Milline on parim talvine juuksehooldus? Parimad nipid ja abinõud.

Milline on parim talvine juuksehooldus? Parimad nipid ja abinõud.

Sädelevad, tugevad ja terved juuksed on alati kõrgelt hinnatud, hoolimata aastaajast. Talvel, kui väljas püsib temperatuur alla nulli kraadi, jätavad meie soengud palju soovida. Terav tuul, kuiv siseõhk, juuste peitmine mütsi alla - mitte miski neist pole sõbralik juustele. Meile kõigile on tuttav juuste staatiline lendamine, peanaha õliseks muutumine, volüümi puudumine, juuste kuivumine, kahjustunud juuksed (otsad), juuksekarvad, mis paigal ei püsi. Kuid milline peaks välja nägema sinu talvine juuksehooldus?

Mis ohustab su juukseid külma ilmaga?

Talv pole aastaajana juustesõbralik. Vale juuksehooldus nõrgestab nii juuste sisemist kui välimist struktuuri, sealhulgas juuksejuuri. Sellepärast, et juuksed on tundlikud järskudele ja üsna drastilistele temperatuurimuutustele: vahelduv külm õhk väljas ja kuiva küttega soe õhk siseruumides pole hea su juustele.

Mütsi ja salli kandmine või juuksekarvade peitmine kaeluse alla ei mõju hästi soengutele. Juuksed muutuvad raskemaks ja kaotavad mahtu, peanahk jääb ilma korralikust verevarustusest, juuksed muutuvad rasvaseks ja sall lõhub juuste otsad. Selle tulemusena pole su soeng enam vitaalne ega kaunis. Kuidas anda juustele tagasi sära, elastsus ja tugevus ning hoida karmi talve põhjustatud kahjustusi eemal?

Talvine juuksehooldus täiusliku soengu jaoks!

1. Kuidas hoolitseda juuste eest talvel - värske soeng isegi mütsi kandes

Jahedad päevad tähendavad paljude jaoks õliseid juukseid, mis tulenevad sooja mütsi kandmisest. Juuksed ei jää soengusse, samas tekib peanahale liigne rasu, kuna rasunäärmed töötavad intensiivsemalt. Juuste volüümikuse säilitamiseks võid julgelt pesta neid iga päev: vali õrn tasakaalustav looduslik šampoon.

Need probleemid jäävad aga ära, kui pihustad juurtele kuiva šampooni, näiteks enne kohtingut. Toode tõstab su juuksejuuri, suurendab volüümi ja hoiab tagasi liigse rasu eritumist. Oluline on, et sa ei muudaks seda harjumuseks. Kui kasutate kuiva šampooni, on soovitatav järgmisel päeval juuksed ära pesta.

2. Kuidas hoolitseda juuste eest talvel - parimad niisutajad

Juuksed tuleb päästa kuiva õhu kahjustava mõju eest, andes neile piisavalt niiskust. See reegel kehtib nii juuste pikkuse kui ka peanaha kohta, mis kipub ülekuumenenud küttekehadest ja föönidest tulenevalt niiskust kaotama. Talvisel perioodil kaotavad juuksed kiiresti vett ja nende kutiliidid tõusevad. Selle tagajärjel on juuksed vastuvõtlikumad kahjustustele.

Juuste niisutamine on juuksehoolduse alus - tasakaalustava toote kõrval võid haarata niisutava šampooni (paljud šampoonid rasuste juuste jaoks sisaldavad koostisosi, mis hoiavad juukseid ja peanahka niisutatuna).

Mitsellaarsed juuksetooted on talveks innovaatilised ja sobivad hästi. Paljud neist puhastavad peanahka õrnalt, seda liigselt mitte kuivatades. Niisutavad juuksemaskid/palsamid ja looduslikud peanahahooldustooted on suurepärane valik, rahustades ärritunud peanahka ja lukustades niiskuse juustesse.

Kui su juuksed vajavad niiskust - mine juuksurisse ja lase neid hellitada juukseauruga tehtava hooldusega, mis on kiire viis juuste niisutamiseks. Selleks, et see effekt säiliks, toimib kodune õliga juuste töötlemine kõige paremini. Tee seda vähemalt kord nädalas.

3. Vähem rasvaseid juukseid - puhas peanahk

Peale regulaarset tasakaalustava šampooni kasutamist tagab juukseõli kasutamine peanaha tasakaalu. Looduslike õlide ainulaadsed omadused (eriti jojobaõli) hoiavad peanaha puhtana ja vabana liigsest rasust.

Kui juuksed on äärmiselt rasvased, vajavad nad intensiivselt toimivaid tooteid. Tasakaalustav šampoon ei ole piisav, et vabaneda liigsest rasust. Kui võitlete selle probleemiga, tehke peanaha koorimine kord nädalas (ostke valmis koorija või valmistage see looduslike õlidega). Koorija eemaldab mitte ainult liigse rasu, vaid eemaldab ka toote kogunemise, ning ka erinevad toksiinid ja lisaained. Koorimine suurendab verevoolu, annab naharakkudele hapnikku ja stimuleerib juuksesibulaid kiiremaks juuksekasvuks. Lisaks on koorija suurepärane abivahend peadligi olevate raskete juuste jaoks - õrn peanaha massaaž tõstab juuri, suurendades volüümi.

4. Kaitstud juukseotsad

Juukseotsad kahjustuvad kõige kiiremini - need on osa juustest, mis on meiega kõige kauem olnud. Selle tagajärjel on neil aega saada vigastada ebasoodsate ilmastikutingimuste, vale juuksehoolduse ja ebaregulaarse lõikamise tõttu. See on osa juustest, mis kuivab, kaotab värvi ja lõheneb kõige kiiremini. Juukseotsad on sageli äärmiselt säbrulised ja see on just see osa, kus sisemise struktuuri kahjustused algavad.

Parim, mida saate teha, on juukseotsad regulaarselt ära lõigata ja kasutada erilist seerumit, et kaitsta neid kuiva õhu ja karmide temperatuuride eest. Peale silikoonipõhiste toodete täidavad seda rolli ka looduslikud õlid - need mitte ainult ei kaitse juukseid väljastpoolt (jättes mikroskoopilise kilbi, mis kaitseb kahjustuste eest), vaid tugevdavad ka sisemist juuksestruktuuri ja hoiavad ära juukseotste lõhenemise.

5. Tugevdatud juuksesibulad ja sisemine juuksestruktuur

Juuksesibula seisund on selle kõige olulisem osa - kui selle seisund nõrgeneb, eemalduvad juuksed kergesti folliikulist välja. Asjad muutuvad hullemaks, kui juuste kasv on häiritud. Juuksed võivad lõpuks olla nõrgemad ja kahjustustele vastuvõtlikumad. Kui mütsid, külm ja kuum õhk põhjustavad sinu soengule raskusi, peaks juuksehooldus põhinema peamiselt juukseõlitöötluste kasutamisel. Looduslikke õlisid hõõrutakse nii juustesse kui ka peanahka, et stimuleerida selle tööd, toita juuksemaatriksit ja toimetada peanahka palju väärtuslikke vitamiine, fütosteroole, flavonoide ja häid oomega rasvhappeid. Juukseõli töötlus on parim ja tõhusaim kodune teraapia, mida saate oma soengu jaoks pakkuda.

6. Staatiline lendlemine kontrolli all

Mässumeelsed juuksekarvad - talvine nuhtlus, millega paljud naised võitlevad. See mõjutab tavaliselt hapraid ja õhukesi juukseid, kuid juhtub ka nii, et paksud rasked juuksed kaotavad võitluse kuiva õhu, mütside või pesuvahenditega, mis suurendavad oluliselt nende staatilist lendamist.

Kui sinu juuksekarvad liiguvad tuntud moel erinevates suundades ja juukserutiin ainult süvendab olukorda, proovi šampooni, mis on rikastatud looduslike õlidega (osta valmis toode või lisa tavalisele šampoonile tilk või kaks looduslikku õli).

Eriliselt toodetud staatilist lendamist ennetav juukselakk on veel üks hea valik. Parima efekti saavutad, kui pihustad seda mütsi sisse ja sallile ning niisutad harja enne juuste kammimist. Juukseharjad võivad samuti põhjustada staatilist lendamist. Kui see nii on, asenda juuksehari laia puidust kammiga - see aitab eemal hoida staatilist lendamist ning hoolitseb samal ajal juuste ja peanaha eest.

7. Kadestusväärne volüüm

Volüüm (täpsemalt selle puudumine) on suurim probleem, millega talvel tõenäoliselt silmitsi seisad. Juuste volüümi säilitamiseks kasutage mõnda proovitud ja testitud trikki. Kahtlemata on peanaha massaaž prioriteet - näiteks massaaž, mida teete juukseõlihoolduse ajal. See toidab mitte ainult juuksesibulaid, vaid tõstab ka juuksejuuri ja lisab juustele volüümi ja kõrgust.

Juuste föönitamine pea alaspidi on veel üks hea viis. Kui juuksed on endiselt veidi niisked, kasuta kerget stiliseerivat losjooni - looduslikku ja sünteetikavaba.

Sinu juuksed näevad samuti head välja, kui kasutad isevalmistatud linaseemne geeli. Selleks, et vältida raskete juuste teket talvel, kasuta kerget palsamit ja šampooni. Sel viisil saad olla kindel, et sinu juuksed saavad õigesti hoolitsetud ning tooted ei häiri peanaha tasakaalu.

8. Kaitse väliste tegurite eest

Kui juuksed puutuvad kokku karmide ilmastikuoludega, nõrgenevad ja kahjustuvad need kiiremini - see on mõistetav. Kahjuks talvel, isegi kui naased sooja kohta - sinu juuksed ei saa puhata, sest kuiv ja ülekuumenenud õhk valmistab ka neile raskusi.

Kahjustuste eest kaitsmine on üks olulisemaid elemente talvise juuksehoolduse juures. Looduslikud õlid ja kodus tehtavad juukseõlitöötlused annavad parimad tulemused, töötades mitmel viisil: need mitte ainult ei kaitse juukseid väljastpoolt, vaid parandavad ka sisemist struktuuri ja tugevdavad juuksejuuri.

Kõige parem on valida õige õli vastavalt sinu juuste poorsele struktuurile ja seisundile - peaksid proovima veebipõhist juuste pooride testimist, et teada saada enda oma ning valima sobiva õlimikstuuri. Üks kolmest Nanoil juukseõlist sobib talviseks juuksehoolduseks, mis on mõeldud erineva poorsusega struktuuridele, juuksetüüpidele ja seisunditele.

Mida su juuksed ei talu? Väldi:

1. Alkoholi sisaldavad juuksetooted

Alkoholid toodetes soodustavad imendumist. Pikkade ahelatega alkoholid ei kahjusta isegi pikemas perspektiivis. Kahjuks sisaldavad enamus tooteid vähemalt ühte tugevalt dehüdreerivat lühikese ahelaga alkoholi, mis põhjustab juuste dehüdratsiooni ja avaldab komögeenset mõju peanahale regulaarsel kasutamisel. Juuksevaenulik rühm hõlmab alkohol denat, bensüülalkoholi, etanoolalkoholi, isopropüülalkoholi (IPA).

2. Rasked silikoonid, mis juukseid alla suruvad

Rasked silikoonid toodetes toimivad "halbadena" alkoholides, jättes peanaha dehüdreerituks ja ärritatuks. Talvise juuksehooldustoodete valimisel vältige silikoone nagu simetikoon, trimetikoon või trimetüülsiloksaanid.

3. Sirgendaja ja kuumtöötlemine

Kuumad sirgendaja plaadid, föönide õhuvool ja muutlik kuiv ja külm õhk... võib olla liiga palju sinu juuste jaoks. Kui soovid tõepoolest anda endast parima, et hoida juukseid vitaalsena ja vältida kahjustusi - kasuta sirgendajat aeg-ajalt või loobu sellest üldse. Säästad oma juukseid pöördumatute kahjustuste eest nende struktuuris. Föönitamisel kasuta jahedat õhuvoolu - nii ei kaota juuksed niiskust ja vett. Kutiikulid suletakse ning ilmneda saavad säravad ilusad juuksed.

4. Rätikukuivatus

See tegevus on keelatud olenemata aastaajast. Siiski pea meeles, et intensiivne rätikukuivatus ja paar kuud ebasoodsaid tingimusi (nii siseruumides kui väljas) loovad juuksekahjustusi kaks korda kiiremini. Karm rätikukuivatus või märja peaga magama minek võib lõppeda juuste murdumisega ning hiljem ka välise keratiini kahjustusega (mis kaitseb juukseid kahjustuste ja kuivuse eest).

5. Liiga palju juuksehooldustooteid

Looduslikud juuksehooldustooted on kindlasti väärt valik. Lõppude lõpuks võimaldavad need sul soengut kujundada, toites ja kaitstes seda samal ajal. Teisest küljest, kui kasutad sünteetilisi vahtusid ja juukselakke liiga palju, kaotavad juuksed keemiliste ainete tõttu niiskuse. Juuksevahud, spreid, geelid või pastad halvendavad peanaha seisundit, segades loomulikku vereringet.

6. Laisk föönitamine

Märja või niiske juuksega magamaminek (või veelgi hullem - märja peaga väljaminek) on lihtne viis külmetada end. Juuksed kannatavad selle tõttu samuti palju. Märjad juuksed on õrnemad ja kergesti kahjustatavad; nende struktuur saab kiiresti rikutud. Juuksekiudusid on äärmiselt raske taastada.

7. Plastikust harjad ja kammid

Need võivad juuste staatilist lendamist süvendada, juukseid torkida ja välja tõmmata. Kui oled juuksehooldust hakanud tõsiselt võtma, siis vali õige hari või kamm. Lai hambavahega puidust kamm on üks parimaid valikuid - see kammib juukseid, masseerib peanahka ja parandab verevarustust, tuues sellega hapnikku juuksesibulatele.

8. Pesu valesti pesemine

Kuigi liiga paljud pesuvahendid ja pesupehmendid annavad mütsidele ja sallidele kauni lõhna ja pehmuse, ei mõju need su juustele hästi. Enamus pesupulbreid, pehmendajaid ja kapsleid omavad sama elektrilaengut nagu juuksed. Niisiis... kui paned liiga palju vaeva sallide, mütside või kampsunite pesemisse, muutuvad su juuksed kindlasti staatiliseks. Selle vähendamiseks vali staatilist lendamist ennetavad pehmendajad ja vähenda pesuvahendite kogust pesemisel.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest