemaskid? Kas need on paremad kui apteegitooted? Kuidas valmistada head DIY juuksemaski, kasutades toiduaineid?

Millised on looduslikud juuksemaskid ja kas need on ka parimad?

Looduslikud juuksemaskid ei sisalda sünteetilisi aineid, kuid sisaldavad looduslikke toimeaineid, mis elustavad juukseid. Kodused maskid võivad olla 100% looduslikud, samas kui valmistooted sisaldavad alkohole, stabilisaatoreid ja emulgaatoreid, mis pikendavad kosmeetikatoodete säilivusaega. Valmismaske saab tavaliselt säilitada kuni kolm kuud pärast avamist. Kahjuks ei sobi need tavaliselt peanahale kasutamiseks.

Enda poolt valmistatud maskidel on palju lühem säilivusaeg - need tuleks kohe ära kasutada. Järgmine kord, kui soovid juuksemaski juustele kanda, haara lihtsalt köögist värskeid koostisosi ja tee ise uus mask. Kodused juuksemaskid toovad kasu nii juustele kui ka peanahale. Kuna neid saab kanda ka peanahale, on mõju intensiivsem.

Juuksemaskid - kodused või professionaalsed?

Ise tehtud mask on palju erilisem. Sina ise kontrollid tootmisprotsessi, nii et saad täpselt teada, milliseid koostisosi see sisaldab, ning milline on selle kvaliteet.

Teiseks saab kodust juuksemaski ideaalselt kohandada vastavalt juuksetüübile ja -seisundile. Sa ei riski olukorraga, kus ostad suure purgi maski, mis osutub sinu juuksetüübile ebasobivaks ja kogub lihtsalt tolmu sinu vannitoa riiulil. Hea on see, et saad iga kord teha erineva maski, valides erinevaid koostisosi ja kontrollides, millised neist koostisosadest toimivad sinu juustele kõige paremini. Munamask või see, mis sisaldab pagaripärmi? Piiranguid ei ole.

Teine erinevus seisneb ohutuses - omatehtud maskid on ohutud ja looduslikud. Poemaskid sisaldavad sageli parabeene, silikoone ja - kosmeetikatoodetes levinud - lühikese ahelaga alkohole, mis kuivatavad juukseid ja põhjustavad peanaha ärritust. Kui sa ei ole vilunud INCI-de lugemises ja analüüsimises - siis omatehtud mask on parem valik, sest sa oled teadlik juuksehoolduses sisalduvatest ainetest, koostisainete ohutusest ja looduslikkusest.

PARIMAD KOOSTISAINED ISETEHTUD JUUKSEMASKIDE SISSE - MIDA VALIDA?

PÄRM - biotiini, B-vitamiinide, tsingi, seleeni, vase, kaaliumi, kaltsiumi, kromiidi ja fosfori allikas. Tugevdab juukseid, muudab juuksesibulad folliikulites  kindlalt juurduvaks, takistab juuste väljalangemist, kiirendab juuste kasvu.

MUNA - munakollane parandab juuste seisundit, kuna sisaldab letsitiini, mis tugevdab ja niisutab juukseid. Seevastu munavalge takistab juuste murdumist ja suurendab volüümi. Lisaks on munakollane looduslik emulgaator, mis seob maski koostisosi, samuti sisaldab see rohkesti sulfaati, mida leidub keratiinis - juuste loomulikus ehitusplokis.

ÕLID - moodustavad juukseid parandavate rasvhapete, fütosteroolide ja flavonoidide allika, parandavad suurepäraselt juuste seisundit, toidavad juuksesibulat, takistavad juuste väljalangemist, kiirendavad juuste kasvu. Kõige väärtuslikumad õlid, mida maskides kasutada on: kookosõli, riitsinusõli, argaaniaõli ja oliiviõli, kuid kindlaid reegleid ei ole. Võid vabalt segada erinevaid õlisid ja testida, millised neist on sinu jaoks parimad koostisained juuksemaskides kasutamiseks. Juukseõlihooldus on paljude inimeste jaoks nagu mask. Neile meeldib valmistada hästi välja valitud õlidest segu, mis - sarnaselt maskile loputatakse pikema aja möödudes juustest välja.

AVOKAADO - sisaldab üle 20 vitamiini ja mineraali, sealhulgas A-, K-, C-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6- ja E-vitamiini ning kaaliumi, foolhapet, magneesiumi, vaske, rauda, tsinki ja fosforit. Avokaado on uskumatult toitev juuksehoolduses. See tugevdab juukseid, hoiab tagasi juuste väljalangemist, ravib murdumist ja lisab tihedust. Veelgi enam, külmpressitud avokaadoõlis säilivad kõik puuvilja omadused.

ALOE VERA - niisutav aine, mis niisutab, tõmbab vett ligi ja lukustab selle juustes. Aloe silub juukseid ja sulgeb kutiikulid, lihtsustab kammimist, tugevdab kahjustatud juukseid ja lisab juustele imelist läiget, samuti hoiab ära staatilist laengut. Lisaks sellele tugevdab see kõõmavastast ravi. Aloe on polüsahhariidide, A-, B- ja C-vitamiinide, karotiinide ja mineraalide (kroom, magneesium, mangaan, kaltsium, naatrium, raud, vask, fosfor, tsink) allikas.

LINASEEMNED - sisaldavad palju vitamiine (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), valke, kiudaineid, mineraalaineid nagu raud, magneesium, kaltsium ja tsink. Tänu sellele, et linaseemned on täis toitaineid, tagavad nad juuste maksimaalse tugevnemise, niiskuse, volüümi ja sära. Juuksed kasvavad kiiremini ja saavad loomuliku läike, värv ei tuhmu.

MESI - tugev antioksüdant, mis tugevdab ja taastab kahjustatud juukseid. Käivitab juuste kasvu, vähendab murdumist, ennetab peanaha infektsioone, on antiseptilise toimega, parandab värvitud, üle töödeldud ja väga kuivi juukseid.

HÜALUROONHAPE - peamine koostisosa naha ja juuste hoolduses. Niisutab ja seob veemolekule, nii et see kaitseb kahjustuste ja kuivamise eest. Hüaluroonhape on looduslik koostisosa kõigis inimkeha kudedes. Sobib ideaalselt kuivadele juustele, kaitseb neid hävimise eest. Toodetele lisatud hüaluroonhape vähendab puhastusvahendite kuivatavat toimet.

BANAAN - A-, B-, C-vitamiini ja rohke E-vitamiini allikas, mis parandab juukseid, stimuleerib folliikuleid ja hoiab peanaha tervena. Banaanid sisaldavad üsna palju mineraalaineid - tsinki, rauda, kaltsiumi ja kaaliumi -, mis võitlevad kuivuse ja juuste väljalangemise vastu. Nad on tugevad antioksüdandid ja taastavad tõhusalt kahjustatud juukseid.

VEDEL PARAFIIN - see parandab koheselt juuste välimust, lisab siledust ja sära, muudab juuksed taltsutatuks. Vedel parafiin jätab mikroskoopilise kihi, mis koguneb juustele ja tihendab veidi juuste struktuuri, suurendab volüümi ja vähendab juuste sassi minemist. Vedel parafiin hoiab ära ka juuste staatilise lendlemise. Kahjuks võib see juukseid raskemaks muuta ja ärritada peanahka.

ŽELATIIN - muutust toov looduslik laminaat, mis suurendab läiget, silub juukseid ja muudab need kohe paremaks. Želatiin on valgu, kollageeni, allikas - oluline tugevate juuste jaoks, vähendab katkemist ja takistab juuste väljalangemist.

DIY - PARIMAD KODUSED JUUKSEMASKID

Kodune pärmipõhine juuksemask

  • pool pakki pärmi
  • 1 lusikatäis tavalist jogurtit või sooja piima
  • 1 teelusikatäis naturaalset mett

Sega kõik koostisosad omavahel läbi, kuni saad ühtlase võisarnase segu. Kanna mask juustele, masseerides seda ka peanahale. Sinu otsustada on kas kanda seda kuivadele või niisketele juustele. Masseeri õrnalt oma peanahka, et stimuleerida verevoolu - see on lõõgastav ja paneb toitained kiiremini peanahka imbuma. Lõpuks pane rätik või dušimüts juustele peale ja jäta mask umbes tunniks mõjuma. Tunni aja möödudes pese juuksed.

Kodune õlipõhine juuksemask

See on maailmas tuntud kui lihtsalt juukseõlihooldus. Õlide pealekandmisel juustele ja peanahale pea meeles, et need peavad sobima sinu juuksetüübiga ehk juuste poorsusega. Võid ise segada kokku looduslikke õlisid või valida professionaalse valmis õlide segu, nt üks kolmest versioonist: Nanoil Hair Oil.

Kodune munast valmistatud juuksemask

Sega munavalge ja munakollane (1 või 2 muna, pikemad juuksed vajavad rohkem toorainet), et saada sile mass. Kanna seda juustele ja peanahale, jättes see pähe umbes 20-30 minutiks. Seejärel loputa see külma veega põhjalikult välja ja pese juuksed šampooniga. Viimasena võid julgelt kasutada lemmik juuksehooldusvahendit või kasutada omatehtud juuksehooldusvahendit.

Munamaski võib intensiivsema toime saavutamiseks segada teiste looduslike koostisosadega, nt loodusliku õli, linaseemne geeli, tavalise jogurti või aaloega. Kombineeri neid õiges vahekorras, et mask ei muutuks liiga vedelaks.

Kodune meepõhine juuksemask

  • 1 lusikatäis mett
  • 50 ml sidrunimahla

Sega koostisosad kokku ja kanna need juustele (kui mask ei ole kõiki juukseid katnud, sega mett ja sidrunimahla uuesti samades kogustes). Kanna hooldus niisketele juustele ja peanahale - see DIY mask hapestab tõhusalt peanahka ja hoiab pH-tasakaalu, nii et juuksed ei ole enam rasused, samas kui nahk püsib puhas ja värske. Pese mask maha umbes 15-20 minuti pärast.

Rikasta oma meemaski, lisades teisi tooteid, nt purustatud banaani või oliiviõli (kuumutage õli umbes 40 kraadini) ja hüaluroonhapet, mis suurendab niiskustaset.

Kodune avokaadopõhine juuksemask

Avokaadohooldus on juukseid toitev ravi, mis muudab juuksed läikivamaks ja siidiselt siledaks. Seda omavahel kokku:

  • keskmise suurusega avokaado
  • 2-3 lusikatäit oliiviõli
  • lusikatäis sidrunimahla
  • (valikuliselt) 1-2 lusikatäit riitsinusõli

Valmistamismeetod: purusta avokaado kahvliga või purusta see blenderis, et saada sile viljaliha. Lisa ülejäänud koostisosad. Kanna mask juustele ja peanahale, loputa see 20-30 minuti pärast välja ja kasuta pehmet (looduslikku) šampooni.

Kodune aaloepõhine juuksemask

  • 2 lusikatäit aaloemahla või -geeli
  • 2 lusikatäit kookosõli
  • 2 lusikatäit mett (soovi korral)

Sega kõik koostisosad kokku (kookosõli on üsna tahke, seega kuumuta seda veidi, et see muutuks vedelamaks). Jäta mask juustesse umbes 30 minutiks ja seejärel loputa see välja ning pese juuksed põhjalikult.

Kodune linaseemne (linaseemne geel) juuksemask

Linaseemne geel on kõige lihtsamini valmistatav isetehtav juuksemask. Vala 4 lusikatäit linaseemneid sooja veega üle. Mida pikemad on juuksed, seda rohkem geeli ja seemneid on vaja, et juuksed ja peanahk ühtlaselt kaetud oleksid. Pane segu ööseks seisma. Kui ärkad, on linaseemne geel valmis kasutamiseks. Nõruta geel seemnetest (seemned võid alles jätta, kasuta neid julgelt naha koorimiseks.) Kanna geel juustele ja peanahale. Linaseemne mask toimib natuke nagu juuste sirgendamine. Saad maski tulemust veelgi tõsta, kui segad geeli sisse ka mee, külmpressitud õli, hüaluroonhapet või sidrunimahla.

Kodused juuksemaskid - mida nende rikastamiseks veel lisada?

On veel palju retsepte isetehtavate juuksemaskide ja -ravi jaoks. Kõik sõltub sinu kui juuksemaski tegija leidlikkusest ja kujutlusvõimest. Paljud inimesed rikastavad oma juuksemaske eeterlike õlide, taimehüdroolide, taimeteede, looduslikke savide või vitamiinidega. Kui oled aga juuksemaskide valmistamisel algaja staatuses, siis alusta vaid mõne koostisosa kasutamisega, et teada saada, kas sinu juustele meeldib antud hooldus. Nii saad kergesti välistada ka koostisosad, mis sinu juustele ei sobi. Katseta, ning leia endale lemmik hooldusvahendid.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest