Juuste Detox. Kuidas eemaldada silikoonijäägid juustelt ja peanahalt?

Juuste Detox. Kuidas eemaldada silikoonijäägid juustelt ja peanahalt?

Kas arvate, et teie juuksed ei vaja sügavat puhastamist? Kui kasutate maske, palsameid ja õlisid iga päev, peavad teie juuksed detoxi järele nutma. Siit saate teada, kuidas oma peanahka ja juukseid sügavuti puhastada.

Juuksehooldus on keeruline – äärmustesse ei tasu minna. Kui teil ei õnnestu vajalikke toitaineid tarnida, kaotavad teie juuksed elujõu ja sära. Teisest küljest teeb liialdatud juuksehooldus ka kahju. Kuldse keskmise leidmine on kohustuslik. Appi tuleb tavaline juuste detox – põhjalik peanaha ja juuste puhastamine.

Juuksehoolduse halvad küljed

Juukseid nõrgendavaid elemente on palju, alates valest juuksehooldusest või selle puudumisest kuni ebaõigete toodete kasutamiseni. Liiga palju hooldust ja liigset konditsioneerimist kahjustab ka teie juukseid.

Isegi paksud ja tihedad juuksed muutuvad liiga paljude stiilitoodete või maskide ja palsamite liigse kasutamise tõttu nõrgemaks, rääkimata kosmeetikast, mis on täidetud vastupidavate kattekihti moodustavate ainetega, näiteks silikoonidega. Neid on raske juustest välja saada, eriti kui piirdute pehmete šampoonidega. Kuidas seda parandada? On viimane aeg alustada juuste põhjalikku puhastamist.

Miks teie juuksed vajavad detoxi?

Peanaha detox on trikoteraapia äärmiselt oluline element. On tõestatud, et mustus (sh tolm, mustus, soenguprimerid, maski koostisosad, isegi õlid), mis sadestuvad juustele ja ummistavad rasunäärmete väljundeid, avaldavad kahjulikku mõju juuste välimusele ja tervisele. Ilma regulaarse puhastamiseta teie juuksed:

  • ei ima toitaineid kergesti,
  • on tuhm ja jäme,
  • sageli on mõjutatud kõõmast,
  • on rasked ja allumatud.

Juuste ja peanaha puhastus

Regulaarsed juukse- ja peanahapuhastusprotseduurid on väga olulised. Te peaksite andma juustele detoksi, olenemata sellest, kui sageli neid pesete. Kui kasutada mahedaid SLS-vabu šampoone, on puhastav toime väga õrn ja pindmine. Ained, mis kõige tugevamini juuste külge kinnituvad, jäävad ja ladestuvad juustele, moodustades hävitava kihi. Juukseid saame puhastada ainult tugevalt puhastava šampooni või trikoloogi koorijaga.

Valida on kahe võimaluse vahel:

  1. DIY juuste ja peanaha puhastamine kodus
  2. Juuste ja peanaha puhastushooldus salongis

Esimene variant on kindlasti odavam ja lihtsamini teostatav. Salongiprotseduuride tegemine on palju kallim ja aeganõudvam, kuna see nõuab regulaarseid kohtumisi.

Kui tihti peanahka ja juukseid puhastada?

Vähemalt kord nädalas. Kui teie peanahk ja juuksed on väga õrnad, ei tohiks te puhastusprotseduure teha sagedamini kui iga kümne päeva tagant.

Juuksehoolduse üks olulisemaid reegleid ütleb, et SLS ja SLES šampoonide regulaarne kasutamine hävitab juukseid. See on tõsi, sest need tugevad pesuvahendid jätavad juuksed väga kuivaks. Arvestades aga aeg-ajalt kohustuslikku detoxit, teevad need imesid ja te ei tohiks neid juuksehoolduses välistada. Nn agressiivsed šampoonid on valmistatud regulaarseks ja sügavpuhastuseks igal (teisel) nädalal.

Mida kasutada juuste ja peanaha puhastamiseks?

Juuste ja peanaha puhastamiseks on vaja sobivaid tooteid, mis lasevad meil kergesti vabaneda toksiinidest, silikoonidest, mineraalõlidest jne. Kui plaanite detoksi läbi viia, kasutage:

  • puhastavat šampooni – eelistatavalt SLS-i ja SLES-iga infundeeritud või puhastavate ainetega, mida püüame võimalike ärrituste tõttu igapäevaselt vältida; Seda tüüpi šampoonid sobivad ideaalselt peanaha süstemaatiliseks puhastamiseks, kuna need eemaldavad tõhusalt kõik mustused. Selgendav šampoon võib sisaldada ka ürte nt. roheline tee, salvei või nõges.
  • trikoloogi koorija – see võib olla rikas koorivate abrasiivsete ainete poolest või põhineda ensüümidel ja happekoorijatel; regulaarne peanaha koorimine võimaldab teil vabaneda mustusest, stiilitoodete kogunemisest, silikoonidest, õlidest ja rasust, samuti surnud naharakkudest; trikoloogi koorijat võite ise valmistada, kuid juuksurisalongid juba pakuvad selliseid hooldusi.
  • kõva seep – alahinnatud ja unustatud toode, mis võimaldab taastada juuste elujõu ja tasakaalu; kõva seep puhastab suurepäraselt peanahka, kuid te ei tohiks seda kasutada šampooni asendajana; vahustatud kõva seep kantakse peanahale pärast pesemist ja loputatakse 1-2 minuti pärast välja – see on nagu looduslik peanaha kreem, mis puhastab sügavalt rasked või rasused juuksed.

Kodused viisid peanaha ja juuste puhastamiseks

Nagu enamikul juhtudel, saab isegi juustest silikoonide eemaldamist teha ilma valmiskosmeetikat kasutamata. Saate lisaks õli ja pruuni suhkru või meresoola peanahakoorija kodus valmistada juustele ja peanahale veel mõned isetehtud vahendid, mis hoiavad juuksed puhtana.

Milliseid koduseid juuste ja peanaha puhastusmeetodeid tasub katsetada?

1. Juuste ja peanaha puhastamine äädika ja söögisoodaga

See on väga populaarne meetod, mis võimaldab teil peanahka lihtsalt ja loomulikult puhastada. Segage supilusikatäis söögisoodat mõne supilusikatäie veega (mass peab olema palsami konsistentsiga), kandke juustele ja peanahale, loputage mõne minuti pärast leige veega välja. Siiski on selles midagi enamat!

Kindlasti tuleks söögisooda puhastamine kombineerida teise rutiiniga – juuste loputamine happelise seguga. Söögisooda jätab juuksed täielikult ilma nende loomulikust kaitsest. Juuksel on lahtised kutiikulid, mistõttu need on karedad, kaotavad niiskust ja toitaineid. Peate vaid proovima õunasiidri äädikaga loputamist, mis sulgeb ja silub kutiikuli. Lisaks on äädikal ekstra puhastavad omadused ja see taastab teie peanaha pH tasakaalu.

2. Juuste ja peanaha puhastamine kosmeetiliste saviga

Juuste pesemine kosmeetilise saviga on veel üks alternatiiv šampoonidele. See lihtne looduslik koostisaine omab hämmastavat puhastavat mõju - see tõmbab endasse kõik saasteained ja toksiinid, mis teeb sellest suurepärase juuste ja peanaha puhastaja. Savipasta, koorija või lisandina kergele šampoonile juustele kandmine võimaldab sul puhastada ja desinfitseerida peanahka ning reguleerida rasunäärmete tööd. Sa ei pea ravimaski ise tegema. Nüüd saad valida puhta kosmeetilise savi ja superpuhastava süsi ja valge saviga juuksemaski Nanoilist.

3. Juuste ja peanaha puhastamine ürtidega

Ürtidel on ka suurepärane puhastav toime. Kasutage neid puhastavate juukseloputusvahendite valmistamiseks. Kuigi nende puhastusjõud ei ole nii tugev kui SLS-šampoonidel, võivad need parandada teie juuste ja peanaha detox-protseduure. Rohelisel teel, nõgesel, tüümianil, kummelil, rosmariinil ja salveiil on puhastavad ja hooldavad omadused. Pärast iga juuksepesu lõpploputamiseks tuleb vaid kasutada taimset loputusvahendit. Näete erinevust juba mõne nädala pärast.

Juuksehooldus peale puhastamist – juukseõlihooldus

Kõige tähtsam osa! Juuste ja peanaha põhjalik puhastamine jätab meid ilma nii mustusest kui ka (kahjuks) looduslikust hüdrolipiidkarvast, mis kaitseb kahjulike elementide eest ja hoiab ära veekadu.

Seetõttu on pärast puhastava šampooni, trikoloogi koorija või muude juukse- ja peanaha detox-tehnikate kasutamist juuste toitmine kohustuslik. Saate seda teha mitmel viisil. Palsam tundub olevat lihtsaim viis, kuid see annab pealiskaudse efekti. Kodune juukseõlihooldus toimib palju paremini, toidab, silub ja kaitseb juukseid ning taastab loomuliku hüdrolipiidbarjääri.

Pärast juuste ja peanaha detoksikatsiooni kasutage looduslikku õli. Õlide segu (nt Nanoil) pealekandmine on hea lahendus, mis tagab kõik, mida teie juuksed vajavad, et need oleksid terved ja vapustavad.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest