Juuksemaskid: Erinevad tüübid, mõju, arvamused ja koostisosad. Milline on parim juuksemask?

Juuksemaskid: Erinevad tüübid, mõju, arvamused ja koostisosad. Milline on parim juuksemask?

Juuksehooldusrutiin on midagi enamat kui pesemine, harjamine ja kuumtöötlemine. Juuksehooldus tähendab sihipärast tegevust, mille eesmärk on juuste toitmine, taastamine ja tugevdamine. Kui unistad vapustavatest juustest, mis on täis elujõudu ja elu - siis kostita oma juukseid kvaliteetse maskiga. Kuidas oma juustele sobivat maski valida? Seda saad teada siinsest artiklist.Vali kõrgkvaliteetne juuksehoolduse ja anna oma juustele seda, mis on parim.

Juuksemask - mis see on ja mille poolest erineb see juuksehooldusvahendist?

Juuksemask on toode, mis parandab, toidab ja tugevdab juukseid. See on hooldus, mis jõuab veidi sügavamale juuksestruktuuridesse, toimides ka juuste sees, mitte ainult pinnal. Hea juuksemask toob kasu ka peanahale. See on rikkaliku konsistentsiga ja täis sobivaid toimeaineid. Selleks, et kõige efektiivsemalt toimida, tuleb mask jätta juustele kauemaks kui palsam. Sageli toimib see kõige paremini juuksepesule eelneva hooldusena.

Mask transpordib toitained juuste sisse, mis ongi selle peamine ülesanne. On ka maske, mis sisaldavad rohkelt juukseid parandavaid, värvi intensiivistavaid, läiget andvaid ja pehmendavaid koostisosi. Juuksemaskide puhul on tegu intensiivse hooldusega, mis läbib põhjalikkuse tõttu ka juuksepinda.

Juuksemaskidega kõige enam sarnaneb, kuid siiski vastandub juuksepalsam. Juuksepalsam omab effekti juukse pinnal. See niisutab suurepäraselt, silub ja muudab juuksed kauniks pindmiselt, kuid see ei kesta kaua - toitained pestakse juustest välja ja kaovad pärast pesemist.

Palsam keskendub peamiselt juuste hooldamisele, kuid sellel on ka üks oluline omadus: tänu oklusioonikihile võivad maski toitained jääda sügavamatesse juuksestruktuuridesse. Kasutades metafoori, toimib konditsioneer nagu tekk, mille paned juustele, et hoida maski koostisosad sees. Seepärast tuleks seda kasutada pärast maski maha loputamist (või neil päevadel, kui sa ei kasuta maski).

Palsamit käsitletakse enamasti kui kutiikuleid sulgevat, siluvat ja hooldavat sära suurendavat ainet, mis aitab juukseid lahti harutada ja stiliseerida, samuti kaitseb kahjustuste, toksiinide ja mustuse eest. Enamik palsamitest põhineb silikoonidel ja nende konsistents on üsna vedel. Palsam jäetakse juustesse paariks minutiks, mille järel see maha pestakse.

Kokkuvõttes on neli asja, mis muudavad maskid ja palsamid erinevaks:

  • TÖÖVIIS
  • TÕHUSUS
  • KASUTAMINE
  • KEEMILINE KOOSTIS

Juuksemaskide tüübid erinevatele juuste vajadustele

Ühte ideaalset maski kõikidele juuksetüüpidele ei ole olemas. Alati tuleb valida oma juuksetüübile ja selle vajadustele sobiv mask. Näiteks: värviga töödeldud tumedad juuksed vajavad teistsugust maski kui blondid toonid. Lokkis, peened, paksud, rasvased või tuhmid - iga tüüp vajab erinevat maski, mis on suunatud selle vajaduste rahuldamisele. Kuidas juuksemaskid jaotuvad?

Maskid värviga töödeldud juustele

Mõeldud juustele, mida on töödeldud keemilise värviga. Pikemas perspektiivis kahjustab iga juuste värvimise protseduur juukseid - niiskuse kadu, tuhmiks muutumine, värvi tuhmumine (pigment peseb järk-järgult maha). Sellised juuksed vajavad tugevdamist, niiskuse suurendamist, tugevat kaitset ja parandamist. Värvitud juustele mõeldud maskid on sageli rikkalikult värvi säilitavad ja sisaldavad kutiikuleid sulgevaid toimeaineid, mis jätavad oklusioonikihi, et vältida värvi kiiret tuhmumist.

Maskid tumedatele, punastele ja blondidele juustele

Eraldi kategooria, mida tänu koostisainetele ja toimele saab edukalt kasutada nii värviga töödeldud kui ka loomulikel juustel, mis vajavad täiustamist ja defineerimist. Erinevatele toonidele (tumepruunid, punased või blondid) mõeldud juuksemaskid on täis nii hooldavaid koostisosi kui ka taimeekstrakte, mis tugevdavad konkreetset värvi. Taimne henna on selliste maskide tavaline koostisosa - see muudab värvi kauem püsivaks ja täiustab seda. Muud juuste värvi võimendavad ained on näiteks kummel, sarapuupähkli ekstrakt, riitsinusõli, kaneelipulk ja rabarberijuur.

Maskid kahjustatud juustele

Liiga töödeldud, kahjustatud juuksed vajavad intensiivset ravi. Sellistel juustel on suur poorsus, mis tähendab avatud kutiikuleid ja halba seisukorda. Seda tüüpi juuksed on tavaliselt äärmiselt kuivad, neil on lõhenenud otsad ja kahjustatud struktuur. Hea juuksemask on sellisel juhul hädavajalik. See peaks sisaldama hulgaliselt toimeaineid, mis suudavad juukseid parandada, nt keratiini, asendamatuid rasvhappeid, palju vitamiine, pehmendavaid aineid ja niisutavaid aineid, mis tagavad korraliku niisutuse. Kahjustatud juuste maskid on juuste tugevdamiseks; need sisaldavad sageli rohkelt iduekstrakte ja hüdrolüüsitud proteiine.

Maskid lokkide jaoks

Tootevalik, mis sisaldab nii lokke määratlevaid aineid kui ka koostisosi, mis taltsutavad juukseid ja hoiavad tagasi särisemist, mis on lokkide tavaline probleem (eriti kui neid on töödeldud regulaarsete keemiliste protseduuride, kuumastiilimise või vale juuksehooldusrutiini abil). Lokkidele mõeldud maskid on üsna kerged, kruvisid stiilimiseks ettevalmistavad, ilma neid üle koormamata. Need on hea valik ka siis, kui su juuksed on sirged, kuid sa tunned mõnikord, et soovid luua lokke või pehmeid laineid. Lokkide määratlemise mask enne stiilirutiini muudab stiili kindlasti kauem kestvaks.

Maskid nõrkadele, hõrenevatele juustele

Liiga töödeldud, rikutud juuksed vajavad intensiivset ravi. Neil on suur poorsus, mis tähendab avatud kutiikuleid ja halba seisundit. Seda tüüpi juuksed on tavaliselt äärmiselt kuivad, lõhenenud otsade ja kahjustatud struktuuriga. Hea juuksemask on sellisel juhul hädavajalik. See peaks sisaldama hulgaliselt toimeaineid, mis suudavad juukseid parandada, nt keratiini, asendamatuid rasvhappeid, palju vitamiine, pehmendavaid aineid ja niisutavaid aineid, mis tagavad korraliku niisutuse. Kahjustatud juuste maskid on juuste tugevdamiseks; need sisaldavad sageli rohkelt iduekstrakte ja hüdrolüüsitud proteiine.

Juuste kasvu suurendavad maskid

Need stimuleerivad uinunud juuksesibulate tööd. Nende toimeainete eesmärk on kiirendada rakkude jagunemist juuste maatriksis. Seda tüüpi maskid toimivad ideaalselt juuste puhul, mis on nõrgad aastaaegade muutumise, väliste agressorite või ravimite (antibiootikumravi) tõttu. Koostisosade hulgas on looduslikud ained, mis on tuntud oma kasvu stimuleeriva jõu poolest, nt pärm, kasemahl, looduslikud kasvu soodustavad õlid nagu riitsinusõli, seedripähkliõli või männiõli.

Maskid õhukestele, hapradele juustele

Kerged maskid, mis katavad õhukesed õrnad juuksed, luues kaitsekihi ja parandades juuste struktuuri, suurendades samal ajal nende paksust. Mõju ei ole kauakestev - toode koguneb juustele ja mõne aja pärast pesete selle maha. Siiski on tõsi, et tõhus mask õhukestele juustele parandab nende välimust, mitte ei muuda neid raskeks.

Maskid tuhmidele, elututele juustele

Need maskid toidavad tugevalt, lisavad sära ja ei koorma juukseid üle. Need toimivad nii juuste sisemistele struktuuridele kui ka välisele kihile. Tuhmidele juustele mõeldud maskid on rikkalikult läiget suurendavad, silendavad ja sisaldavad kutiikuleid sulgevaid koostisosi. Kõige populaarsemad koostisosad selles rühmituses on looduslikud õlid, linaseemne ekstraktid ja looduslikke läiget lisavad koostisosad, nagu humal, õunasiider ja vaarikaäädikas.

Maskid rasustele, kergesti rasustuvatele juustele

Eriline grupp juuksemaske, mis peaksid tegema midagi oluliselt enamat kui vaid juuste tüve toetamine. Need maskid peaks tasakaalustama rasueritust ja puhastama tõhusalt peanahka ja lisama seeläbi juustele volüümi, et need ei muutuks rasvaseks. Paksudele ja rasketele juustele mõeldud maskid kantakse enamasti peanahale, et puhastada juuksejuuri. Koostisosade hulgas domineerivad looduslikud savid, nt roheline või valge, nõgese-, kobariku- või salveiekstraktid. Need imavad endasse liigse rasu, samuti sisaldavad nad hulgaliselt mineraale, mis toidavad nahka ja juukseid, tõstes juuksejuuri kauem kestva volüümi ja värskuse saavutamiseks.

Juuksemaskid - toimeained, mis avaldavad mõju

See on nii kõige lihtsam kuid ka tähtsaim liigitus erinevate maskide, šampoonide ja palsamite juures. Selleks, et valida suurepärane juuksemask, kontrolli alati, millisesse eespool mainitud gruppi sinu juuksetüüp kuulub. Miks? Sinu juuksed võivad kergesti mõne toote abil raskeks muutuda, isegi kui valid õige toote. Proteiinimaskide liigne kasutamine põhjustab äärmuslikku kuivust - pehmuse ja kirevuse asemel saad jäigad elutud tuhmid juuksed.

  • Pehmendavad maskid on toitva toimega, aitavad hoida niiskust, lisavad uskumatut läiget, jätavad juuksed siidiselt siledaks ning kaitsevad veekaotuse ja kahjustuste eest. Pehmendavad ained on rasvased ja toimivad kõikide juuksetüüpide puhul. Looduslikud õlid moodustavad nendest kõige rikkalikuma allika.
  • Niisutavad maskid on tüüpilised niisutajad, mis toimivad kuivadele, dehüdreeritud juustele, kuid juba niigi niisketes juustes kasutatuna võivad põhjustada säbrulisi juukseid.
  • Proteiinimaskid taastavad juuste struktuuri, toidavad keratiiniga ning päästavad haprad kahjustatud juuksed. Neid tuleb kasutada mõistlikult, sest liigne kogus koguneb juuksestruktuurile, muutes juuksekarvad jäigaks.

Selleks, et saavutada hiilgavaid tulemusi oma juuksehooldusrutiinis - kasuta maske, mis sisaldavad kõiki kolme koostisainete rühma, nii et need sisaldavad nii õlisid, kui ka niisutavaid ja taastavaid aineid. Võid kasutada pehmendavaid, niisutavaid ja proteiinseid aineid ka kordamööda - pühenda kiganädalaselt veidi kodus aega juukseõlihoolduse tegemisele ja valitud maski pealekandmisele.

Tõhusad juuksemaskid - koostisosad. Mida need peaksid sisaldama?

Kindlasti mõtled ka sellele, kuidas teatud koostisained juuksemaskides toimivad ja milliseid koostisosi maskidest otsida, et saavutada suurepärane toime. Peamised ained, mis on sinu juuste jaoks olulised, on järgmised:

Taimeekstraktid juuksemaskides

Maskid sisaldavad sageli taimeekstrakte, eriti neid, mis on mõeldud nii juustele kui ka peanahale. Maskid on valmistatud ilma silikoonideta, mis võivad põhjustada peanaha ärritust. Taimeekstraktid on väärtuslikud, sest need kuuluvad aktiivsete ainete hulka, mis toidavad, fikseerivad ja parandavad juukseid, parandavad nende välimust ja värvi. Nad moodustavad rikkaliku vitamiinide ja mineraalide allika, mis sisaldavad karoteene, fütosteroole, aminohappeid, samuti stimuleerivad juuksesibulaid ja leevendavad peanaha seisundit. Millised on kõige populaarsemad taimsed koostisosad? See sõltub piirkonnast, riigist ja kontinendist. Aasia juuksehooldus erineb näiteks Euroopa juuksehooldusest. Kuid, on grupp taimi, mida kasutatakse tavaliselt kogu maailmas.

Parimad taimsed koostisosad juuksemaskides:

  • ALOE VERA - niisutab, rahustab, ennetab põletikku.
  • AVOKAADO - annab vitamiine ja mineraale, parandab juuste seisundit.
  • NISU EKSTRAKT - stimuleerib juuste kasvu, takistab juuste väljalangemist.
  • SOJAOA EKSTRAKT - kiirendab juuste kasvu, taastab ja toidab juukseid.
  • BAMBUSE EKSTRAKT - mineraalide ja vitamiinide allikas, kaitseb ja tugevdab juuksetüve.
  • KAERAPROTEIIN - jõuab juuksejuurteni, seob tõhusalt vett, tugevdab ja hooldab juukseid.
  • KÕRVENÕGESE EKSTRAKT - reguleerib rasu sekretsiooni, tugevdab ja suurendab läiget.
  • HOBUSESABA EKSTRAKT - räni, kaaliumi ja kaltsiumi allikas, tugevdab juukseid ja stimuleerib nende kasvu.
  • LINASEEME (linaseemneõli) - vitamiinide ja juukseid tugevdava valgu allikas, niisutab, tugevdab ja parandab juukseid.
  • ALGAE - muudab juuksesibulad tugevamaks ja niisutab juuksekarvu, ennetab juuste murdumist ja haprust.
  • KUMMEL - leevendab ärritusi, lisab pehmust, leevendab ja desinfitseerib peanahka
  • HIBISKUS - toimetab glükosaminooglükaane juuksefolliikulitesse, stimuleerides neid ja juuste maatriksit
  • GINSENG - antioksüdant, mis tugevdab juuste maatriksit ja suurendab peanaha verevoolu.

Looduslikud õlid juuksemaskides

Õlid moodustavad eraldi äärmiselt olulise rühma, millel on juustele hooldav toime. Nende olemasolu maskis suurendab tohutult toote tõhusust. Miks? Selgub, et looduslikud õlid sisaldavad juuste ja peanaha jaoks kõige tähtsamaid koostisosi täies mahus: nad on väärtuslike vitamiinide, mineraalide, flavonoidide ja taimesteroolide allikas ning mõned neist sisaldavad ohtralt ka karoteene ja skvaleeni. Üks õli suudab sinu juustele pakkuda sama palju kasu kui umbes viisteist eraldi taimset koostisosa.

Juukseõlihooldus - kas õlid võivad asendada juuksemaske?

Looduslikud taimeõlid mängivad juuksehooldusrutiinis võtmerolli. Kui sinu juuksemaskist puuduvad õlid, kasuta neid eraldi ning kanna neid juustele ja peanahale sügavuti toitva ja taastava õlimaski kujul. Selline õliravi (mida tehakse vähemalt kord nädalas) parandab kiiresti ja tõhusalt juukseid, blokeerib juuste väljalangemist, kiirendab kasvu, parandab välimust ja muudab juuksed volüümikaks. Kõige parem on kasutada spetsiaalselt kokku pandud õlide segu, mis sobib sinu juuste poorsusega. On olemas näide tõhusast ja täiuslikult komponeeritud ravist - Nanoil juukseõli, mis on turule toodud kolmes versioonis, mis sobivad kolme kõige levinumale juuksetüübile.

Kuidas muuta juuksemask intensiivsemaks?

Iga juuksemaskiga saavutatud efekti saab intensiivistada - olenemata sellest, kas tegemist on apteegi või ise kodus valmistatud tootega. Selle jaoks lisa maski koostisesse paar tlka looduslikku õli. Õlid on looduslikud pehmendavad ained, seega hoiavad nad ära juuste liigse kaitsmise, tugevdavad sisemist struktuuri, hoiavad ära säbrulisuse, kaitsevad kahjustuste eest ja muudavad juukste seisundi üldiselt paremaks, lisades neile läiget ja siledust. Looduslikud õlid jätavad juuksed siidiselt siledaks ja suurendavad sära. Kui kannad maski peanahale siis õlide olemasolu võimaldab seda puhastada, eemaldada ebapuhtused ja tootekogumid, tugevdada juuksesibulaid ja stimuleerida neid. Lisaks hoiavad õlid juukseid väljalangemise eest ja omavad vananemisvastast toimet.

Kuidas kasutada juuksemaske parima mõju saavutamiseks?

Õige kasutamine on edu võti. Kanna mask juustele pärast juuste pesemist leige veega. Niisked juuksed on imavamad, seega pääsevad toitained juuste sisse. Kuivata juuksed rätikukuivaks ja masseeri mask juustesse. Jäta see umbes 20 minutiks peale (kui pakendil pole kirjas teisiti). Looduslikke koostisosi sisaldavad maskid on ohutud, seega võid julgelt ka mõjuaega pikendada: kõik sõltub sinu juuste individuaalsetest vajadustest.

Kui su juuksed on äärmiselt rikutud ja kahjustatud, võid jätta maski peale terveks ööks - rikasta seda mõne tilga loodusliku õliga. Hommikul pese juuksed puhtaks ja säti neid nii nagu tavaliselt. Soovitud tulemuste nägemiseks korda seda 1-2x nädalas.

Parimad juuksemaskid - juuksehooldusfännide ja ekspertide arvamused

Milline on parim mask sinu juustele? Pole vahet, kas kasutad professionaalset salongitoodet või omatehtud maski, peab see sobituma sinu juuksetüübi, seisundi, välimuse ja vajadustega. Paljud inimesed ütlevad, et juuksehooldus peab hoopiski koosnema looduslikest õlidest. Juukseõlihoolduse armastajad ja toetajad väidavad, et parim viis juuste tugevdamiseks on loobuda maskidest ja vahetada need kvaliteetse õli või õlide segu vastu.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest