Laske oma juustel rääkida, 10. osa. Vananemisvastane juuksehooldus

Laske oma juustel rääkida, 10. osa. Vananemisvastane juuksehooldus

Te ei saa aega peatada. Mööduv aeg jätab jälje nii nahale kui juustele. Aastad mööduvad ja märkate, et teie juuksed on tuhmid, rabedad ja hõrenevad. Vananemisvastane juuksehooldus pole tühine saavutus. Kuulake oma juukseid ja uurige, kuidas oma soengut hooldada.

Oleme teadlikud muutustest, mis meie kehas vananedes toimuvad. Võitleme visalt kortsude ja naha elastsuse kadumisega. Kahjuks unustame, et ka meie juuksed vananevad. Kontrollige, kas märkate oma juuste vananemise märke. Alustuseks geniaalne harjutus.

VANANEVATE JUUSTE OMADUSED

Juuksed on nahaga sarnased, kuna reageerivad kõikidele kehas toimuvatele muutustele, sealhulgas vananemisprotsessidele. Ei ole kindlat vanust, mis annaks märku, et teie juuksed hakkavad oma elujõudu kaotama. Esimesed destruktiivsed protsessid algavad 30-aastaseks saamisel, kuid siis on need väga aeglased.

  1. Keratiini – juuste peamise ehitusmaterjali – tootmine väheneb.
  2. Rasunäärmed ei ole enam nii aktiivsed, seega on rasu ja niiskuse hulk madalam.
  3. Melaniini – pigmendi – tootmine väheneb või peatub.
  4. Loodusliku kaitsebarjääri moodustavaid lipiide on vähem.

Umbes neljandal või viiendal elukümnendil juustesibulate seisund nõrgeneb. Naistel võib see olla seotud menopausi ajal toimuvate hormonaalsete muutustega. Juuksed on problemaatilisemad. Millisel moel? See sõltub meie geenidest. Üldiselt on küpsetel juustel palju tavalisem:

  • liigne väljalangemine (juuste väljalangemine, kiilaspäisus)
  • kuivus ja sellest tulenevalt rabedus
  • loomuliku sära kaotamine ja tuhmiks muutumine
  • jämedaks ja jäigaks muutumine
  • raskesti lahti harutatavus ja harjatavus

Parim viis näha, kas teie juuksed on juba küpsed, on vaadata nende värvi. Kui olete märganud esimesi halle juukseid, tähendab see, et vananemisprotsess on alanud. Üksikud hallid juuksed ei tohiks paanikat tekitada, kuid tuleb leppida tõsiasjaga, et melaniini tase aja jooksul langeb, nii et juuksed kaotavad oma loomuliku värvi.

Peamine asi: juuste halliks muutumisel võivad olla muud põhjused, nt. püsiv stress. Kui soovite kontrollida, kas vananemine on põhjus, on arsti külastamine parim valik. Trikoloog vastab kõigile teie küsimustele.

VANANEMISVASTANE JUUKSEHOOLDUS

Pidage meeles, et juuste vananemine on täiesti loomulik ja te ei saa seda peatada! Kõik, mida saate teha, on maskeerida hallid juuksed värvidega või aeglustada mõne märgi ilmnemist ja vältida juuste seisundi kiiret nõrgenemist. Seetõttu on õige vananemisvastane juuksehooldus väga oluline. Teadlik lähenemine ja süstemaatiline hoolitsus iga üksiku juuksekarva eest.

Kuidas hoolitseda küpsete juuste eest? Kuna see on üldiselt nõrgem ja kuivem, peate seda taastama, sügavuti niisutama ja tugevdama. Oluliste toitainete regulaarne tarnimine on võti. Milliseid aineid teie juuksed vajavad, et need oleksid elastsed ja läikivad?

Koostisosad, mida peate oma juustesse viima:

  • Keratiin – valk, mis on oluline juuste struktuuri parandamiseks ja tugevdamiseks
  • Koensüüm Q10 – see aeglustab juuste hallinemist ja tagab elastsuse
  • Kollageen – täiendab juustes valku, hoides ära juuste väljalangemise
  • E-vitamiin – sellel on antioksüdantsed omadused ja see takistab vananemist
  • A-vitamiin – hoiab ära juuste hõrenemise
  • H-vitamiin – parandab juuste tööd, hoiab tagasi kiilaspäisuse ja halliks muutumise
  • rasvhapped – (leiduvad taimeõlides) tugevdavad hüdrolipiidkihti

Ilmselgelt ei saa te kõiki neid koostisosi eraldi juustesse kanda, seega on ülioluline kasutada küpsetele juustele õigeid tooteid. Milliseid valida?

Vananemisvastased tooted küpsetele juustele

Aja jooksul muutuvad teie juuksed nõrgemaks, seega on oluline valida toode, mis sisaldab juuste vananemise jaoks vajalike ainete koostist (eespool mainitud). Järgi reeglit – küpsus väärib parimat kvaliteeti! Mida kasutada küpsete juuste hooldamiseks?

Paljud kaubamärgid toodavad vananemisvastaseid juuksetooteid. Need on enamasti šampoonid, palsamid ja maskid. Mõnikord – juukseseerumid ja peanaha raviampullid. Enamik mõjusid hõlmab juuste mahu suurendamist, tugevdamist, toitmist ja noorendamist. Need tooted sisaldavad sageli UV-filtreid, mis pakuvad teatud kaitset. Alati sellest siiski ei piisa.

Peate meeles pidama, et enamik palsameid toimib ainult juuksepinnal, samas kui enamik šampoone sisaldab tugevalt puhastavaid aineid, mis kahjustavad juukseid ja peanahka. Regulaarne juukse- ja peanaha õlihooldus on palju parem lahendus – loomulik alternatiiv kõikidele juuksehooldustoodetele ja noorendavatele hooldustele.

Vananemisvastased juukseõlid

Jällegi osutub juukseõlihooldus parimaks juuksehooldusmeetodiks. Tänu erinevate õlide saadavusele saate valida vastavalt oma juuste seisundi ja vajaduste järgi selle õige. Vananevad juuksed võivad kasutada ka juukseõlide regulaarset kasutamist. Kuidas täpselt?

Õlide kandmine küpsetele juustele võimaldab:

  • tugevdada loomulikku hüdrolipiidbarjääri, nii et juustel on õige niiskus ning need ei oleks kuivad ega rabedad
  • sulgeda kutiikuli soomused, et taastada juuste elastsus ja sära, lukustada toitaineid ja vältida kahjustusi
  • sügavalt toita ja parandada juuksesibulaid, et juuksed ei langeks välja ning oleksid tugevamad ja paksemad

Kahtlemata on õlid suurepärased vananemisvastased igapäevased juuksehooldustooted. Teie küpsed juuksed saavad kindlasti palju kasu. Kui vajate noorusliku elujõu taastamiseks intensiivset juuksehooldust – kuumutage juukseõli üles, kandke märgadele juustele ja peanahale ning laske mõjuda üleöö. Sellist intensiivset ravi saate teha igal nädalal. See ei tähenda, et te ei saaks kasutada õlisid iga juuksepesuga. Saate külld! Hõõruge veidi õli kuivadele või märgadele juustele, et saada sära, siledust, päikesekaitset ja niisutust.

Parimad vananemisvastased õlid on need, mis on pühendatud suure poorsusega juustele nt. Argaaniaõli, granaatõunaseemneõli, puuvillaseemneõli. Neil kõigil on tugev taastav jõud, eriti kui neid kasutatakse õiges vahekorras ja koos oluliste juukseid hooldavate ainetega, nt. Keratiin või E-vitamiin.

Nanoil kõrge poorsusega juustele on toode, mis teie küpsetele juustele hakkab meeldima.

Küpsete juuste pesemine

Lõpetuseks väike meeldetuletus – kuidas juukseid pesta? Vananemisvastane juuksehooldus ei seisne ju ainult toitmises ja parandamises. Pealtnäha lihtne tegevus osutub pisut keeruliseks. Kahjuks kaasnevad sellega sageli mõned standardsed vead – juuste kuuma veega loputamine, liiga palju šampooni kasutamine, peanaha massaaži vahelejätmine. Sellel on juuste seisundile tohutu mõju.

Milline on parim vananemisvastane juuksepesurutiin?

  1. Kasutage mahedaid SLS-i ja SLES-vabasid šampoone.
  2. Masseerige šampooniga peanahka, mitte kogu juuksepikkusele.
  3. Kasutage pesemiseks ja loputamiseks leiget vett.
  4. Pärast pesu sulgege juuksekutiikulid nt. happeline segu.
  5. Ärge unustage kanda juukseõli enne pesemist ja väike kogus pärast pesemist.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest